Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves forumozok.Az aproblémám,hogy van egy Pentium 4-es gépem és a gép hátulján lévő bekapcsoló gomb helyett egy másik gombot kapcsotam át.Ez a másik gomb egy 115v-230v-os kapcsoló.A bizti elszált benne,cseréltem, de sajnos nem műkődik a gép.Erről a kapcsolórol két szál vezeték megy egy greatzre.Gondolom a diodák tőnkrementek ,és cserélni kellene azokat.Sajnos még nem jutottam addig.Kérem ,hogy aki tud evvel kapcsolatban segiteni,vagy van tapasztalata a számitógép javitásban,legyenszives irjon.Űdv:Gyati.
Azt a kapcsolót már akkor, amikor megvetted a gépedet (tápegységedet) rögtön ki kellett volna szerelned belőle és kidobnod a búsba.
Az a feszültségválasztó nálunk /a 220-as világban/ valahogy nem igazán lett nyerő, és sajnos én már találkoztam vele kazettás magnóban, villanyborotvában, stb. is. És persze - naná hogy átkapcsolták! Aztán ha az ember tényleg véletlenül átkapcsolja .... háááát? azt a kapcsolót átkapcsolni egyáltalán nem oly egyszerű, mert már eleve úgy van kialakítva, hogy csak a gép hátuljához hozzáférve és egy csavarhúzó fejével-hegyével, vagy egy kés élével lehet. Ha azonban Te át tudtad kapcsolni, akkor igazán zseni vagy, a kisérletezős tipusú ember, mert simán "csak úgy hátranyúlva" azt azért eléggé nehéz. A táp ki-be kapcsoló szerkezete az legalább egy billenős, míg ez meg afféle síkban tologatós valami. Tehát így jártál ... Mivel az olvadó bizti ilyenkor többnyire lomha, a 220 meg rémesen gyors, általában az egész tápod elszáll. Legalábbis a primer oldalon a félvezetők és az impulzustrafó ... Vehetsz helyette egy újat, de abból ezt a sz@r megoldást már írtsd ki véglegesen, vagy ragaszd le valami cellux-szal. És többnyire ne babráld, ha lehet! Az a kapcsoló a trafó leosztott közepére megy be, tehát a 120 voltos ágára, az meg nem szeresse igazán a 220-at ... és simán leég. Ha ki tudod cserélni a trafót meg a többi primer cuccot, talán van valami kevéske esélyed, (megjegyezvén hozzá még azt - némi elektronikai ismereted), ámde sokkal olcsóbban kijössz a dologból pénzben és időben, ha valami számítógép bontóban veszel pár ezerért egy másikat. Ha pesti vagy, akkor nézz be a Baross térnél a PC-Max üzletbe.
lac08.Kőszőnőm ,hogy válaszoltál.Van egy másik tápom is,de azt nem tudom helyettesiteni evvel, mert ezen a tápon van még másik kettő feszűltség is.Legfeljebb az alkatrészeket tudom felhasználni.Van itt a kőzelben egy számitogép űzlet ahol 2-3 ezer forintért lehet kapni régebbi tápokat komplett.valoszinű,hogy ott fogok venni egyet.Űdv:Gyati.
Asus P5KPL-AM EPU!
CPU és Intel G31 hűtőpaszta kezelés után nem bootol a gép. Mi lehet a gond? Ventik felpörögnek, Winyó, Optikai meghajtók érzékelve csak éppen nem bootol még síphang sincs valamint a monitor se kap jelet(integrált Intel GMA 3100).
Ennek sok oka lehet. Lehet, hogy rosszul tettél valamit vissza (kábelek, bővítőkártyák) vagy esetleg megsérült a chipset amikor leszedted a bordát.
Milyen pasztát használtál? Ezüstadalékost? Mert ha azt, és máshova is került akkor valószínűleg kuka a lap.
Helyrejött!!!
A CPU keretről amikor letöröltem az előző pasztának a nyomait nem vettem észre, hogy a foglalat tüskesorába is került a papír zsebkendőből reszelék aminek köszönhetően nem volt minden pontján érintkezés a CPU és a foglalat között. KOP-KOP-KOP!!! Parázva nagyon óvatosan egy vékony keskeny hegyű csavarhúzó elejével végig "soroltam" a foglalatot utána "lesz ami lesz" alapon összeraktam a legalap konfiggal ami kell egy induláshoz és láss csodát bootol a kicsike és remélem, hogy csak ennyi baja volt. Fehéret vettem most van egy bevált helyem ahol a 25gr-os van olyan áron mint máshol a 3-4 gr -osak, de ezüstöset nem szoktam venni.
Na az a szerencsés esetek közé tartozik.
Bár nekem sikerült már ezüstöset megmentenem, 2napos alkoholos áztatás után, de a mázli az volt, hogy nem okozott zárlatot.
A dvd írónak az lett a vége, hogy a garis csere nem jött össze fizikai sérülésre hivatkoztak. Szerencsémre volt itthon pillanatragasztó és voltam annyira türelmes és pihent, hogy sikerült full pontosan a helyére ragasztanom. Gari végéig remélem kibírja azt az 1 hónapot utána csatlakozó panel csere vagy ha gari lejárta előtt esetleg behalna akkor már jöhet a csere.
Hát én a grafikus prociról (Intel G31) már csak kézzel finoman lekaparva meg acetonnal tudtam leszedni az előző pasztát, mert csak most kb. 2 és fél év után jutott eszembe, hogy se ártana lecserélni. Mint az öreg marcipán úgy ki volt már száradva a régi paszta rajta. Jövő Augusztusig még garis a lap lejárat előtt teszteltetem, de addig be kell szereznem egy olyan lapot vagy USB bővítőt ami 2.0 -ás a az usb modem miatt.
Ennek is 2.0ás az usbje.
Idézet: „4 x USB 2.0/1.1” idézet a műszaki leírásból.
Szia! Látom neked feltett szándékod az a lapot tönkre tenni.Többször lett írva, hogy olvasd el a lap leírását,de az USB kérdésből,és egyéb tevékenységeidből ítélve rá sem hederítettél. Ha jól emlékszem a te lapod 2010-es kiadású. Miért kellet hozzányúlni az északi hídhoz?(Lehet hogy ugrott a gari de ez nem idevágó téma. ) Az USB 2.0 legalább 2002 óta szabvány. A BIOS általában csak akkor jelzi hogy új procit telepített ha azt kivetted, kicserélted egy másikra ,majd vissza tetted az eredetit.Esetleg ha a foglalatba nem érintkezik rendesen. A DVD-író nem egy olyan dolog amit naponta kivesz az ember a gépből.Rakd bele a vezetéket aztán műanyag ragasztópisztollyal ragaszd bele az íróba.Később ha behal az író,szépen le lehet venni róla de addig is megbízhatóan rögzítődik. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
belfi2 , Gabó !
Azért kell szereznem, mert ha ezt a lapot elviszem tesztre akkor nem lesz kéznél olyan lap vagy usb csatlakozás amin működne az USB -s mobilinternet! Ugyanis 1.1 -es usb port ha ráteszem a 2.0-ás usb modemet esze ágában se lesz működni vagy legalább is kapcsolódni a netre!!!!! belfi2 --> Képzeld 3x is átnéztem a lap leírását és eszem ágában sincs direkt hazavágni a lapot, a proci kérdése megoldva! Továbbá olvastam olyat is, hogy az Asus lapoknál ha a Full screen logo ki van kapcsolva akkor "sajátos hiba" folytán mindig kiírja a Checking NVRAM.. - ot még akkor is ha semmi gáz. Az, hogy az északi híd hűtőbordája alatt lecseréltem a hűtőpasztát azzal még nem ártok neki. Végezetül a Checking NVRAM.. kifejezésről különböző oldalakról ellentmondásos információkat találtam többek között, hogy hardver hiba van a gépben, de olvastam olyat is, hogy a bioshoz, az ahhoz tartozó modulokhoz van köze. De leginkább csak azon aggódok, hogy ne az alaplapnak legyen baja ugyanis mindig is megbecsülten kezeltem. Az, hogy közben jött más gond is az a véletlen egybeesések sora!!
Most jutott eszembe!
Az én régi gépem is kiírta midig (szintén ASUS alaplap). Soha semmi baja nem volt, és a mai napig sincs, pedig most a bátyáméknál üzemel, ahol két gyerkőc nyúzza... Szerintem ilyenkor nincs is semmiféle probléma, egyszerűen csak illedelmesen közli, hogy éppen azt ellenőrzi. Persze, ha ilyenkor lefagy, vagy megáll, akkor biztosan hiba van, amit a BIOS POST kódból meg is lehet tudni (a képernyő jobb alsó sarkában lévő hexa kód, LPT port kiolvasása).
Idézet: „Ugyanis 1.1 -es usb port” Honnan szerzel olyan ősrégi gépet, amiben 1.1-es USB port van? Szerintem legalább 10 éve nem gyártanak ilyet... Idézet: „különböző oldalakról ellentmondásos információkat találtam” Ez azért van, mert az Internetes fórumokon ketten (a boldog meg a boldogtalan) összeírkálnak mindenféle elképzelhető dolgot, aztán találd ki, hogy minek nem igaz a fele sem. Olvasd végig, hogy csak Ti mit összehordtatok itt ebben a topikban erről az üzenetről, egy hasonlóan gyanútlan laikus simán elhiheti, hogy ez egy "hiba" üzenet, mikor sose volt az.
Ismered azt a viccet, hogy a H2O egy nagyon veszélyes anyag, mert azok az emberek, akik elfogyasztották, előbb-utóbb belehaltak?
Na hát pont annyira "lehet" hibaüzenet, mint amennyire a H2O egy halálos méreg. Matematikailag ezt úgy mondják, hogy az üzenet megjelenése és a hiba között nincs ok-okozati összefüggés.
Idézet: „Jövő Augusztusig még garis a lap lejárat előtt teszteltetem, de addig be kell szereznem egy olyan lapot vagy USB bővítőt ami 2.0 -ás a az usb modem miatt.” Ebből a mondatból nem derül ki hogy a lapot elviszik és helyettesíteni kell. Idézet: „Asus lapoknál ha a Full screen logo ki van kapcsolva akkor "sajátos hiba" folytán mindig kiírja a Checking NVRAM.” Láttam az idéző jelet de nem sajátos hiba.A Full screen logo "takarja" el a POST-ot és ha a logo alatt nyomsz egy Dell-t akkor is a POST jelentkezik és ott is olvashatod a Checking NVRAM... kifejezést.(könnyebb belépni a BIOS-ba)
Csak egy példa:Itt
és még rengeteg.A tévedés mindössze annyiból állt hogy az elején nem lett tisztázva hogy a POST alatt jelent meg az üzenet és hogy a gép nem állt meg,hanem folytatta a bootolást.
Az az üzenet nem lehet hibaüzenet, amit minden hibátlan boot során kiír a gép. Az, hogy pont az volt az utolsó még helyes üzenet, és utána döglött meg a gép, nem változtat ezen. Ennyi erővel a "Starting Windows" is egy hibaüzenet, mert lehet, hogy ezt látta utoljára a felhasználó...
Ebből a szemszögből nézve igaz amit mondasz.
Üdv!
Olyan gondom támadt a gépemmel, hogy win7 újratelepítés közben cd hibát írt ki és újraindult. Azóta viszont a legelején megáll a betöltés, kiírja hogy 'press del to setup' és a többi, de innen nem lép tovább és nem is reagál a del-re, a bios nem jön be. Ha előtte nyomogatom a del-t akkor kiír valamit arról hogy milyen a processzor, a memóriát ellenőrzi, usb-ket és a merevlemezt és a végén mindent jónak talál és ennyi. F8-al tudok itt valamit állítani de semmi változás. A procihűtő maxon pörög, az alaplapon (Asus P5GD2) egy zöld LED folyamatosan világít. Nem tudom mi lehet a gond, Cmos reset is volt de semmi változás. Ezelőtt semmi gond nem volt a géppel. Üdv!
Nem tudom, hogy mire gondolsz. Azt gondolod, hogy az USB 2.0-s modemed USB 1.0-n nem fog működni? Idézet: "Ugyanis 1.1 -es usb port ha ráteszem a 2.0-ás usb modemet esze ágában se lesz működni vagy legalább is kapcsolódni a netre!!!!!" Jól értelmezem?
Sikerült szűkítenem a hibát a merevlemezre, ha kihúzom akkor bejön a bios. Újratelepítés előtt 100%-osnak ítélte a HD sentinel, ezért nem tudom mi érhette. Típusa: Seagate 160 GB Sata 7200 rpm.
Igen jól értelmezed! Az asszony gépében még PIII -as lap van és azon csak 1.1-es USB van, de az meg szúnyogcsípés a 2.0-ás usb modemnek! Egyszerűen lehetetlen használható működésre bírnom.
Szia!
Azt írod újra telepítés közben,tehát formázás stb megvolt.Akkor most van a gépeden egy használhatatlan WIN7 amit nem tud betölteni a deszka.Közben volt egy CMOS reset így a szerencsétlen megint csak a HDD-ről szeretne indulni de nem tud.Vedd le a HDD kábelt (mind a kettőt,tápot és az adatot)A BIOS-ban állítsd be a CDről bootolást.Rakd vissza a HDD-t indítás és nézz be a BIOS-ba hogy felismerte e a gép a lemezt.Ha igen kezd előröl a telepítést.Ha nem akkor a lemeznek a HDD-nek annyi. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
Visszaállítottam mindent hdd nélkül, de ha bedugom utána a hdd-t akkor ugyan az a hiba jön elő, az elejénél tovább nem jut.
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy a vinyód meghalt...
Felismeri de nem telepít rá, vagy vagy teljesen vissza fogja a gépet?
Na jó van a régi ASUS K8N alaplapom ami (látszólag) működik és azon lenne 2.0-ás USB,de olyan rég használtam, hogy már nem tudom hogyan kéne beállítanom a biosát ahhoz, hogy amikor megvan az Op. rendszer telepítés (IDE winyóra) az első teljes leállítás/újraindítás után eljut a Windows rendszerindító menüig (Csökkentett mód ... Normál módú stb...) kiválasztom bármelyiket elkezd tőlteni és utána újraindul végtelen körforgásban amíg meg nem szakítom.
Egy rendes ,teljes telepítésnél az indító menü nem jöhet elő.Főleg nem a csökkentett mód vagy normál mód engedélyezése.
Ilyen esetben az opsys nem tudott betöltődni és ezt meg is indokolja pl valami hiányzik, vagy hardverváltozás,vagy áram szünet stb. Esetleg vissza kell állitani hogy HDD-ről induljon. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |