Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   141 / 574
(#) sunad válasza attila1 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Ezt a fajta hibát nagy valószínűséggel a képen látható váltószelepben levő membrán szakadása okozza.Azt ragasztani nem nagyon tudod, mert a mozgástól rövid időn belül újra elreped, de ha szerencséd van akkor csak a rudazat szorult meg.Zárd el a kazánba bejövő hideg víz betáplálást és akkor nyugodtan szétszedheted a membránházat és kiderül, hogy szorulás, vagy szakadás.
(#) attila1 válasza sunad hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Sziasztok,toro,és sunad! Köszönöm a tanácsokat először is!

Szétszedtem,sajnos a membránon van egy repedés.Teljesen tiszta volt a membránház,semmi kosz,vagy egyéb dolog nem volt benne.
Megpróbálom megragasztani biciklifolt+gumiragasztó,aztán meglátjuk.Sajnos ilyen membránt én nem tudok szerezni,ráadásul jönnek az ünnepek is,úgyhogy szívás az egész. Valaki tudna nekem szerezni egy ilyen vackot? Természetesen korrekt áron kifizetem,csak itt legyen minél hamarabb....Teszek fel képet az alkatrészről. A membránra az van írva,hogy Ocean,és egy 5-ös szám. Átmérő: kb.80mm
Várom a válaszokat. Üdv: Attila
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Szia!
A zörgés a kazán begyújtása után nem azonnal, hanem pár másodperccel utána kezdődik.
Teszek fel egy képet, erről meg tudod mondani, melyik csövet kellene megnéznünk?

kazán.JPG
    
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Ez egy elektrolux . Nem találtam az előző bejegyzést.
A fűtőkörben van elég víznyomás? ( 1 bár)
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
A képen bal oldali piros csapot állítsd vízszintes helyzetbe, mert az átfolyását szabályozza.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Szerintem ez siman ragaszthato, csak ne bicajfolttal, mert a kanyarban nem nyero. Inkabb gumiragaszto +lufianyag. Vagy palma ragaszto valamivel.
Elotte foltbenzinnel zsirtalanitsd. Esetleg a sziloplaszt is segithet ideiglenesen, szerintem ujevig siman kibirja. Aztan akkor veszel egy ujat.
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Irtad, hogy a melegviz ki cso melyik. Hat azt. De latni kellene, hogy hogyan folytatodik a szurke teteje. Azonnal megy be a falba konyokkel vagy van rajta egy hosszabb cso meg?

balazs69:
Azert, mert a nevunk rohadtul hasonlit olvavasi kepre. En is neztem az elejen, hogy meg nem is valaszoltam Edithnek, aztan egybol kettot????

(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Hát már késő....Megragasztottam bicikli folttal.Kénytelen voltam,mert a fűtés addig nem szuperált,amíg a membrán,meg a rudazat össze nem volt szerelve.A váltószelephez lehetett valami köze,biztos....Na,a lényeg,hogy bekapcsol a HMV-re! Viszont,hogy nem sokáig bírja,az biztos,mert nagyon kényes helyen repedt el. Még mindig várok valami válaszra majd,hogy ki tudna nekem ilyet szerezni? Gondolom,nem egy nagy összeg lehet.
Üdv: Attila
(#) balazs69 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Hi. Üdv!
Én nem vagyok általában gépközelben, de ha melegvíz dugulásra gyanakodtok azt látom, hogy az átfolyás így nem lehet jó, mert a piros csap lefelé van fordítva, ezáltal le van szűkítve az átfolyás.
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Átállítottam a csapot vízszintesre, semmi változás! Küldök egy új képet, azon látszik a szürke cső folytatása,amin elvileg jönne a meleg víz. A kazán órája szerint 1-1,5 bar a nyomás.

kazankep.JPG
    
(#) Edith válasza balazs69 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Mivel nem találtad az előzményt, itt egyben átküldöm!


Van egy Elektrolux GCB 350 tipúsú kazánunk. Az a gond vele, hogy a meleg víz nyomása rettenetesen alacsony, alig folyik, zuhanyozni szinte nem is lehet vele. Magyar nyelvű leírást nem találtam hozzá a neten, csak németet. Azon van egy "Water filter" de semmi más, amivel állíthatni lehetne a meleg víz nyomásán. A hideg vízé tökéletes!

A zuhanyfej rendben, kitisztítottam. A mosogatónál, mosdónál is ilyen gyenge a nyomás. Amikor a fűtés elindul a kazánnál, veszettül zörög! Lakáson kívül, másik helyiségben van a kazán, de a lakásban is hallatszik!
Ezt a kazánt egy hónapja szerelték be. Használtan vettük, állítólag az előző tulaj csak meleg vízre használta, fűtésre nem. Nála nem volt ilyen gond. Állítólag,ezt mondta,nem tudhatom.
Előtte egy Ciao Beretta kazánom volt, azon volt egy négyszögletes fekete gomb, amivel tudtam állítani a meleg víz nyomását. Ezen nem találok semmit. Csak ezt a leírást találtam.
Képben küldöm.

A zörgés hangos,fémes. Amikor begyújt a kazán, akkor nagyon hangos, később csillapodik.
Jól mondtad, az a szelep a fojtószelep. Megpróbáltuk. Igaz, hogy rögtön nagyobb lett a meleg víz nyomása,de a kazánban a nyomás villámgyorsan kúszott fel .Vagyis ez tulajdonképpen feltöltő szelep.
A rajz szerint meg tudod mondani, melyik csövet kell levennünk?

A zörgés a kazán begyújtása után nem azonnal, hanem pár másodperccel utána kezdődik.
Teszek fel egy képet, erről meg tudod mondani, melyik csövet kellene megnéznünk?

A csapot átállítottam vízszintesre, nem változott semmi. A kazánban a nyomás 1-1.5 bar körül van.
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Szoval azt a kijovo csovet kellene valahogyan lebarkacsolni onnan, hogy megnezd, mekkora a nyomasa a kifele folyo melegviznek, mert ugye az volt az eredeti problema. Igy ranezesre elegge szuk csovek jonnek ki onnan, szoval eselyes, hogy a kazan jo, a csovek tul szukosek. Persze szigoruan szerintem es csak okoskodva, nem vagyok kazanos sem gazos.

Mas oldalrol nezve a hidegviz bevezeto is elegge szukos, vekony csovon megy bele, az is megerne egy szakmai rapillantast.

Meg most olvasom, hogy lakason kivul, MESSZE a felhasznalas helyetol van a kazan szoval meg a csohossz is belejatszik, az is tovabb csokkenti a kifolyasi mennyiseget.

Szoval ha szabad sommasan velemenyt mondanom, az epuletgepesz nagyot alkotott...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Nincs olyan nagyon messze a kazán. A fal túloldalán van a fürdő, oda megy először, ez talán két méter. Onnan a konyhába,talán másfél méter. A képen a szürke cső felett,jobb oldalon, van egy piros szelep. Ha ezt kinyitom, felmegy a kazán óráján a nyomás!
Ha viszont így,hogy nyitva van az a piros szelep kinyitom a melegvizet, folyik rendesen,de lemegy a nyomás a kazán óráján 0-ra!
(#) sunad válasza attila1 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Inne tudsz rendelni ilyen alkatrészt az ára KB 800 ft. A postaköltség valószínű többe fog kerülni mint az alkatrész.
http://www.langor.hu/webshop/termekek.php?lginfo=csoport_vegyes-tip...0_pg30][/url]
membrángumi Oceán, d=80 mm
Cikkszám:08349
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Az alapproblema, ahonnan elindultunk, az volt, hogy nem folyik rendesen a melegviz, alig csordogal. Akkor igy most jo????? Szo sem volt leeso nyomasrol a kazanban. Egyebkent ha elzarod a melegvizet, akkor visszaall? Esetleg erteket is tudnal irni?
(#) attila1 válasza sunad hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Köszönöm,nagyon király vagy!
De azért érdekes egybeesés.Vasárnap délelőtt fűtésoldali hőcserélő-csere,estére pedig elszakad a membrán. Előtte komolyan semmi baja nem volt.Mi jön ezután? Panel?Akkor felvágom az ereimet asszem
Köszi mégegyszer!!
Üdv: Attila
(#) sunad válasza attila1 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Nincs mit,örülök, ha tudtam segíteni és kellemes ünnepeket kívánok
(#) juvefan12 válasza toro hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Kedves toro.
És azt hogy tudom kitakarítani, vagy csak elég a kiegyenlítő tartájt (azt hiszem az a nagy piros) vízkőmentesíteni.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv.
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Most is ez a probléma,kedves bbalazs! A leeső nyomást azóta fedeztük fel! Megpróbálom érthetően leírni, elnézésedet kérem, totál laikus vagyok.
Tehát. A bal oldali piros,hosszúkás csapot vízszintesbe állítottam. Továbbra sem történt semmi,a meleg víz így is csak alig csorog. A jobb oldali, négyszögletes alakú csapot ,ha kinyitom ,akkor a kazán óráján látom, hogy kúszik fel a nyomás. Pillanatok alatt felmegy kettőig.Tovább nem mertem engedni. Ha ilyenkor megnyitom a melegvíz csapot, akkor rendes víznyomás van rajta, de a kazán órája gyorsan lemegy nulláig. Ha elzárom a meleg vizet, ismét felmegy az órán a nyomás.
(#) attila1 válasza sunad hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Kellemes Ünnepeket neked is!
Üdv!
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Akkor szerintem ott mas gond lehet. Az a csap, amitol felmegy a nyomas, az valoszinuleg a feltoltoszelep, amivel a futesi kor nyomasat allitod be.
Ha megnyitod a meleg vizet, akkor 'rovidre zarja' a valtoszelep a futesi kort es egy hocserelon at aramoltatja a vizet a szivattyuval. Csak arra tudok gondolni ezek alapjan, hogy a hocserelod lyukas, atkukucskal a hasznalati melegvizbe, igy annak kinyitasakor a plusz nyomas szepen elillan es ez pluszban nyomja a melegvizet ki a csobol..

Akkor tehat:
Orat felnyomod 2 barra. Melegvizet kinyitod. Rendes nyomassal jon, kozben az oran csokken a kazan nyomasa nullaig.
Amikor lemegy nullara a nyomas, akkor is jon erosen a melegviz? Meddig? (folyasd kicsit meg utana!) Meg tudod merni a tagulasi tartaly (nagy, dobszeru ize a tartaly oldalan) nyomasat ezalatt (sima autos nyomasmerovel)?

-nincs ott valaki mas, akivel beszelhetnenk? (Gyalogg Galopp utan szabadon)
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) oregbeatsuhanc válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Ha még aktuális, annyit tapasztalatból tudok javasolni, hogy a gumit I S-sel (pillanatragasztóval) nekem sikerült már megragasztani.
(#) oregbeatsuhanc válasza attrax hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Azoknak általában a vezérlőpanel tirisztora szokott időnként kinyiffanni. Nekünk egy VEZÚV C-24-es cirkónk van 93 óta, azt még szerelő nem látta!
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Kedves Edith!
Ha a jobb oldali csapot kinyitod, ami a feltöltőcsap, akkor a melegvizkör kikerüli a bitermikus hőcserélőt ezért jön jobban a melegoldal, és össze van olyankor nyitva a fűtőkörrel, azért ingadozik a nyomás.
Szerintem el van vízkövesedve a hőcserélő, és ellenőrizni kell a belépő oldalon a szűrőt is, de szinte biztos, hogy savazni kell.
Üdv:Balázs
(#) bbalazs_ válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Koszi, de nem nekem kellett. Remelem Attila olvassa. O ugy latszik, nem hive a javitasnak, ujat vesz

(#) balazs69 válasza balazs69 hozzászólására (») Dec 20, 2012 /
 
Bocs. Csak helyesbítek, nem kerüli ki a hőcserélőt csak kiegészül a nyomás a fűtőkör nyomásával amíg a fűtőkör nyomása le nem esik. De a feltöltőcsap ha zárva van akkor a fűtőkör nyomása nem ingadozhat.
(#) attila1 válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Sziasztok. Megragasztottam,de biztos nem lesz örökös.Most még viszont tökéletes,mint régen.Fentebb kaptam egy linket,amin megtaláltam a nekem megfelelő membránt,és olcsóbb,mint gondoltam.810Ft+posta. A ragasztó+folt is többe kerül
Üdv: attila
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Kedves Balázs!
Ha az órát felnyomom 2 barra, akkor sem jön meleg víz. Csak csordogál. Akkor jön rendes nyomással a meleg víz, ha a feltöltőcsapot kinyitom! Azt meg nem hagyhatom nyitva, mert akkor gyorsan megy fel a nyomás. 2 barig engedtem, akkor kinyitottam a meleg vízet. Ilyenkor folyik a csapon rendesen, de a nyomás visszaesik 0-ra!
Elvileg úgy kellene működnie, hogy ha kinyitom a meleg víz csapot, akkor rendesen folyik. Ha van fűtés, ha nincs. Legalábbis a régi kazánnál így volt.
Megy a fűtés rendesen, a nyomás jó,1 bar,de csak csorog a meleg víz. Szűrőt nem találok, amit ki lehetne tisztítani. A bal oldali kar vizszintesen van, így is csak csorog a meleg víz. A tágulási tartály nyomása 1 -1,2 bar. Megint küldök képet, hol van ezen a szűrő?
(#) VIM válasza Edith hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Szia! Tehát ami a mostani képen látható, az a HMV bemeneti főcsapja. Ennek a csapnak így kell állnia függőlegesen. A szűrő és a membrán ami a nyomást (vízáramot) hivatott ellenőrizni, abban a világos színű műanyag házban van amin az a kapcsolódoboz van. A szerelhetőséget biztosító "U" alakú biztosító gyűrűket kell kihúzni a helyükről és az "O" gyűrűs csatlakozó réz idomokat akkor lehet belőle kihúzni. Vigyázni kell vele, nehogy eltörjön szétszereléskor a műanyag ház. Talán először nem is kellene szétszedni az egészet, csak a kapcsolódobozt levenni és a membrán rudazatát megmozgatni és egy kis kontaktsprével befújni a tömszelencéjénél. A míg ezt a műveletet csinálod, a kazánt kapcsold ki. Ha könnyen jár a membrán rúdja, valószínű helyre áll a rend az áramlásban is, mert most lehet, hogy a nyomás nem emeli el a membránt a szelepüléstől kellően és azért nincs megfelelő vízmennyiséged.
(#) balazs69 válasza Edith hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Kedves Edith!
Ha a baloldali csap vízszintes úgy a legnagyobb az átfolyás.
Ha így nem jó, azt írtad, hogy márpedig nem jó az átfolyás, akkor a hőcserélőt kell savazni.
Következő: »»   141 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem