Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Asus an300 típusú usb3.0-ás külső merevlemezem. Nincs is vele semmi gond, működik. De a hdd-hez jár 18 hónapos webstorage regisztráció(felhő alapú tárolás). Ehhez fel kell telepíteni egy programot a gépre, amit úgy mellékeltek, hogy a hdd csatlakoztatásakor nem csak a merevlemez rész jelenik meg a sajátgépben, hanem egy virtuális cd meghajtó is, amin rajta vannak a webstorage-hoz a telepítő fájlok. Ez egy kicsit idegesítő, nem lehet valahogy kitörölni onnan? A meghajtót már újraformáztam, de attól még ez ott maradt. Az pedig miért van, hogy a hdd-n 106 MB foglalt, amikor ez a webstorage telepítő is csak 15,3 MB helyet foglal? Előre is köszi. Üdv, mate_x
Az alaplap mindenféleképpen támogatja a PCI kártyát, ha másképpen nem, akkor VGA kártyaként - amennyiben "él".
Egy pár MB-os PCI S3 kártya kincset érhet. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Sikerült a P5B CMOS elfelejtésének mibenlétét megoldani.
Szétkaptam az egész gépet, műszerrel végig tapicskoltam a SUPER I/O -n át a Déli hídig a VBAT feszültséget, és meglett a ludas. A Susper I/O egy tranyós illesztésen keresztül (VBAT közvetlen környéke) megkapja direktbe a 74 -es lábára (W83627DHG) ezidáig tökéletes, viszont innen tovább, megy a déli idba, ahol megint semmi probléma. A Hiba végül meglett, a CLR_CMOS jumper, megadta magát, azt jól messzire elröptetve, egy 486 -osról kölcsönözve egy másikat tökéletesen működik a konstrukció, nem felejt el semmit, pikk pakk működik, ahogy kell.
Vedd le meghajtóbetűjelét a virtuális CD meghajtóról így az látszólag el fog tűnni.
Akkor azt nem lehet megcsinálni, hogy ezt abszolút eltüntetni és amit ez foglal helyet az felszabaduljon? Tudom nem számít túl sokat, de úgy mégiscsak szebben nézne ki
Persze ehhez az kellene, hogy a BIOSban be legyen állítva, hogy hol keresgélje elsőként a videokártyát...
Szóval kiegészíteném a megjegyzésed annyival, hogy az alaplap használati útmutatója is kincset érhet! A módszer: * elolvasod az útmutatónak azt a részét, ahol a BIOS beállításokat taglalják * még egyszer elolvasod és megérted * vakon belépsz a BIOSba * vakon elnavigálsz arra a részre, ahol az "init VGA first" rész található * vakon átállítod arra, amilyen kártyát beleraktál (PCI, v. AGP) * vakon elmented a beállításokat * újraindítasz Na ha nem számoltál el semmit a gombok nyomogatása közben, akkor elvileg sikerült átállítani az alaplapi kártyáról a másikra a kimenetet és lehet képed.
Hogy adhatja meg magát egy jumper?
Gondolom, feltette mindkét kezét, és fehér zászlót lengetett
Bocs!
Sziasztok!
Újratettem a windowst és a drivereket is feltettem a böngésző már nem fagyott, hanem futott szépen, már csak hang nincs.. Egy darabig próbálkoztam de nem sikerült hangot varázsolnom. Majd az előlapi aljzatokat felcsatlakoztattam az alaplapra majd égből villámcsapás lett hang elől/hátul is van hang. Mitől jöhetett meg a kedve dalolni?
Attól, hogy, ha nincs rajta az előlapi csatlakozás akkor a helyére 2db jumpert kell tenni.
Ez váltja ki a csatlakozó leválasztó érintkezőit aminek az a célja, hogy amikor előre bedugsz egy fejhallgatót ne szóljon a hátra tett hangfalszett...
Úúúú vazzz, nyilal belém a tudat
Milyen rég is raktam össze gépet, mindég csak telepítés stb Köszi a választ.
Nyugi én is tapasztalatból tudom, mert engem is szívatott már meg...
Üdv! Egy HP630-as laptop véletlenszerűen olyan hibát generál, hogy: kattan egyet, ezután teljesen lefagy semmit nem érzékel, kb 10 mp után pedig elkezd felpörögni a hűtő a max. fordulatszámig és leáll. Bekapcsoláskor túlmelegedés miatti leállást ír ki. A hiba teljesen független attól, hogy mire használom éppen a gépet. Valakinek valami ötlet?
Sziasztok, van egy Asus P5LD2VM alaplapom. A regi dvd irom (IDE) mar egy jo ideje megadta magat, de anyira ritkan hasznaltam, hogy eddig nem vettem masikat. Most viszont kerult egy, szinten ide csatival, a jumper master/single pozicioban. A hdd sata csatis. Mikor bekapcsolom rogton meg meg is all azzal a hibauzenettel, hogy "bios setting error", ad 2 opciot : F1 bemegy a bioszba es F2 folytatja a betoltest. A bioszban a kovetkezoket irja: primary ide masternek felismeri az uj dvd irot, third ide masternek pedig a SATA-s hdd-t. Hogy csinalja ezt, nem ertem, es azt sem, milyen hibauzenet ez. Kerlek vilagositson fel valaki. Koszi.
Ebből azt gondolom szimpla hővédelem miatt áll le a gép. Újrapasztázás kell és meg kell nézni hogy nem e van elkoszolódva a hűtőborda. Ki kell takarítani teljesen.
Erre gondoltam én is, viszont rácáfol egy kicsit az, hogy tényleg véletlenszerű a leállás, tehát ha meghajtom rendesen és érezhetően meleg a gép, attól még nem áll le, sőt sokkal többször áll le olyankor, ha pl. egy böngésző vagy egy zenelejátszó van megnyitva. Amúgy ha megbontom, akkor a gari nem száll el?
Megoldottam a dolgot. Vissza vittem az üzletbe és kicseréltem egy másik márkájú külső hdd-re. Ezen már nincsenek ilyen hülyeségek
akkor meg ne nyisd. elveszik a gari. vidd vissza.
Akkor sok hiba lehet. lehet hogy hibás a táp. És máris haldoklik. De jobb esetben egy rosszul összedugott csati okot gondot. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Értem, akkor úgy lesz, köszi.
Köszi a válaszokat! A táp volt a hibás. Kicseréltem egy másikra és újra van kép az alaplapi VGA-val is.
Egész egyszerűen: Egy nagy fegyverzetű 400V 100F -os elkó társaságában te mit tennél, ha csőre van töltve?
Jó kérdés, elvileg egy mély formattálást végző alkalmazás talán letudja szedni, de ezt szerintem a Kontroller tartja fenn, részben a virtuális meghajtónak, részben az ECC logikának, meg esetleg cache (ami miatt talán nem is érdemes megbolygatni ezt a területet).
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem. Egy Toshiba Satellite C850-10k elott ulok, es driverokat telepitek, de sajnos nem boldogulok. Most csak 2 ismeretlen eszkozt mutat. Az egyik a bizonyos SM Bus controller, a masik pedig Unknown device. Egyszeruen elkepzelesem se nincs, hogy honnan, es mit toltsek le ezekhez, neg ahhoz sincs, hogy mi lehet az ismeretlen eszkoz. Eddig innen valogattam Bővebben: Link ugyanis sorozatszam alapjan, pontosan ez az enyem... Alalplapi drivert nem is talaltam.. Udv!
Az ismeretlen eszkozt mar sikerult eltutntetnem, de az SM Bus controllert meg mindig eszi a fene...
Szerintem rossz típusszámot adtál meg, mert ilyet sehol sem találok. A C850-es sorozatban nincs 10K végű. Legalábbis nekem nem sikerült találni.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Gondoltam, hogy valaki majd azt hiszi, de nem. Igenis létezik,méghozzá ez a szerbiai tipusszám. Ez pl. Romániában, vagy máshol más-más..
Közben egy másik fórumon megoldottuk a problémát..
Akkor gratulálok hozzá. Ezek szerint a gugli nem ismeri Szerbiát.
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Van egy alaplap MS-6541 Ver2.1-es ehez keresnék leírást de nem találok. Végül is engem az a része érdekelne ahol a F_P1 es lábak vannak (ami a bekapcsoló gomb;-újraindító gomb;ledek .A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |