Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   350 / 1152
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Ha arra gondolsz mielött a PCI-E -st kivettem ,hogy garis tesztre viszem amióta megvan az alaplap azóta nem!
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Akkor most rendben van a gép?
Az USB eszköz valóban okozhat ilyen jelenséget.
De.
Egy szóval sem említetted hogy használsz olyat.
Másik .
Valaki azt hiszem negeru mondta hogy vegyél le róla minden perifériát.Miért nem tetted meg? Már rég túl lettünk volna a dolgon.
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Nem említettem, mert amikor szó volt róla, hogy mindent lehúzok akkor azon én már rég túl estem mielött szóba került volna! Amit észrevettem, hogy azon USB eszközök amelyek adattárolásra is képesek (pendrive, flash eszköz, modem stb.) azokra mind kiírja a konfigurációs hibát!

Az okát nem tudom, de lehet az asus sajátos hibája?! Bár nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik akkor is kiírta amikor a modem nem volt rajta.
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Ezt holnap meg tudom neked mondani.A lányoméknak ugyan ilyen lapjuk van.Nekem is ASUS-om van de még sosem csinált ilyet.Igaz régebbi P4P800VM/S de pont egy hasonló P4P800 S lapról olvastam a gyökér hub okozta problémát.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Asrock lapnál tapasztaltam olyat, hogy ha pendrive van rádugva, akkor megáll a biosnál. Az a lap egy régebbi K7VT4-4X lap volt. A mostani alaplapom egy Gigabyte P35-DS3 ami egy HUAWEI USB modem miatt áll meg, pendrivenál megy tovább és látszik a boot eszközöknél. Asus lappal is van hasonló tapasztalatom: K8N lap nem áll meg pendrivetól, de nem tudja, hogy mit csináljon vele. P4P800-VM nekem fagyott a pendrivetól, A8N ment rendesen.

Szerk: Több lapnál az USB legacy Support Enabledre tétele sok gondot megoldott az USB körül.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Mint említettem az enyém nem,viszont volt egy IBM gépem az viszont igen ha benne maradt.
Nos, át mentem a lányomhoz és pendrájval indítva a gépet nem ír ki semmit.
Egyébként a VM és a VM/S között van némi különbség ha más nme is de a /s az üzleti célokra lett gyártva.
(#) tallerkrisztian válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Nekem is megvan még a Asus K8N lapom, mert ez előtt az volt benn a gépben. De mivel olyan rendszerigényű játék "lopta be magát" az érdeklődési köreimbe így lecseréltem erre. Egyébként nálam alapbeállításként be van kapcsolva az "USB Legacy support" és úgy is van most is. A K8N lappal mindössze csak annyi bajom volt, ha USB bill. vagy / + egeret használtam akkor annak megfelelően a ps/2 supportot disabledre kellet állítanom különben a ps/2 -n kereste az egeret vagy biil.-t és ha ott nem talált akkor nekiállt bill. hiba kódolni a bios! Viszont én úgy gondolom néhány bios beállítási mód jól jönne azokból ami pl.: az Asus K8N -nél is megvan.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 24, 2012 /

Lenne egy kérdésem:

Mennyire fér bele a garanciális cserébe az, ha a DVD író-olvasó adatkábel csatlakozási pontján szó szerint benne marad az érintkezők ?felett? található L alakú műanyag az adatkábel csatlakozójában?

Tegnap észrevettem, hogy valamiért nem akar az adatkábel a helyére menni a dvd írón, aztán mielőtt gond lenne elemlámpával megvilágítva próbáltam csatlakoztatni, de úgy se akart a helyére menni. Mondom magamnak akkor megfordítom az adatkábelt amelyik fele az alaplapon van az megy az íróra és amikor összenéztem a két véget akkor láttam meg, hogy az egyiken van rés a másikon meg szinte semmi!! --> Ekkor vettem észre, hogy benne maradt az L alakú műanyag!!!

Mielőtt az lenne a kérdés, hogy feszegettem ---> NEM több mint 3 éve van SATA winyóm !!! Az elődjét az írónak azért cseréltem le, mert behalt az Optika dvd része és így már írásra sem tudtam használni!
(#) belfi2 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Semennyire!

Nem az író hibásodott meg hanem a kábel.
Azt sajnos ki kell piszkálni!
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Ha jól értem a kábel végében maradt darab az íróból. Az bizony az író hibája, ha pedig nem lett feszegetve, nem volna szabad a csatlakozónak letörni. De bebizonyítani, hogy nem feszegetted lehetetlen.
(#) tallerkrisztian válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Nem az adatkábel része maradt a dvd író csatlakozásán, hanem fordítva!!! Az oké, hogy kipiszkálom, de úgy meg nincs megfelelő stabil érintkezés, lóg az adatkábel az érintkezőkön, mert az az feletti L alakú merevítés ami letőrt!

Lásd a képen --> Sata interfész érintkező feletti fektetett L alak!!!!

Bár ez egy winyóé, de a lényeg ugyanaz!

images.jpg

(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Igaz! Én értettem félre!

Hát nem tudom mennyire befolyásolja az író rendeltetés szerű használatát.Mennyi idős a DVD író ,mennyibe került, és mennyire ismeri az eladót?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012

Szerintem szerezz be egy rosszat és operáld át az érintkezősort.
(#) bernula hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok!

Régebbi ASUS alaplap nem indul el, mert azt irja ki bootoláskor, hogy az usb árama nagyobb a megengedettnél. Nincs az usb portokon semmi. A csatik érintkezőjén nincs zárlat. Minden portnál van egy nagyobb smd alkatrész, de beazonosítani nem tudtam, multival mérve 0hmos az összes portnál. Nem tartom valószinűnek, hogy áramfigyelés és minden portnál elszállt volna egyszerre. Találkozott már valaki ezzel a hibával? Javitható a hiba házilag?

Visszatérő vásárlójuk vagyok az üzletnek, az alaplapon és a tápegységen kivül ami jelenleg a gépben van mindent tőlük vettem! Az ár : kb. 8.000 Ft + / - nem tudom pontosan fejből a gari 1 év és 2012 12. hó 27-ig érvényes. Eddig csak olyan eszközöket vittem vissza hibásként ami az is volt pl. a 250 GB SATA II -es winyó ami a 3-4 -ik hónapban szervíz után gyári hibás cserés lett! (Samsung)

Az átoperálással aza baj, hogy amíg garis addig nem nyúlhatok hozzá na meg az, hogy sikerüljön egy ugyanilyet szereznem nagyon kicsi rá az esély!
(#) tallerkrisztian válasza KTobi hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Igen ez az én bajom is, de talán az én kontómra legyen, hogy a winyóm ami satás az is tőlük van és hát több éve hozzájuk járok, ha valami új dolog kell a gépbe.

Hali!

Csak az a gond hogy bruttó 10000 huf alatt nem köteles bevállalni a garanciát.Csak a jóindulaton múlik hogy cserélik e vagy sem.Azért írtam hogy át lehetne operálni.De legyen szerencséd!
(#) belfi2 válasza bernula hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia!

Mi pontosan az lap neve? Nem lehet hogy valami szennyeződés került az aljzatba?

Az alábbi link lapján:

Garancia

Csak az üzlet általi garancia 1 év, de a gyártó-/cseregarancia az 2 év, ha a dvd író is beletartozik az Optikai meghajtók közé vagy ha esetleg egyéb merevlemezek és optikai meghajtó közé sorolható akkor lehet, hogy 5 év?

Az általános jogszabálytól el lehet térni .Itt minden le van írva!

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag/jotallas/jotallas.html

A link amit adtál hibás mert az fogadott, hogy a keresett tartalmat eltávolították.

Így már jó!

Láttam, ott az URL!

Mindig vissza szoktam ellenőrizni a linket.
(#) kadarist válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Jó az erdeti link, csak nem "ht", hanem "html" a kiterjesztése!
(#) tallerkrisztian válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Jó elsőre nem nyitotta meg! Sorry!
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 24, 2012 / 1

Ha esetleg nem akarnák kicserélni akkor megvan a megoldás és a www.nfh.hu-n olvasottak alapján jöttem rá a megoldásra!

Amennyiben nem akarják kicserélni, akkor szabad szemmel nem látható anyaghibára fogok hivatkozni, melyet én nem ismerhetek előre ugyanis én nem nagyító alatt vizsgálom a dvd írónak a sata interface csatlakozóját, hanem CD / DVD lemezek írására olvasására. De ha erre a reakciójuk az lenne, hogy én azt feszegettem akkor abban az esetben látszódnia kellene az érintkezőkön is a feszegetés nyomainak pl.: elhajlás!

Ugyanis mivel a szóban forgó sata interface -ről kitőrt műanyag L alak többségében vizszintes így csak függőleges irányban való erőltetés esetén lehetne szó feszegetésről, pontosabban mivel az én "alanyom" esetében lefelé 3-4 mm a hely csak felfelé lehetne feszegetni vagy oldalirányú "szándékosság" jöhetne még szóba ! De akkor abban az esetben annak megfelelően az érintkezőkön erős meghajlítódás nyomainak kellene látszódnia ami nem így van, mert nálam nyíl egyenesek.

A fentiek alapján a NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT szóba sem jöhet.
(#) tallerkrisztian válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 24, 2012 / 1

Nem szándékos volt, de a kérdésem alapján témához kapcsolódónak éreztem. THE END!
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 25, 2012 /

CMOS reset után --> NEW CPU installed... (Ami bios - Asus P5KPL-AM EPU)

Mi lehet az oka?

Pár másodperces volt a reset, úgy hogy még a tápkábelt se húztam le, valamint az alaplapi elem is alig 1 hónapos.
(#) eSDi válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 26, 2012 / 1

Üdv!

Idézet:
„CMOS reset”

Pont ez az oka, mert törlődtek a beállítások. Lépj be a BIOS-ba, állíts be mindent és mentsd el. Ezután már nem fogja kiírni.
(#) detoxman válasza bernula hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Az a "nagyobb smd" A biztositékja az usb 5voltjának.
Következő: »»   350 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem