Fórum témák
» Több friss téma |
Jelenleg még benne van az 500-as HDD. Tehát nem a kommunikációs csatorna a gond. Hanem valami más, de nem tudok rájönni hogy mi. A vinyó csak SATA2-es viszont 7200-es fordulatú ami 3Gb/s-et tud. De ezt leszámítva a csatolófelületre lennék kíváncsi, ami a legjobban megéri. (Az USB 2.0 nem a leggyorsabb, emiatt hanyagolnám, de fene se tudja. Mivel kevés gépen van eSATA és USB 3.0 így lehet hogy mégis a 2.0-nál fogok maradni. A beépítőkerettel is a másik géppel való összekapcsolás a gond. Tehát mérlegelni kell hogy mi a fontosabb. :S
Üdv.: Miki
uTorrent 1.6 Amúgy 8MB/s-ig nekem sincs gond, csak az a feletti le és feltöltési sebességeknél kezdi el megtölteni a memóriát.
Szia! Ez a hiba bármitől lehet.Takarítsd ki a gép hűtőrendszerét tápját, keress vírust több víruskeresővel is ne csak 1-el. Mivel elmentette a hibanaplót meg lehet nézni mi okozta a hibát, ott meg lehet nézni hogy szoftveres vagy hardveres volt e a hibád.
mivel 7200-as fordulatú a vinyód én meggondolnám bárminemű bedobozolását ugyanis ezek már eléggé melegednek és egy zárt dobozban az élettartamuk 1-2 napra is lerövidülhet!
A torrent sávszélessége meg annyira kicsi hogy nincs értelme foglalkozni vele ugyanis ha 100/100 megás neted lenne is amit kétlek, akkor is csak a vinyó sebességének 10%-a alatt lenne a kihasználtság.
A vinyó most is zárt helyen van. Benne a laposban és teljesen jó a hőmérséklete. Tehát egy fém házas külső vinyó tokban nem hiszem hogy nagy baja lenne. A net pedig elég jó maradjunk annyiban. 150 Mb/s körüli értéket produkál lefelé amikor jó kedve van és 50-et felfelé. Amit torrentnél ki is lehet használni. (De min. 10 MB/s-cel mindig jön, így zavar a RAM-os dolog, mert egy 20 GB-os HD film akár sok percre is belassítja a gépet, ami zavaró ha épp valamit csinálok. A letöltési sebességet meg emiatt nem korlátoznám le. Ha már fizetek érte akkor hadd jöjjön. )
Az 1,6os elég régi kiadás. Szerintem próbáld ki frissebb verzióval.
Elméleti számok! A valóságbán soha nem fogja elérni egyik eszköz sem a vezérlő sebességét.PATA ; S-ATA 2.1/2/3 jó ha tud 70MB/s-ot
A Torrentnél korlátozd a feltöltést. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Igazad volt, a klienssel volt a gond. Feltettem a legújabbat, és már nincs határ.
Már csak a HDD csatlakoztatása a kérdés. (De ezen még rágódom hogy a mobilitás a sebesség vagy az ár a lényeges szempont.) Sajnos nem lehet itt sem mindhármat egyszerre választani. :S Üdv.: Miki
Nem kellett korlátozni semmit. Csak a klienst kellett újabbra cserélni.
Jobb ha egy picit visszaveszel a feltöltésből.Nem fogja vissza a gépet annyira.(Legalább is így mondják)
Nalátod. A hddnál meg inkább a mobilitásra szavaznék. Nem minden gép fogad esatát meg usb3,0át.
Ezt elolvasva úgy döntöttem hogy veszek egy Expresscard-os USB 3.0-ás adaptert és a vinyónak is 3.0-ás tokot. Nem kell neki külső táp és kompatibilis a 2.0-val. Vagyis a régebbi gépekhez is jó más fajta kábellel.
Azt nem írta ki véletlenül fekete mezőben fehér kisbetükkel (afféle DOS-os kinézetben), hogy "hiányzó ntldrv.dll" ?
Sziasztok!
Egyre gyanúsabb, sőt inkább biztos, hogy gyengül/elhaló félben van a tápegységem. Tünetek: 1. Első bekapcsoláskor csak a ventik (CPU, CHA FAN) pörögnek fel, illetve a SATA winyót hallom elindulni. 2. Kb. 1-2 napja csak az első reset után bootol a gép. 3. Egyszer a bios alatt nem reagált a billentyűzet. 4. Játék közben párszor lefagyott úgy, hogy csak resettel tudtam windowsba lépni. 5. Az előző USB billentyűzetet nem egyszer elvesztette windows alatt több porton, de ezt ami rajta van ugyanazon a porton amelyiken az előző volt még nem vesztette el egyenlőre!!! Mennyire egyértelmű a tápegység gyengülése? Tudtok mondani olyan tápegységet kb. max. 5000-6000 FT között? - Többet nem tudok sajnos áldozni a keret nem engedi.
Nekem is volt olyanom, hogy a csak többszöri reset után indult el a számítógép. Csak sajnos én húztam-halasztottam a cserét, addig amíg ez egyik bekapcsoláskor magával vitte az alaplapot, memóriát, és a videokártyát. Akkor a legolcsóbb tápegység volt a gépben. (gondoltam minek vegyek drágát, mikor ugyanazt tudja mint az olcsó) Utána inkább vettem egy örök garanciás tápot.
Szerintem ebben az árban mindegy mit veszel.
Szerinted mennyi az az idő amit biztonsággal kibírhat a tápegység mielőtt gáz lenne?
Szia, nem akarlak elkeseríteni de azt tudod ugye hogy az örök élet garancia az legtöbbször csak néhány hónap.
Az örök élet garancia = mindaddig érvényes amíg az adott termék gyártásban van . Tehát ha az általad vásárolt tápegységet már nem gyártják akkor már nem is garanciás. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
Valamikor a Hammond elektromos orgonára 100 év volt a gyártó cég garanciája.
Akkor az "örökélet garancia" mindezek alapján már örökkön-örökké szól - szerintem - egészen a világ végezetéig. Én talán inkább úgy értelmezném ezt az örökélet garanciát, ha az eszköz netán elromlana, azonnal kicserélik egy ugyanolyan másikra. Nekem valami SD memóriakártyám van olyanban. Valamelyik gépemhez ... A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
Szét kell szedni a tápot, átkondizni, és jó lesz még egy darabig. Vagy bemész egy üzletbe, 4-5000Ft-ért már kapsz újat, ami ugyan nem a legjobb márka, de nekem már 4 éve megy, napi használat mellett. A másik gépemben egy 14000Ft-os táp van, az sem jobb semmivel, csak egy picit nagyobb teljesítményű.
Valaki tudja, hogy melyik része sérült ennek a videokártyának? Javítható még egyáltalán? Egyébként egy AGP-s GeForce 7600 GS 258MB memóriával.
Javítható, de nem éri meg. Vagy a memóriáját vagy a GPU-ját kellene reballozni. Mivel ez így használhatatlan és elég értéktelen is, ezért javaslom a 7-8 perces sütőben való átmelegítést. (Lehet megjavul, lehet tönkremegy.) De a reballozása 10e Ft körül mozog, annyiért pedig 2 ilyet veszel.
Csatlakozom a sütős módszerhez Teszt gépbe is ilyen sütött vga van, és kb évente 2x kell megsütni, addig hiba mentesen megy.
Bővebben: Link
Énis éppen erre gondoltam, már készültem is rá, de gondoltam hátha valaki tud még vmi okosságot
180 fokra állítottam a sütőt
180fok ide vagy oda Nálam a kaja mellett sült...
Sziasztok,
Számítógépes problémám van, ugyanis telepítettem egy Windows7 ultamate-t a számítógépemre és induláskor mindig feldob egy számomra ismeretlen boot képernyőt amit nem tudok eltüntetni. Valaki tud segíteni, hogyan tudok tőle megszabadulni? Lefényképeztem magát a boot menüt. Itt egy fénykép, ha berakom a windows lemezt és megnézem a partíciót és még egy kép azokról a menükről ahol próbáltam beállítani a windowson belül a boot-olást. Érdekes, hogy ő is úgy látja, hogy csak 1 windows van a gépen, ami igaz is, de ezt a képernyőt akkor miért dobja fel minden alkalommal?
Sziasztok!
A következő problémám szeretném megemlíteni segítséget remélve: Pár nappal ezelőtt vettem újonnan egy videókártyát. Nem is volt vele semmi baj. Egyszer csak gondoltam körülnézek a telepített programokban, és ami nem kell azt letörlöm. Volt is egy amit letöröltem és amint a "Finish" gombra kattintottam azon nyomban elsötétült a kép és nem reagált a gép semmire. Habár csodálkozva, de vállamat rántottam és újraindítottam. Azóta ezt csinálja, de csak akkor, ha nem játszom, csak mondjuk böngészek a neten és hasonló. A következő nap súlyosbodott a helyzet, mert ezt eljátszotta még egyszer, viszont akkor amikor próbáltam újraindítani, beindult a gép, de se kép, se hang. A merevlemez néha beindul, de nem csinál ennél többet. Kezdtem arra gyanakodni, hogy kevés a tápom teljesítménye ahhoz a videókártyához amit vettem, de mivel a videókártyám követelménye 420W a tápom teljesítménye pedig 500W, ezért ezt az elméletet kizártam. Leellenőriztem mindent a gépben, keresgettem égett szagot, de semmi. A táp és a videókártya új, és működik is, szóval nem tudom mi lehet a probléma. Egy kicsit hosszú lett, de ez a teljes sztori. Nem tudok mit tenni, a gépem maradt ebben az állapotban azóta is. Ha valaki tud valami tanácsot adni, azt nagyon megköszönném.
A csatolmányt telepítsd fel. És értelemszerűen állítsd be a dolgokat.
Egy op. rendszer frissítés megoldja a gondodat szerintem. (Amúgy az új videokártya után újratelepítetted? Mert azt azért nem árt.)
Üdv.: Miki |
Bejelentkezés
Hirdetés |