Fórum témák
» Több friss téma |
Ebből nem sokra megyek. Próbálj a dugdosóson is igényes lenni.
Itt a szomszédban.
Ha már jártál Watt oldalán nézz szét, van egy egyszerűen összerakható égetője, erre a feladatra pont jó. De ha a posta jó neked, én is csatlakozok pjg-hez egy felajánlással, viszont jobb ha a közelben találsz valakit.
Szépen lassan zsugorodott, ahogy egyszerűsödött a kapcsolás és ahogy csökkentek a vezetékhosszak
Hát ha sehogy nem jön össze megcsinálnom az égetőt, akkor marad a posta, vagy veszek egy kész égetőt, viszont amint látom az nem túl olcsó... :/
Watt oldaláról linket tudsz küldeni?
Ezt Bővebben: Link építettem meg és ezt [ WPB_F18_F16_F12_v1.32b ] a programot használom hozzá. Mindkettő megtalálható watt oldalán.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
Köszönöm az oldalt!
A hardvert innen építettem meg Bővebben: Link.
Ez a watt oldalán lévőnek továbbfejlesztett változata. A kapcsolókat tranzisztor helyettesíti és a PC-n futó program vezérli. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
De ebbe is kell felprogramozott PIC ha jól látom. Vagy nem?
Nem jól látod. Egy mezei ttl kapu van benne. Bővebben: Link
Amúgy használd a válasz gombot, mert így nem tudni kinek, mire írtad. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
És mi az a böhömnagy PIC a rajzban?
Amúgy nekem mint kezdő zöldfülűnek ebben a rajzban nem minden olyan triviális... :/
Nos. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Mivel több megnézni való már nincs, így ezt most feladom. Megcsinálom a végleges nyákot, végülis csak egy dolog van amiről nem tudom, hogy jó lesz e, a kijelző és a gombok egy porton lesznek és ilyet még nem csináltam, de csak működik
pédául:
az IN, OUT, GND kimenetes "alkatrész" az micsoda? a VCC "végek" hova mennek? A +12V és GND végek egy telepre vannak csatlakoztatva? A diódák 7407N jelzése gondolom típus, és a másik az mi? talán az hogy melyik lábával van a PIC-kel összekötve? JP1, JP2, JP3 mit jelentenek? Ránézésre ennyit nem értek
Az az amit majd programozni fogsz Csak nem icsp-re van kivezetve, hanem foglalatra. Ennyiből jobb Watt rajza, könnyebben felismerhető De a Pickit2 mindenképp jobb választás, ezzel nem tudod csak az 5V-osakat programozni, nem tudsz hibát keresni.
Ezeket a topicokat nézd meg: Bővebben: Link Bővebben: Link
ja és hogy a külön áramkör miért van külön?
Húha! Szerintem ne a piccel kezd!
A cikkek közt találsz kezdőknek valót, azokat olvasd át!
Csak röviden, mert ez itt már nagyon off lesz!
Az a háromlábú az stabilizátor ic, a 7407 nem dióda hanem egy inverter ic egy kapuja (az előbb be is linkeltem), a Vcc, Gnd, Vss tápcsatlakozások, vezetékek, így egyszerűsödik a rajz, mert nincs annyi vonal, az azonos nevűek össze vannak kötve, valamint rá mennek az integrált áramkörök megfelelő lábaira. (hogy melyikre az az adatlapjukról kiderül.)
Fú ez nekem még kicsit magas... mármint nem nagyon értem az inverter működését sem, meg ez a ttl híd amit belinkeltél azt sem tudom hogy mire jó...meg amúgy sem vagyok hozzászokva ezekhez az áramköri rajzokhoz :/
Nem lehet valahol olcsón hozzájutni egy ilyen égetőhöz?
küldtem privát üzenetet
Azt akarod felprogramozni.
I2C RTC-ot szeretnék PIC-hez kapcsolni. 16F628A-ban nincs hardveres I2C modul. Szoftveresen le lehet kezelni?
Szia!
Persze, csak macerásabb , de a bitbillegtetés működik ( egyszerűbb, ha van rá lehetőség, típust váltani!)! Steve A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
Köszi. Igazából nem szeretnék váltani. Kb. percenként kéne kiolvasni egy RTC-ból az órát, percet.
Közben rátaláltam a Mikro C-ben erre: Software I²C Library mikroC provides routines which implement software I²C. These routines are hardware independent and can be used with any MCU. Software I2C library enables you to use MCU as Master in I²C communication. Multi-master mode is not supported. Note: This library implements time-based activities, so interrupts need to be disabled when using Soft I²C. Library Routines Soft_I2C_Config Soft_I2C_Start Soft_I2C_Read Soft_I2C_Write Soft_I2C_Stop Note: Function Soft_I2C_Init is for the internal use by compiler only. Every hardware I²C library function has its counterpart in this software library, except Soft_I2C_Start is used instead of I2C_Repeated_Start.
Van a Microchip könyvtárában is ( ha jól emlékszem ) és azt meg is lehet nézni...!
Steve
Egyenlőre a C-hez még kuka vagyok. A Flowcode-dal próbálkozom, de úgy látom kell a C is.
A 16F628 hasznalata RTC-vel nem csak az I2C miatt lesz problemas, hanem a keves memoria miatt is. Egy orahoz azert kell egy kicsit tobb memoria, foleg ha FC-ben akarod megcsinalni. Nem tudom melyik RTC-t szeretned hasznalni, de altalaban 8-10 byte az alap adat, ami altalaban BCD kodolasu. Ezt ki kell olvasni masodpercenkent, es el kell tarolni. Majd at kell alakitani a kijelzohoz. Talan ASM-ben bele lehet tuszkolni egy '628-ba, de ha mar alarm funkciot is akarsz hasznalni, akkor mar nem fogsz beleferni nagyon. Egyebkent pl a CCS C-ben van sok driver pelda a RTC hasznalatahoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |