Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   29 / 71
(#) molnarp válasza roka hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Persze
(#) roka válasza molnarp hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

A gondom a következő.
Régebben vettem egy 2.5 verzio-ju Tacho kábelt.
A balfa..ságnak köszönhetően elinditottam egy ujabb 3 -as verzioju progit amikor ez vol a gépre dugva,
Eléggé körülményes volt az eprom tartalom ujra irása is ,de ami idegesit az hogy igy már felismerte a kábelt a noti, az Atmega programozása után meg már nem hajlando felismerni a noti a kábelt .Ismeretlen eszköznek irja.
Van valami trük esetleg.?
Eléggé szokatlan a qvac használata is mivel 1 van benne és az atmega mindkét lábát használja az ftd pedig az egyikhez csatlakozik csak.
Kösz előre is .
(#) molnarp válasza roka hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Nem tőled érdeklődtem pár SMD ellenállás értékéről?
Nekem is ez volt a gondom, azóta szereztem 2.5-ös dumpot az ATmegához, de nem ismeri fel az Ft232-t sem, valószínű azért, mert fel lett cserélve pár ell. érték. Azóta áll a project...
(#) zbartalos válasza molnarp hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Szia! Tudnál nekem segíteni VCDS 11.11 ügyben. Írtam Neked üzenetet itt a fórumon, de eddig még nem válaszoltál rá? Köszönöm!

Üdv.: Zoli!
(#) molnarp hozzászólása Dec 20, 2012 /

Elnézést, valahogy elsiklottam az üzenet mellett...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) roka válasza molnarp hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

De igen csak az enyémkissé eltér a tiedtől kialakitás szempontjábol.
nekem is megvan a tertalom mindkét verziohoz és nekem is áll a projekt .
Az a furcsa hogy évekkel ezelőtt kaptam egy barátomtol ehhez panelt és amikor megépitettem egyszerüen nem tudom életre kelteni .
Nem baj most jönnek az ünnepek és egy kis lazitás , hátha kigondolok valamit .
Azért kösz.
(#) molnarp válasza roka hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Sajna most ünnepek alatt nem tudok ezzel foglalkozni, de még nem ástam el a projektet.
(#) roka válasza molnarp hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Szia.
Kösz a választ.
Én személy szerint megprobálok vele foglalkozni.
Kellemes ünnepet és Boldogabb Uj Évet.
(#) wolfderby hozzászólása Dec 21, 2012 /

Sziasztok.
Vcds klón használok segítségét kérném.
Vettem egy VAG 11.11-es klón kábel, adtak hozzá cd-n egy VCDS-Release-11.11.3-Installer exe fájlt. Kell e nekem ehhez valami? gondolok itt usb driver meg ilyenek....
Illetve milyen szoftvereket használhatok vele amik nem teszik tönkre?
Amit olvastam és megértettem:
a számítógép vagy laptop nem lehet internetre csatlakozva,ha a kábel illetve csatoló csatlakoztatva van.
Van esetleg még vmi amire feltétlen figyelni kell, hogy ne okozzak kárt a kábelben?
Előre is köszönöm!
Üdv!
(#) _vl_ válasza wolfderby hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Idézet:
„gondolok itt usb driver meg ilyenek....”

Benne van. Felrakod a sw-t, és felmegy vele együtt az usb driver is.

Idézet:
„Illetve milyen szoftvereket használhatok vele amik nem teszik tönkre?”

Alapból azt, amit kaptál hozzá. Bármi más esetben a dolog kétesélyes.
(#) wolfderby válasza _vl_ hozzászólására (») Dec 22, 2012 /

Köszi a választ.
Üdv!
(#) devil0402 hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok.
Vag-com 311 vagy 409 magyar programot keresek, ha esetleg valaki tud segíteni hálás lennék!

Köszönöm.
(#) ati790731 hozzászólása Jan 11, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Volna egy problémám: Van egy B5-ös passatom, viszem Hétfőn műszakira, és még előtte szeretném visszaállítani a kilométeróráját, amihez veszek egy K+can kommander 1.4-et, a gond csak az, hogy az eladó az ár többszörösét kéri azért, hogy megmutassa a használatát.
Tudna valaki segíteni abban, hogy, hogyan kell ezt a dolgot végrehajtani lépésről, lépésre?
A segítséget előre is köszönöm!!
(#) Amarton válasza ati790731 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Az óratekergetést a törvény bünteti. Nem szép dolog.
(#) ati790731 válasza Amarton hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Hát igen!
De ugye lopni sem szabad, ha jól tudom, pedig akik ezeket a törvényeket hozzák, azok lopnak a legtöbbet, ha nem tévedek!
Egyébként elromlott az óracsoport az autóban és az eredeti km 250000, ami az új órában van az meg 380000, és a műszakin fényképezik az óraállást.
Eladáskor szerintem elég sokat számít az a 130000 km!
(#) roka válasza ati790731 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Két lehetőséged van, és aszerint tudsz cselekedni.
Mindkettő ugymond jelen esetben legális.
A müszakira visszateszed a régi orát és azt fotozzák le , müszaki után pedig javittatod a régit ha lehet.
A 2. lehetőség pedig szervizben cserélteted az oracsoportot és erről számlával igazolt "Jegyzőkönyvet" kérsz. Igy tudod igazolni a futásteljesitményed.
Amugy ment erről egy mail is segitségképpen.
(#) ati790731 válasza roka hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Szia!
Köszi az ötleteket, és a mailt is!
Lehet, hogy az egyes pont lesz a nyerő!
Üdv Ati!
(#) _vl_ válasza roka hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Idézet:
„A 2. lehetőség pedig szervizben cserélteted az oracsoportot és erről számlával igazolt "Jegyzőkönyvet" kérsz.”

Ebben az esetben nem fog kelleni jegyzőkönyv. A márkaszervíz mindig vadiúj 0km-es cseredarabot rak be, ami pár km-ig a normál VAS/VCDS szervízfelületen szabadon állítható - és be is fogják állítani a lecserélt km-állására (ha még kiolvasható belőle).
Ez az állítási lehetőség használt cseredarabnál nem működik (mert csak valami <10km alatti állásnál engedi az átállítást), márkaszervíz pedig bontott cseredarabot nem fog beépíteni.
Azok a nem márkaszervízek, akik bontott darabot építenek be, az immobilizer adatokat is csak chip-szintű memóriamásolással tudják "átrakni", viszont ők általában ugyanígy, chip-szintű memóriaállítgatással a km-adatokat is át szokták rakni. Igazából akkor kellett volna ezt rendbetenni...
(#) johnny760 hozzászólása Jan 14, 2013 /

Sziasztok!

Van egy kb. 3 éves VCDS interfészem, ami nemrég elhalálozott. A számítógép és a program rendben felismeri, de az autóra csatlakoztatva nem világít a led és nem kommunikál. Szétszedtem, de csak a tápfeszt tudtam megmérni (5V-ot megkapja).

Tudtok valakit ajánlani, aki ért a javításához?
(#) roka válasza johnny760 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia.

Kicsit visszaolvasol és láss csodát találni fogsz.
(#) johnny760 válasza roka hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Köszi! Molnarp-nek írtam emailt még szombaton, de valószínűleg nincs gép előtt, mert még nem válaszolt.
(#) roka válasza johnny760 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Igen rá gondoltam, eléggé elfoglalt, és gondolom emiatt nem válaszolt.
Amugy elszállt az atmega tartalma azért nem világit a led .
(#) johnny760 válasza roka hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Nem tudod véletlenül hogy a hardverazonosító hol van letárolva? Remélem nem az atmegában. Jó lenne ha megmaradna eredetinek.
(#) roka válasza johnny760 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Szia.
Az atmegában és az epromban is el van tárolva.
Azt irtad ,hogy a led nem világit és ez az atmega hibára utal, sérúlt tartalom.
(#) norbi. hozzászólása Jan 16, 2013 /

Sziasztok. Teljesen káosz van az agyamban. Arról szeretnék érdeklődni hogy melyik az a program amivel digitális km órát visszább lehet állítani. Illetve mi kell hozzá. Ameddig eljutottam az a kábel ami biztos kell. Olvastam itt VAG-com ról de vcdsről is. Illetve hogy ezekhez kell crack és akkor jutok el a célig.
(#) jeno1984 hozzászólása Feb 12, 2013 /

Még új vagyok szeretnék érdeklődni hogy egy vcds 11.11.0 klónhoz lehet e magyar nyelvű programot használni őszintén megmondva az írottak alapján nem tudtam eldönteni s ha igen megtudná velem valaki osztani.
Előre is köszönöm a választ.
(#) roka válasza jeno1984 hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nem javallot , mert tönkre teheti/ teszi/ a kábeledet.
Volt olyan jol megcsinált clon is ami csak az eprom tartalmat küldi el , de az ritka nagyon.
Nem kifizetődő a kiscsi sárgának ha telitődik a piac , akkor kinek ad el , mert nem mindenki tudja javitani, javittatni.
Alapbol ugy vannak beállitva a FUSE bitek hogy az Atmega nem olvashato ,de "irhato" , frissithető.
(#) fakóló hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy vag 908-as kábel, a vcds 908 program telepítésénél kiírja hogy driver telepítése ross-tech hex usb telepítve, aztán mikor ráteszem a kábelt az usb-re az eszközkezelőben az egyébb eszközöknél hozza ross-tech hex usb néven és a drivert keresné mindig. A kijelölt driver-re viszont azt írja hogy nem tartalmaz információkat a hardverről és nem telepíti. Van valakinek ötlete mi lehet a baj? Előre is köszi.
(#) roka válasza fakóló hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Ne drivert mutass neki , hanem a VCDS mappát jelöld ki neki a telepités-nél.
(#) fakóló válasza roka hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Próbáltam, de ugyan az történik ("a varázsló nem találta meg a szükséges szoftvert"). Már próbáltam az RT USB.inf fájl-t közvetlenül telepíteni, de amikor csatlakoztatom az interface-t kiírja, hogy ROSS -Tech hex-usb, de az eszközkezelőben az egyébb eszköznél jelenik meg sárga kérdőjellel, a tulajdonságoknál pedig azt írja, hogy az illesztőprogram nem találhtó.
Következő: »»   29 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem