Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor semmi, csak a PWM, meg a hőfokszabályzás miatt azt hittem, hogy ismerlek máshonnan is.
De mi van a szoftveres PWM-el, miért szoftveres? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Ha elmondod mi ez, biztos meglehet írni kisebb méretben.
Kétlem, hogy szükséges lenne ennyi számítás, és az A portot sem kell ennyiszer leírni.
Én ezt teljesen megértettem, csak a 10ms előállítása Flowcode-ban okoz fejtörést.
A Timer0-t be kell állítani, hogy 100Hz-es megszakítása legyen. Ha nem lehet lemenni 100Hz-re az osztásokkal, akkor kell egy segéd számláló, amit minden megszakításban növelsz és figyeled, hogy elérte e a kívánt értéket. Ha igen, akor lekezeled a PWM-et, majd nullázod a segédszámlálót. Megjegyzem, hogy 100Hz-es PWM elég zizegős lesz, legfeljebb izzóra jó, motorra legalább 10KHz- kellene. De közben rájöttem, hogy fűtés lesz, arra is jó!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Ez 1 hertzes PWM. Olvasd at a tegnapi tarsalgast a PIC kezdo totyikban, es megerted a lenyeget. A 10 mS IT-n alapul a PWM jel eloallitasa.
Elolvastam, értem már, köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Meg kellene valahogy oldanod, hogy nem használsz lebegőpontos számokat! Ilyen kicsi PIC-ben, de egyébként sem ajánlatos! Használj nagy egészeket és azokkal számolj.
A számítás blokkokba nem csak egy sort lehet írni. Így nagyon sok lesz a blokk. Nem jöttem rá mit szeretnél, ha leírod többet tudunk segíteni! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Egy olyan, LED-eket villogtató áramkör, amely különféle ütemekben villogtat a kimenetekre kötött LED-eket. A 3 pár kék közül a felső sorban lévő kettő egy véletlen számként generált számról eldöntve, hogy 2-vel, hárommal osztható-e, az alapján villan fel. (Ha osztható a véletlen szám 2-vel, akkor az elsőt villantja fel, ha osztható 3-mal, akkor a másodikat.)
A második sorban lévő kettő egyszerre villan fel, ha a generált véletlen szám 6-tal osztható (tehát osztható 2-vel és 3-mal is). A harmadik sorban lévő kettő felváltva, 3-3 villanást produkál. A négy sárga LED pedig egyszerre, kb. percenként 2 villanást produkál.
Ezt meg lehet csinálni lebegőpont nélkül is szerintem. Vedd a véletlenszám abszolut értékét, majd szorozd fel 10-el és utána osszál és figyeld a maradékot...
Nem tudtam! Hogyan kellene?
Várjunk! A véletlen szám nem csak pozitív lehet?
Nem. De nézd meg a help-et. Most el kell mennem...
Kösz, igazad van! Épp most néztem, valóban lehet negatív is!
Nem egészen. Hibát ír, hogy 0-val osztás.
Szerk.: A két balra nyíl mit jelent? A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Ez jó neked ?
javitottam ! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
Sajnos, még ez sem az igazi. Az első két sorban lévő LED csak bekapcsol, de ki nem. De tanulmányozom a Ti megoldásaitokat, ha lesz kérdésem, felteszem, ha nem gond.
OK, közben rájöttem, mi nem stimmelt! Az m2-t a számításnál átírtad m22-re, de a feltételes elágazásnál az m2-t vizsgáltad. (Ugyan ez volt az m3 ~ m33-nál is.)
Átírtam, így már tökéletes! Most lefordítom, meglátom, mi lesz az eredménye. A "% 100 + 1" kifejezésnek mi az értelme?
Mert közben én is rájöttem hogy a feltételest nem irtam át és azt javitva tettem fel újra
% 100 + 1 a véletlen szám tartománya, ami lehet tetszőleges.
Aha! Értem már! Ez jó, ezt nem tudtam, de köszönöm.
Közben lefordította, és sikerrel járt! Hálás köszönet! Simpi! Neked is jövök egyel!
Hmmm... Ez érdekes és hasznos információ volt!
RTC-t szeretnék 16F628A-hoz kapcsolni egy DS18B20 mellé.
Mit javasoltok? Melyik típust?
Közben ráakadtam a DS2417P-re. Valakinek van vele tapasztalata? Bővebben: Link
Onewire felulet. Inkabb RS5C372A, MCP79411 I2C feluletu, olcso, kaphato a CHPCD-nal.
Sziasztok! További fejlemények a flowcode versus hitech problémámmal kapcsolatban. Hitechből mindegy, hogy 9.70 vagy 9.83 verzió. Fc 4.2 és 4.3-as verziókkal egyből tökéletesen megy. Fordit, éget, fut a progi. Ha felteszem az 5.4-et, akkor egyből hibaüzenet fogad. Valami olyasmi hibaüzenetet ad, hogy valamelyik kettő változót kétszer konfigurálom,vagy erősen ilyesmi a hibaüzenet. Sajnos, most a két állományt és a fordító által generált msg állományt nem tudomfeltenni, mert nem vagyok otthon, de előző hozzászólásaimban már csatoltam ezeket az állományokat -ha jól emlékszem.
Köszönöm a segítő szándékot! Üdv! Imre
Ez már egyszer kiderült Bővebben: Link
Igen, ez kiderult, azonban a hibaelharitas tettekbe torteno hajlasa nem tortent meg meg, ezert tovabbra sem tudok fordittatni. Ez viszont engem "zavar", hogy nem fordul a dolog. Mivel viszont abszolut nem ertek C-ul, ezert nem is tudok erdemben "beleszolni" csak a nagy magusoknak a segitokesz tudasara szamithatok... hatha...
Koszi! Udv! Imre |
Bejelentkezés
Hirdetés |