Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözletem! Lenne egy problémás Samsnug HDready 82 cm-es TV. Akészülék tökéletesen működik, csak
egy nagyon halvány csík van a jobb felső sarokban, ami lefelé görbül. Mindkét irányban kb 20-20 cm. A fotón látható módon. Lenne ötlet, hogy mi okozhatja a problémát? Még nem szedtem szét, nem láttam közelről, lehet, hogy egy púpos kondi a probléma okozója?
Nem lehet, hogy megnyomódott a képernyő?
Üdv Mindenkinek!
A következő problémám adódott egy 32"-es Samsung Lcd tv-vel: Bekapcsoláskor minden rendben, majd használat közben kb 1-1,5 óra múlva el kezd recsegni (sercegni) a hangszóró mintha égne valami.Egy ideig csak az egyikkel volt ilyen baj, majd később mindkettő és mostanra elég sok pixelhiba( sok apró fekete pont váltakozó helyeken) is van a képernyőn.A menün belül is van hiba bizonyos helyeken kb 2 cm*0,5cm fekete folt. Mi lehet a probléma illetve hol kezdjem a keresését?
Köszönöm a választ, nem tudok róla, hogy megnyomódott volna.
Bocs hogy zavaro lenne egy problémám az notebook lcd monitorommal szeretném rákötni a számítógépre hogyan lehetséges inverter kell hozzá vagy valami ilyesmi??
![]()
Sziasztok! Van egy LG lcd tv-m és újabban az a jelenség van amikor bekapcsolom, hogy sokkal tovább villok a bekapcsolási fázisban a kontrol led miknt eddig. Mi okozhatja ezt ?
Tehát ha megnyomom a bekapcsoló gombot először elkezd villogni a piros led, ( Ez még eddig normális lenne) de az eddigi 5-10mp helyett most 30-40mp-ig villog... Próbáltam áramtalanítani de ez nem segített ![]()
Szia!
Kezdődő púposkondi-szindrómában szenved a készüléked.
Akkor érdemes mihamarabb kicserélgetni őket?
Egyébként köszönöm a segítséget!
üdv
orion LCD PT 32 S tipusú lcd tv a képen látható hibát produkálja, de nem mindig. váltogatja a jó képet erre néha így marad néha megjavul. photoshopban a "glowing edges" effekthez hasonlítható a legjobban mert lefotózni a hibát nem nagyon tudtam. korábban 1-2 hónapja már "elromlott" azaz nem ad tökéletes képet, de azt a beállítások módosításával kicsit korrigálni tudtam. ezutóbbi hiba szintén képhiba a színek nem élethűek. (második kép a gyári beállításokat tükrözi. ez a hiba már állandósult.) hol kereshetem a hibát, avagy javítható-e egyáltalán? gondolom nem elolvadt alkatrészeket (látványos hibát) kell keresnem... abszolút amatőr vagyok. nem tudom elvinni szervízbe németországban élek, itt a javítás árából vehetnék egy másik tv-t. de nem szeretnék ha meg lehet bütykölni. köszönöm a segítséget!
Igen. Ezt már múltkor is kiveséztük
![]() Készítettem fotókat az általam fellelt panelekről. ![]() Égett alkatrészeket a sejtelmeimnek megfelelően nem találtam. A tippjeim rendre: "bejövöjeleketátalakító" panel (56euro), "áramátalakító" panel, inverter panel ($33), és "képkészítő" panel (35eur). Tehát az utolsó panel a hibás. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
Köszi. Úgy gondolom, hogy amúgy sem egy forrasztópákával és ellenállással/kondenzátorral fogom tudni megoldani, hanem a felsorolt panelek közül az egyik kicserélésével. Ami persze még mindig olcsóbb mint másik tv-t venni / megcsináltatni.
Így a tisztelt fórumtársak segítségét kérném megtalálni, hogy melyik panelről van szó. Illetve ha van még a készülékben valahol valami amit csak a kábelek széthúzgálásával találhatok meg úgy a segítséget megköszönném!
Elnézést, hogy teleszemetelem a topicot, mindig lejár a módosításra szánt idő!
![]() Visszacsomagoltam a tv-t, és bekapcsolva a hátuljánál, az általam "képkészítő" panelként nevezett v315b1-c08 nevű panel halk elektromos zajt ad ki. Valamint egy gyártó-honlapon írják, hogy negatív vagy blurred képet ad ha hibás. Ami nagyjából megfelel a hibának. A kérdés persze az, hogy a színhibára és az újonnan jelentkező hibára is megoldást jelent-e a cseréje? Mit gondoltok? A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
Üdvözletem ismét!
A hiba mostanra oda fokozódott,hogy eleinte csak sokára,de most már be sem kapcsol.Ha áram alá helyezem akkor a standby led csak villog.Kondikat kimértem multiméterrel(bár tudom nem ez a legjobb módja) és egyet találtam ami beállt stabil 100 ohm körüli értékre.Mikor még bekapcsolt a tv felső felében használat közben egyre több zöld csík jelent meg.Mivel járok jobban egy új tápegységgel vagy ha "csak" megkeresem a hiba forrását?A pontos típus egyébként Samsung LE32A330.Valaki találkozott már ilyen problémá(k)val?
Sziasztok!Egy RELISYS RTL2000-RU LCD TV.szeretnék helyrehozni a segitségetekkel!
A hiba!bekapcsolás után 10mp mulva elmegy a kép ezalatt a menü feliratot értem,utána elsötétedik,a készülék bekapcsolva marad!Ha laveszem a kijelzö szalag kábelt akkor világit mig kinem kapcsolom,tehát szerintem nem inventer hiba!A táp kondikat mind kicseréltem! Segitséget elöreis köszönöm!
Sziasztok!
A képen látható 7éves LG lcd tv-nek a tápja bekapcsolás után/közben azonnal kikapcsol csak a sokadik bekapcsolás után marad bekapcsolva. Szerintetek mi lehet a baja? Én az elektrolit kondik cseréjére gondoltam, csak azt nem tudom hogy a nagy kék fólia kondikat is cseréljem egyúttal? Köszönöm.
Szia!
A kék kondenzátorokat nem kell cserélni. A piros pöttyel jelölt elkókat cseréld és utána próbáld ki a készüléket.
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem, a hozzáértőkhöz...: Van nekem egy 107cm-es LG LCD TV-m, és átálltunk vele MINDIG TV-re, mert van benne ugyebár Digitális tuner is... (isteni a kép...) Viszont használtam eddig az analóg adáshoz egy ugyancsak LG DVD felvevőt, ami most kiesett a láncból... Azt megértettem, hogy a SCART-on csak az analóg tuner videójele jön ki, ezt fel is tudnám venni a DVD-vel, viszont a Digitális akkor kijön egyáltalán valahol? Rögzíthető valamivel ez a jó kis adás? OkOk, hogy HDMI a digitális kimenet-bemenet, de biztos kijön ott a FullHD videojel? Vagy csak bemenetek? (4db is van) A gyereknél nincs probléma, mert kapott a CRT tévéje alá egy Wayteq beltérit, és az, egy USB eszközre fél terráig rögzít! (nem is rossz minőségben, 1 óra anyag 7Gb volt a 8-as pendrive-on... Szóval, kimenet-e a HDMI, van-e olyan eszköz, ami onnan felvesz, akár HDD-re, Blue ray-re, vagy DVD-re? Előre is köszi! Pityu
Nem, mert ahhoz a digitális jelet a SCARTon PAL jellé kellene alakitani - ami ugye nyügös. Kimegy HDMI-ben (talán, nézd meg a leirásban), de azt meg nem ismeri fel a DVD.
Üdvözlet Mindenkinek !
Ismét az LCD tévém miatt fordulok a tanult fórumozókhoz. Egy ideje, ha bekapcsolom, akkor elsőre recsegő hangot ad és kikapcsol, második kattintásra fémes ronda hangja van, aztán a többi bekapcsolásra már nem ad hangot de mindig több kapcsolgatás után lesz kép és hang. Már a 13. kapcsolásra sikerül csak, mai adat. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy mi okozhatja ezt a hibát (nem mintha értenék hozzá), sajnos lőtávolban nincs szerelő, vidéki lévén el kell vinnem valahová. Köszönettel előre is !!!!
Sziasztok! Samsung LE40A330-as tévém nem kapcsol be. A piros kontroll led világít készenlétben, ha bekapcsolom, akkor egy másodpercre kialszik, aztán újra világítani kezd és ennyi. A képernyő be sem kapcsol. Valami ötlet?
sziasztok,
Érdeklődnék, hogy gazdaságos-e megjavíttatni/kicserélni egy 107 cm-es grundig TV töröttt HD ready LCD kijelzőjét? Köszönöm előre is.
Kinek mi a gazdaságos, kb minimum 50e a kijelző ha kapsz belevalót vagy amit bele lehet "faragni". Esetleg ha találsz hibásat abból bontasz.
50-60 ért meg már kapsz új vagy újracsomagolt 82cm-es TV-t.
hello.
Az elmondottak alapjan valami rovidzarlatod van valahol. Elsosorban az lcd nel nezd at az inverter lapot ami a hatter vilagitast adja es ha az jo akkor kezdheted a tobbivel egyelore enyit tudok mondani.
Szerintem a tv-ben kipuposodtak a kondenzatorok vagy valami nem erintkezik
Sziasztok! Csak szeretném megköszönni a tippet amit fentebb kaptam! 2db 10V 3300uf-os kondit kellett cserélnem, mert póposak voltak, sőt már kezdtek szivárogni. A csere után és óta tökéletesen üzemel a készülék!
Sziasztok. Egy Samsung LCD tévébe keresek MMC6100B 2,5 alkatrészt. A Sininél lehet kapni valami 19 ezerért. Ezt egy kicsit sokallom érte. Mivel lehetne ezt helyetesíteni?
Szia. Igen ezt találtam én is. Csak azt nem tudom hogy a belépő feszültség ami csak 3,5V az nem e gond az lm1117-nek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |