Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter javítás

Témaindító: alex80, idő: Nov 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 13
(#) sempi601 válasza debiansix hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Köszönöm a segítséget
(#) sempi601 hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Valakinek van ötlete, mi lehet a gond?
(#) erbe válasza sempi601 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Na így már érthetőbb a dolog. A Q1-Q2-es 60 A-es FET-ek nyomják át a trafón nagyfrekin a teljesítményt. A következő diódahíd egyenirányítja és a 4 db hűtőlapocskára szerelt FET készít a 310-330 V körüli egyenfeszültségből 230 V 50Hz-et. Bár az IRF 710 kicsit sovány hozzá, de hát a kínaiak se olyan nagy emberek.
Mérd ki először a 4 diódát és a 4 IRF710-est zárlatra! Ha jók, indítsd az invertert és mérd meg a kondin a feszültséget! 300 V fölött kellene lennie. Ha kevesebb, meg kell keresni, mi viszi el!
(#) sempi601 válasza erbe hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Köszönöm a segítséget, így már érthetőbb. Le tudnád írni részletesebben hogyan tudom az IRF-et kimérni zárlatra? A kondinál pedig arra a nagy 50 V-osra gondoltál? Azon mérjem a 300 V fölötti értéket?
(#) granpa válasza sempi601 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Esetleg "Skori" lapján: alkatrészek vizsgálata. 50V-os kondin, nem igazán baráti 300v, de ha 50µF-os 400v-os, akkor igen.
(#) erbe válasza sempi601 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

A hűtőre szerelt diódák mellett én 33 µF 450 V-os magas kondit látok. Ezen kellene 300 V körüli feszültségnek lenni. Inkább több, mint kevesebb. Ha pl. 230 V vagy az alatti, az már durva hiba. Ha ez a feszültség megvan és mégis kimeneti túlterhelést jelez, akkor a FET-ek után lehet valami zárlatos. Kondi, túlfeszültségvédő, ...
Ha beszerelve méregeted a FET-et, elég furcsa értékek is előfordulhatnak. A lényeg, hogy totál zárlat nem lehet a lábak között. Kiforrasztva megbízhatóbb a mérés, de ott meg arra kell vigyázni, ha véletlen kinyit valamilyen impulzustól, úgy maradhat. Az ajánlott mérőkapcsolás nemcsak zárlatra, hanem működőképességre is vizsgál.
(#) sempi601 válasza erbe hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Értettem, köszönöm
Megpróbálom akkor őket kimérni.
(#) sempi601 hozzászólása Máj 15, 2012 /

Kicseréltem az összes IRF740-t (nem 710, korábban elnéztem) az STD65NF06 (60 A) helyett a boltban STD55NF06-ot kaptam, ami 50 A körüli.

Ezeket szereltem be. Tegnap kipróbáltam, rákötöttem akkura. Elsőre minden rendben volt (terheletlenül) nem sípolt a túlterhelésjelző. Amikor rákötöttem egy kisebb fogyasztót elkezdett sípolni, nem adott ki semmit a kimeneten.

Okozhatja az, hogy nem a 60A-es FET-et tettem bele? Gondoltam úgyis mindig kis teljesítményű fogyasztóval van az inverter használva és elég az 50A is.

Még nem mértem meg az értékeket, amiket "erbe" tanácsolt, de az lesz a következő.

ui: számítógép tápról lehet tesztelni, vagy arról hülyeség, mivel nem tud annyi áramot adni?
(#) sempi601 válasza sempi601 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Bocsánat az előbb rosszul mondtam. A túlterhelést egy led jelzi az inverter elején, ami nem világít csak a kikapcsolásnál villan fel egy kicsit (szerintem ez normális). A sípolás nem tudom mire utal, van egy kis "hangszóró" szerűség a nyákon, az sípol végig. Nem tudom ez mire utalhat.

Leméregettem pár dolgot. Üresjárásban megnéztem a 33µF 450V-os kondit és 250V van rajta, az autó ekkor nem volt beindítva, csak gyújtás.
Megmértem azt is, hogy mennyi áramot vesz fel a gép. Alap esetben terheletlenül a műszer 10A-es állásában 0.34-et mutatott (340 mA ??), ezután rákötöttem egy kis ventillátort (50W), aminek fokozatváltója van, és lehetett látni ahogy növeltem a venti fordulatszámát, növekedett az áramfelvétel is (a 3. fokozaton ekkor a műszer kb 980 mA-t mutatott), de a kimeneten nem jelent meg, tehát meg se hajtotta a ventillátort.

Valakinek valami tippje, hogy mit nézzek még meg?
(#) sempi601 válasza sempi601 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /

Most kipróbáltam járó motorral, úgy a kondin már megvan a 300V. Van egy kis akku töltöttség jelző is az inverteren az is teljes töltöttséget mutat. A sípolás megmaradt, nem értem pedig az összes IRF740-es új.
(#) sempi601 válasza sempi601 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Valaki tudna segíteni az előzőben?
(#) pilota hozzászólása Máj 21, 2012 /

Sziasztok!

Van egy kínai 2500/5000W-os "módosított színusz... " inverterem, ami belobbant. Egy trafó a nyolcból, meg jó pár tranyó elfüstölt. 1 kw (olajradiátor) terheléssel tette mindezt. Valaki vállalná a javítását? Vagy tudnátok mondani korrekt javítási lehetőséget Pesten?
Előre is köszönöm!
(#) pilota válasza pilota hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Még annyit hozzáfűznék, hogy 12V-os, beépített akkutöltős (max 20A), ismeretlen gyártó, HIC-2500 típus.
(#) dhjoco hozzászólása Jún 2, 2012 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Volt 4 darab laptop inverterem,ccfl fénycsővel, meg egy inverter cserére szoruló laptopom.
A lényeg az hogy a laptopban sikerült kicserélnem az invertert csak közben mind a 3invertert galyra vágtam a rossz polarítás miatt.
Van itthon 3db jó ccfl fénycsövem meg a 3hibás inverterem, +1 inverter aszali monitorból de erről nem tudom hogy működ e vagy sem.
Valahogy ezt a három invertert életre tudnám kelteni,vagy a 4ből egyet össze lehet rakni valahogy esetleg?
Igazából 1 db csövet szeretnék hajtani vele.
Ha szükséges az inverterek tipusa stb akkor meg tudom adni.
Előre is köszike, ja és nem vagyok valami műszerész)
(#) dhjoco hozzászólása Jún 4, 2012 /

Nem sok válasz
De lenne még egy kérdésem. Valaki tudna nekem egy kapcsolási rajzot küldeni az alább belinkelt inverterről.
Látom nem sok minden kell hozzá.
Van pár tranyóm is, igy szeretnék 1 et csinálni.
Köszönöm
Inverter
(#) levaitamas hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdv! Hálózatra visszatápláló inverter javításában kérném a segítségeteket. A panelon nem látható semmi. A teljesítmény félvezetőket kimértem és az egyik fet zárlatos a 230V-os oldalon. A panelen lév? 5A-es biztosíték ki is égett. A kčrdčsem az lenne, hogy miután cseréltem a hibás alkatrészt hogyan tudnám szabályozottan indítani? Pl egy 40W-os izzó a 230V-os ágban?
(#) kufi hozzászólása Aug 15, 2012 /

Sziasztok!

A címben említett monitor inverter panelját szeretném megjavítani.

Típusa: IP-35135B Bz-17 Rev0.4 Így néz ki: http://www.zlectronic.com/crms/bigpic/stock/laptopparts28/300_399/3..._z.jpg

Amikor készhez kaptam a monitort a zöld trafó melletti 3 kondenzátor már hiányzott, pótoltam őket. Most a fehér csatlakozón megvannak az előírt feszültségek, ha az on/off lábat rákötöm a saját 5 voltjára. A csöveket viszont nem gyújtja be. Viszont terhelést nem kötöttem sem az 5 sem a 13 voltos körbe. A bekapcsoló gomb meg a panel nincs nálam egyelőre sajnos. Hogyan tudnám a két trafót a legegyszerűbben kimérni, hogy jók-e? Valakinek bármilyen remek ötlete, esetleg alkatrésze komplett panele?
(#) uramesi89 hozzászólása Szept 2, 2012 /

Hello mindenkinek. Van egy inverterem ami 24V dc/230AC-t csinál 300W teljesítményben.2db mosfet elszállt benne meg 2 ellenállás is megvettem a két fetet ami IRFB3607 tipusu de nem tudom az ellenállás értékét mert ugy megbarnult hogy szinkód semmi és értéket nem tudok.Kinek van ötlete hogy mekkorát kéne oda tennem?Minden mást jónak mértem.
(#) levaitamas válasza uramesi89 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Nics benne több azonos típusú power fet? Onnan megtudhatod.
(#) uramesi89 hozzászólása Szept 2, 2012 /

Az ellenállás a drain lábra megy. Nincsen több ilyen azonos fet benne csak 2 volt amik elszálltak meg az ellenállások is.
(#) Robi9 hozzászólása Dec 25, 2012 / 1

Sziasztok a segitségeteket szeretném kérni van egy inverterem le csiszolták a számot az ic ről honan tudom meg hogy mijen alkatrész kell oda előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
(#) Adrién hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!
Honnan tudom megalapítani, hogy egy szünetmentes tápegység(UPS) sinus jelet ad e ki, vagy négyszög jelet vagy módosított sinus-t?Ha lehetséges hogy megtudjam.

Esetemben egy HP T750 ről lenne szó.

Esetleg , de ez már más lapra tartozik meg lehet e valahogy csinálni , hogy az aksijait napelemről töltsem?Tudom hogy nagy , borzasztó elképzelés , de érdekelne a véleményetek.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) Bassmester válasza Adrién hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Oszcilloszkóp?
(#) Gafly válasza Adrién hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ha lehet hinni nekik, akkor színuszos: Bővebben: Link

Erre alapozom:
Idézet:
„Electrical Output
Power Output
(VA /Watts) 750 / 500
Online Regulation -10% to +6% of nominal voltage
On battery Regulation ±5% of nominal voltage
Voltage Wave Form Sine wave”

Persze ettől még bármi is lehet...
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) nagyepf hozzászólása Jan 6, 2013 /

Sziasztok!!Lenne 1 neoncso (18-40W-os fenycso) inverterem.Buszban hasznaltak 30 cm hosszu fenycsohoz.DC24 voltrol mukodott.De halott mar!!Egy marosvasarhelyi iserosomtol kaptam,aki buszsofor volt.Azt mondta,hogy amikor meg mukodott,akkor megy egy 230voltos 40wattos izzot is taplalt!tudna vki segiteni,hogy mi a baja?a valaszt elore is koszonom!alkatreszek:
ket db 8230TIP41F tipusu tranzisztor
1 db dioda,4 db ellenallas,1 db 40 voltos 100 mikros konde,egy philips kondi,ket 28 menetes,0,6 mm-es folyto(primer oldal)
1 db TRM-10C tipusu trafo es egy kondi.
AZ INVERTER TEKNOWARE TIPUSU
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
(#) DJ Tacki válasza Robi9 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Szia! Te valószínűleg megoldottad már a problémát, másoknak viszont segíthet még. Ilyenkor közismert vezérlő IC-k lábkisztásával kell összehasonlítani, ezzel jó eséllyel meg lehet tippelni. Táp, GND, oszcillátor, FET vezérlés, stb...
(#) adBoBber hozzászólása Feb 6, 2013 /

Helló!
Egy elérhetőséget szeretnék kérni, olyanét aki foglalkozik inverter szervizeléssel.
Mozgó boltban volt, napi használatban a süteményes hűtő volt rákötve.
SI-12150/e típusu 1500wattos sinusos inverter, a bekapcsolásnál sípol és a piros lámpa világít.
Nagyon sűrgős lenne mert elég nagy miatta a kiesés.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) adBoBber hozzászólása Feb 7, 2013 /

Tudnál dobni egy linket, ahol esetleg találok szolgáltatót, te talán jobban tájékozott vagy ilyen téren mint én
(#) adBoBber hozzászólása Feb 7, 2013 /

Köszönöm
(#) Feri hozzászólása Feb 9, 2013 / 1

Van egy VOLTCRAFT SWD-300/24 inverter sajnos a kollégám leszerelte és rátette az akkura és eldurrant benne két tranzisztor TO220-as a 24V-os részen. Az égés miatt nem lehet leolvasni a típust. Ha valaki tud legyen szíves segíteni, mert ha nem tudjuk megjavítani újat kell neki venni.
Minden segítséget köszönök.
Következő: »»   5 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem