Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Hasonlít az enyém előző verziójához
Bővebben: Kép
Köszi, de azért a tiéd kicsit komolyabb!
Ez a kerámia kondi?
Mármint a kondira mondtam az igent. Nem nagyképűen a tápomra.
A tied is nagyon szupi! Nem akarod leragasztani az elejét fehét A4-es matricával mint én? Akkor tudsz rá feritatokat nyomtatni.
Lehet hogy az lesz, de először működjön. Én a legjobban a bedobozolást utálom az ilyen építgetésekben és mindig irígykedek mikor ilyen jól bedobozolt készüléket látok!
Úgy gondolod a táplábra a kondit, hogy az 1és21 közé és 21és26 láb közzé 1-1 kondi?
Ha a fényképeknél tartunk akkor én is megmutatom a tápom, majdnem kész csak az ampermérőt kell bekötni.
Köszönöm, kb fél éve pihent a szekrénybe a táp, ha egyszer megcsinálom akkor legyen szép
Beszállok a mutogatásba
Bár még csak dobozolom......
Tetszik ,ötletes megoldások ,alkatrészek !
A retro párosul a PC -vel..... Slogan -em :Ne dobj ki semmit ,mindig jól jöhet ! Gratula ! Üdv
Jól fog kinézni Az enyémben 4db 2n3055 van, a hűtés kicsit túl van méretezve szerintem, de ki tudja még jól jöhet.
Ahogy látom, mindkettőtök nagyobb hűtőbordát rakott, mint én. Nekem is van rajt egy venti, aminek a hőfoktól függően változik a fordulata. Legfeljebb rakok rá mégegyet.
A ventillátorokat leszámítva az enyémen sem kicsi
Hát valóban nem kicsi, tied is biztosan jól bírja a tartós terhelést. Nekem ez 1000ft-ból kijött, kimentem bolhapiacra és vettem cpu hűtőket, ez elég olcsó megoldás. Majd többek között nagyfeszültségű kísérletekhez fogom használni a tápot.
Tényleg Attila86!
Amit felraktál - és amiről cikk is van - táp rajza, azon javítottad a rövidzárat? Mert nekem még az első verzió van meg, de ha javítottad, akkor leszedem, hogy elkezdhessem építeni! És ha még azt is megtennéd, hogy elküldöd/felteszed a kapcsrajzot/paneltervet az eredeti, Eagle fájlban, akkor azért külön hálás lennék!
Milyen rövidzárra gondolsz? Amúgy a cikkben és az oldalamon szereplő dolgok biztosan jók, mindenféle módosítgatás nélkül.
(Ha esetleg a cikkben szereplő fotókon fedezted fel a pici átkötést a függőleges panelon a kapcsoló alatt, az a netre feltett rajzokon nem szükséges. Azokon már javítva van a panel. Csak nekem nem volt már hangulatom negyedszerre új panelt készíteni és átültetgetni az alkatrészeket, inkább odaforrasztottam azt a vezetékdarabot és így fényképeztem le az áramkört.) Az sch és brd fájlokat mások is kérték, nekik is azt mondtam hogy több okból nem adom oda. Nem azért mert irigy lennék, hanem több más okból. Többek közt például azért mert valószínüleg ez lesz a technikusi munkám és nem árt ha a brd csak nekem van meg. Így igazolni tudom hogy én terveztem az áramkört. Egy másik ok, hogy a nyák úgy van megtervezve az Eagleben, hogy azt módosítani nem valami egyszerű (sőt...), illetve a leg jóindulatúbb módosítás is az áramkör hibás működését okozhatja (nem vicc).
Szia!
Erre a hozzászólásra céloztam a zárlattal kapcsolatban, amire ezt írtad válaszként. Ezért kérdeztem rá. Az indoklást az Eagle-fájlokkal kapcsolatban megértem, csak annyi a gondom, hogy ha nem azonos méretű alkatrészeket kapok, akkor azokat nem - vagy csak gányolva - tudom beültetni, ezért kértem a fájlokat. Esetleg majd a technikusid után?
Utána lehet. De mondom, a panelerv elég egyedien lett megrajzolva...
Azt a zárlatot az oldalamon levő képeken azonnal javítottam.
Ok, köszönöm az infót!
(Nem gondoltam teljesen komolyan ám a közzétételét a fájloknak... )
Üdv mindenkinek!
Szeretnék építeni egy labortápegységet egy torroid trafó felhasználásával. Van egy ilyen trafóm ami nekem tökéletesen megfelelne nekem adatai:1.szek:22v; 3,25A 2.szek:9v; 2,24A 3.szek:13v; 0,25A 4szek:ugyan az mint a 3. fel van rajta tüntetve a tipus is:TR 100B/SZ egy régi kidobásra váró nyomtatóból szedtem ki jó lenne ha a készülék tudná a következőket 0-22V.ig szabályozható feszültség 0-3.25A esetleg 3.5A szabályozható áramerősség feszültség és áram efősség kijelzés és külön lehessen szabályozni a feszültséget és az áramerősséget ha tudtok segíteni akkor írjatok! köszönöm!
Hello én is szeretnék csinálni egy labortápot van egy 3x48V-os 1000VA-es trafóm ehhez kellene nekem vmi szabályzás amivel tudom állítani a feszt meg az áramerősséget ebben kellene segítség.(ha lehet akkor a feszt 0V-tól lehessen állítani vagy mondjuk 5v-ban is kiegyeznék..)
Hello, túl nagy a trafód. Általában DC 37-40V nál többet nem szoktunk használni a táp tápjának. A felesleget pedig el kell "füstölni", ez nehézséget okoz.
Nem feltétlen kell "füstölni".
Le lehet esetleg tekerni a trafóból. Vagy egyszerűen csak félutasan egyenirányítani. Vagy akár lehet előszabályozót is készíteni. Egyébként a korábban említett 10A-es kapcs. üzemű előszabályozós, négydigites tápom már működik, de még nincs kész teljesen.
Üdv Mindenkinek!
Én is építeni szeretnék egy labortápot. Találtam is egyet ami az igényeimnek megfelel.(ELV magazin) Mellékelek nektek pár képet róla, hogy mi a véleményetek róla. Kijelzőként DJ700A tipusút használ, erről nem tudtam semmi infó gyűjteni. Ez egy egyszerű, helyettesíthető kijelző lenne? Várom véleményetek!
Itt van még pár kép a tápról
A panelmérő kis felbontású képét nézve ICL7107-en alapul. A kijelzőket szinte bármiylen közös anódos hétszegmensen kijelzőkkel helyettestheted.
A feltöltött képek szándékosan ilyen kis felbontásúak?
Nem, sajna jobbat nem tudtam betenni. De ha valakit érdekel 16 oldalban szivesen elküldöm pdf formátumban a megadott email címére. Amúgy a doksi német nyelvű.
Én jelentkeznék a pdf-re
hegman@freemail.hu kössz Hegman
Sziasztok!
Végre valahára elkészültem a tápegységemmel, már csak feliratozni kellene és tekerőgombokat kell rá szereznem. Íme néhány kép!
Grat!
Valami specifikációt tudnál róla mondani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |