Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Elképzelhető,hogy semmit.Melyik kapcsolást építetted meg a varázsszemhez?
Azt még megpróbálhatnád,hogy a varázsszem potméterét leválasztod a sassiról.
kivettem a sassziból de ugyan úgy maradt a DC-DC konverter kapcsitáp zaja .
és még mindíg 2V megy vissza a bemenetre
A DCDC táp kimenetével sorosan próbálj meg egy 50-100uH soros induktivitást. Hátha megfogja a zajt. De azt nem értem hogy kerülhet ki rajta akkora impulzus amit a 100nF-os kondi ne tudna megfogni.
Én biztosan nem teszek semmilyen szaggatós átalakítót a csöveseim közelébe se.
Bármelyik fűtőfeszültségről egy 230/6-12Vos kis trafóval simán lehet anódfeszültséget gyártani.
Találtam egy 100 uH induktivitást .
Az egyik oldalt kivettem mivel arra nem jutott. A másik kimenetére betettem és néma csend lett. Nagyon jű lett a hangja is Bár még a mélyet még mindig nem bírtam kipróbálni ,mert nincs rendes fülesem. Köszönöm a sok segíséget. (Lehet ,hogy még jövök majd hibával ![]()
Én is szemezgetek egy ilyen kis fülessel. Ezt a trafós megoldást nem ismerem. Segítenél ?
Pontosan melyik trafós része?
Amit Orbán József emleget. 230/ 6-12 voltból anód feszt csinálni. Vagy a szembe fordított trafókra gondolt?
Én így oldottam meg: Bővebben: Link
DE ezt csak varázsszemnél lehet alkalmazni és utána sorosan a 100 uH -s induktivitással. A FET kapcsolgatása őrülten belehallatszódna ha erősítő cső anódjaként használnám próbáltam már. Illetve csak olyan 25mA -ig bír leadni 250V-on A trafók szembefordítása lényegében csak egy leválasztás a hálózatról az is járható út én használtam NIXIE óránál , persze az megint más dolog. DE az is működőképes Én 230/9V -os trafókat forgattam össze.
Igen , a szaggatós táp nem jó csövesbe. Ezt már mások is mondták. Jól láttam a kézi rajzodon szerepelt két PY88 cső is ? Az mi célt szolgál és hogyan fűtöd ?
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
A fűtését a trafóm 24V-os kivezetésével oldottam meg ugyanis kicsit eltekerték a gyárban és 29V. -Azért van benne mert egyrészt szép is és azért ,hogy késleltesse az anódot.Ugyanis az egész erősítőrész arról a 2 csőröl megy.Egyenirányítási szempontból nincs jelentősségük.
Egyenáram megy rajtuk át csak azért van 2 Db ,mert 1 nem tudott akkora Áramot átengedni.
Kellemes Ünnepeket! Én nem építenék 82 csővel füles erősítőt.
Osztom a véleményt, egy 82 vagy SE vagy PP , de nem füles!
Hibridhez OTL kellett és ez volt a legkézenfekvőbb
Ez a kapcsolás teljesen oké varászszemekhez, nekem is ez van a hordozható teszteremben. Erősítőben nem jó. Anno Vicsys csinálta ezt meg az IN13-as plazmakijelzőhöz és úgy emlékszem többen jelezték, hogy erősítőben zavart okoz.
Igen, ,ez az én hibán és a tudatlanságomé.
De hála a segítségnek a kimenetre kötött 100 uH-s induktivitás elviszi a zavart. Mostmár ha bekapcsolom csend van a kimeneten
Szia !
Még nem volt szerencsém ECC82 SE, vagy PP rajzhoz, mellékelnél egyet? ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Idézet: „IN13-as plazmakijelzőhöz és úgy emlékszem többen jelezték, hogy erősítőben zavart okoz.” Mmm ez érdekes akkor én biztos rosszul csináltam valamit mert semmi zavart nem okozz sehol ...
Se -hez nem volt szerencsém de ennél a csőnél azért nem is volna szerencsés nagyon pici lenne a kimeneti teljesítmény.
Viszont a PP az már eléggé döfi sőtt azt kell mondanom nem semmi minőség ... Bővebben: Link
Idézet: „Hibridhez OTL kellett és ez volt a legkézenfekvőbb” Ezt tudnád nekem értelmezni mert én biztos nem vagyok a toppon de nem tudom értelmezi?
Special nem ezt épitettem de a Barna barátom majdnem ezt épitett és ha betéved ide majd többet tud mondani róla.
Azt gondoltam van vele tapasztalatod, a hozzászólásod alapján...
Értem... Személy szerint nem használnék előfokcsövet végcső pozicióban, arra megvannak a megfelelő tipusú csövek. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Idézet: „Azt gondoltam van vele tapasztalatod, a hozzászólásod alapján...” Ha -ha jól gondoltad ! Na én gyakorlatilag ugyan azt épitettem mint a Barna csak nálam nem végfokként üzemel hanem egy preamp -ként, és trafós kimenettel a végén .Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Hát, ez az igazi "csőmazochizmus", gratulálok, csodás darab
![]()
érdekes lehet ECC82-vel SE vagy PP végfokot építeni tudhat talán még 50-60mW-ot is
![]()
Szerintem PP -ben 1-1.5w körüli.Nézd meg a Blackstar (HT-1) erősítőit.Nem olyan rossz cső ez,mint gondolnád.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |