Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   354 / 1152
(#) bankimajki válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Jelenleg még benne van az 500-as HDD. Tehát nem a kommunikációs csatorna a gond. Hanem valami más, de nem tudok rájönni hogy mi. A vinyó csak SATA2-es viszont 7200-es fordulatú ami 3Gb/s-et tud. De ezt leszámítva a csatolófelületre lennék kíváncsi, ami a legjobban megéri. (Az USB 2.0 nem a leggyorsabb, emiatt hanyagolnám, de fene se tudja. Mivel kevés gépen van eSATA és USB 3.0 így lehet hogy mégis a 2.0-nál fogok maradni. A beépítőkerettel is a másik géppel való összekapcsolás a gond. Tehát mérlegelni kell hogy mi a fontosabb. :S

Üdv.: Miki
(#) bankimajki válasza Gabó hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

uTorrent 1.6 Amúgy 8MB/s-ig nekem sincs gond, csak az a feletti le és feltöltési sebességeknél kezdi el megtölteni a memóriát.

(#) kokozo válasza david10 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Szia! Ez a hiba bármitől lehet.Takarítsd ki a gép hűtőrendszerét tápját, keress vírust több víruskeresővel is ne csak 1-el. Mivel elmentette a hibanaplót meg lehet nézni mi okozta a hibát, ott meg lehet nézni hogy szoftveres vagy hardveres volt e a hibád.
(#) kokozo válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

mivel 7200-as fordulatú a vinyód én meggondolnám bárminemű bedobozolását ugyanis ezek már eléggé melegednek és egy zárt dobozban az élettartamuk 1-2 napra is lerövidülhet!
A torrent sávszélessége meg annyira kicsi hogy nincs értelme foglalkozni vele ugyanis ha 100/100 megás neted lenne is amit kétlek, akkor is csak a vinyó sebességének 10%-a alatt lenne a kihasználtság.
(#) bankimajki válasza kokozo hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

A vinyó most is zárt helyen van. Benne a laposban és teljesen jó a hőmérséklete. Tehát egy fém házas külső vinyó tokban nem hiszem hogy nagy baja lenne. A net pedig elég jó maradjunk annyiban. 150 Mb/s körüli értéket produkál lefelé amikor jó kedve van és 50-et felfelé. Amit torrentnél ki is lehet használni. (De min. 10 MB/s-cel mindig jön, így zavar a RAM-os dolog, mert egy 20 GB-os HD film akár sok percre is belassítja a gépet, ami zavaró ha épp valamit csinálok. A letöltési sebességet meg emiatt nem korlátoznám le. Ha már fizetek érte akkor hadd jöjjön. )

(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Az 1,6os elég régi kiadás. Szerintem próbáld ki frissebb verzióval.
(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Elméleti számok! A valóságbán soha nem fogja elérni egyik eszköz sem a vezérlő sebességét.PATA ; S-ATA 2.1/2/3 jó ha tud 70MB/s-ot

A Torrentnél korlátozd a feltöltést.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012

Igazad volt, a klienssel volt a gond. Feltettem a legújabbat, és már nincs határ.
Már csak a HDD csatlakoztatása a kérdés. (De ezen még rágódom hogy a mobilitás a sebesség vagy az ár a lényeges szempont.) Sajnos nem lehet itt sem mindhármat egyszerre választani. :S

(#) bankimajki válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Nem kellett korlátozni semmit. Csak a klienst kellett újabbra cserélni.

(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Jobb ha egy picit visszaveszel a feltöltésből.Nem fogja vissza a gépet annyira.(Legalább is így mondják)
(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Nalátod. A hddnál meg inkább a mobilitásra szavaznék. Nem minden gép fogad esatát meg usb3,0át.

Ezt elolvasva úgy döntöttem hogy veszek egy Expresscard-os USB 3.0-ás adaptert és a vinyónak is 3.0-ás tokot. Nem kell neki külső táp és kompatibilis a 2.0-val. Vagyis a régebbi gépekhez is jó más fajta kábellel.

(#) lac08 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Azt nem írta ki véletlenül fekete mezőben fehér kisbetükkel (afféle DOS-os kinézetben), hogy "hiányzó ntldrv.dll" ?
(#) tallerkrisztian hozzászólása Dec 1, 2012 /

Sziasztok!

Egyre gyanúsabb, sőt inkább biztos, hogy gyengül/elhaló félben van a tápegységem.

Tünetek:

1. Első bekapcsoláskor csak a ventik (CPU, CHA FAN) pörögnek fel, illetve a SATA winyót hallom elindulni.
2. Kb. 1-2 napja csak az első reset után bootol a gép.
3. Egyszer a bios alatt nem reagált a billentyűzet.
4. Játék közben párszor lefagyott úgy, hogy csak resettel tudtam windowsba lépni.
5. Az előző USB billentyűzetet nem egyszer elvesztette windows alatt több porton, de ezt ami rajta van ugyanazon a porton amelyiken az előző volt még nem vesztette el egyenlőre!!!

Mennyire egyértelmű a tápegység gyengülése?

Tudtok mondani olyan tápegységet kb. max. 5000-6000 FT között? - Többet nem tudok sajnos áldozni a keret nem engedi.
(#) david10 válasza kokozo hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Koszonom a valaszt!
(#) atiotezer válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Nekem is volt olyanom, hogy a csak többszöri reset után indult el a számítógép. Csak sajnos én húztam-halasztottam a cserét, addig amíg ez egyik bekapcsoláskor magával vitte az alaplapot, memóriát, és a videokártyát. Akkor a legolcsóbb tápegység volt a gépben. (gondoltam minek vegyek drágát, mikor ugyanazt tudja mint az olcsó) Utána inkább vettem egy örök garanciás tápot.
Szerintem ebben az árban mindegy mit veszel.
(#) tallerkrisztian válasza atiotezer hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Szerinted mennyi az az idő amit biztonsággal kibírhat a tápegység mielőtt gáz lenne?
(#) ht1080z válasza atiotezer hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Szia, nem akarlak elkeseríteni de azt tudod ugye hogy az örök élet garancia az legtöbbször csak néhány hónap.
Az örök élet garancia = mindaddig érvényes amíg az adott termék gyártásban van .
Tehát ha az általad vásárolt tápegységet már nem gyártják akkor már nem is garanciás.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) lac08 válasza ht1080z hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Valamikor a Hammond elektromos orgonára 100 év volt a gyártó cég garanciája.
Akkor az "örökélet garancia" mindezek alapján már örökkön-örökké szól - szerintem - egészen a világ végezetéig.
Én talán inkább úgy értelmezném ezt az örökélet garanciát, ha az eszköz netán elromlana, azonnal kicserélik egy ugyanolyan másikra.
Nekem valami SD memóriakártyám van olyanban. Valamelyik gépemhez ...
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) Ge Lee válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Szét kell szedni a tápot, átkondizni, és jó lesz még egy darabig. Vagy bemész egy üzletbe, 4-5000Ft-ért már kapsz újat, ami ugyan nem a legjobb márka, de nekem már 4 éve megy, napi használat mellett. A másik gépemben egy 14000Ft-os táp van, az sem jobb semmivel, csak egy picit nagyobb teljesítményű.
(#) atiotezer válasza ht1080z hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Tisztában vagyok vele.
(#) shoginc hozzászólása Dec 4, 2012 /

Valaki tudja, hogy melyik része sérült ennek a videokártyának? Javítható még egyáltalán? Egyébként egy AGP-s GeForce 7600 GS 258MB memóriával.

DSC_0012.jpg

(#) bankimajki válasza shoginc hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Javítható, de nem éri meg. Vagy a memóriáját vagy a GPU-ját kellene reballozni. Mivel ez így használhatatlan és elég értéktelen is, ezért javaslom a 7-8 perces sütőben való átmelegítést. (Lehet megjavul, lehet tönkremegy.) De a reballozása 10e Ft körül mozog, annyiért pedig 2 ilyet veszel.

(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Csatlakozom a sütős módszerhez Teszt gépbe is ilyen sütött vga van, és kb évente 2x kell megsütni, addig hiba mentesen megy.
Bővebben: Link
(#) shoginc hozzászólása Dec 4, 2012 /

Énis éppen erre gondoltam, már készültem is rá, de gondoltam hátha valaki tud még vmi okosságot
180 fokra állítottam a sütőt
(#) Gabó válasza shoginc hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

180fok ide vagy oda Nálam a kaja mellett sült...
(#) Gery hozzászólása Dec 8, 2012 /

Sziasztok,

Számítógépes problémám van, ugyanis telepítettem egy Windows7 ultamate-t a számítógépemre és induláskor mindig feldob egy számomra ismeretlen boot képernyőt amit nem tudok eltüntetni. Valaki tud segíteni, hogyan tudok tőle megszabadulni?
Lefényképeztem magát a boot menüt. Itt egy fénykép, ha berakom a windows lemezt és megnézem a partíciót és még egy kép azokról a menükről ahol próbáltam beállítani a windowson belül a boot-olást. Érdekes, hogy ő is úgy látja, hogy csak 1 windows van a gépen, ami igaz is, de ezt a képernyőt akkor miért dobja fel minden alkalommal?
(#) Farkasember92 hozzászólása Dec 8, 2012 /

Sziasztok!
A következő problémám szeretném megemlíteni segítséget remélve:
Pár nappal ezelőtt vettem újonnan egy videókártyát. Nem is volt vele semmi baj.
Egyszer csak gondoltam körülnézek a telepített programokban, és ami nem kell azt letörlöm.
Volt is egy amit letöröltem és amint a "Finish" gombra kattintottam azon nyomban elsötétült a kép és nem reagált a gép semmire.
Habár csodálkozva, de vállamat rántottam és újraindítottam. Azóta ezt csinálja, de csak akkor, ha nem játszom, csak mondjuk böngészek a neten és hasonló.
A következő nap súlyosbodott a helyzet, mert ezt eljátszotta még egyszer, viszont akkor amikor próbáltam újraindítani, beindult a gép, de se kép, se hang.
A merevlemez néha beindul, de nem csinál ennél többet. Kezdtem arra gyanakodni, hogy kevés a tápom teljesítménye ahhoz a videókártyához amit vettem, de mivel a videókártyám követelménye 420W a tápom teljesítménye pedig 500W, ezért ezt az elméletet kizártam.
Leellenőriztem mindent a gépben, keresgettem égett szagot, de semmi. A táp és a videókártya új, és működik is, szóval nem tudom mi lehet a probléma.

Egy kicsit hosszú lett, de ez a teljes sztori.

Nem tudok mit tenni, a gépem maradt ebben az állapotban azóta is.
Ha valaki tud valami tanácsot adni, azt nagyon megköszönném.
(#) bankimajki válasza Gery hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

A csatolmányt telepítsd fel. És értelemszerűen állítsd be a dolgokat.
(#) bankimajki válasza Farkasember92 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Egy op. rendszer frissítés megoldja a gondodat szerintem. (Amúgy az új videokártya után újratelepítetted? Mert azt azért nem árt.)

Következő: »»   354 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem