Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Elég képtelen a helyzet. A biztonság kedvéért mérd meg R6, R7 ellenállásokon esik-e feszültség. A bemenet testre kötése jó helyre került-e?
hellosztok! Elakadtam erősítő javításnál a következőbe: A digitális tuner FM része halkabb mint az AM , és az FM résznél nem működik az automata keresés.
Ha manuálisan frekire állítom halkabban szól mint az AM rész, freki melett kicsivel már normális a hangerő. Egyébként tiszta a hangzás csak manuális frekin halkabb mint az AM, az automata keresés pedig AM en talál adót, FM en körbe körbe megy. Szerintetek mitől lehet?
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata, vagy véleménye Erről, Symasym5 az erősítőről???
Gondolkozom hogy megépítem a B5 mellé szórakozásból, elég jó véleményeket olvastam róla!! Üdv!!
Sziasztok! Még mindig én vagyok! Kicseréltem az előerősítő 4558D jelű IC-jét, de még mindig halkan szól csak. Bekötöttem áram alá az egészet és hozzáérintettem az ujjam a végerősítő TDA2030 IC-jeire. Csak az egyiknél keletkezett búgás. Ezek szerint a másik besült?
Fotózd már meg a jelenlegi helyzetében az egészet majd a paneleket mindkét oldalról hátha észteveszünk valami tudpisságot.
Itt vannak a képek. Bocsi a minőségért, nincs csúcs fényképezőgépem :S
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Ha a végerősítő egyik ic-je beadta a kulcsot, de a másik még jó, akkor még ad ki hangot nem?
Hagy kérdezzek már egy érdekességet?
Annak az előfokpanelnak a bal alsó sarkát a ló harapta meg vagy te törted el? Ahogy sandítom ott lett volna a letört részen vezetősáv nem? Ha az megszakadt "mert le lett törve " akkor hogy várod hogy megszólaljon?
Ott nem volt vezetősáv. Az erősítő szól, csak halkan.
A törött részről légyszi egy közelebbi fotót.
Tessék a közelebbi fotók:
Jópofa de a lóharapással elvágtad a testpontot.
Már látom, és hogy lehet ezt javítani?
Tessék ezt a két pontot akár egy alkatrészlábbal is de összekötni.
Megkapirdászod a két helyet hogy a védőlakk lejöjjön és leónozva összekötöd.
Ha ez bejön... akkor király vagy! És köszönöm.
Ez csak egy hiba . Meglátjuk mit lép rá ha rendbeteszed.
Ha jól értelmezem a nyákrajzolatot akkpr a hangszórókimenetek a végfokpanel jobb oldalán vannak aminél eléggé trehány forrasztást és levállt panelforfület látok.
Plussz a hűtőborda felől jön ki még egy szürke vezeték ami a fejhallgatókimenet lenne arra vigyázz nehogy hozzáérjen semmihez.
Ott a forrasztásnak nincs baja, rendesen érintkezik. De a teszthangszórót kimeneti vezetékre kötöttem. (próbáltam ide is kötni, de ugyanaz az eredmény)
Most hogy nézegeten a paneleket a végfokic-ken mindkettőn látok ilyen macatszerűséget.
Az most ott macat a feliratok között vagy hiányzik egy darab a tokból?
Az IC-k tokozása teljesen ép és gyári. (macat? ) Csak a kép rossz minőségű, de az ic-k épek.
Pedigt üssenek meg úgy néz ki mintha az ic közepén lenne egy lyuk mindkettőnek.
Hajajj, jó lenne ha rendesen működne. Vegyek bele két új végfok IC-t?
A végfok és az előfok közötti szürke árnyékolt kábelt forraszd ki és nézd meg külön a végfokot hogy megy-e .
Két árnyékolt kábel is van. Melyiket vegyem ki?
Várjcsak egy szöszt!
A végpanelen lévő csatlakozók az két bemenet és egy kimenet. Az előfok panelen lévő kapcsolóval ha jól látom akkor a hangszínt tudod ki-be kapcsolni (persze nem a hálózati kapcsolót értem) vagy sztereo/mono kapcsoló tökéletesen nem tudom kivenni. Namost ami a végpanel hűtőbordájától jön ki szürke az bemenet ami a csatlakozótól viszi a jelet az előfok felé. A másik viszi az előfok jelét a végfokpanelre. A másikat kell kiforrasztva megnézni a végfokpanelt hogy önmagában üzemel-e.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem tanácsot adni, hogy mi lehet a hibája az Blaupunkt ma5850 erősítőmnek? A baloldalon nincs mélyhang se a fejhallgatónál, se a hangfalkimenetnél, a loudness poti csak a jobb oldalt szabályozza a baloldalt nem. Ha benyomom a mono kapcsolót akkor lesz mélyhang a baloldalon is. Műanyag diel vagy kerámia kondi okozhat ilyen hibát? Esetleg a njm4558,njm4559 ic-k rosszak? Köszönöm előre is a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |