Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   348 / 1152
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Kikapcsolod a gépet.Kikapcsolsz mindent kivéve egy optikai meghajtót.(Kábeleket leveszed róluk). Bekapcsolod a gépet.Beleteszed az optikai meghajtóba a lapoddal kapott lemezt.A gép automatikusan elkezdi a helyreállítási műveletet.
De előtte én csinálnék egy CMOS cleart legalább 1,5 órás időtartammal.
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nem sok a másfél óra?
(#) negeru válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Minek annyit várni? Különben igaza van. Minden ki csak az optikai meghajtót hagy benne. Clear CMOS és flashelj.

P.s. Szerintem semmiképp nem Biosz hiba hanem felhasználó hiba. Valahol hibázol. Szerintem nézz utánna hogy jól csinálsz e mindent + ellenőrizd le, hogy biztossan jó flash File-t szedtél e le. Ha nem más, az Assus honlapján van fórum ezze a témával kapcsolatban. Nézz ott is szét. Lehet hogy okosabbak mint mink....
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Meg kell várni hogy teljesen "leüljön "a gép.(Teljesen áram mentes legyen.)
Csak valahogy nem értem hogy hol olvasod a gépkönyvben hogy van BOOT Block lehetőség.Tényleg jó lenne ha átolvasnád mert minden ott van le írva ,az is amit én írtam.
(#) tallerkrisztian válasza negeru hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Akkor miért írja ki, hogy Checking NVRAM..

Ebből gondolom, hogy sérült a bios!
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Az alaplap :

Asus P5KPL-AM EPU

Az amiflash szerint ezen már van boot block.
(#) negeru válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Teljes áramtalanitás olyankor kell amikor valami oknál fogva nem lehet kiüríteni a CMOS-t. De ha simán jumperejük vagy vannak olyan esetek amikor sima gombocska van a lapon ( azt notebook-ná szokták használni ) ami rövidzárlatot okoz a biosz 7 és a 9 lábában ez által ürül. De lehet, hogy igazad van

De én akkor is a fórumozás mellett maradnék ha ezek nem jönnek be
(#) negeru válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Megkérdezhetem, hogy használsz e USB egeret vagy Billentyűzetet?

Igen mindkettőt

Remek. Most olvasom a fórumon hogy valakinek ugyan ez a problémája és neki nem küld NV ram üzit ha az egeret és a Billentyűzetet ps2-n használja. Tehát megkérnélek, hogy iniditsd újra a gépet egér és billentyűzet nélkül. És majd irj vissza hogy akkor is kapsz-e NV-ram hibát. Lehget hogy nekedis ez a kettő a ludas

Nem jött be! Lehúztam minden USB-s eszközt,de írja ugyanúgy!

Micsoda öröm

Akkor nagyobb munka várr rád mind azt gondolnád. Ha van kedved nekiállsz. Elmagyarázom hogy mit kell tenned. Leválasztasz minden perifériát. HDD, DvDrom, A több memóriát használsz akkor csak benthagy egyet. Kiveszel minden kártyát pl. Tv kártya, módem, stb. És elinditod. Ha akkor nem irja ki, akkor szépen lassan egyenként viszarakod őket és figyeled, hogy minél reagál. Ha akkor is kiirja akkor vissza kell raknod az eredeti bioszt. Gondolom hogy 710 vagy újabb verziós biszt raktál fel? Mert ezzel nem csak neked vannak gondjaid hanm nagyon sok mindenkinek.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 21, 2012 /

Mivel a Ram modulból csak 1 db 1gb DDR2 van azt nem tudom kivenni különben keresi a bios és síp"ák"ol! A többinek az együttes lehúzását már próbáltam de nincs köztük. A memtest86 -nak nem tudom melyik változatát használjam amelyik windows XP 32 bites alól is futtatható, mert az 1.70 megvan linux cd-n de az lehet nem jó az én konfigomhoz főleg, hogy nem támogatja az Intel G31/ICH7 Chipsetet!(legalább is nem látta!).
(#) negeru válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 / 1

HirensBootCd. Ezt leszede megírod cd-re és bootoltatod. És benne van pár memória teszter. ezzel le teszteled. Nem negy az iso file. Kb. 120 Mb körül van.

De szrintem a ramod az jó, hisz ha nem lenne már windowson belül kékhalált kapnál. De most kifogytam az ötletekből. Fórumozok egy kicsit és ha találok valamit írok.
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Idézet:
„Akkor miért írja ki, hogy Checking NVRAM..
Ebből gondolom, hogy sérült a bios!”

Szerintem rosszul gondolod. Nem látom, hogy az NVRAM-nak mi köze lenne a BIOS sérültségéhez.
(#) Honda130 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Nem értem mi a problémád velem. Szépen kértem tanácsot, te meg első nekifutásból belémkötsz. Nem a totálcommanderes problémáról írtam. Az csak a körítéshez tartozott a hozzászólásomban. Szó nem volt arról, hogy ezt a háromgombos dolgot nem tudom megoldani.
(#) Honda130 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Előtte Win7 ultimate aktíválatlanul, most Win7 prof. aktíválva.
Előtte ha minden igaz Explorer, most Crome.
Dell Vostro ...
A többit is megírom, csak utána kell néznem.

Ez csak ötlet?

Most jutott eszembe, hogy valamiért a SATA1 csatlakozási portom rakoncátlankodik. Mikor újrahúztam a winyót Op. rendszer és a többi tiszta telepítéssel. Az 1-es helyen telepítettem, de ott lemezhiba olvasási hibázott és csak ala nature átraktam a 2-esre! Lehet, hogy az első helyen keresi a winyót a telepített op.rendszer miatt?

Csak átraktam az 1-ről 2-re és ment tovább a windows javító telepítés nélkül.
(#) Honda130 válasza negeru hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia! Kipróbáltam alacsonyabb felbontásban megnézni, mert én is így gondolom, ahogy te, de úgy is tökre ugyanolyan rossz. Azért írtam ilyen hülyén, hogy érzékeltessem,hogy egy kicsi hajszál változás sincs ha nem várok olyan felbontást.
(#) Gabó válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Próbáld ki másik böngészővel. A chrome eléggé megeszi a gépet néha.
(#) Honda130 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

De melyikkel?
(#) belfi2 válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Szia!
Kérd meg a húgodat csináljon egy NET Speed tesztet.
(#) negeru válasza Gabó hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Ami azt illet én inkább a firefoxal vagyok így. Sztem a Chrome az ami nem eszi a gépet és a legkevesebb memóriát használja. De lehet, hogy igazad van. Próbáld másik Böngészővel lehet hogy azzal jobban fog menni.
(#) negeru válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Megkérdezném, hogy vidéken milyen fajta netet használtok, hisz gondolom, hogy nem ADSl -ről van szó?

Ami azt illeti Sata-nál nincs Esődleges és másodlagos kapcsolat mármint ami a portot illeti hogy hova csatlakoztatod, mind attól függ hogy a HDD hogyan van Jumperolva. Mert ha az 1 kapcsolaton nincs HDD akkor automatikussan keresi a 2 kapcsolaton. Ha ott sincs megy a 3 kapcsolatra stb.... De neked különben is még Boot elött jelez a biosz tehát köze sincs az OP rendszerhez. De ami azt illeti megpróbálhatod visszarakni.

P.s. Máskülönben meg csodálkozok azon, hogy az 1 csatlakozáson lemezhibát írt ki. DvD Rom az is Sata portra van kötve? Ha igen akkor nézd meg a Jumpereket, hogy a HDD az Master legyen a DvDRom pedig Slave.

P.s. Ami a további fórumozásomat ileti és információkat amiket összeszedtem a pröblémáddal kapcsoladban, arra jutottam, hogy az olyanoknak akiknek olyan hibájuk van mint neked ( ezzel az alaplappal ) hogy bios frissités után ezt a hibát kapták, azt mondák a Forumokon, hogy hozzá kell szokni mert megoldás nincs rá.
(#) eSDi válasza negeru hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Üdv!

Idézet:
„DvD Rom az is Sata portra van kötve? Ha igen akkor nézd meg a Jumpereket, hogy a HDD az Master legyen a DvDRom pedig Slave.”

Badarság! A sata-nál nincs olyan, hogy master, vagy slave jumper az eszközökön. Ezt az dönti el, hogy az alaplapra hová dugod. Általában a sata 1-es és 2-es port szokott lenni a master, a sata 3-as és 4-es port pedig a slave. Ráadásul még különböző színű is szokott lenni a csatlakozó és a felirat is mellette szokott lenni. A boot eszközöket pedig minden esetben a master-ra kell kötni. Lásd mellékelt kép.

satahf9.jpg

(#) djdanny válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Tehát rossz vinyót vettem?
Mit lehet vele kezdeni? Adjam el és vegyek egy jót?
(#) negeru válasza eSDi hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Akkor én eddig halucináltam, vagy délibábot láttam avagy még mindig látok, hisz itt áll előttem egy 1Terás HDD amin nagyon ott vannak a Jumperek és néznek rám . A satanal is ugyan ugy mükszik hisz még a régi Hdd-nél is van Primary Master, Primary Slave, Secondary Master, Secondary Slave. És ha nem volt a jumper a helyén de te a Winyót odaraktad akkor bizony nem mindig működött a fenevad
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) belfi2 válasza negeru hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Pedig jól mondják! SATA-ban nincs függőségi viszony.A jumper a meghajtó sebességét hivatott beállítani.
Csak IDE-ben van mester és szolga.
Az eltérő színek is a sebességet jelölik.tehát nincs pereferált meghajtó port.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) coyote55 válasza negeru hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

SATA esetében a jumperekkel a sebességet lehet beállítani - 1,5 és 3 GB/s a két érték.
Magyarul a SATA2 meghajtó megy SATA1 vezérlővel.
Következő: »»   348 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem