Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia!
Igen nagyon jól tudod. S 7. Létra,de tudom a funkcióblokk diagramot is egy kicsit illetve a utasítás listás programnyelvet. Ezek közül volt az első interjúmon is kérdés a létrából. Megvannak még a tételeim is azokból próbálgatok csemegézni kicsit. Szelepek, hengerek,útváltók és társaik.Pneumatikus,hidraulikus szivattyúk. Ezekből is kérdeztek az első interjún.Érzékelők nem nagyon voltak. Szerencse ezek elég jól mennek. Ami még volt az első interjún az az erősáramú berendezések,villamos jelölések. Frekvencia váltó. Kétállású kapcsoló,relék,egyenirányító jelölése,tápegység jelölése,motorok jelölése.A transzformátok jelölése sem olyan volt mint amit ismerek. Némelyik erősáramú rajz nekem olyan kínai volt,hogy az csak na.Esetleg ebben tudnál nekem segíteni, egy kettő ilyen kapcsolást mutatni? Mert utána elmondta nekem a koma,hogy mi micsoda de nem olyan szabványú jelölések voltak mint a suliban így nem értettem.Az izzót nem úgy jelölték,hogy egy kör és belül egy "x" hanem egy hosszúkás henger és abba benne egy "x".
Azt hiszem hogy az én tudásom is kimerült itt. Mivel én nem automatikás, hanem műszeres vagyok. (Tehát az áramkörtervezés és az analóg-digitális ÁK-ök az én világom meg a biztonságtechnika. ) Persze érdekelnek az erősáramú dolgok is, meg az automatizálás, de abban nincs nagy tapasztalatom. (A jelölésekre több dolgot is tudok tanácsolni. 1: Google 2: torrentről szedj le pár erősáramú kapcsolást és barátkozz velük, keress jelmagyarázatot 3: telepíts fel pár PLC programozó szoftvert és tervezz pár primitív kapcsolást bennük.)
Üdv.: Miki
Hát én elvagyok vele de engem is jobban érdekel a sima elektronika(erősítő,strobi és ezekhez hasonló). Főleg az analóg.
Megpróbálok szétnézni akkor. Hátha találok valamit. Csak ne legyen külföldi nyelven. Köszönöm szépen a tanácsokat. Ám a legviccesebb,hogy nagyon mi sem tanultunk erősáramot.Dolgozni pedig nem is dolgoztunk vele csak egy picit. "Más segítségét is szívesen fogadom." A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
Mákos tésztán még nem próbáltam, de ki tudja?
A chilis csokit nagyon szeretem. EZ a kedvencem. Szerintem nagyon jó együtt a két íz.
Én a hagyományos dolgokat szeretem. Csirkepörkölt nokedlival, nem hamburger stb.
Az én csokim a képen évi kb 8 kg-ot eszek meg. Most többen utálni fognak.
És nem unod még? (Az naponta kb. 22 gramm.) Ha meguntad, akkor adok egy postacímet ahová küldheted.
Üdv.: Miki
A kollégám ezen elv szerint hozott be az ételhordójába ebédre, csirkelábas lecsót.
Ez a L..l-ös étcsoki? Egyszer megpróbálkoztam vele, de nekem túl keserű volt. Ellenben a Belga csokik hihetetlenül finomak. A cégtulaj küldött egyszer karácsonyra egy normális (38-as?) tejcsokicipőt, amiben mindenféle praliné, meg csokikockák voltak. Attól kezdve átértékelődött a honunkban kapható, barna csokinak látszó bigyókák íze.
Ez meg pláne, több okból is. Egyrészt, hogy a vonatkísérő kolléga nem segített, másrészt, hogy nem (valószínűleg nem) volt kerékpárjegye...
Én manapság a Szerencsi étcsokira vagyok rákattanva. Előtte próbálkoztam ezer másik félével, mindenféle márkából, de ez az egy jön be igazán. Belga, vagy egyéb külföldi minőségieket még nem nagyon kóstoltam, de egyszer talán annak is eljön az ideje, és akkor majd vagy váltok, vagy nem váltok a jelenlegi kedvencről.
Nagyon nehéz hozzájutni idehaza. A Belgian néven forgalmazott termékek csak a nevükben utalnak az eredetire, az ízük borzalmas.
Vannak magyar csokikészítők, de árban ezek versenyeznek a belgákkal. Bővebben: Link
A csirkepörkölt nekem is az egyik kedvencem. De ez nem zárja ki, hogy a hamburgert ne szeressem.. Főleg ha az is itthon készül, abba legalább tudja az ember, hogy mi van benne...
Nem tudod mi van benne, megnyugtatlak.
A malacokat pl. mindenki indító-tápozza, innentől annyi. Amit a takarmánykeverőkben beletesznek szteroidokat, gyógyszereket, kőolajszármazékokat, stb azokat szépen megesszük mi. A marháknál, mindenki emlékszik a kergemarhakórra. Mert az okosok, növényevő állatok tápjába állati eredetű dolgokat (húsliszt, halliszt, vérliszt) kevertek. Persze azóta betiltották már a használatukat.
Akkor azt mondom jobban tudja az ember így, mintha máshol venne.
Napi 25 gramm, és nem unom. Valahol olvastam, hogy az étcsoki serkenti az agy működést.
Ezért nem merem abba hagyni.
Igen ez a Li.llis. Tudom vannak jobbak is de aranyárban.
Az lenne a legegyszerűbb, ha bemennél a Kandóra, vagy a Műegyetemre és megfűznél egy oktatót, hogy készítsen fel automatikából. Ők biztos tudják, hogy mi a trendi. Amúgy meg a melóhelyen fogod megtanulni azt amivel foglalkozni fogsz.
Szerintem már nincs Szerencsi étcsoki. Szerecsen van és ha jól emlékszem vagy Szlovák vagy Cseh. Ezért nem eszem. Ha nem így van tedd fel a fotóját.
A lecitin tartalma miatt szokták vizsgák előtt ajánlani a csokievést.
Persze a valódi csokoládét nem a boltok polcain találhatja meg az ember. Azokban annyi adalék, (gabonaliszt, burgonyakeményítő, dextrin, kakaóhéjpor, téglapor, vörös okra festék, sulypát, stb) és oly kevés kakaópor van, hogy nem is nevezhetnénk csokoládénak.
Akkor jobban járok ha Holland kakaópor kikeverek egy kevés cukorral?
Sajna a Nestlé S.A. felvásárolta, majd porrá zúzta a nagy múltú konkurens céget, majd italporgyárat csinált a helyére.
Remélem ezt Norberto is tudja. Tibi is van a boltban az sem nálunk készül.
Gyálon gyártották a kedvenc Fundy szeder gumicukromat. Majd az egészet kivitték északabbra, egy kedves mondat után, és most kamionparkoló van a helyén.. Azóta csak Negró klasszikot eszek.
A Tibi és a Boci is külföldi. Egyik Bulgáriában a másik CSeh, vagy Szlovák.
Készül ám idehaza is kitűnő csokoládé! Igaz nem magyar tulajdonú, és méregdrága.
De megnézni érdemes belülről is : Harrer csokigyár
Az ukránoknak van Pesten Bonbonetti néven még csokigyár, és Úriban épült egy új.
Sajnos már nem tudok felmenni Pestre.A másik pedig,hogy nem ismerek senkit ott.Egy idegennel meg nem hiszem,hogy csak úgy foglalkoznának. Hétfőn megyek is interjúra.
Egyébként teljesen egyet értek veled. Úgy is ott tanulja meg az ember a dolgokat. Nem tudom miért kell ennyire nyúzni az agyát. Jó persze az alapokkal legyen tisztában az ember és ne legyen bunkó azt megértem.
Az álmoskönyvek és a saját tapasztalat alapján: a jó megjelenés közel 60%-ot hozhat a konyhára... Volt olyan melóhelyem, ahová azért vettek fel (az igazgató elmondása szerint), mert fehér inget és sötét nadrágot vettem fel. Frissen voltam borotválkozva és lehetett érezni az arcszeszeszem illatát. A nyílt tekintet és őszinte beszéd is meggyőző.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |