Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   263 / 581
(#) Action2K hozzászólása Dec 1, 2012 / 1

Sziasztok!
Annyira még nem muzeális a legújabb szerzeményem, de már elég retro. Állapota kifogástalan. Hangja csodás. Igen, az. Brutális a dinamikája. Mivel 600 ohm-os, nagyon jó lesz egy csöves fejhallgató erősítőhöz.
(#) belaradio válasza frecsko hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

A jövő hétvégén meg tudjuk oldani.
(#) Bonanza02 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Nekem a táptrafó kell belőle. Káva, képcső van, ha kell. A csövek nem tudom milyenek. Van még 5 db. De GT és nagyfesz patron már nincs bennük (elkérték). Ingyé adom. Az sok?
(#) Bonanza02 válasza wadember hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Azt tudod, hogy régen sel lakkal kezelték? Cserebogár páncélja feloldva denszeszben. Vicces, de még találkoztam vele, mert a bőrdíszműves szomszéd bácsi is használta ezt a lakkot.
(#) Bonanza02 hozzászólása Dec 1, 2012 /

Apropó! Kinek kellett Jupiter primer sorki? Mert van. Rajta van a malomkerék is, és a vas is.
(#) frecsko válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Idézet:
„A sellak Indiából, Thaiföldről származik, a Laccifer lacca nevű, fákon tenyésző növényélősködő rovar, a lakktetű váladékából készítik. A rovar leggyakrabban az Aleurites laccifera és a Croton lacciferus növények hajtásaiból táplálkozik, és testéből vöröses színű, sűrűn folyó nedvet választ ki. Ez az anyag vastagon beborítja a növény ágait, ezért sokáig úgy hitték, hogy a gyantát a fa izzadja ki a tetű csípése következtében; ma már tudjuk, hogy ez a megtermékenyített nőstény rovar váladéka, mely az ivadékgondozást segíti elő. 1 kg sellakot kb. 300 000 tetű képes előállítani.”

Nem cserebogárpáncél
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) Bonanza02 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Haha! Én meg láttam a zacskónyi cserebogár kitinpáncélt 1975-ben a mesternél. Én is keverhettem be denszesszel. Akkor lehetett kapni dekára ilyen dolgokat is megfelelő helyen. A mesternek sok érdekes dolga volt. Ott lógtam nála suli után minden nap, imádtam a vastag marhabőr illatát.

Akkor májusban lesz mire vadásznom
A cserematyi páncélt bőrökhöz alkalmazták csak.
(#) Bonanza02 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Cserematyi páncél. Lehet, hogy tényleg csak a bőrösök használtak olyat. A sel lakkot pedig a rádióhoz. Nem értem, hogy az öreg, akkor miért vette úgy a boltban, hogy sel lakk. Emlékszem, hogy amikor összeráztam a denszeszben, akkor a kitin csillámos volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) debiansix válasza Action2K hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Szep fejhallgato!

Ha igazat adsz nem kell

Nem mond újat a linken lévő infó.

Én a cserematyi sellak kapcsán csodálkozom.
(#) Molnár Gergely hozzászólása Dec 2, 2012 /

Sziasztok itt van a legújjabb szerzeményem egy orion 239 A.Szépen működik bár a kűlselyét gatyába kell rázni.
(#) zolika60 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

A hatvanas években én is gyűjtöttem cserebogár fedőszárnyakat. Akkoriban a patikában pénzt adtak érte. Ezért én azt hittem valami gyógyszer készül belőle.
(#) frecsko válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Szép!
Én is egy ilyen készülékre vadászok most.
(#) gkari válasza frecsko hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

A sellakk úgy igaz, ahogy idézted, ebből készül denszeszes oldással a "politúr", amit ma is használnak régi bútorok és rádiókávák újrafényezéséhez.Bővebben: Link
(#) frecsko válasza gkari hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Köszi a megerősítést.
(#) belaradio válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Szia! A préda képét átküldtem mailba.
(#) wadember hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv! Valakinek elfekvőben Weimar 5180-hoz hangszóró, kimenőtrafó, skálaüveg, hátlap nem lenne? Kapcsolási rajz is kellene ha tudna valaki feltölteni mert nem találok.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) wadember hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv! Valakinek elfekvőben Weimar 5180-hoz hangszóró, kimenőtrafó, skálaüveg, hátlap nem lenne? Kapcsolási rajz is kellene ha tudna valaki feltölteni mert nem találok. Közben rajz meglett a Kádár könyvben remélem nem hibás.
(#) qtrica válasza wadember hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Ez segit?
Ez stimmel

Talán használható mindkettő.
(#) wadember válasza qtrica hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Köszi a zsibvásárost megveszem, de komplett rádiót nem bombáznék szét, hátha valaki felújítja. Inkább várok hátha lessz tényleg roncs amiből menthetők ami nekem kellenek.
(#) frecsko válasza wadember hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Szia!
Küldtem üzenetet.

Orion 244-eshez nincs valakinek 2db felesleges külső forgatógombja és a képen látható alkatrésze?
(#) wadember válasza frecsko hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Cső nem tudom mit küldtél nem kaptam semmit.
(#) wadember hozzászólása Dec 4, 2012 /

Sziasztok Néprádiónál (R 115A) a három állású hangoló kapcsoló egyik állásában sincs ma már működő adó igaz? Mert vételi zaj van de állomás nincs. Lehet ezt valahogy legalább a Kossuth-ra hangolni?
(#) pucuka válasza wadember hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Kossuthnak nyekeregnie kéne, mert az csak 1 kHz -el ment odébb. (539 -> 540 kHz)
A Petőfi rádió műsora nem sugárzódik KH -n, a helyén (872) 873 kHz -en nemzetiségi műsorok vannak Lakihegyről, és Pécsről (Kozármisleny) sugározva. A harmadik nem tudom mi volt, de biztosan behangolható kondenzátorok változtatgatásával a KH sáv bármelyik fogható adójára. Vagy cseréld ki forgókondira. (régen is sokan átalakították ilymódon)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) pucuka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Az 1250 kHz volt, ma 1251 kHz -en Szombathely, és Nyíregyháza sugároz helyi műsort.
(#) hatvanasjocó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Épp tegnap gyűjtöttem ki a NAVA-ról a rádiós vonatkozású linkekBővebben: Link
(#) wadember hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sziasztok! Megjött ma az Undine! A kötelező átvizsgálások után bekapcsoltam, és a következő apróbb hibát tapasztaltam. FM-en ha befogok valami adót, akkor rövid idő múlva elhangolódik, mintha AFC hibás lenne de van ezeken egyáltalán AFC áramkör? A másik hiba ha helyi erős szintén FM adót fogok, Cl*ss FM pl akkor maximumra hangolva el kezd lüktetni úgyhogy kissé mellé kell hangolni hogy hallgatható legyen! Ezeket leszámítva kitűnően működik. Remélem nem hangolási probléma. Mert azt sajnos nem tudom megoldani.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) pucuka válasza wadember hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Ezek szerint az aránydetektort is hangolni kellene. Az OIRT sávban a löket 50 kHz volt, a 100 MHz -es sávban 75 kHz. A nagyobb löket, és a nem pontos hangolás okozhat ilyen hibát.
(#) wadember válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Ez eleve CCIR normás készülék.
Következő: »»   263 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem