Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2012 / 3586
(#) vicsys válasza Directors hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Az álmoskönyvek és a saját tapasztalat alapján: a jó megjelenés közel 60%-ot hozhat a konyhára... Volt olyan melóhelyem, ahová azért vettek fel (az igazgató elmondása szerint), mert fehér inget és sötét nadrágot vettem fel. Frissen voltam borotválkozva és lehetett érezni az arcszeszeszem illatát. A nyílt tekintet és őszinte beszéd is meggyőző.
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
A jó nyelvtudás a másik 50%.
(#) blackdog hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Chuck Norris vs. Zámbó Krisztián.
Bővebben: Link
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Ismeri valaki a csempe ragasztó kötés mechanikáját? Szerintetek ha egy 40 X 60 mm-as 400 mm hosszú zártszelvényt kiöntök csemperagasztóval és a végeket lezárom meg fog kötni? Ha nem mit javasoltok?
(#) mps válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Emlékeim szerint az olcsóbbak cementalapúak, tehát hidrolízissel kötnek. Az viszont biztos, hogy meg fog kötni benne, tapasztalat. Viszont ha merevíteni szeretnéd a zártszelvényt nem biztos, hogy a legjobb ötlet, mert az adalékok miatt egy picit rugalmas, legalábbis a drágábbak még ha nem is flexi ragasztók. Az olcsóbbak pedig porlanak.
Cement, 0.4 homok vagy estrich, szerintem tartósabb, merevebb.
(#) reloop válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Szia! Mi a kiöntés célja?
(#) reloop válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Csemperagasztóból?
(#) blackdog válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
A csemperagasztótól max. nehezebb lesz, de nem lesz erősebb se merevebb.
(#) reloop válasza blackdog hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Sőt a vizes ragasztó erodálni fogja a vasat, idővel még gyengébb is lesz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Biztosan megköt. Vegyileg használja fel a benne lévő vizet, nem elpárologtatnia kell. Kiöntés előtt befesteném a belsejét, hogy ne legyen rozsdás.
(#) blackdog válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2012 / 1
 
Hidd el nem lesz erős. (ezt már apám bizonyította mert nem hitt egy építésznek)
Próbaképpen: Fogj egy 1 méteres 40x40 mm karton zártszelvényt. Tégy bele ragasztót. Vár meg míg megköt majd törd el. Megfogsz lepődni, hogy milyen könnyen törik. Nem erre a célra készült.
A kérdező jobban jár vastagabb falú zártszelvénnyel amibe, ha kell beheggeszt merevítő szálakat. Olcsóbb lesz mint a keserű eredmény a ragasztós kiöntéssel. Persze van az a minőségű építőanyag ami neki kellhet, de nem hinném, hogy annyi pénzt is áldozna rá.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) zolika60 válasza blackdog hozzászólására (») Dec 8, 2012 / 1
 
Erősebb nem lesz, de a rezonanciákat csökkenti.
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Én betonnal öntöttem ki a hangsugárzó állványaimat. Az merevít is. És nehezebb is lesz tőle, ezáltal kevésbé rezonál.

Üdv.: Miki
(#) Directors válasza vicsys hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Igen erről én is olvastam,hogy nagyon sokat számít a megjelenés. Ami még jó pont ha az ember normálisan fog kezet és azért nem unott fejjel köszön hanem egy kis mosollyal.

Eddig egy helyen sem a főnökkel beszéltem. Az egyik helyen volt egy HR-es hölgy és egy szakember. A másik helyen meg 2 vezető de szintén nem a főnökök.

Ahová pedig most visszahívtak ott egy technikus kolléga várt. Persze egy titkárnő kísért be de kaptam is gyorsan egy kezes lábas ruhát meg a szekrényben volt pár fajta cipő. Találtam egyet ami éppen csak nem esett le rólam.
Itt szerintem nem sokat számított az öltözködés. Vagy rafináltak voltak és a titkárnő azért megfigyelte,hogy mibe is mentem.

pjg. Neked is igazad van.
Sajnos én nagyon izgulós vagyok és ilyenkor hajlamos vagy a szóismétlésre.Néha el is pirulok pedig csak egy szakmai kérdést tettek fel. Az elő helyet szerintem ezért szúrtam el. Azóta próbálok figyelni a beszédemre is.

Még azzal is ellehet rontani ha telefont felveszi az ember vagy rosszul kalkulálja a bérigényét. Azóta se tudom,hogy reális bért kérek-e.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Köszönöm a segítségeteket. Köbzolinak igaza van a cnc gépemhez kell. Egy 40 x 60 mm-es alumínium zártszelvényben középen hosszában végig fut egy M 12-es menetes szár és ez köré kell a kiöntés. Ha megköt akkor a menetes szár is fokozza a szilárdságot. A cél szilárdság növelés, rezgés csillapítás, súly növelés. Olvastam rá közben és a sírköves gránit szemcsét műgyantával keverve is ajánlják.
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Szia! Én mindenképpen a műgyantást ajánlanám, de nem fontos a gránitszemcse, lehet helyette bármilyen apró kőzet. Akár az is, amit a lábazati dekorációnak használnak. Azt szintén műgyantával keverik össze, s mint egy vékony vakolatot, felkennek a lábazati betonra. Rezgéscsillapításra ezerszer jobb a műgyantás, mint a cementalapú, mert az idővel hajszálrepedéseket szenved el. Azért egy 20-30 ezer fordulatos fortuna 300-500Hz-es rezonanciát okoz. Ettől úgy szét porlad a cementes töltelék mint a sicc. Amúgy, ha jól tudom a beton rezonanciafrekvenciája olyan 150Hz körül van, ami egy 9000-es fordulatnak felel meg ergo egy 18000-el forgó fortuna első alharmonikussa pont önrezgésbe gerjesztheti. Nem beszélve a 9000-el forgóról.
(#) nagy hoho válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Köszönöm, Neked kellene gépet építened. Akkor marad a műgyanta valami apró kőzettel. Még a száraz homokot javasolják.
(#) Gery78 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Igen én is a homokot akartam éppen javasolni a műgyantával keverve. A tömör acélrúd nagyon drága lenne? Azt biztos nem rázná szét a fordulatszám, de még egy atomvillanás sem tenné tönkre. Jó kis gépalap lenne.
(#) Gery78 válasza Directors hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Szerintem ha megkeresel egy olyan oktatót, aki ért hozzá, biztosan segítene Neked. Ha fel is vesznek, még utána is érdemes lenne ezt megtenned, hiszen még előtted van a próbaidő. Ott is kell egy nagyot villantani és nagyon gyorsan tanulni, meg jól teljesíteni. Biztosan hamarabb megtanulnád, ha egy oktató kisegítene téged a programozásban, meg amiben még felkészületlennek érzed magad. És akkor látnák a cégnél, hogy milyen gyorsan fejlődsz. A fizetési igényed megjelölésénél vedd számításba, hogy még kezdő vagy, és nem kérhetsz annyit mint egy gyakorlott szakember, de ne is becsüld alá magad, mert az sem jó, mert azt hiszik, hogy nem érsz annyit. A lényeg az, hogy alkuképes legyél, tehát meg tudj velük egyezni, de nem szabad hagyni, hogy nagyon lealkudják az "Árat". Arra gondolj, hogyha elviszed egy autószerelőhöz a kocsidat megjavíttatni, akkor az is először megnézi mi a meló, mit kell csinálni, és ezért mennyit kérhet. Nyilván az autószerelőnek a saját érdeke, hogy neki add a megbízást, ezért nem kérhet sokat. De ha keveset kér, akkor talán azt gondolod, hogy nem ért hozzá. Én a helyedben 160 és 180 nettó között kérnék, de ez cégtől is függ, meg az egyéb juttatásoktól.
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Én már építettem eleget anno, a Suzukiban is van 1-2 munkadarabom (mikor a gyár épült), illetve a német Macho pénznyomdának is ment jópár vasdarab a futószalaghoz. Lévén gépgyártástechnikus az egyik szakmám.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) Action2K válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
A tömör acél nem jó, mert feszültségek vannak benne, és jobban vetemedik. Nemhiába öntvényből vannak az ilyen szerkezetek. Acélból is össze lehetne hegeszteni, de az idők folyamán elcsavarodna össze vissza. Az öntvény lassan kihűl és ezáltal feszültségmentes, homogén agyag lesz. A hegesztettet is lehet feszültségmentesíteni, de a hegesztéseknél megváltozott az anyagsűrűsége, ezáltal veszélyes rezonanciapontok alakulnak ki. Nem hiába szegecselik a repülőket. Ha netán van hegesztés, az már eléggé nem otthoni módon kivitelezhető.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Bezony! Sok ember van a világon, kapkodnia kell magát.
(#) bensepeter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Hát egy ilyen, nekem is nagyon jól jönne
(#) Directors válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Rendben,köszi.
Ha lesznek fejlemények akkor írok.
Egyébként hallottam olyan cégről is ami felvesz és 6 hónapig 120-at ad,majd ha sikerültek a vizsgák ott a munkahelyen akkor 180-200 nettót kap az ember. Ez azért jó mert ott meg is tanítanak.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Pihentagyú!
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Idézet:
„Ma szívott cigaretták”

Valaki marha gyorsan szívja a cigit.
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Miért nem kértél a Télapótól? Megkérdezte ki mit szeretne... A Jézuskának azért még írhatsz... Ha Fortunára vársz és Simpi szerint csak 3,3ms-ig tart az ember szerencséje, akkor elég kicsi az esélye, hogy kapsz tőle egy ilyet. Lehet hogy másban hoz neked szerencsét.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) silent15 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 9, 2012 / 1
 
Végigolvastam ezt a "tömör" statisztikát, és megakadt a szemem 2 ponton:
Idézet:

905 522 436 Alultáplált emberek a világban
1 566 968 816 Túlsúlyos emberek a világban
522 322 939 Kövér emberek a világban”

Gondoljunk bele, ha a túlsúlyos embereknek a felesleges ételét odaadnánk az alultápláltaknak, nem lenne éhezés sem , szerintem ez botrány, hogy sokkal több a túlsúlyos ember mint az alultáplált...
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) Gery78 válasza szitko hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Biztos láncdohányos...
(#) pjg válasza silent15 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Olvastam, hogy a föld 10 milliárd embert képes eltartani. Csak az elosztással van baj.
Persze ahol nem lehet megélni ott nem engedném szaporodni a népességet. Éheznek, de szaporodnak. Azután meg sírnak, hogy éhen hallnak a gyerekek.
Következő: »»   2012 / 3586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem