Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen az elsőnél én is valami patentosra gondoltam csak nehéz jó dobozt találni és hátha valakinek van valami ötlete.
A másodikkal kapcsolatban, köszi pont ilyenre gondoltam és ha jól értelmezem akkor ezt két gombosra is megtudom építeni egy ic-vel.
Pl. itt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy etetőhajót szeretnék építeni, ami megvan hozzá:
hajótest motor szervó akksi táv., vevő Kell-e hozzá még valami Meg, hogy a szabályzók azok mire kellenek? Előre is köszi!!
Hát kéz ügyesség, és milyen szabályzok ?
Van erre topic. Itt szakavatottabb helyen van ez a kérdés. Szerintem.
köszi! hát maga a szabályzó amit motorokhoz írnak?
De próbálkozom a másik topicban
Hali!
Minek hatására váltsa a színt egy színváltó LED?
Szia!
Ha ránézel egy színváltós LED képére, akkor mit gyanítasz, minek a hatására változik meg a színe? RGB-LED bekötése. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Van automata (szivárvány led), aminek csupán 2 lába van. Ebből is kétféle van, a gyors és lassú.
Pont a lábai nem voltak a képen
Azért köszi.
Ha már feljött az automata színváltós, annál a tokba épített vezérlőáramkör gondoskodik a LED-morzsák átkapcsolgatásáról.
Sziasztok!
Készitettem egy polcvilágitó ledes rendszert...sima 12V-os táp és ledek, ennyi. Szeretném kicsit elegánsabbá tenni. Konkrétan egy olyan áramkör beiktatására gondolok a táp ás a ledek közé, ami felkapcsoláskor fokozatosan kapcsolja fel azokaz, szóval nullárol fullra, valamint lekapcsoláskor fokozatosan elhalványitja a fényt teljesen nullára. Valakinek valami ötlete erre? Vagy kapni esetleg készen ilyesmit (akár ebay-en), mert elektronikához annyira azért nem értek, de szeretem a kihivásokat
Itt találsz kapcsolást. Bővebben: Link
Hali. ha nem ide tartozik, akkor bocs. PICre előtét ellenállással LED kijelzőt kötök, és szinte minden szegmens más erősséggel világít. Miért? vagy mi a megoldás hogy ne legyen így? Vagy esetleg még egy IC, és akkor már a közös anódos kijelzőt is lehetne használni hozzá.
Pl. tranzisztorral kapcsolgatod a szegmenseket.
Én most ugyanezt csinálom Arduinoval, ott minden szegmens azonosan világít. Amúgy megy a közös anódos is uC-vel, ha amúgy áramfelvételileg elbírja az IC. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Szegmensenként külön ellenállást használsz? Ha nem, akkor azért.
Külön ellenállások. Nem lehet, hogy ez már egy meggyötört PIC, ami sokszor úgy votl használva, hogy a kimenetre egyenesen egy LED volt kötve?
Nem tartom valószínűnek. Egy rajz alapján könnyebb súgni.
Nincs rajz. Most próbálgatom csak. Egy PIC, meg kijelző.
Gondolom közös katódos a kijelző. A katód a földre van kötve, és a tápot adod a szegmenseknek?
Olyan is volt. Most éppen ULN2003an keresztül, de akkor is felemás fények.
Üdv nem tudja valaki hogy egy pt2308 ic-nek menyi az a minimális feszültség szint amin már működik és hogy itt kb menyi az áram felvétele vagy ere vonatkozólag vm infót?
Köszönöm szépen Pénzügyileg mennyiből hozható ki egy ilyen kapcsolás?
Azért kérdem, mert startban 4-re lesz majd szükségem )
Akkor ez inkább szoftveres problémának tűnik, a rendelkezésre álló információk alapján. De rajz és program nélkül nehéz tippelni.
Az e-mailban van valahol ez a lehetőség Alul a szürke sorban van kékel ez a lehetőség
Értesítések. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Sziasztok! Hol lehet beállítani azt, amikor egy értesítésre jelölt témába új hozzászólás érkezik ne kapjak mindig e-mailt?
andras99 ui.: véletlen töröltem az előző hszemet sanykaraj: köszi
Jobboldalon menü/beállítások/lap alja olvas...
Továbbá találtam egy egyszerűnek tűnő kapcsolást, de ezzel az a bibi, hogy ez csak lekapcsoláskor halványít, felkapcsoláskor nem fokozatosan kapcsolja a dolgot :-/
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |