Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 313
(#) wolfcsaba válasza agressiv hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Ilyen van rajta: TOP243F a D lába kicsit kormos.
(#) pipi válasza wolfcsaba hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

(#) wolfcsaba válasza pipi hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Köszi. Nincs is messze.
(#) 1984white hozzászólása Dec 10, 2012 /

Sziasztok!

Van egy samsung lcd monitorom 19 wide-os és biztosan 2 cső rossz, cserére szorul.
Hogyan kezdjek neki? (még nem csináltam, csak 1 szer, akkor sikertelenül sajnos)

Képeket mellékeltem.

Köszönöm a választ!
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1

Szerintem bizd szakemberre, mert necces. Ha megis belefogsz, akkor az oszlopmeghajtok foliakabelet baromira ovatosan es lassan hajtsd ki meg be, mert serulekeny es szakadas vagy levalas eseten az egesz kijelzo megy a levesbe.
Ezeket fogod latni eloszor, ha a femlapot kicsavarozod a tetejen. Ezeknek a NYAKjat is csavarok rogzitik, azok kiszedese utan johet a 'pokoljaras'.
Ha az egesz kijelzot szet kell szedned, akkor a polarizalo lapok poziciojara es sorrendjere ugyelj. Osszerakas utan ha foltos a kepernyo, akkor para kerulhetett a lapok koze. Ha 'karcokat' latsz, akkor pedig valami szosz. feher kepernyonel latszik mindketto.
(#) 1984white válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Köszönöm!

Valamikor el kell kezdeni ezt is, hát megpróbálom ismét. A múltkor tudom mit rontottam el, hátha majd most jó lesz.

Írok ha kész és Köszönöm!
(#) Gabó válasza 1984white hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1

Biztos, hogy a csövek rosszak és ki kell cserélni?
Én is jártam úgy, hogy azt hittem, hogy a csövek rosszak, és kiderült, hogy a táp.
Nálam a csövek egy "sínes foglalatba" voltak, amit ki lehetett húzni, minimális lcd panel bontás mellett. Csak a keretet kellett leszedni, és ki lehetett húzni a csőtartó keretet.
(#) 1984white válasza Gabó hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Sajnos a csövek a rosszak. Van tapasztalatom monitorjavításban, csak csöveket nem cseréltem még eddig.
Egy jó csővel végig néztem a 4 csőkivezetést. Mindegyik kimenet jó.(trafókat is mértem) Sajnos az alsó két cső van meghalva(teljesen) mert nem világít külső inverterről sem a szóban forgó 2 rossz cső.
Ahova be voltak kötve a rosszak, ott a külső cső megy rendesen. Tutira sajnos csőhiba. Cserélem mind a négyet.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

A siker esélye nem sok. Nem a kijelző miatt kell aggódni, hanem nem fogod tudni rendesen visszarakni a fényterítő fóliákat és, vagy koszosak lesznek. Gumikesztyű és valami nagyon tiszta pormentes helyen (fürdőszoba) talán összejöhet. Először a fémkeretet kell megbontani, majd a kijelzőt elektronikástul leszeded, ekkora jöhet a fekete múanyag keret és akkor már ki tudod szedni a főliákat és a plexit (ha tudod akkor egyben szedd ki őket), a plexi végein vannak a csövek, de olykor a csővek "burkolata" ráadásnak még rá is van csavarozva a kijelző alumíniumházára belülről a változatosság kedvéért....

Nem lesz egyszerű mutatvány.
(#) bbalazs_ válasza agressiv hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

A lapokat lehet tisztitani, ujbol probalkozni. Szakadt foliakabelnel csak kidobni lehet az egeszet. Aki mar csinalt ilyet, az tudja, ott valoban az egyetlen veszely a lapok porolodasa. De o most csinalja eloszor. Nekem szerencsere a tanulopenz egy kisebb 15-os volt, nem volt tul draga, de feleslegesen pazarolt penznek ereztem.

Nekem az első próbám azért nem sikerült, mert pattintós volt a műanyag keret.
Rossz helyen fogtam meg és betörtem az lcd-t összerakáskor.

Majd lesz valahogy, általában sok mindennel elboldogulok és ezért megpróbálom újra.
Senki nem úgy születik hogy tudja.

Köszönöm a véleményeket.

Üdvözlettel!
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Esetleg nincs itt az ido ledesre alakitani? Ledszalag vagy egyeni megoldas a csovek helyere... hmmm? )
(#) draco31 hozzászólása Dec 11, 2012 /

Hello!

Adott egy AOC LM725-ös LCD monitor, úgy került hozzám hibásan, bekapcsolás után pár perccel kikapcsol a világítása. Állítólag szerelő azt mondta, hogy nem éri meg megcsinálni.
Én hosszas keresgélés után találtam egy külföldi fórumot, ahol ugyanez volt a probléma.
Külföldi fórum
Itt megoldották a problémát pár kondenzátor cserével, és C5706-os tranzisztorok cseréjével. Összesen 4 darab van benne, az említett oldalon csak kettőt cseréltek. Mivel én nem tudom megnézni, hogy melyikek rosszak, így kicserélem mind a négyet.
Találtam is ilyen tranzisztort, de azon a jobb sarokban van egy 5L felirat, nekem a monitorban pedig 5E van írva. Számít ez valamit?
(#) bbalazs_ válasza draco31 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Ha mindegyik az eredeti si9435-os pFET, akkor nem szamit.
(#) draco31 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Ezt hogyan tudom kideríteni?

Annyit nem kínlódok vele. Azért köszi az ötletet.

Ra van irva?

Csak ennyi szerepel rajta: C5706 5E, semmi más nincs írva egyikükre sem.
A panelre pedig csak számozás, van írva, Q209-Q210-Q211-Q213, de ezek csak a gyárban kelhettek szerintem alkatrész megnevezés miatt. Továbbá a lábakhoz B-C-E betűk.

Akkor bocsi, valamit nagyon felreneztem, ezek tenyleg sima tranyok.
De akkor is jo lesz egymas helyett.
2SC5706 a teljes tipusa.

Rendben, akkor holnap valószínűleg be is szerzem őket.
Köszönöm!!!
(#) bubu1978 hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok!

Egy ismerősömnél találkoztam egy xerox Lcd 17 es monitorral ami hibás. Bekapcsoláskor van kép, csak hóesés effekt látható rajta. Azaz zajos a kép. Fehér pöttyök szaladgálnak véletlenszerüen összevissza. Elmondásuk szerint pc-re dugva kékes a kép. Érdemes vele foglalkozni? Szerintetek kijelző vagy táp esetleg más lehet a probléma? Köszönöm a segítséget.
(#) agressiv válasza bubu1978 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Scaler, vagy kijelzőhiba, javíthatatlan. Egy kis mázlival LVDS kábel hiba, de nem valószínű.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) bbalazs_ válasza bubu1978 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Nagyon regen egyszer volt nalam egy ilyen, az nagyon hasonlo tuneteket produkalt, a PLL aramkoreben volt gond, talan a kristalyt kellett cserelni, de mar nem emlexem pontosan.
Mindenesetre ha a KISFESZ panelt utogeted, tapogatod, akkor valtozhat a kep.
(#) bubu1978 hozzászólása Dec 13, 2012 /

Köszi szépen a hozzászólásokat!
(#) djhoresz hozzászólása Dec 13, 2012 /

Tisztelt szerelő urak!
Pár napja egy érdekes jelenséget produkál a monitorom. 1-2 óra működés után megjelennek függőleges vékony csíkok. Pár percre rá pedig az egész képernyő ilyen lesz.Mi okozhatja ezt a problémát és érdemes egyáltalán javítani. Nem mai darab már de ha javítható akkor nem vennék újat. Képeket mellékeltem. Típus: AG Neovo F-419. Köszönöm előre is.
(#) Gabó válasza djhoresz hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Szerintem próbálkozz a legolcsóbb módszerral, és cseréld le a kondikat. Rontani nem tudsz rajta, ill nézd menyire melegszik be a proci.
(#) agressiv válasza djhoresz hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Kijelző, vagy scaler probléma nekem még nem sikerült ilyesmit felélesztenem, pedig mindent kicseréltem, mértem, ami csak lehetséges. Ha szerencséd van szalagkábel, de a bemelgedés utáni halál miatt ez nem valószínű. Mozgasd meg a szalagkábelt amikor elkezdi szórakozni, hátha elmúlik, esetleg valami szigeteő anyaggal (műanyag) nyomkodd meg finoman az IC-k lábait, hátha csak kontakthiba. Ezt érdemes a scaler IC-n és a kijelző IC-n is megpróbálni, vagy ha tudod, akkor forraszd át őket.

Ha kikapcsolod, majd mindjárt be, akkor változik valami?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2012
(#) wolfcsaba válasza agressiv hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Üdv megint! Kicseréltem a tápvezérlő IC-t, ugyanaz a jelenség van, bár 15 perc után kezd most rá a szenvedésre. Mi legyen a következő lépés? Optocsatoló?
(#) agressiv válasza wolfcsaba hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Igen.
(#) wolfcsaba válasza agressiv hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Oké, köszi, holnap ha lesz időm, kicserélem. Remélem kompatibiliset vettem Majd utána nézek mielőtt beteszem.
Következő: »»   97 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem