Fórum témák
» Több friss téma |
szaisztok,
Szeretnék bemutató videót készíteni a 3D-s tervből, de nem boldogulok vele. Valaki segíthetne a használatában.... köszi
Hogy érted a bemutatót? Videót akarsz készíteni a bemutatásáról? A Camstudio az erre a célra pont megfelelő.
Elkészítettem a nyákot, az alkatrészeket is 3D-ben helyre raktam. Valami módon szeretném a kártyát illusztrálni, erre lenne jó a mozgó körbe nézegetés.
A Camstudióban hogy érted? köszi,
Azt hittem oktató videót akarsz készíteni. Az Altiumot annyira nem ismerem , de próbáld meg a Tools menü megnyitásában a–Legacy Tools- majd a- Legacy 3D View opciókat .Itt már 3D –ben jelenik meg a PCB. A Camstudióval pedig rögzíteni tudod videó fájlba azt, amin éppen dolgozol a gépeden.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Szia!
Erre tökéletes a beépített videó készítő is: 3D PCB Movie Editor panel + Output Job fájl. Leírás itt, Videó itt. Ha kell segítség az egyes frame-ek létrehozásához, vagy a videó létrehozásához, keress meg nyugodtan e-mailben! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Köszönöm a választ, utána nézek a megoldásnak ígérem, de most már amire kellett volna már nem aktuális, tegnap túlestem a záróvizsgámon. A szakdoga bemutatóban akartam felhasználni. Külön köszönöm az Altium 12 licencet amit általad kaptam meg.
Üdv.: A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
Ha használtad a szakdolgozat elkészítéséhez, akkor különösen szívesen! Tervben van, hogy publikálunk a honlapunkon rövid cikkeket, hogy a diákok/hallgatók milyen projekteket valósítottak meg Altium-mal. Ezzel kapcsolatban majd e-mailben megkeresünk!
Rendben, nyugodtan zaklathatsz mailben.
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogyan lehet saját lib-et csinálni,olyat,mint az intlib ?Úgy,hogy lehessen látni a footprint-et is.Esetleg, lehet-e szerkeszteni valami módon az intlibet, új alkatrészt hozzáadni? Köszi:Lóri
Sikerült, köszönöm. Úgy nézem ,mintha a design explorer 6-hoz lenne,ezért némely menü máshol van. Azért működik így is. Köszi.
A Te leírásod többi részét is meg lehetne kapni? Mert nem találtam az Altium.com -on ,csak másmilyet ,azt azért letöltöttem. Lehet, hogy regisztrálni kell,és akkor elérhető sok más is.
Szia! Friss leírást az Altium Wikin találsz: Bővebben: Link
Lényegesebb pontok: 1. Létrehozol egy Integrated library projektet, 2. Valamilyen módon hozzáadod a két alkatrészkönyvtárat, 3. a Project > Compile Integrated Library paranccsal egy .IntLib fájllá fordítod a projektet. Módosítani pedig úgy tudsz egy meglévő IntLib könyvtárat, hogy simán behúzod a Projects panelra, majd amikor a program megkérdezi, hogy mit csináljon vele, az Extract Sources-t választod. Üdv
Üdv.
Nem tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehetne több(tíz-száz) könyvtárat gyorsan hozzáadni az azlium-hoz? Most ismerkedek vele, az azlium weboldalán találtam rengeteg könyvtárat és azokat szertetném hozzáadni, de mappánként nagyon sok idő lenne, nem lehet egyszerűbben? Köszönöm előre is. B.U.É.K!
Szia!
Egyszerre több IntLib könyvtárat csak úgy tudsz hozzáadni, ha a fájlok egy könyvtáron belül vannak. Ezt pl. egy Total Commanderrel könnyen elvégezheted. Egyébként miért szeretnéd az összeset telepíteni?
Idézet: „ha a fájlok egy könyvtáron belül vannak” Erre már rájöttem Hát csak azért szeretném az összeset, hogy minden alkatrész legyen benne mikor valamit akarok tervezni, hogy ne kelljen majd állandóan telepíteni. Nem ajánlatos annyi könyvtár telepítése?
Értelmetlen. A szgép memóriáját feleslegesen terheled. Használd az alkatrész keresőt.
De az alkatrész kereséshez fel kell legyenek telepítve a könyvtárak nem? Máskülönben honnan tudná keresni? Nem tudom még az ilyen dolgokat, mert még csak most ismerkedem vele, de mindenképpen kipróbálom.
Keresni tud bennük, csak meg kell adni neki az elérési utat, ahol vannak a libraryk.
Sikolymester már jól leírta. Érdemes figyelni arra hogy nem az "egyenlőt" hanem a "tartalmazza" ajánlott az operátornál beállítani. Egyébként nem fog semmit találni.
Így már értem, azt hittem a kereséshez is telepíteni kell.
Köszönöm mindenkinek, sokat segítettetek
Az érdekelne, hogyan kell csigavonalat rajzolni, tekercset kéne csinálni. A körvonalakkal kell játszani,vagy van valami egyszerűbb?
Sziasztok,
Valaki esetleg próbált már impedanciára méretezett antennát tervezni altiumban? Konkrétan, ha panel antennát szeretnék használni, akkor lehet találni méretezéshez valami mankót? köszi előre is,
Szia! Szerintem legegyszerűbben szkript segítségével tudok őket megrajzolni:
Szabályos "csigavonalhoz": Link Tekercshez: Link Egyébként ezen az oldalon nagyon sok hasznos szkriptet találsz: code.google.com/p/altium-designer-addons
Sajnos nem jöttem rá,hogy kell futtatni a scriptet.Ha Te tudod,segíts légyszi.Leírást nem találtam,vagy nem jól néztem.
Részletes leírást az Altium Wikin találtam: Bővebben: Link
Az egyszerűbb megoldás, ha először megnyitod a futtatni kívánt szkript projektjét (.PrjScr fájlt), utána a PcbDoc fájlt, amin futtatni akarod a szkriptet. A PCB Editorból a DXP > Run Script paranncsal futtatod a szkript .pas fájlját. A második megoldás akkor javasolt, ha egy szkript tetszik, és úgy gondolod, hogy gyakran szükséged lesz rá. Ekkor a DXP > Customize segítségével hozzáadsz egy új parancsot a főmenühöz, mely a szkriptet futtatja. Üdv A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Hello mindnekinek
Segitséget kérnék az Altium 10 telepitésében, mivel hogy letöltötem egyet fel is telepitettem petcheltem is de mégsem tudom használni, a program el indul d nem tudok benne semit csinálni, minden müveletnél kéri h jelentkezek be. Win7 en használnám de sem 32 se 64 bit nem sikerült használatrabirni. Ja a Protel 2004et sem tudom müködésre birni win7 en, felugrik egy ablak amiben egy kód szerepel és azt irja hogy :katasztrofális hiba miat le állt a program:, Viszont a Protelt xp siekrült életrekelteni de akicsike IBM em nem képes normálisan kiszolgálni protelt. Mit tehetek??? vagyí inkább mondjak le rolla win7? A válaszokat előre is köszönöm. Tisztelettel Allmaystro. |
Bejelentkezés
Hirdetés |