Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
A gondom a következő.
Régebben vettem egy 2.5 verzio-ju Tacho kábelt. A balfa..ságnak köszönhetően elinditottam egy ujabb 3 -as verzioju progit amikor ez vol a gépre dugva, Eléggé körülményes volt az eprom tartalom ujra irása is ,de ami idegesit az hogy igy már felismerte a kábelt a noti, az Atmega programozása után meg már nem hajlando felismerni a noti a kábelt .Ismeretlen eszköznek irja. Van valami trük esetleg.? Eléggé szokatlan a qvac használata is mivel 1 van benne és az atmega mindkét lábát használja az ftd pedig az egyikhez csatlakozik csak. Kösz előre is .
Nem tőled érdeklődtem pár SMD ellenállás értékéről?
Nekem is ez volt a gondom, azóta szereztem 2.5-ös dumpot az ATmegához, de nem ismeri fel az Ft232-t sem, valószínű azért, mert fel lett cserélve pár ell. érték. Azóta áll a project...
Szia! Tudnál nekem segíteni VCDS 11.11 ügyben. Írtam Neked üzenetet itt a fórumon, de eddig még nem válaszoltál rá? Köszönöm!
Üdv.: Zoli!
Elnézést, valahogy elsiklottam az üzenet mellett...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
De igen csak az enyémkissé eltér a tiedtől kialakitás szempontjábol.
nekem is megvan a tertalom mindkét verziohoz és nekem is áll a projekt . Az a furcsa hogy évekkel ezelőtt kaptam egy barátomtol ehhez panelt és amikor megépitettem egyszerüen nem tudom életre kelteni . Nem baj most jönnek az ünnepek és egy kis lazitás , hátha kigondolok valamit . Azért kösz.
Sajna most ünnepek alatt nem tudok ezzel foglalkozni, de még nem ástam el a projektet.
Szia.
Kösz a választ. Én személy szerint megprobálok vele foglalkozni. Kellemes ünnepet és Boldogabb Uj Évet.
Sziasztok.
Vcds klón használok segítségét kérném. Vettem egy VAG 11.11-es klón kábel, adtak hozzá cd-n egy VCDS-Release-11.11.3-Installer exe fájlt. Kell e nekem ehhez valami? gondolok itt usb driver meg ilyenek.... Illetve milyen szoftvereket használhatok vele amik nem teszik tönkre? Amit olvastam és megértettem: a számítógép vagy laptop nem lehet internetre csatlakozva,ha a kábel illetve csatoló csatlakoztatva van. Van esetleg még vmi amire feltétlen figyelni kell, hogy ne okozzak kárt a kábelben? Előre is köszönöm! Üdv! Idézet: „gondolok itt usb driver meg ilyenek....” Benne van. Felrakod a sw-t, és felmegy vele együtt az usb driver is. Idézet: „Illetve milyen szoftvereket használhatok vele amik nem teszik tönkre?” Alapból azt, amit kaptál hozzá. Bármi más esetben a dolog kétesélyes.
Sziasztok.
Vag-com 311 vagy 409 magyar programot keresek, ha esetleg valaki tud segíteni hálás lennék! Köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Volna egy problémám: Van egy B5-ös passatom, viszem Hétfőn műszakira, és még előtte szeretném visszaállítani a kilométeróráját, amihez veszek egy K+can kommander 1.4-et, a gond csak az, hogy az eladó az ár többszörösét kéri azért, hogy megmutassa a használatát. Tudna valaki segíteni abban, hogy, hogyan kell ezt a dolgot végrehajtani lépésről, lépésre? A segítséget előre is köszönöm!!
Az óratekergetést a törvény bünteti. Nem szép dolog.
Hát igen!
De ugye lopni sem szabad, ha jól tudom, pedig akik ezeket a törvényeket hozzák, azok lopnak a legtöbbet, ha nem tévedek! Egyébként elromlott az óracsoport az autóban és az eredeti km 250000, ami az új órában van az meg 380000, és a műszakin fényképezik az óraállást. Eladáskor szerintem elég sokat számít az a 130000 km!
Két lehetőséged van, és aszerint tudsz cselekedni.
Mindkettő ugymond jelen esetben legális. A müszakira visszateszed a régi orát és azt fotozzák le , müszaki után pedig javittatod a régit ha lehet. A 2. lehetőség pedig szervizben cserélteted az oracsoportot és erről számlával igazolt "Jegyzőkönyvet" kérsz. Igy tudod igazolni a futásteljesitményed. Amugy ment erről egy mail is segitségképpen.
Szia!
Köszi az ötleteket, és a mailt is! Lehet, hogy az egyes pont lesz a nyerő! Üdv Ati! Idézet: „A 2. lehetőség pedig szervizben cserélteted az oracsoportot és erről számlával igazolt "Jegyzőkönyvet" kérsz.” Ebben az esetben nem fog kelleni jegyzőkönyv. A márkaszervíz mindig vadiúj 0km-es cseredarabot rak be, ami pár km-ig a normál VAS/VCDS szervízfelületen szabadon állítható - és be is fogják állítani a lecserélt km-állására (ha még kiolvasható belőle). Ez az állítási lehetőség használt cseredarabnál nem működik (mert csak valami <10km alatti állásnál engedi az átállítást), márkaszervíz pedig bontott cseredarabot nem fog beépíteni. Azok a nem márkaszervízek, akik bontott darabot építenek be, az immobilizer adatokat is csak chip-szintű memóriamásolással tudják "átrakni", viszont ők általában ugyanígy, chip-szintű memóriaállítgatással a km-adatokat is át szokták rakni. Igazából akkor kellett volna ezt rendbetenni...
Sziasztok!
Van egy kb. 3 éves VCDS interfészem, ami nemrég elhalálozott. A számítógép és a program rendben felismeri, de az autóra csatlakoztatva nem világít a led és nem kommunikál. Szétszedtem, de csak a tápfeszt tudtam megmérni (5V-ot megkapja). Tudtok valakit ajánlani, aki ért a javításához?
Szia.
Kicsit visszaolvasol és láss csodát találni fogsz.
Köszi! Molnarp-nek írtam emailt még szombaton, de valószínűleg nincs gép előtt, mert még nem válaszolt.
Igen rá gondoltam, eléggé elfoglalt, és gondolom emiatt nem válaszolt.
Amugy elszállt az atmega tartalma azért nem világit a led .
Nem tudod véletlenül hogy a hardverazonosító hol van letárolva? Remélem nem az atmegában. Jó lenne ha megmaradna eredetinek.
Szia.
Az atmegában és az epromban is el van tárolva. Azt irtad ,hogy a led nem világit és ez az atmega hibára utal, sérúlt tartalom.
Sziasztok. Teljesen káosz van az agyamban. Arról szeretnék érdeklődni hogy melyik az a program amivel digitális km órát visszább lehet állítani. Illetve mi kell hozzá. Ameddig eljutottam az a kábel ami biztos kell. Olvastam itt VAG-com ról de vcdsről is. Illetve hogy ezekhez kell crack és akkor jutok el a célig.
Még új vagyok szeretnék érdeklődni hogy egy vcds 11.11.0 klónhoz lehet e magyar nyelvű programot használni őszintén megmondva az írottak alapján nem tudtam eldönteni s ha igen megtudná velem valaki osztani.
Előre is köszönöm a választ.
Nem javallot , mert tönkre teheti/ teszi/ a kábeledet.
Volt olyan jol megcsinált clon is ami csak az eprom tartalmat küldi el , de az ritka nagyon. Nem kifizetődő a kiscsi sárgának ha telitődik a piac , akkor kinek ad el , mert nem mindenki tudja javitani, javittatni. Alapbol ugy vannak beállitva a FUSE bitek hogy az Atmega nem olvashato ,de "irhato" , frissithető.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy vag 908-as kábel, a vcds 908 program telepítésénél kiírja hogy driver telepítése ross-tech hex usb telepítve, aztán mikor ráteszem a kábelt az usb-re az eszközkezelőben az egyébb eszközöknél hozza ross-tech hex usb néven és a drivert keresné mindig. A kijelölt driver-re viszont azt írja hogy nem tartalmaz információkat a hardverről és nem telepíti. Van valakinek ötlete mi lehet a baj? Előre is köszi.
Ne drivert mutass neki , hanem a VCDS mappát jelöld ki neki a telepités-nél.
Próbáltam, de ugyan az történik ("a varázsló nem találta meg a szükséges szoftvert"). Már próbáltam az RT USB.inf fájl-t közvetlenül telepíteni, de amikor csatlakoztatom az interface-t kiírja, hogy ROSS -Tech hex-usb, de az eszközkezelőben az egyébb eszköznél jelenik meg sárga kérdőjellel, a tulajdonságoknál pedig azt írja, hogy az illesztőprogram nem találhtó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |