Fórum témák
» Több friss téma |
A próbához semmilyen hűtés nem kell, 1 másodpercet bármelyik dióda elvisel hűtés nélkül.
A próba meg abból áll, hogy bekötöd a diódát, s ha pirosan világít akkor ki van próbálva, ha sehogy akkor fordított polarítással, ha ekkor sem akkor nagy valószínűséggel megtaláltad az infrát. Ekkor értelem szerűen a másikat nézed. Ha az sem világít akkor rossz vagy éppen most tetted tönkre a diódát.
Na ezen a videón lévő cuccot én nem hiszem el.
Vagy a leírás nem igaz vagy a videó. 200mW 405 nm diódával ezt nem csinálja meg. Továbbá a 405nm hagy a közvetlen kék karika körül egy kis lila karikát is, ez meg nem. Szerintem ez egy 1W-os kék dióda és nem egy 6x BR. Nekem még soha nem sikerült BR diódával nemhogy papírt vágni, de még csak megégetni sem. Sima 80grammos A4-es papírról beszélek. Egyébként tetszik a palinkvágó, de azt inkább pohárba tölteném, nem vágnám
De a kamerán fehér lapon a 405 is kéknek látszik ,a videó meg felvan gyorsítva mert nagyon lassan vágta ki .
Ha ő csinálta akkor csak tudta hogy 6x os blu rajből készíti gondolom. A link véletlen sikerült ilyenre
Okok már rég kipróbáltam 2db ceruza elemmel és 33ohm ellenállással. Alig vettem észre a piros pontot, de megtaláltam a piros lézert .
Nah ezt akarom megépíteni LM7805 ic vel DVD olvasó lézeréhez R1 annyi kell legyen amennyi oda van írva?
Mi a külömbség a DWD-s és a CD-s lézerdióda közt?
(gondolom sokminden)
Különbség, DVD.
A hullámhossz.
Ok, hogy dvd, és cd, de nem mindegy, hogy olvasó vagy író. Általában az olvasó pár mW, az író pedig 50-300mW.
Na meg a hullámhossz.
Értem köszönöm!
Idézet: „200mW 405 nm diódával ezt nem csinálja meg...BR diódával nemhogy papírt vágni, de még csak megégetni sem. ” http://www.telectronic.hu/laser/blue200laser.htm Gratulálok! Nem kell válaszolni.Nincs mit...
Hali megint én volnék!
Találtam egy lézerdiódát csak nemtudom a bekötést Három vezeték jön ki: Barna,Narancs,Sárga Hova kell mit kötni? És egyébként 300 méterre való elvilágításhoz hány mW kell?
Így nem sok minden derült ki róla, de képet tudnál készíteni róla?
A világítási távolság, az nem mW-tól, hanem a fényerőtől függ, amely lux, vagy lumen.
Ha nembaj holnap rakok fel képet ma már nincs kedvem
Megyek aludni jóét! Idézet: „a fényerőtől függ, amely lux, vagy lumen.” Inkább kandela.
Sziasztok!
3.7V-ról(telefon aksi) szeretnék hajtani egy dvd íróból származó diódát. Milyen áramgenerátort javasoltok? Mert ahogy láttam mindegyiknek kell legalább 5-6-7Volt bemeneti feszültség...
Hali.
Igen jól sejted, alacsony a tàpfesz, bàr vannak speciàlis ic-k csak utànna kellene jàrnod. Legegyszerűbb ha max tàpfeszre méretezel egy előtét ellenàllàst! Üdv.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 1-2 lézer beüzemeléséhez! Annyit mindenképp előrebocsájtanék, megjegyzésként, hogy Amatőr vagyok az elektrotechnika terén!!! Olvasgattam a topikoot, mindenkitől azt látom, hogy a szupepe féle áramgenerátorral célszerű meghajtani a lézerdiódákat! Na már most, a kapcsolási rajzot azt megtaláltam, viszont szükségem volna egy nyáktervre is, lehetőleg .lay formátumban, valamint egy beültetési rajz is jól jönne! Az egyik lézer amit működésre szeretnék bírni, az egy 16x-os Lightscribe-os DVD-íróból származik! A másik pedig egy a mostanság kapható lézer pointer, ami elviekben (és a papírjai szerint) 50mW-os zöld lézert rejt magában és 2db AAA elemmel műxik! Ez utóbbin ugyan van egy kis elektronika, bár mivel nem vagyok járatos a témában, így nem tudom a konkrét ottlétét, de azt gondolom, hogy ha az eredeti 3V-helyett egy már szabályzott feszültséget és áramot kapna, abból nagy baj nem lehet, de javítsatok ki ha tévednék!!?? (aminek azért az Én esetemben meglehet a lehetősége!! ) Várom mihamarabbi válaszotokat!
"szupeR" féle lézerdióda meghajtó:
felülnézet nyákrajzolat rajz nyákrajz nyomtatható DVD dióda lábkiosztása Sajnos sprint layout file-t nem találtam,de a fenti dolgok használhatóak.Megjegyzem mindegyik ebből a topic-ból való 3 perc keresés után.Szivesen.... Idézet: „16x-os Lightscribe-os DVD-íróból származik” Lényegtelen a LS funkció,a max ajánlott meghajtó áram max 250mA! Idézet: „50mW-os zöld lézert ....az eredeti 3V-helyett egy már szabályzott feszültséget és áramot kapna” Maximum 350-360mA-rel szabad hajtani a pointered,de csakis a diódát.A beépitett áramgenerátort feszültséggel(fix) kell ellátni,nem fix árammal.A diódának van szüksége fix áramra.Ezt a beépitett kis elektronika elvégzi,vagy azt leforrasztva a tárgyalt,szupepe generátort használod! Infra dióda bekötése a szupepe generátorra: infra dióda bekötés Sorbakötni a külső és a beépitettet nem célszerű Idézet: pedig lesz „abból nagy baj nem lehet” Remélem tudtam segiteni,ha bármi nem tiszta,továbbbi kérdés fennáll,én is illetve más is adhat segitséget. üdv: Feri
Hali, tudna nekem valaki segiteni egy 300-5oo mW laser epiteseben, a lenyeg hogy olvassza a muanyagot. Elore is koszi.
Sziasztok!
Kibányásztam pár diódát régi CD-olvasókból meg DVD íróból. Megtetszettek a videók ezekről a házi lézercuccokról. Sajnos elektronikában annyira nem vagyok jártas, így valami kis egyszerű megoldást keresnék. Ez a megoldás mennyire életképes?
üdv, segitséget szeretnék kérni! szeretnék épiteni egy lézert ami éget , van egy lézer nyomtatobol kiszedett diodám amiről semien adatot nem tudok , szerintetek érdemes vele foglalkoznom égetni fog ?? mien teljesitményt tudhatnak a lézernyomtató diodák??
mien elektronikát érdemes használi ?? esetleg kész elektronikája van e valakinek?? természetesen kifizetem . esetleg kész lézer ? lehetséges dvd irobol kiszedett diodákbol, vagy diodábol , 1w -os lézert épiteni ?? üdv.
Halmozottan válaszolok,kérem a t. Moderátorokat,ne húzzák össze a szemöldöküket
Idézet: „300-5oo mW laser...olvassza a muanyagot.” Ez legfeljebb műa. fóliát fog olvasztani. Idézet: „valami kis egyszerű megoldást keresnék. Ez a megoldás mennyire életképes?” Életképes,csupán a megfelelő áramot kell megválasztani a diódádnak,hogy az is életképes maradjon.CD olvasó infradiódája sok mindenre nem jó,a DVD látható vörös diódájával érdemes foglalkoznod.16X-osból kiszuperált 250mA-t fog elviselni. Idézet: „dvd irobol ...1w -os lézert” Lehetséges,4 vagy több diódából,de eléggé bonyolult az ilyen. pro épités saját épités Idézet: „lézer nyomtatobol kiszedett diodám amiről semien adatot nem tudok” Nos ez egy infravörös nagyon kicsiny teljesitményű lézerdióda,a fénye nem látható,nagyjából 5-7mW-os lehet.Semmire nem tudod felhasználni. Bármelyik áramgenerátor megfelelhet,amit itt a topicon belül találsz.A lehető legegyszerűbb az LM317-ből felépitett.
köszi a válaszokat . az áramgenerátor amit kűldtél LM317 , ez csak dvd iro diodákra vonatkozik ? vagy akár más diodát pl blu-ray is lehet vele hajtani ? üdv.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Sőt.Power LED-et is tehetsz rá,amig birja az IC.Az smd-s változat nem javallott,mert elég komoly lehet a hőtermelése,főként ha magasabb a bemeneti feszültség.Feltétlen a TO-220 tokost használd amit természetesen egy kisebb hűtőzászlóval ellátsz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |