Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   716 / 1271
(#) zolika60 válasza kopaszs hozzászólására (») Dec 25, 2012 /
 
Szerintem egy pontosabb típust írhatnál.
(#) kopaszs válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Hello.Bocsi nem vagyok otthon de még ma szerintem megtudom írni.
(#) canon1990 hozzászólása Dec 26, 2012 /
 
Sziasztok! Először is Kellemes ünnepeket minden HE forumozónak! Tönkre ment a szolgálati tévém. 2 hétig meg fogok őrülni tv nélkül. Ez egy kis Orion 37es tv. Szikrázik az eltérítő tekercs.
Mellékelt képen bejelöltem, hogy hol. Érdemes vele foglalkozni?
Köszönöm előre is a választ.

orion.JPG
    
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Szia!
Képcsőcsere vagy ha találsz másik eltérítőt, akkor megkísérelheted lecserélni.
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Szia! Akkor jobban járok, ha keresek a neten egy hasonló tévét. Ezt meg szétkapom. Jó lesz alkatrésznek Köszi a gyors választ.
(#) kérdező válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Itt vannak a képek a Jupiterről.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Látom, nincs a képcsőkeret és az árnyékolás földelése bekötve. Ezt pótold, mielőtt megrázó élményben lenne részed, valamint a fényerő is jobb lesz ettől.
(#) kislacikahu válasza canon1990 hozzászólására (») Dec 26, 2012 / 1
 
Hali!

Azért, hogy ne maradj Tv nélkül vedd le a képcső foglalatot, lazítsd meg az eltérítő tekercs rögzítését.

Óvatosan húzd hátra, emeld le a képcsőről.

Tekintsél be az égett területre, majd kapard ki a szenesedést, tisztítsd ki , majd szigeteld le védő lakkal több rétegben, én egy picit szét is húzom ilyenkor a szálakat , hogy ne érjenek egymáshoz.

Ha a lakk megszáradt visszahelyezés megtörténhet, remélem a sorvég meghajtó tranzisztor kibírta nem kell a Bu -t cserélni!

Sok sikert!
(#) gyimes hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok!
A Samsung LE32S8 tévém ezt a hátteret produkálja kb egy éve, és lassan növekszik.
Tudna valaki egy megoldást javasolni? Előre is köszönöm! BUÉK!

DSC09826.JPG
    
(#) ngyurka hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok. elnézést ,hogy zavarok, van egy nagy kérésem: egy Infotronic számitogép monitor.Mi lehet ahibája üzemelés közben pattan egyet és elmegya kép egy pilanatra.Mi lehet ahiba?
(#) kadarist válasza ngyurka hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia!
Valószínű, hogy tele van porral, amin keresztül időnként kisül a nagyfeszültség. Ki kellene tisztítani.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
A képcsőkeretet egy törött csőről pótolom, de egy kicsit félek a hegesztéstől, nehogy a nagy hőtől eltörjön az üveg. A földelés nem gond, szokásos vízüveg+alufólia kerül majd rá. Ha max fényerőre tekerem, gyönyörűen világít, tehát a képcső hibátlan.
A gond nem ezzel van, hanem valami miatt nem megy rendesen a sorvég, a buszterfeszültség csak 500V, (fény csak azért van, mert próbára egy nagyobb menetszámú malomkereket tettem be) hang nincs, kép sem, és visszafutási csíkok jelentek meg, amik eddig nem is voltak. A csövek jók, a függőleges eltérítés is, a PL rácsán -37V mérhető. Arra gondoltam, hogy valami miatt nem jut el a tápfeszültség a sorvég-fokozatról a többi részre. A hang IC (TAA691) se kapja meg a feszültséget. Hol lehet a hiba? Esetleg több helyen is szakadás van? A "kutyaházban" mindent megnéztem, nem találtam hibás ellenállást, se zárlatos kondit. A sortrafó vadonat új, van hozzá utángyártott malomkerekem, de azzal nincs fény, mert mint ahogy írtam, nem működik megfelelően a sorvég. Rajta kívül hol keressek szakadást?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Én a sasszi és a képcsőkeret közötti testelési összekötés meglétére gondoltam. A szakadást meg csak úgy tudod behatárolni, ha a rajz alapján szépen végigköveted a tápvonalakat.
(#) kislacikahu válasza ngyurka hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Hali!

Nagy a páratartalom, ilyenkor áthúzás jön létre a képcső nagyfesz. bemenete és a test között, - rosszabb esetben a sorkimenő és a test között.

Portalanítással kezdeni, - megfigyelni az áthúzást!
(#) canon1990 válasza kislacikahu hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia! Köszi a segítséget. Kikapartam a szenesedést, majd ha lejár a szolgálat keresek egy villamossági boltot és veszek védő lakkot. Remélem sikerül életre kelteni. Köszi még egyszer.
(#) Gafly válasza gyimes hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Ha jól látom ez egy lavina valamelyik természetfilmből
(#) Auth Zsigmond válasza canon1990 hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
A helyi javításra ebben az esetben lakk helyett ragasztópisztoly alkalmazását javasolom!

(Bizonyára ismered, gyertyához hasonló kinézetű, kb. 170 fokon hígfolyóssá váló anyag, hozzá való elektromos fűtésű "pisztollyal" melegíthető fel. Minden barkácsboltban kapható, nagyon sokoldalú, a pisztoly pár száz forint, a ragasztópatron ára darabonként néhányszor tíz, barkácsoláshoz, javításokhoz, ragasztáshoz, (pl. virágárusok is) használják...
Általában nagy áruházak műszaki cikkei között is megtalálható! (Bocs a részletes ismertetésért, de hátha valaki m é g nem ismeri. )

Előnyei: Megfelelően felmelegedve szinte cseppfolyóssá válik, pár perc alatt lehűlve azonnal megszilárdul, nagy a villamos szilárdsága... Magam több TV-nél használtam sorkimenő nagyfesz kábel áthúzások talpponti elszigetelésére, erről már ezen a fórumon is megosztottam tapasztalataim.
A lakk idővel szenesedhet a villamos tér által nagyon igénybe vett pontokon, a meleg ragasztónál ha minden áron ki akarna alakulni egy kis szikra (eddigi tapasztalataim alapján még nem akart...), akkor a szikra a környezetében megolvasztva az csatornát, elzárja az utat a további szikrák elől.
Normál TV-beli hőmérsékleti viszonyok mellett megfelelően "merev" marad.

Korábbi hozzászólásom során válasz véleményben felmerült az esetleges tűzveszélyessége az anyagnak. Nos, nem nagyon éghető anyag, egy-kért borsónyi mennyiség kell egyébként is csak esetenként belőle. Amúgy mostanában (felhasználva a hosszú téli esték adta szabadidő-lehetős éget), több elektronikai eszközt nézegettem meg belülről, és sok helyen találkoztam alkatrész rögzítés, vezeték helyzet stabilizálás, stb. alkalmazásokkal., gyári, bontatlan szerkezetekben. Igaz, ezek mechanikai rögzítés célját szolgálják, de a villamos szigetelő képessége is sokoldalú alkalmazás lehetőségeit adják. (Persze, tűzveszély nélkül...)
Ha úgy adódik, a megolvadt anyag még az elemi porszemcsék egymástól való izolálását is elvégzi, ha a felület valamilyen okból nem tisztítható meg száz százalékosan.
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Mi lehet a TV baja? Zúg a hangszórója de változó akkor zúg hangosabban ha világosabb a kép. De ha sötétebb halkabban zúg a hangszóró... Ez a zúgás akkor jön elő ha a SCART csatlakozó van használatban pl mikor a telefonomrol nézek filmet a TV-n... De ha a DIGI megy vagyis a rendes antenna bemenet van használva akkor semmit nem zúg. Tudja valaki mi lehet az oka? Ez egyépként egy 94-es Videoton TV... A válaszokat előre is köszi!
(#) kérdező válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Milyen jellegű a zúgás? Kerregés, vagy a jól ismert 50 hertzes hálózati búgás? A mobiltelefonról hogyan jut el a videojel, és a hang a SCART csatlakozóra? Nincs közben töltőn a telefonod? Próbáld meg egy DVD-ről vagy videóról, ha akkor nem csinálja, valószínű a telefon, és a TV közötti csatlakozás nem megfelelő.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Legutóbb mikor ilyen esetem volt: Sógorom hozott egy Grundigot,hogy nem megy,szag van...
Az eltérítő abban is így megégett.A cső vékony nyakú...a világon nincs hozzá eltérítő.Megmérte a tekercsek ellenállását,majd egy normál nyakú csőét rátettem egy kis vastag-szigszalag alátekeréssel.A konvergencia meglepően jó lett,a geometria is.
Ha szükséged lenne ilyen vastag tekercsre,akkor írj egy üzenetet.
Üdv!
István
(#) kérdező hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Itt található a Jupiter rajza:Videoton TA5204 rajz
(#) t4nt1zjeee válasza kérdező hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Köszi a gyors választ! A TV-re úgy megy rá a telefon, hogy van egy bozonyos SCART/RCA átalakító abba belemegy a telefon video/audio kimenete ami egy sárga/piros/fehér RCA-ból áll... Általába töltőn van a telefon! A SCART/RCA átalakítót magam csináltam a TV-hez de azon minden rendben mert más TVken nem búg csak ennél a TV-nél... Viszont függ attol is hogy milyen képet mutat a TV mert ha világosabb a kép mondjuk egy robbanás a filmbe akkor hangosabb mind egy éjjszakai jelenetnél... :/
(#) kérdező válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
A rajzot beillesztem, és láthatók a képek a sortrafórol is. A kutyaházból nem hiányzik egy ellenállás se, a panel másik oldalán vannak.
(#) kérdező válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Próbáld meg töltő nélkül. Milyen jellegű a zúgás? Kerregés, vagy tisztán búg? Ha kerreg, akkor az a videojelből eredhet, főleg, ha nagy fényerőnél jelentkezik. Nézd át a csatlakozót, a pontatlan árnyékolás is okozhat ilyet.
Vannak rejtélyes, furcsa hibák, egyszer úgy jártam egy szintén Videotonnal (Super Color), hogy a műholdvevőt kötöttem rá egy videón keresztül, és a kép sehogy se lett színes, pedig a videóról az volt, és egy másik TV-t rákötve az is színes volt.
(#) canon1990 hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok! Elindult a technika. Alapos tisztogatás és egy sorvég tranzisztor csere után. Végre tudok tévézni. Most örülünk.
Köszönöm a segítségeteket.
Üdv: László

orion1.JPG
    
(#) benocs24 hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok! Meg szeretnék javítani egy orion t2015-mtx típusú tv-t. A hibája, hogy készenléti állapotba van, és nem lehet bekapcsolni. Kapcsolásnál fel villan a zölden a led és vissza pirosra. Egy halk zizzenés hang kiséretével. Milyen bajok jöhetnek ilyenkor szóba? Valaki tapasztaltabb ha tudna nekem segíteni, hogy érdemes e vele foglalkozni. Vagy mi az a okozója, ennek a hibának. Előre is köszi a válaszotokat!
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Jó lett,bár a konvergencia kicsit elmászott.De egy ilyen állapotból visszahozott gépnél ez is jó.Azért ne hagyd magára üzem közben.
Üdv!
István
(#) BarnaPili válasza benocs24 hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Szia!
A sorvégfok környékén nézz szét,a táp primer oldali is elkóit is cseréld ki.Zárlatot,kontakthibát,égésnyomokat keress!
István
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Azok után mit produkált nagyon figyelek. Főnököm biztos szeretne ha leégne az őrhely. Csak 2 hetet húzzon ki valahogy nekem annyi elég, mert a képcső is elég beteg benne. Otthon meg van egy Panasonic az kiszolgál egy ideig. Remélem.
(#) dani-1 hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Sziasztok.Van 1 Hyundai csöves tv.nem mindig de ha be van kapcsolva a hangszóróból mintha golyó szóró lenne olyan hangot ad ki.Mikor megmozgatom a panelt a tuner be menetélnél megszűnik ahogy mozgatom a tünet,de elengedésnél folytatódik,Levettem a hátulját és mikor hozzá értem a tuner oldalán 1 kisebb kondihoz akkor el múlt,elengedésnél tovább csinálja.de van neki 1 különös zizegő,vagy sistergő hangja is ilyenkor. Égési és melegedési füstös hiba jelenséget nem látni a panelon.Még 1 fontos,hogy nem mindig van ez a jelenség.Tanácsotokat kérem,hogy a kondi lenne a bűnös,vagy mi lehet?
Várom válaszotokat.
Üdv és minden jót mindenkinek
Esetleg ha kell, felteszem a hang jelenséget.
Következő: »»   716 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem