Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oldschool hangcuccok, csöves és tranyós is jöhet
Témaindító: temonddmeg, idő: Szept 14, 2007
Szia!
Úgy mint hangcucc, nem sokat, de eszmeileg, mint egy 1949-es orion, naggyon is sokat, ha pénzt akarsz érte csak gyüjtőnek add el! Nehogy valakinek a bontójában végezze, annál sokkal többet ér!!!
Ilyenem nekem is van: GXC-740D. Ugyancsak 1977-es.
Gyakorlatilag hibátlan és igen jó hangja van még mindíg...
Condor tip. japán full elektronikus magnó a '80-as évekből.
A kuka mellett találtam, az ékszíjakat kicseréltem, kontakt spré a potiknak és azzóta nagyon f*sza Ezzel digitalizálok.
Lehet hogy eladnám,pont ezért kérdeztem hogy mennyit érhet.szerinted?
Akinek mindtam hogy van ilyen azt mondta,az is gyűjtő , hogy ad érte 2500 Ft-ot de szerintem sokkal többet ér. én sem hangcuccként goindoltam rá hanem mint 1 60éves rádióra. Lehet hogy várok még vele egy pár évet és majd csak akkor adom el
Hát én 2500 ért bizti nem adnám oda!! azért max 5 doboz cigit kapsz! Egy igazi gyüjtő ad érte többet is! Ja és sokkal többet ér ennél,sztem!
ja és még annyit
Idézet: Ez gondolom mindent elárul „Art deco Orion 440 csöves rádió az 50-es évekből. Jelenlegi ajánlat:, 11 500 Ft.”
köszi a választ, án is kb ilyen árra gondoltam.Amúgy a srác az gyűjti a régi cuccokat,csak a felesége nem nagyon örül ezeknek a dolgoknak
de én sem fogom odaadni 2500-ért
sziasztok.
nekem is van 2 pédányom itthon egy tv és egy rádio.mind a kettö nagyon régi.a rádion látszik is.a tv mintha uj lenne mellékelem a képeket.
Huu apám, a tv télleg vadi új. gondolom magyar gyártmány, mivel KÉKES van ráirva, de a rádió is cool!
Müködnek is? Amugy gratula
Jártam a Keszthelyi rádiómúzeumba, ha a képek érdekelnek valakit akkor feltöltöm ide!
megmondom öszintén hogy egy évvel ezelött müködtek :yes: idén még nem probáltam ki öket de bizok benne hogy müködnek
Van egy kis motor, amit az egyik rokontól kaptam kölcsön.
Tudom nem müszaki cikk, de szeretném megmutatni Nektek. Most takaritottam ki a kipufogórendszerét, most úgy megy mint a rakéta! 1977 es gyártmány.
tyüüüüüüüü tunturi ezt örizd meg mert drága kincs :yes: a tunturi-nak neve van.még felsökategoriás kondigépeket is gyárt kiválo minöségben :yes: gyönyörüen néz ki gratula
Végre rávettem magam hogy megcsináljam a hangszorókat.Ha 25/1038. :yes: Szerintem elmegy. Már csak a dobozt kellene kitalálnom.
Ha jol latom akkor ez talan az a mely, ami a DC2550be is van. Szal az idealis dobozmeret vszeg olyan 40 liter koruli lenne.
Nekem egy pár eredeti Orion HS280-asom van,meg egy pár szintén eredeti Videoton DC2002-esem.A videotonokat ki akarták dobni a szemétbe,úgy mentettem meg őket.Itt van kép róluk,ahogy pár hozzászólással régebben ígértem.
üdv.
Megérkezett az 1000ft-os Videoton erősítőm.
Szép nagy fehér postai dobozba volt kevés újságpapír közé csomagolva.Első ránézésre megijedtem.Elég koszos volt de mikor bedugtam semmi füst és egyből világított a kijelző is. De mikor bekötöttem az összes poti recsegett. .Szétszedtem tettem bele még 2db 4700uf-os puffer kondit.Csak mert volt itthon. Egy kis műszerolajat adtam a potiknak.Levettem az előlapját meg a gombokat és megtísztítottam őket. :yes: Íme itt az eredmény. (Holnap megyek a videoton dobozokért. )
Vazze! Ez megérte Gratulálok!
Találtam 2 oldalt amin egész sok készüléket találtam, az egyik lengyel a másik magyar cuccokról: http://oldradio.pl/wykaz_caly.php http://oldhunradio.uw.hu/k-tart.htm Jó böngészést
Hello
1000Ft-ért nagyon szép darab Amúgy megtudnád mondanni mi a pontos neve annak amivel beolajoztad a potit hogy ne recsegjen? Mert az én unitrám is recseg, de ugyanojan potit meg nemtok már venni sehol :no:
Kontakt spré? És ezt elektronikai boltban lehet kapni vagy máshol mert a lomexbe ezek vannak:
MÜANYAG ÁPOLO MÜANYAG ÁPOLO NOTEBOOK ÁPOLO NOTEBOOK ÁPOLO KÉSZLET SPRAY CSAVARLAZITO SPRAY SPRAY ÉRINTKEZÖ MOSO SPRAY ÉRINTKEZÖ TISZTITO SPRAY ÉRINTKEZÖ VÉDÖ SPRAY FOTOLAKK SPRAY MÁGNESFEJ TISZTITO SPRAY PRECIZIOS TISZTITO SPRAY FORRASZTO LAKK SPRAY SÜRITETT LEVEGÖ SPRAY SZILIKON SPRAY SPRAY VÉDÖLAKK Vagy ezekközül melyik az? Üdv.
Kontakt spré például a WD40. Én ezt használom. Igaz nem párolgó, tehát ha valamit befújsz vele, akkor érdemes kifojatni, vagy legalább megtörülni, mert érhetnek meglepetések!!
Én láttam elektroboltban is, de csavar-, vagy szerszámboltban biztos kapsz. Egyébként ha elektroboltban mondod hogy mi kell, valamit biztos adnak.
Szia Gery!
Kontakt tisztító és kenő spray amivel a poti pályát lehet tisztítani és kenni. Azt hiszem a somogyi is árul ilyet. /pista91:a WD 40 nem csavarlazító ?/
A wd40 univerzális kenőanyag+csavarlazító+minden. De én a berohadt csavarokat leöntöm egy kis étolajjal,várok vele egy kicsit és úgy jön le a csavar mintha új lenne.
Üdv! Nekem egy Unitra WS311D erősítőm van(tranzisztoros csoda)). Valaki ki tudna segíteni egy müszaki leírással vagy rajzal? Köszönöm
Üdv, beszereztem néhány oldschool rádiót, képek később. Előbb egy kérdés. Az egyikük egy Videoton RC4623, ismertebb nevén Pluto. Rádió és hangostelefon is egyben. Egy probléma van vele, nem reagál a mély frekvenciákat állító potméterre. Nincs rossz hangja, a Pluto-k amúgy sem dobozhangúak, mint a többi korabeli, műanyagdobozos társai, de minden állásban ugyanolyan a mély, kicsit kevés. A magasat ellenben torzításig ki lehet emelni. Már kipucoltam mindent, elég redvás volt szegény, régi, papírborítású Perion góliátok voltak beleoxidálódva, de olyan szinten, hogy...erről is rakok képet. Az elemeken még rajta volt az áruk is, 6 Ft 30 fillér volt darabja...
Megvan a kapcsolási rajz hozzá, ha valaki esetleg érti ezen masina hangszínszabályzójának elvét, és hogy mi lehet a bibije, akkor kérem ossza meg velem. Köszi. A potmétereket is kipucoltam, kaptak kontakt folyadékot, és mindegyik működik is, ellenállásmérővel ellenőriztem. Tehát valahol a kapcsolásban lehet a hiba, és gyanítom ez a hiba lehet a felelős a magas túl nagy kiemeléséért is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |