Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek!
Szeretnék építeni egy PIC égetőt, de USB-ről kéne működnie. Az oldalon nem találtam ilyen kapcsolást , de jó lenne, ha valaki tudna adni egy kapcsrajzot vagy egy linket. És jó lenne, ha valaki tudna esetleg adni egy programozó progit is hozzá, + nincs itt meg valakinek a MicroPacsal. Azzal elég jól lehet PIC-et programozni , de nem találtam letölthető fajtát a Google-ba se. Előre is köszi.
a honlapomon található egy usb-s pic égető.
itt van: USB-s PIC égető.rar Progi minden benne van. Találsz egy honlap címet is ott le van írva minden. Remélem tudtam segíteni!
Nem találtál letölthető verziót? Van letölthető demó a mikroe honlapján: http://www.mikroe.com/zip/mikropascal/mikropascal_6002_setup.zip
Asszem csak annyi különbség van a full verzió között, hogy a demóban csak 2kword hosszú progit lehet fordítani. USB-s PIC égető????? PicKit2-schemic csatolva De szerintem építs inkább egy ICD2-őt!
A PIC16F628 forrását nem találom benne. Anélkül mit kezd vele?
Azért mondtam, hogy ott a honlap cím! Onnan van minden lementve.
Ha USB-s égetőt akarsz, akkor csak a Pickit2-t vagy az ICD2-t érdemes építeni. Igaz, hogy nem a legegyszerűbbek, de gyáriak, és ez igen sokat jelent (legalábbis nekem).
Idézet: „Az oldalon nem találtam ilyen kapcsolást” Azt jelenti, nem is próbáltál találni, ugyanis a kapcsolások között az első helyen ott van.
Azzal az égetővel csak ICD2-t lehet égetni, nem a legjobb PIC-ekhez.
Ráadásul én még most kezdek áttérni a digitális electronikára, s ezért kezdenék még csak az egyszerűbb PIC-el. De azért köszi a tippet.
Köszi!
Ezzel már lehet vmit kezdeni. :taps:
Az nem baj, ha demo. Az astalavista.box.sk oldalra beírom a verziószámot, és kiadja a licenskódot.
Az ICD2-vel még he lehet nem próbálkozok, most kezdek áttérni a digitális electronikára. Majd talán később kipróbálom.
Hol lehet megrendelni ezt az égetőt? Ja, és mennyi? Az is jó lenne, ha tudnál adni egy olyat, amit én is meg tudok építeni házilag.
A honalapon találsz infót!
Ha kicsomagolod a rar-t akkor van benne egy Kapcsolási rajz_k128.pdf amiben a 9.oldaltól egészen a 13.oldalig le van írva minden, nyák, alktrész stb... Nekem egy FT232BM kellene amit itt Szegeden ~2000Ft-ért tudok megvenni. Jah meg persze a 628. Honlap: http://www.kitsrus.com/pic.html
Az ICD2-öt sem nehezebb használni. Az Mplab alapból kezeli. Egy sorosportos verziójával égetek legtöbbet.
Idézet: „Azzal az égetővel csak ICD2-t lehet égetni, nem a legjobb PIC-ekhez.” Egy újabb jele, hogy nem olvastad el a cikket. Ettől jobb nincs a picekhez, amit otthon össze tudsz rakni.
Szerintem pont azt a legkönnyebb használni, hiszen két kattintás az MPLAB-ban, és már benn is van a program. A Pickit2-nél még a legtöbb tipus sajnos nem támogatott az MPLAB alól, így azokat a külső programmal kell égetni (ami szintén nem bonyolult). Az összes többi égetőt ettől nem azt mondom, hogy bonyolultabb használni, csak kevésbé kényelmes.
Idézet: „Azzal az égetővel csak ICD2-t lehet égetni, nem a legjobb PIC-ekhez. Ráadásul én még most kezdek áttérni a digitális electronikára” Szerintem inkább kezdj az abszolut! alapokra rátérni, mindenestül, hogy legalább azt tudd: mi, mit, hogyan, mivel, mikor, miért éget... Méghogy az ICD2 nem a legjobb PIC-ekhez Ennél nagyobb hülyeséget még iszonyatos erőfeszítésekkel se tudtam volna kitalálni... Olyan, mintha bárki azt mondta volna: "A csavarhúzó a legrosszabb eszköz csavarok kiszedésére/betekerésére"
Tényleg. De akkoris van 1 bökkenő. Az csak 40 lábashoz jó, de nekem mindhez kell működjön!
Az ICD2 mindhez működik, mondom, hogy nincs jobb tőle. Olvasd el mégegyszer, főleg a céláramkör szóra figyelj.
Az rendben van, de a foglalattal van a bökkenő. Az csak 40 lábashoz jó, de nekem mindhez kell.
Úgy érzem az lesz a jó, amit tbence3 ajánlott!
Akkor úgylátszik, mégsem olvastad el rendesen azt a cikket az ICD2-ről. Mielőtt bármihez hozzákezdenél, olvasd el ezt: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/30277d.pdf
sziasztok! PIC16F873-hoz keresek kapcsolási rajzot (mindegy, hogy USB-s, vagy nem). keresgettem a Google-lal, de csak LCD kijelzőset, vagy hasonlókat találtam. kösz! üdv
A 16-osokhoz én a következő égetőt használom:
ICSP Igazából ez a cucc áramkörben történő programozáshoz ajánlja a szerző. Az se zavarjon, hogy csak 3 féle mikrovezérlő típust ír. Csak be kell kötni az öt kivezetést (MCLR, Vdd, GND, PGC, PGD). Viszont a PGM láb legyen a földre húzve egy ellenálláson (1k) keresztül programozás közben. Vagy használhatsz ProPic2-őt is. Ez a másik bevált égető, 18-as PIC-et is tudsz vele progizni. ProPic2 Idézet: „Az rendben van, de a foglalattal van a bökkenő. Az csak 40 lábashoz jó, de nekem mindhez kell.” Milyen foglalat? Itt van elöttem az asztalon, de olyan foglalatot nem látok rajta, amibe az égetendő PIC-et kellene rakni... Ez megint egy szerencsétlen kijelentés volt tőled. :rinya: Miért nem hallgatsz a tapasztaltabbakra - potyo, Norberto - és inkább olvasol? potyo honlapjáról: Idézet: „Az ICD2 a Microchip cég által gyártott programozó és hibakereső eszköz. Igen hatékony fejlesztést tesz lehetővé, mivel közvetlenül az MPLAB-ból tudunk vele programozni, de mégsem ez teszi olyan különlegessé a számunkra. Az ICD2 segítségével a céláramkörben futó programot tudjuk nyomonkövetni. Lehetséges a program lépésről-lépésre végrehajtása, adott pontig (ún. Breakpoint) történő végrehajtása, bele tudunk nézni a memóriákba, és azokat módosítani is tudjuk. Az ICD2 5 vezetéken keresztül kapcsolódik a céláramkörhöz (Vpp/MCLR, Vdd, GND, PGD és PGC).”
Hali all!
Nekem ilyen ICD2-öm van .Mindent tud amit kell neki.
tbence3-féle égető megépítve, nagyon király, alig nagyobb mint a textool foglalat. nagyon tetszik, köszi az infót tbence3!!!!!!!!! Ha valakinek kell, nyákterv, gerber szóljon.
Nagyon örülök, hogy sikerült!
Majd írd le, hogy milyen. Elsőre ment? Kellet valamit változtatni?
Beleolvastam ebbe a topicba, de nekem változatlanul az a véleményem, hogy a PICKit2 olyan "pofátlanul" olcsó, hogy nem biztos, hogy érdemes nekiállni építgetni egy ilyet.
Persze, ha az építés kedvéért csinálja az ember, az más Egyébként a PICKit2 is teljesen utánépíthető otthon. Nekem van egy PICKit2-m, amikor PIC-ekkel kezdtem foglalkozni, akkor egy ismerős ajánlotta, miután vagy két hetet a neten kotrással töltöttem, hogy milyen programozót építsek magamnak a kezdéshez. A tanács hatására megvettem a PICKit2-t és nem bántam meg. Azóta minden fejlesztésemet úgy csinálom, hogy rajta legyen a PICKit2 ICSP csatija, így bármikor belenyúlhatok a már kész cucc programjába is. Most pl. nagyon szemezek a PICKit2 Debug Express kiadással, mert akciós a ChipCAD-nél.
Átterveztem furatszereltre a panelt, de nem változtattam a rajzon semmit az ft232 maradt, a hqvideo-nál 1000valamennyi Ft-volt. Ha kell nyák szólj, mert van még vagy4-5Db készen.
Raknál fel pár képet, hogy milyen lesz a kész áramkör?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |