Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   140 / 574
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Ok..akkor itt a részemről vége..sajnos..azért köszönöm,azt hittem egyszerűbb a dolog..
(#) norbip hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell feltölteni vízzel ezt a kazánt? Két kazán van. Külön a melegvíznek és külön a fűtésnek. A fekete csövön át engedtem bele vizet, míg a túlfolyón ki nem jött, de azzal a fűtési rendszert is töltöm? A bal oldali a fűtés a jobb a melegvíz kazánja. Balról a 3. függőleges cső a kazántól lefelé kb 40 cm-nyit forró, utána hideg. Ez normális?
A másik kérdésem, hogy miért kapcsol le a kazán zuhanyzás közben ha elkezdem langyosabbra venni? Vagy mit lehet tenni ellene, hogy ne égessen, de ne is fagyjak meg zuhanyzás közben?
Köszönöm!
(#) norbip hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
illetve van egy rádiófrekvenciás termosztátom, azt hogyan kell itt bekötni? Az áramot még csak megoldom valahogy, de itt melyik vezetékre kössem a jeladót?
(#) bbalazs_ válasza norbip hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Ugye van az adoegyseg, ami majd a falra kerul. Aztan van a vevoje, ami majd a kazanhoz kerul. Ez valoszinuleg mar halozati feszultseggel mukodik es feltehetoen relekimenete van, tehat kivulrol egy kapcsolonak latszik. A kazanon meg van ket vezetek, amit osszeerintve beindul a kazan. Ez lehet alacsony feszultsegu vagy akar 230V is. (A kazannak emellett termeszetesen megvan a sajat aramellatasa, legtobbszor 230-bol.)
Szoval a kazanbol kijovo ket vezeteket kell majd a relekimenettel osszekotni.
A szimbolum egy nyitott kapcsolot szokott abrazolni.
(#) szerviz válasza norbip hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Norbi, a képen melyik a kazán?
(#) Gafly válasza szerviz hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Szerintem is egy távolabbi/áttekintő kép még nem ártana a galériába (kicsit több részlettel a szöveges leírás mellett)...
(#) Melan hozzászólása Dec 17, 2012 /
 
Újabb este - újabb zuhany - újabb teszt :S
Tegnap közvetlenül zuhanyzás után azt vettem észre, hogy miközben a HMW megy, az előremenő hőmérsékletérzékelő szerint nő az előremenő hőmérséklet. Olyannyira, hogy meghaladja az általam megadott 60 fokot. Emiatt, mikor a melegvízvétel után be akarta kapcsolni a kazán, letiltott E05-ös kóddal (BAxi Ecofour 24f). Ma viszont nem akarta bekapcsolni a kazán (úgy értem, a termosztát nem kapcsolt, mivel nem hűlt le a termosztáttal szerelt szoba) így nem volt semmi probléma, nem volt hibakód. Viszont a melegvízvételt követően (ami 42-43 fok) átvált a kijelző 64-65 fokra, ami elvileg az előremenő hőmérséklet (ez következetes jelenség, lévén, hogy tegnap is így volt). Szóval arra gondoltam, hogy nílván az előremenő víz nem melegedhetett fel. Nem fordulhat e elő, hogy az előremenő hőmérő szenzor hozzáér a tűztér falához, emiatt melegedik, és azt érzékeli, mintha a fűtővíz meleg lenne? Ha kicsi idő eltelik, akkor lehűl persze. Ha újra megnyitom kicsit a melegvizes csapot, akkor visszaugrik kb 40 fokra a kijelzőn az érték (mivel ugye a melegvízkörbe bemegy a hidegebb víz), rövid idő múlva elzárva (thát nem várok, míg melegszik a víz, csak 1-2 mp), akkor elzárás után visszaugrik az értéke a korábbi 60 fok magasságára - tehát az előremenőt még mindig melegnek veszi (azaz nem hűlt még vissza).
Szóval, ha jól okoskodom, akkor nem szenzorhiba lesz, hanem közel van az előremenő szenzor a fűtőtérhez, ami azért is baj, mert akkor nem a valós előremenőt mérheti... vagy nem értem.
Amit észleltem még, hogy hosszabb távú melegvízvételt követően kattog a kazán, mintha csepegne benne valami magasról egy lemezre (de szétkaptam, nem láttam benne víznyomot, mármint az égéstérben) vagy, mintha hőtágulás miatti kattogó hang lenne.
Szóval a szenzoros dologban elbizonytalanodtam.
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Elment a szerelő,miután kitakarította a kazánt..és kezdődik ugyan az elölről.. szerinte kémény...mi tud egy ilyen turbós kéményen elromlani?
(#) toro válasza norbip hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
"Szép munka" volt a kivitelező részéről.
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Legtöbbször a silicon tömítés sérüklse okoz gondot.
(#) norbip válasza szerviz hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
azt képzeld a csövek fölé
(#) norbip válasza Gafly hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
próbáltam ami belefért, de mivel az egész helyiség 1 méter széles, nem volt hová távolodni a géppel. Ma megpróbálom másikkal.
(#) norbip válasza Gafly hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
itt vannak a nagyobb képek.
(#) sunad válasza Melan hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Ennél a kazánnál a HMV készítés úgy történik, hogy a váltószelep lezárja a radiátorok felé a víz fűtővíz útját és csak a belső HMV hőcserélőn keresztül keringteti a szivattyú az előremenő fűtővizet és , hogy HMV-t tudjon csinálni a fűtőviz hőmérséklete akár 85 fok is lehet.Tehát az ,hogy HMv szolgáltatás után a kijelzőn 64-65 fok van az normális.A hibakód amit kiír a kazán egyértelműen NTC szakadásra utal.Ezek a szenzorok produkálnak olyant, hogy egy bizonyos hőmérsékletig normálisan működnek, majd a hőtágulás miatt keletkezik bennük egy kontakt hiba, visszahűlés után az megint rendesen működnek.Egyébként a kazán ezzel a hibakóddal csak az NTC szakadást tudja érzékelni(ha lehúzod a vezetéket róla ugyanezt a hibakódot generálja).Tehát Cseréld ki az NTC-t és jó lesz.A hang lehet a tűztér szigetelésének a hangja is ami nem probléma,de lehet vízkövesedésre utaló jel is.
(#) sunad válasza norbip hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Elvileg neked egy C-21 Fég kazánod van.A burkolaton belül van egy vezérlődoboz és abban elvileg a sorkapocs 3-4 pontjára kell kötni a termosztát záró érintkezőit.De ha teszel fel egy képet a dobozról akkor biztosra megmondom, mert ezek többféle vezérlődobozzal készült kazánok.
(#) Melan válasza sunad hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Köszönöm a választ, ez megnyugtató! És melyik NTC-t cseréltessem le? Az előremenő vízhőmérsékletét?
Amúgy kezdtem átlátni a dolgot. Csak azt nem értem, ha felmegy akár 80 fokig is, amiatt, hogy tudjon hőt áradni a melegvízkörnek, és közvetlenül ezután kapcsol be a fűtés, akkor ugye e magas hőmérséklet miatt keletkezhet ez a hibakód, mivel valóban túllépi az előremenőnek beállított hőfokot.
Egy másik problémára esetleg lenne javaslat? Ha sokat megy a kazán, akkor előfordul, hogy E35-ös kóddal hibát ír ki és lekapcsol. A hiba: parazita láng/hibás láng. Én arra tippeltem, hogy a szikraadó kis "pöcök", aminek 2,5-3 mm-re kell lennie a fúvókáktól, az nincs a megfelelő helyen, de a szerelő szerint kondenzvíz csepeg vissza, aminek én (szerencsére) nem láttam nyomát. Vagy mi lehet a gond? Esetleg egy kondenzátor? Elég rendszertelenül fordul elő, 2-3 naponta, de legutóbb kétszer is, amikor többet ment az átlagnál.
(#) Csajszi hozzászólása Dec 18, 2012 /
 
Sziasztok!

Nő vagyok, abszolút hozzá nem értő és a következő a problémám: Ariston uno kombikazánom van, ami ugyan 4 éves,de tavaly már panelt kellett cserélni rajta, mert állandóan letiltott. (20e ft-ért cserélték ki egy felújítottra és természetesen a leszereltet is elvitték) Az elmúlt napokban újabb probléma merült fel: ha megnyitom a meleg vizes csapot van meleg víz, de abban a pillanatban, ahogy megnyitom a hideg vizes csapot rögtön nincs melegvíz, csak hideg! Fűtés van, csak a meleg és hideg vizet nem keveri. Nem villan ki újabb lámpa, a zöld lámpa világít továbbra is, de hallatszik, hogy leáll a kazán a hideg vizes csap megnyitásával. Mi lehet a probléma? Megint panelt kell cseréltetnem vagy megúszhatom olcsóbban is?! Segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm!
(#) toro válasza Csajszi hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1
 
Kedves Anikó!
A Te kazánod (is) bitermikus hőcserélővel készült.
Mivel - mint írod - 4 éves, nagy az eshetősége, hogy lerakódott a vízkő vagy a melegvíz bekötőcsőben van lerakódás és ez szükülést okoz.
Nem kell mindig panelcserére gondolni, ha van egy kis probléma.
(#) Csajszi válasza toro hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ! Bízom benne, hogy tényleg csak ennyi a probléma!
(#) attila1 hozzászólása Dec 19, 2012 /
 
Sziasztok. Baxi Eco Combi,240i. Tegnap este óta nem csinál melegvizet.Fűtése rendben.Azt megfigyeltem,hogy van egy kerek szétszerelhető valami,amiből kijön egy henger alakú tüske,ami egy kapcsolót nyom meg,ha megnyitom a vízcsapot.Hát nem tudja megnyomni,addig nem jön ki.Ha mégis megtudja,akkor viszont hangos kattanással megy vissza a helyére.Segítségeteket várom. Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Probalj fogoval rasegiteni.
Lehet, hogy kicsi a hidegviz nyomasa.
A kattanas szerintem nincs osszefuggesben a visszamenetellel. Az a gazszelep releje lehet.

Az is lehet, hogy lyukas a membran a szetszedheto izeben.
(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Szia.
Fogóval próbáltam segíteni,hogy jobban kijöjjön,de mintha szorulna.Nyomás van rendesen,a víz folyik,mint régebben. A nagy kattanás pedig akkor jön,amikor elzárom a csapot,és beugrik az a tengely szerüség a helyére. Szétkapom,ha sikerül ma.Hétvégén lett fűtésoldali hőcserélő cserélve,mivel repedés volt rajta,és lassan elment róla a nyomás.Összefüggésben lehet a mostani hiba a csere miatt?Én nem hinném,de hátha valaki lát reációt benne...Tény,hogy csere elöttig semmi gondom nem volt a HMV készítéssel.
Üdv:Attila
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
AKkor probald meg magat a mikrokapcsolot megnyomni rud nelkul, anelkul, hogy engedned a meleg vizet. A kepen a hatterben a jobb felso sarokban is latok egy fenyes valamit homalyosan, fuggolegesen, az nem mozdul ilyenkor?
(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Abban a tengely csak akkor jön ki,ha a membrános is rendesen kijön teljesen,illetve fűtés-módban a hátsó kijön rendesen.
Holnapra szabit kértem,szétszedem a membrános részt.Az előbb volt itt egy szerelő ismerős,ő cserélte a hőcserélőt.Azt javasolta,ha repedt a membrán,próbáljam meg megragasztani. Szerinte kicsi az esélye,hogy kapjak ilyen alkatrészt.Max. január közepe felé...És addig hogyan lesz fürdés???Van egy 5 éves lányom.Minden este melegítsem a vizet gázon,mint régen?
De ez majd kiderül holnap.
Üdv: Attila
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Esetleg vulkanizalni lehet, bicajbelso-ragasztoval. Mindket oldalon.
Sajnos, a repedes altalaban pont a szoknyas resznel szokott elojonni, ott meg nehez ragasztani. Esetleg palmatex/fix segithet.
(#) juvefan12 hozzászólása Dec 19, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy Berretta Smart turbós kombikazánom.
Az vele a problémám hogy melegvíz használatakor (fürdés , mosakodás) folyton kikapcsol a kazán egy pár másodpercre azután újraindul. A fütésnél nincs ikyen gond. Mi lehet a baja légyszi segítsetek.
Előre is köszi.
(#) sunad válasza Melan hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Ha E-05 a hibakód akkor a fűtési NTC-t kell cserélni.Az E-35 láng érzékelési hiba próbáld meg megcsiszolni az érzékelő elektródát, vagy kimosni az égőtálcát,de hibás panel is jelezhet ilyen hibakódot.
(#) toro válasza attila1 hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1
 
A rudazat az átfolyó víz nyomás változására nyomja meg a mikrókapcsolót s kapcsol melegvíz termelésre. Ez kb. 8 mm elmozdulás. Ha a mikrókapcsoló nyomórugót görbíted, ezzel nem oldod meg a problémát. A hiba oka vízkő lerakódás van a HMV oldalon. Azt kell kitisztítanod!
(#) toro válasza juvefan12 hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1
 
Sajna a tied is vízköves.Tisztítása ajánlott! Esetleg vegyél vissza a melegvíz hőfokból, hogy modulálni tudjon. A szürke forgatógombot kihúzod és egy kis csavarhúzóval a csap jelzésűn vissza veszel a hőfokból.
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1
 
Az a szivattyú utáni nyomást "nézi".
Következő: »»   140 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem