Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kezdem érteni a második trafót, ez akkor valószínűleg 100V-os rendszerű monó erősítő.
Hello!
Egyszerű szemléletesen.. Ha a kondit állandó értékű árammal sütöd ki, akkor a kondi feszültsége az időben lineárisan csökken. A munka=U*I*t, ez terület. Ha ezt ábrázolod, akkor láthatod hogy ez egy háromszöget ír le. A háromszög területe, fele akkora mint egy ugyan olyan oldalú négyszögé. (Mert négyszög akkor lenne, ha a feszültség és az áram állandó lenne az idő függvényében.) A kondiban tárolt energia így (C*U^2)/2. üdv! proli007
Nem tudom mert kimenetek 50v 70v 100v-ra nincsenek mert van 100v-os mono erölködöm.
Nem tudom mert kimenetek 50v 70v 100v-ra nincsenek mert van 100v-os mono erölködöm.
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani a tad275-4 monitor fénycső inventernek a bekötését monitor nélkül???
Hello!
Én is kerestem amikor megújult az oldal, de aztán nem találtam, el is felejtettem. Most feltettem a kérdést itt, remélem kapunk választ.
Sziasztok! Szeretnék egy meglévő áramkörbe belenyúlni. Mégpedig úgy hogy egy led felvillanása helyett relé húzzon be. Úgy szeretném hogy a ledet kiforrasztom, és onnan hozom ki a két kivezetést. Gondolom kell hozzá egy tranzisztor, de gőzöm sincs milyen és hová. Meg hogy a ledre jutó kis feszültség hogy tudna meghúzni egy 12V-os relét, gondolom kell hozzá külső feszültség is, ami nem is lenne baj. Ha tudna valaki segíteni légyszi dobjon össze egy kis áramkört, úgy hogy akár egy óvodás is megértse.
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Tudjátok mi ez? Van belőle 4 is.
Ezt gondoltam, csak a csatlakozó volt az, amit nem tudtam hova tenni. Hogy mihez használták?
A harmadik képen egy halogénizzó foglalat van. Gondolom 220V/12V adapter.
Sziasztok! Megéptettem ezt a kapcsolást a motoromhoz. Ledekkel szeretném használni de az a baj hogy nem alszanak ki a ledek. Látszik hogy villognak de nem alszanak ki. Ha elveszem a tápfeszt lassan alszanak ki a ledek amit még szintén nem értek. Mi lehet a gond? Lehet hogy zárlatos a tranzisztorom és csak 555 villogtatja ezt a pár ledet?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Az IC3-as lába és a bázis közé tegyél egy LED-et
Az miért gond? Nem mindegy, hogy ellenállás vagy led kerül bele?
Van itthon smd ellenállásom ami pont befér oda, ledet nem tudom hogy kivitelezném..
Ráforrasztod a panel aljára elfektetve, a fóliát meg a lábai között átvágod egy szikével.
Szia! Az itt a gond, hogy nap mint nap jönnek a rossz, kipróbálatlan BSS kapcsolások, és utólag kérik a fórumtársak a segítséget. Nyilvánvaló, hogy az 555 kimenet és a tranzisztor bázis-emitter diódája közül a gyengébb elpusztul
![]()
Megcsináltam, most az a led amit odaforrasztottam villog normálisan ahogy kell a többi meg ugyan azt csinálja amit eddig.
Ezt én amúgy egyszer már összedrótoztam a levegőben és akkor egy 21W izzót gond nélkül kapcsolgatott.
Szia! Talán a vezetékeken szerencsésen nagy volt a feszültségesés.
Bocs hogy bunkó voltam, Szia! Szerinted hogy lehetne működőképessé varázsloni ezt a dolgot?
Hello!
Tegyél egy PFet-et a kapcsolásba, és akkor maradhat minden ahogy van.. üdv! proli007
Az imént írta Reloop:
"az 555 kimenet és a tranzisztor bázis-emitter diódája közül a gyengébb elpusztul . " Ha villog akkor az 555 kimenete jó. Cseréld ki a tranzisztort és tegyél a lED helyére egy 1-2KOhmos ellenállást.
Sziasztok!
Tegnap volt egy kérdésem: Hol lehet a cikkeket a kedvencek közé felvenni? Most van egy másik kérdésem: Hol lehet az oldal üzemeltetőivel felvenni a kapcsolatot? Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv, mindenkinek.
Hello!
Vagy a "Fejlesztési ötletek"-nél megírod, vagy a fejléc jobb oldali pipát lehúzva "moderációt kérsz". üdv! proli007
Az előtét ellenállás vagy a FET megoldja a problémádat. Jelenleg igen nagy valószínűséggel az 555 vagy a tranzisztor egyikét cserélned kell. Kezd a tranzisztorral.
Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |