Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 117
(#) Pyte válasza pika75 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Egy kicsit utána jártam a dolognak elvileg megoldható mert HP-nál már csinált ilyet egy ismerősöm ő csak simán a kerámia fűtőlapot cserélte ki és működött is . Meg kell nézni milyen feszültségű a puffer mert nagy esély van, hogy működik 230 ról is. Letöltöttem a kapcsolási rajzot én is de sajnos értékek nincsenek feltüntetve mert ha lenne egy jó rajz akkor össze lehetne hasonlítani a tápon lévő alkatrészekkel .
(#) pika75 válasza Pyte hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Szia, a felallas a kovetkezo: a gep Amerikanak volt tervezve, a tap 100-120V kozott muxik, nem univerzalis tap. Ami szemmel lathatolag es merhetoen tonkrement benne az Z1 tulfeszvedo, es 4A-es F2. Kimerni egyebet nem lehet, van a triak, az optocsatoloja, es a FET vegtranyo, egyelore csak remelem, hogy ezek jo egeszsegben megmaradtak. Az elkepzelesem a kovetkezo: levalasztom a fixalo bemeneti kabelet az eredeti taprol (a rajzon F1 es F2 kozos pontja), es ezen keresztul adok neki 220v-t az uj futolampanak. A kerdes az, hogy a PC2 optotriak aramkoreben levo R20,21,22 ertekeit meg kell-e valtoztassam vagy nem. Szerintem nem, bar jonak latom megkerdezni hozzabbertoket is. A S.M. csapnivalo, tenyleg, nincs benne alkatreszlista ertekekkel, stb, viszont van csavarkatalogus meretekkel es formakkal.
(#) paprika011 hozzászólása Nov 21, 2012 /

Sziasztok! :vásároltam CannonLBP-800 lézer nyomtatót,sajnos azóta is itt áll a számítógép mellet mert nincs hozzá telepítő CD, hiába töltök le a internetről . A gépem szépen kibontja a fájlt de utána nem ismeri fel, és nem is telepíti föl. Windows XP indít a gép. Ha valaki tudna kérem segítsen!!! mail cím paprika011@t-online.hu
(#) zsoltee0001 válasza paprika011 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

szia
Ha összedugod az usb-vel akkor zenél a windows?
Üdv
(#) paprika011 hozzászólása Nov 22, 2012 /

Sajnos nem USB hanem száz lábú mint a tv- né.szerettem volna vásárolni ,ha lehetne kapni???és nem zenél
(#) sargarigo válasza paprika011 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!
Az a százlábú valszeg egy ilyen lehet, nem?

Mert akkor venned kell hozzá egy lpt, vagy párhuzamos nyomtatókábelt. PC-s boltokban lehet még kapni, vagy ha ott nem, akkor irodatechnikai boltban (másológépeseknél).
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) Pyte válasza pika75 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Az elképzelésed jó szerintem, az legjobb ha szétválasztod a fűtőmű bemenő kábelét . Az R20,21,22 es ellenállásokat lehet meg kell változtatni de az csak akkor derül ki ha élesben ki lesz próbálva. Még annyi, hogy típus alapján datasheetbe meg kéne nézni a PC2 értékeit nehogy elszálljon mert nagy rá az esély, hogy ez is csak 100-150V ig bírja a feszültséget meg a TRA1 triakot is megnézném.
(#) Pyte válasza paprika011 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Egyszerű informatikai boltban is szokott lenni, én már láttam a tescóban is ilyen kábelt .
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok
Tonertöltögetésre kényszerülök a jövőbe.
Miket érdemes beszereznem, ill mire kell odafigyelni?
Az elszívó már készül, pontosabban szűrős, mert nem akarom, hogy a jó kis fűtött műhely levegőjét kipazaroljam
Ha valakinek van ötlete bármit szívesen várok.
Üdv
(#) Vakegér hozzászólása Nov 25, 2012 /

Hol található az ip2000 nyomtatón a lapérzékelő, mert állandóan azt jelzi, hogy nincs benne papír!
(#) sargarigo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

- Külön helyiség a töltéshez, amit lehetőleg semmi másra nem használsz. Könnyen takarítható legyen, közvetlen napfény ne jusson be a munkaterületre, mert a dobot tönkreteszi!
- Tisztálkodó hely.
- Nagyon finom szűrő kell az elszívóba/porszívóba, mert különben a toner átmegy rajta, és tönkreteszi a motort, és a tüdődnek sem tesz jót.
- Legalább eleinte érdemes lehet maszkot is használni, amíg ki nem tapasztalod a dolgot.
- Kell egy üres asztallap, ami szép egyenes, és könnyen tisztítható (lehetőleg valami világos színű, hogy észrevedd ha már nem tiszta.
- Erős világítás.
- Megfelelő csavarhúzók, csőrös fogó (arról nem esett szó hogy milyen festéket akarsz tölteni).
- Géprongy feltétlenül kell, lehetőleg ne szöszöljön, az se baj, ha eldobható fajta.
- Ablakmosó spricni.
- Valami tartó, amire ráteszed a dobot (ha kell), például hungarocellből kialakítva.
- Megfelelő méretű tölcsér, valami kotró pálcával (szintén ha szükséges, ez a festéktől függ).
- Esetleg csinálhatsz egy spirálos töltőkészüléket ha nagy tételben kell tölteni.
Megjegyzem ez utóbbi már szép játék, mert ki kell tapasztalni a megfelelő sebességet (ha gyors, akkor porol és nem folyik, ha lassú, akkor megőszülsz mert nem folyik )
- A porszívó ürítését megfelelően kell végezni, gondoskodni a szakszerű elhelyezésről, mert a toner már veszélyes hulladék, szóval nem kellene szabadba jutnia, kukába, stb.
Így elsőre ennyi jut eszembe.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) zsoltee0001 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Szia
Köszi, csak porról van szó, tinta az nem.
Ezen a spirálos behajtásos dolgon gondolkozok, mert jó ötlet.
Porszívóm az van, gyári, ehhez kitalált.
Az elszívón is agyalok, hogy tutira megszűrje a levegőt.
Kabátbélésre gondoltam, majd kitapasztalom, hány réteg legyen, hogy ne fogja nagyon a ventit.
Üdv
(#) Pyte válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Nálunk elekrostatikus szűrű van a porszívóban is meg az elszívóban is ezt kb 2hetente kell kipucolni . A porszívó az gyári annó a sharp forgalmazta az elszívóba a szűrő az pedig fém szúnyogháló ás arra ráakasztva a nagyfesz. egy sima egyszerű autó gyújtó trafós megoldás, de tökéletesen működik 5 éve . Nekünk is van egy kb 2*2 méteres helyiség egy asztal egy lámpa egy elszívó és a porszívó ja és persze a szerszámok . A szerszámokról annyi, hogy azt kitapasztalod mi kell hozzá én használok egy P2, P1 es csillag csavarhúzót egy lapos csavarhúzót egy stift kiütőt egy kis kalapácsot (kb 10 dekásat ) és egy csőrös fogót. Vegyszerekből pedig protegum és denszesz . kb ennyi .
(#) sargarigo válasza Pyte hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Erről a szűrőről tudnál valamit még mondani? Méretek, mennyi a szállítható levegő amit még megszűr, stb. Ez nálunk elég kardinális kérdés, próbáltunk már sok mindent, de még mindig feketednek a falak.
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Idézet:
„az elszívóba a szűrő az pedig fém szúnyogháló ás arra ráakasztva a nagyfesz. egy sima egyszerű autó gyújtó trafós megoldás”

Ezt úgy érted, hogy a fém szúnyoghálóra rákötöd a nagyfeszt és ahhoz odatapad a tonerpor? ...Mekkora ötlet!
Ezt kipróbálom, kitermelek egy nagyfeszpanelt valamelyik donorgépből.
Ac vagy Dc-vel megy?
Üdv
(#) Pyte hozzászólása Nov 26, 2012 /

Az elszívó az egy kiszuperált páraelszívóból készült a gyári szűrő helyére van berakva 2db kb 60*20 cm-es fém szúnyogháló ami kb 3mm távolságra van egymástól és rákötve a nagyfesz és ezután még van benne egy vatelinnel bélelt szűrő biztos ami biztos alapon , annyi van ügyelni kell a szigetelésre, hogy ne húzzon át az elszívó testhez . A nagyfesz. DC 12 Voltal működik azt hiszem zsiguli gyújtó trafó vagy tarabanté volt . Lényegében olyan mint egy villany pásztor .Az egyik szúnyoghálóra van rákötve a test (GDN) a másikra pedig a gyújtótrafó közepe ahol jön a nagyfesz. A meghajtás egy sima NE555 el és egy BU508A -val a végén. Kb 100-150 Hz en működik a dolog . A ventilátorról és a szállított levegő mennyiségről igazából nem tudok semmit mondani a gyári ventilátor maradt meg, ki lett kötve a fokozatszabályzó belőle és fullon pörög a venti. Ez sem 100%-os mert a plafonon van egy kis toner de nem vészes évente egyszer egy száraz rongyal leszoktam törölni.
(#) sargarigo válasza Pyte hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Szóval érdemes foglalkozni vele. Köszönöm, elő fogom terjeszteni a megvalósításra
(#) Pyte válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Igazán nincs mit! Örülök ha segíteni tudok !
(#) zsoltee0001 válasza Pyte hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Azon gondolkoztam, ha a tonerpor - töltésű, akkor lehet, elég volna 1 háló, ami + töltésű.
Van annyi donor gép, csak találok 1-2 nagyfesz panelt.
A másik amin agyaltam a toner töltő masinéria.
Horganylemezből gondoltam egy tölcsérformát, rossz dobegység tonervisszahordó csigája alul kis dc motorral meghajtva adagolja a tonert.
Viszont lehet, hogy a tölcsérbe be tud állni a toner, asszem oda is kell valami a mi kavarja.
Üdv
(#) sargarigo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Mitől lenne negatív? Elvégre nincs ami feltöltse!
Én rozsdamentes acélból csináltattam a bödönt, aminek tölcséres az alja, és lecsukható a teteje.
Ez alá került egy vékonyabb cső, amiben fut a festékhordó csiga (célszerű dönteni a csövet, hogy ne derékszögben kapcsolódjon a bödönhöz, hanem legyen lejtése is). A csiga két végére felhasználtam egy-egy szimeringet (vagy bushing), ami a dobegységben volt, így nem szivárog ki. A tengely végére pedig egy bordáskerék. A bordáskereket egy léptető motor hajtja a mai napig.
A DC motor szerintem kevés ide, mert viszonylag kis sebesség kell, de nagy nyomatékkal. A motor áramát érdemes visszavenni, és nem a névlegesen járatni, mert ha megszorul a festék, akkor így nem töri el a tengelyt, csak nyekergő hangon figyelmeztet, hogy csinálj vele valamit.
A kavarásra mi nem tudtunk kiötölni semmi értelmeset. A másik megoldandó feladat az lenne, hogy jelezze előre ha ki fog fogyni, mert ha üresen borítod a bödönbe a festéket, akkor kifolyik alul. Ellenben ha még van benne egy 10 centi magasan, akkor az megtartja. A cső végét célszerű zárhatóra megoldani (vagy valami dugót tenni rá), mert ha kihúzod alóla a töltendő dobozt, akkor potyogtathat.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
(#) Hutty hozzászólása Nov 29, 2012 /

Tisztelt Fórumozók!
A napokban kaptam "ajándékba" egy Konica Minolta Di2510-es másolót 300.000 másoltatszámmal. Elég csíkos másolatot csinál. Kerestem hozzá opc modult, de nem igazán találtam. Viszont távolkeleti honlapokon csak opc hengert dögivel. Az lenne a kérdésem érdemes csak a hengert és a lehúzót cserélni( mert így elég olcsó), vagy az egész modult? Esetleg valami beszerzési forrást kapnék, örömet tudna okozni. Mekkora eggyezőség van a Minolta Bizhub család 250-es modelljével? Eddigi kutatásaim szerint a henger megegyezik, de a modul kétséges.
Előre is köszönettel.....
(#) laza hozzászólása Nov 30, 2012 /

Tisztelt fórumtársak! A lézernyomtatók econo-üzemmódja érdekelne. Mivel oldják meg a készülékekben ezt a lehetőséget? Valami feszültség állítással, vagy esetleg szoftveresen? Én az ellenkezőjét szeretném elérni. Esetleg a szoftverből állítható sötétítés is ugyanoda avatkozik be?Több különféle üzemképes lézernyomtatóval rendelkezem, (Samsung, Kyocera, HP) és gondoltam egyet át kellene alakítani NYÁK nyomtatáshoz. Természetesen a fólia-transzfer, vagy fotó módszer alkalmazásával. Egyszerűen nagyon sok festékkel, a lehető legpocsékolósabb anti-econo módon, a legátlátszatlanabb nyomatot készíteni. Ezt a nyomtatót, csak és kizárólag erre használnám később. Viszont, ha évek múlva tonert kell cserélni, akkor ne kelljen újra barkácsolni, tehát a printert kellene megbütykölni. Minden ötletet szívesen vennék. Köszönöm
(#) sargarigo válasza laza hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Az eco mód általában úgy működik, hogy a festék buherálása helyett maga a nyomat lesz optikailag halványabb. Ezt úgy érik el, hogy pl. minden harmadik pixelt nyomtat ki. Hasonló, mint egy napilap fekete-fehér fotója. Pixeles, de nagyon. A Ricoh gépeiről tudok nyilatkozni. Természetesen elképzelhető, hogy egyéb márkák között találsz olcsón olyat, ami neked jó.

Szóval ez nem járható út számodra, mert így nyilván nincs a pixelesedésnek ellenkező funkciója. Ámde bizonyos gépek alapból jó vastagon nyomnak, itt nincs mese, ki kell próbálni (pl. samsunggal lehet próbálkozni).

Vannak a komolyabb irodai gépek, ahol már lehet is állítani a festékmennyiséget, de az már nem a húszezer forintos kategória.

Köztes megoldás lehet, amelyiknél lehet állítani a "fényerősséget". Ilyen pl. a Ricoh AP sorozat (AP400, 410, 600, 610). Ez kb 40-70 ezer forintos játékos. Szét lehet nézni a régebbi gépek piacán is, hátha akad még ami tudja ezt. A színes gépek alapból jobbak erre a célra, mert egy helyett akár négy rétegben nyomnak (ha nem natív feketével, hanem cmy módban nyomtatsz).
Mondanám hogy talán tudok valamit szerezni neked, de ez nem a reklám helye
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) laza válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Köszi az ismertetést, valami ilyesmire gondoltam. Valahol azt is olvastam, hogy pl. a HP lézerek a nagyobb tömör felületeket is szoftveresen "optimalizálják", és azért lesz hogy a szélek frankó sötétek, a közepe meg átlátszó. A HP1320-ast amit először élesztettem fel a sok kacatból kicsit körüljártam, és találtam hozzá service tool szoftvert, de amit maximálisan ki lehet hozni belőle az is kevés... Papíron már nagyon jó, de fólián átlátszó, és műnyomóval vasalva sem jók a nagy felületek, vastag sávok. Egyébként köszi megkereslek emilben.
(#) zsoltee0001 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Köszi az ötleteket, mivel elég sok a meló mostanában, egyenlőre pihentetem a dolgot
Üdv
(#) Pyte válasza Hutty hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

A komplett dobegység biztos nem olcsó jobban jársz ha csak a dobot, pengét és developert cserélsz benne . Igaz ez a típust nem ismerem de a többi Konicából kiindulva biztos nem egyszerű eset cserélni benne akármit is . Nem régiben cseréltem Konica 7115 be dob, penge és developert de nem volt egyszerű. Eléggé bonyolult megoldás összeömlik benne a használt festék a developerrel ha nem jól kezded el szétszedni egy sharp vagy egy toshiba sokkal egyszerűbb. Az viszont nem tudom hol tudsz venni hozzá bármit is. A Copydepo-ba biztos van hozzá alkatrész, de ők csak viszont eladókat szolgálnak ki .
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) gamesz4 hozzászólása Dec 3, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy OPC hengert mivel szokták lakkozni? Láttam videókat róla, hogy lefújják valami lakk szerű anyaggal amitől az apróbb hibái eltűnnek. Illetve hallottam olyat is, hogy polírozni is szokták, ha apróbb karcok vannak benne. Ez mennyire igaz? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Pyte válasza gamesz4 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Vidit én is láttam már erről, de szerintem manapság már nem olyan nehéz foruse alkatrészeket venni olcsón . Én nem igazán szenvednék ilyenekkel,főleg ha valami kissebb kategóriájú gépről van szó.
(#) sargarigo válasza gamesz4 hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Jajj, csak a Főnök ne lásson ilyen videót, mert akkor majd nekem is ez lesz a kérdésem..
(#) Hutty válasza Pyte hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Köszönöm. Én is így gondoltam, olcsóbb. Amúgy nem bonyolult, csak porszívó is kell hozzá...
Következő: »»   49 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem