Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Milyen hangszóró ez?
Az még hogy szerintem több, mint 5W, nem jelenti azt hogy tudom. De az is lehet hogy valóban csak 5W-os. :hide:
Itt egy kep ami csevetestet kaptabol eloszedtem .
Ehez hozzaadhato a szobanforgo hangszoro magnes nagysaga ami ugyancsak kb max 10VA-re utal jo rahagyassal. Ha rairjak hogy 50W akkor az kb.5W hasznalhato elektromos erot bir ki. Ez az "uj kinai szabvany " a nagy cegak is kenytelenek voltak belemenni ebbe a tulzasba a konkurencia miatt de azert a komoly cegek odairjak hogy minden meresi adat 1/10P -re vonatkozik valamint azt is hogy a "power compresion" -3dB a maximalis eron vagyis a fele erot sugarozza le a maximalis eron ha huzamossan bomboltetjuk megallas nelkul.
A mágneskör külső mérete nem sokat árul el a terhelhetőségről, mint ahogy a cséve átmérője sem.
25mm-es lengőcsévével is egész nyugodtan elérhető a 30-60W körüli névleges terhelhetőség, csak a huzaltól, technológiától függ. A vonatkozó mérési szabvány pedig nem kínai, IEC 60268-5 utolsó javított változatát kellene használni elviekben mindenkinek, az meg alapítóit nézve angol vonatkozású. A kompressziónál a 3dB néha kevés is, a sokszáz wattos PA hangszóróknál egész nyugodtan összejön a -6 ... -8dB is max terhelhetőség közelében.
Üdv!
Kocsimban zajos az egyik hangszóró. Így néz ki. Mi a neve ennek a formának, vagy típus, vagy valami, amiről felismerik a boltban? Saját jellemzésem: kis kör és nagy kör összekötve érintőkkel... Szegény boltosok... Ha így mennék be
Sziasztok!
Erről a hangszóróról szeretnék valami adatokat megtudni mert a neten nemigen találtam monarch sp-320ht A válaszokat előre is köszi!
Így első ránézésre ez inkább csak egy plusz háznak tűnik, amibe két hangszóró van belerámolva. Szerintem lehet, hogy érdemes lenne szétszedni, hátha külön lehet cserélni a benne lévőket...
hello mindenkinek
tegnap beleástam magam a témába és erre a honlapra tévedtem: http://subvoice.hu/hangdobozepites/elmelet/hangszoro1/ eltöltöttem vele néhány órát, de sajna ott nem találtam elérhetőséget a kérdéseimhez. ezért itt tenném fel azt nos az ottani adatok alapján lenne egy hangszóró ami 95% ban megfelelő lenne mélyládába, de én egy olyat terveztem, amibe 4 db menne atípusból (mnc 12" 150/300W 8ohm) én találtam egy olyan értéket, hogy "VAS" ez adja meg a hangszóró által igényelt láda méretét (literben), ennek a hangszórónak 166liter "kell" (zárt ládábam!!), de amit előtte csak "szemre észnélkül terveztem" a 4 hangszórónak kiválasztott ládám belső térfogata 179liter, de én reflex ládának szántam rehát a hátulján lenne minden hangszóró mágnese mögött egy egy 12cm átmérőjű reflexcső. és az lenne a kérdésem, hogy így lesz-e teljesítmény visszaesés, a láda mérete miatt. még annyit tennék hozzá, hogy a láda csak mélynyomóként üzemelne, a középmély és a magas sugárzó külön ládába kerül
Jó honlapra tévedtél, de rossz következtetéseket vontál le. A Vas-nek semmi köze a hangszórónak szükséges térfogathoz, azt mindig a felhasználás, és az öszes T-S paraméter együtt szabják meg.
A hangszóróválasztásod nem valami jó, inkább zárt dobozban működik jól, de abban sem igazán jó, szóval fölösleges rögtön 4 darabot bespájzolni belőle. Inkább két rendesebbet kellene.
A shift billentyű, és a mondat kezdőbetűjének együttes megnyomása ad Nagybetűt. Mondatközi-végi írásjeleket az M-től jobbra, és a Shift+4 együttes lenyomásával tudsz létrehozni.
Használatuk az oldalon KÖTELEZŐ! Kérlek tartsd ez szem előtt.
Üdvözletem mindenkinek!
Volt itthon 2 Videoton TS 4327 SP Infracolor 2000 tv, amit nem használtunk és foglalták a helyet. Kiszedtem belőlük a hangszórókat. Honnan tudhatnám előásni ezen hangszórók paramétereit? Ha valaki tudja, kérem szépen írja le ide vagy pm-ben, vagy e-mailben. Előre is nagyon szépen köszönöm, további szép napot.
Hello nekem 10-15W rémlik. javítsatok ki ha tévedek. üdv
Hali!
A képen látható hangszóróról vajon kb mit lehet tudni? Annyi már kiderült hogy valami magassugárzó féleség, 1µF-os kondival jól szól.
Sziasztok!
Van egy 5.1-es erősítős DVD-m(yamada hts-3500). Szeretném megtudni mekkora teljesítményú hangszók vannak hozzá, Google-ban nem találtam információt a hangszóróról. Az van rá írva hogy DYS YD78-A25 8 Ohm. A mélynyomót még nem sikerült szétszedni. A választ előre is köszönöm.
Ez egy ruszki S-90 magas sugárzója, 25 ohmos.
Isteni dolog ujjra tekerni.
Ritkán kell tekerni,általában
csak el van szakadva a membrán tövénél a drót...
Sziasztok. Ma üzleteltem egy pár 20cm-es JAMO mélysugárzót, de semmit nem tudok róla, Ami a mágnesen van az mindössze ennyi : JAMO 20503 illetve alul hogy PO: P074033-00 vajon minek a hangszórója lehetett ez, gugli valamit mond, de nem lettem okosabb vele. Valakinek esetleg ötlet kiféle miféle ez?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Annyit kiderítettem, hogy a studio 135-ös dobozba építették be.
Üdv mindenkinek, ennek a hangszórónak a beazonosításához szeretnék kérni egy kis segítséget, mert nem tudok róla semmit. A teljes átmérője 16,5 cm. Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv mindenki
Nekem olyasmi problémám lenne hogy piacon vettem két hangszórót, és az ég világon nincs ráírva semmi, annyit kimértem hogy 8 ohm körül lehet. Még azt nem ártana tudni hogy kb hány wattot bír ki, ehhez kellene vmi, segítség, miből lehetne tudni, hogy mit visel el, és mi az amit már nem kéne?
Ez Philips hangszóró,több ilyet javitottam,kb.3o-4o W darabja
Sziasztok!
Kaptam 1 pár hangszórót, a mágnesen fel van tüntetve hogy 100w és 4 ohm,de semmilyen márkajelzés nincs csak számok. Fordított pereme van és a nem túl nagy mágnes méretével ellentétbe nagyon strapabíró és jól bírja a terhelést. Tud róla esetleg valaki valami infót ,milyen márkájú lehet,frekvenciája stb.
Köszi a segítséget, egy ellenállást is tudsz mondani hozzá?
Sziasztok!
Lelkes kezdő vagyok, szóval nézzétek el, ha orbitális nagy baromságot kérdezek. Olcsópénzért szereztem néhány hangszórót a közepek 8ohm 4watt, a mély 4ohm 15watt. Szerintem valami olcsó 2.1-ből lettek kibuherálva, magyarán ezen felül nem sokat tudok róluk. Elsősorban az érdekelne, hogy a freki átvitelét milyen módszerrel tudom felvázolni? Van erre valami speckó módszer, vagy ezt csupán az adatlapjából tudhatom meg? Köszi a segítséget előre is!
Sziasztok!
Nem tudom milyen fajta a hangszóróm és szeretném megtudni. Mellékelek néhány képet róla, hogy hátha valaki meg tudja mondani. (Erősítő miatt kellene mekkora kell) Előre is köszönöm! F.Sz. XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt. mod. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2013
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a képen látható hangszórónak mi a típusa? MÁV-nál használják, a típusát nem sikerült kiderítenem. 2 hasonló kinézetű típus van, a különbség köztük minimális, csak a tölcsér hátulja tér el.
Elvileg ez lenne az, de elektrisék tudtommal nem ezt a típusjelzést használják.
Sziasztok!Tudja valaki ennek a hangszórónak a márkáját,tipusát?
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Szemből nem látszik a hangszóró, csak a hátulja, (az első kép nem jó) de ha zöld membrános, akkor somogyi, még a legelső szériából, ha fekete akkor a második széria, valami SB3030 vagy 3040 vagy ilyesmi. 8 ohmos, kicsi dB érzékenységgel.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |