Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   75 / 211
(#) mechanika válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Köszönöm mindenkinek!

Igen, pontosan a gyártás miatt merült fel bennem a kérdés. Hogyan kell úgy megterveznem a furatot, hogy a gyártás során egyértelmű legyen, hogy rögzítőfuratról van szó!

Mire kell figyelni? Van-e esetleg valamilyen hibalehetőség?
(#) Alkotó válasza mechanika hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
A hivatalos gyártás annyiban más, hogy a furatokat mérethelyesen kell a terven szerepeltetni, mert ez alapján készül a furatleíró fájl. A fúróautomatát nem érdekli miért kell egy furatot kifúrni, neki tök mindegy, hogy panelrögzítő furat, szellőző, vagy felfogó csavarnak készül. Csak az átmérője és a koordinátái kellenek neki, ezt pedig a panelról legenerálja a nyáktervező program.
Tehát semmi speciális tennivaló nincs. Jó helyre, jó mérettel kell a panelra felhelyezni a lyukat, és lehetőleg rajzolattal is ellátni (mint pl. PJG mellékletén).
(#) mechanika válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Értem.
A .lay6 kiterjesztést nem ismeri a szoftverem.
Nekem sprint layout5-öm van. ezzel esetleg valahogy meg tudom nyitni a pjg által csatolt mellékletet?
(#) vicsys válasza mechanika hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Detto.
(#) elektroton válasza mechanika hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Én csináltam egy "furat" makrót megfelelő átmérővel és azt teszem fel ha kell.
(#) Alkotó válasza mechanika hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Nem tudod megnyitni. Sőt az SL6-al készült makrót használni sem tudod SL5-el. Látszik a listában, de nem tudod feltenni a panelra.
(#) vicsys válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Egy újabb jó hír... Miért nem csináltak egy konverter programot (mint az office-nál?) Így csak 2 részre szakítják a felhasználókat.
(#) Alkotó válasza vicsys hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Van abban logika amit szeretnél, de a gyártó oldaláról is látok értelmes érveket. Az Office elterjedt program, és változattól függően akár 200 ezresbe is kerülhet. A SL6, áfástól, futárostól kompletten 13138 Ft-omba van.
Az átjárhatóság hiánya két okból lehet.
- A gyártó ezzel is próbál az új verzióra rábeszélni.
- Olyan alapvető módosítások is lehetnek a háttérben (pl. az adatok ábrázolása -fogalma sincs így van-e, csak tippelek-), amik kizárják a konverzió lehetőségét.

A makróval csak egyet próbáltam, ott még lehet, hogy találok valamilyen kiskaput.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
(#) vicsys válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Nem is az árával van gondom, hanem a lefelé való kompatibilitással. Gondolom, nincs is olyan opció, hogy mentés SP5, SP4,stb... formátumban?
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
(#) niedziela válasza vicsys hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Nagyjából általánosan elterjedt, hogy egy program 1-2-3...5-6 verzióváltásnál nincs felfelé kompatibilitás. Lefelé ennél is van, hiszen a 6.0-al megnyitható minden ami 5.0-ban készült.
6.0 makro kezelése fejlettebb mint az 5.0 makro kezelése igy ez nem is lehetséges.
Konverter lehetne ami " lebutít " 5.0-ra csak az meg a gyártónak nem érdeke nem csak ennél, más programoknál sem.
6.0 -ban már meg van ami az 5.0-ból hiányzott, csak az a gond, hogy félig meddig sikerült azt olyanná tenni ami valóban jól kezelhető lenne, ezért az 5.0 még mindig egy picit jobb mint a 6. Ha ezeken majd javítanak a 6.x valamelyik verzióban, akkor valóban érdemes lesz cserélni.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
(#) vicsys válasza niedziela hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Akkor kaptunk egy javító csomagot teljes méretben, ami teljes áron meg is vásárolható. Ha jól értem. Király!
(#) janikukac hozzászólása Dec 22, 2012 /
 
A csatolt panel méretét nem változtatva, ugyanazon ledekből ki tudna ettől szebb karácsonyfát kreálni? Nekem csak ilyen sikerült. Villogó karácsonyfát akarok készíteni ledekből.

kari.LAY
    
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Én inkább mint díszítést használnám a ledeket egy zöldre fújt nyákon. (Ha van több leded és nagyobbra veszed a fa kontúrját)
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Én párat más színűre cserélnék hogy a díszeket imitálja.
(#) janikukac hozzászólása Dec 22, 2012 /
 
Azt hiszem nem voltam világos, nem az a lényeg hogy a LED-eket elpazaroljam, szeretném, ha áramkört lehetne építeni belőle.
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Mindegyikből lehet csak kell mögé elektronikát tenni. Ha meg van konkrét meghajtó elképzelésed mért nem azt írtad le? Ha meg kapcsolási rajzot keresel azt nem itt kellene sőt szerintem már ezt is máshová kellett volna feltenned.
(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Van kapcsolásom Bővebben: Link , erre szeretnék építeni valahogy átalakítással, úgy, hogy a megtervezett karácsonyfa alakú ledsor villogjon. A karácsonyfa belsejébe tenném az elektronikát, 9V-os elemről üzemelne..
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2012 /
 
Köszi!
(#) Hamachi hozzászólása Dec 24, 2012 /
 
Hali! Nincs valami ötletetek arra, hogy nyomtathatnám ki 1:1 méretbe a nyák tervet? PDFCreatorrral csináltam egy convertálást de azzal 4-5mm-rel kisebb lett a rajz. .Laybe nem tudok nyomtatni, mert nincs nyomtatom.
Boldog karácsonyt mindenkinek
(#) storm válasza Hamachi hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
SL5-nél beállítod, hogy nyomtatás fájl-ba, és kész is, de ha úgy is kicsi, akkor SL5-ben pár %-ot nagyítasz rajta, és akkor biztos jó lesz.
(#) Hamachi válasza storm hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Bocs de, hol kell pontosan ezt a nyomtatás fájlba részt beállitani?
(#) storm válasza Hamachi hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Ha a nyomtatási ablakba vagy, akkor ott van egy olyan, hogy setup. Ott van olyan, hogy név, azt legörgeted, és kiválasztod, hogy xps document writer, xp alatt lehet más, majd nyomsz egy okét. Nyomtatásra kattintasz majd kiválasztod hova mentsen és kész is.
(#) Alkotó válasza Hamachi hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Rosszul közelíted. Feltételezésem szerint, semmi gond a SprintLayout-tal. A PDF nyomtatód van alapbeállításban, ami mindig a "lapmérethez igazítás". Ez alapesetben éppen 96%-ra kicsinyít. Csak Én legalább 10-szer leírtam már, hogy ezt ki kell kapcsolni minden olyan esetben, mikor fontos a pontos nyomtatás.
(#) Hamachi válasza storm hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
ÁÁ megvan, köszi szépen! És ezzel nagyából olyan rajzot kapok mintha .lay formátumba mentetem volna?? Fontos lenne tudni, mert profi rajzot szeretnék késziteni (diploma munka)
(#) kocici17 hozzászólása Dec 24, 2012 /
 
Üdvözlet mindenkinek, és kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkine.

És most kérdezném az uraktól /mivel én nem ismerem a Sprint-Layout-ot,/ hogy létezik-e valahol elektroncső .LMK hozzá, illetve makro könyvtár, és hogyan férhetek hozzá,vagy rajzolható-e mint más /protell/ programban, és hogyan mert nekem az istenért sem sikerűl.

Köszönet minden véleményért.

UI: az 5.0 -ás hun van meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
(#) storm válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Tudsz magadtól is rajzolni. Csinálsz egy raszterhálót a program segítségével, mégpedig úgy, hogy raszterháló méretét 2,54mm-re állítod, és a vonalakat átrajzolod vezetősávval. Ezt szépen kinyomtatod, és réteszed az alkatrészt, illetve megjelölöd a lábainak a helyét. Ugyan ilyen távolságokra raksz forrpontokat a programban is, a tok méretet meg leméred egy vonalzóval, és másik, mondjuk U rétegen azt is megrajzolod. Ha kész vagy kijelölöd jobb klikk és csoport zárása. Ezután fájl menü > makró mentése, és lemented a makró könyvtáradba.
(#) kocici17 válasza storm hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, .... az az igazság, hogy tényleg tudok magamtól rajzolni, immár kb 30 éve, csak azért kértem segítséget, mert én a protell, és az orcad hez vagyok szokva, és ezt a programot sehogy sem látom át, és igazán nem szeretnék nyakig belezavarodni.
Evvel együtt igen barátságosnak néz ki.

Tehát mint egy tök kezdő bámulok ki a fejemből. És voltam oly bátortalan, hogy megkérdeztem, hátha valakinek van ilyen könyvtára. ekkor nem kéne napokig az atlasz-ból rajzolni.
De azért kösz az ismertetőt.
(#) Alkotó válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Az 5.0-hoz írtam egy magyar kezelési utasítást. Javaslom nézd át, szinte minden benne van.
(A 6.0 most készül, de még mindig lektorokat keresek, hogy lehetőleg értelmes változat kerüljön nyilvánosságra).
(#) Hamachi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Hali! Bocs, nem teljesen értem. Print setupba beállitom, hogy PDF nyomtatást készitésen és után hol kell kikapcsolni lapmérethez igazítás-t?
(#) kocici17 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 24, 2012 /
 
Köszönöm, és megkeresem. Ha adsz egy címet hozzá akkor ígérem "kívülről" megtanulom, mert megmarad a keresgélésre szánt idő.


MEGTALÁLTAAAAAAM
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
Következő: »»   75 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem