Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen az elsőnél én is valami patentosra gondoltam csak nehéz jó dobozt találni és hátha valakinek van valami ötlete.
A másodikkal kapcsolatban, köszi pont ilyenre gondoltam és ha jól értelmezem akkor ezt két gombosra is megtudom építeni egy ic-vel.
Pl. itt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy etetőhajót szeretnék építeni, ami megvan hozzá:
hajótest motor szervó akksi táv., vevő Kell-e hozzá még valami Meg, hogy a szabályzók azok mire kellenek? Előre is köszi!!
Hát kéz ügyesség, és milyen szabályzok ?
Van erre topic. Itt szakavatottabb helyen van ez a kérdés. Szerintem.
köszi! hát maga a szabályzó amit motorokhoz írnak?
De próbálkozom a másik topicban
Hali!
Minek hatására váltsa a színt egy színváltó LED?
Szia!
Ha ránézel egy színváltós LED képére, akkor mit gyanítasz, minek a hatására változik meg a színe? RGB-LED bekötése. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Van automata (szivárvány led), aminek csupán 2 lába van. Ebből is kétféle van, a gyors és lassú.
![]()
Pont a lábai nem voltak a képen
![]() Azért köszi.
Ha már feljött az automata színváltós, annál a tokba épített vezérlőáramkör gondoskodik a LED-morzsák átkapcsolgatásáról.
Sziasztok!
Készitettem egy polcvilágitó ledes rendszert...sima 12V-os táp és ledek, ennyi. Szeretném kicsit elegánsabbá tenni. Konkrétan egy olyan áramkör beiktatására gondolok a táp ás a ledek közé, ami felkapcsoláskor fokozatosan kapcsolja fel azokaz, szóval nullárol fullra, valamint lekapcsoláskor fokozatosan elhalványitja a fényt teljesen nullára. Valakinek valami ötlete erre? Vagy kapni esetleg készen ilyesmit (akár ebay-en), mert elektronikához annyira azért nem értek, de szeretem a kihivásokat ![]()
Itt találsz kapcsolást. Bővebben: Link
Hali. ha nem ide tartozik, akkor bocs. PICre előtét ellenállással LED kijelzőt kötök, és szinte minden szegmens más erősséggel világít. Miért? vagy mi a megoldás hogy ne legyen így? Vagy esetleg még egy IC, és akkor már a közös anódos kijelzőt is lehetne használni hozzá.
Pl. tranzisztorral kapcsolgatod a szegmenseket.
Én most ugyanezt csinálom Arduinoval, ott minden szegmens azonosan világít. Amúgy megy a közös anódos is uC-vel, ha amúgy áramfelvételileg elbírja az IC. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Szegmensenként külön ellenállást használsz? Ha nem, akkor azért.
Külön ellenállások. Nem lehet, hogy ez már egy meggyötört PIC, ami sokszor úgy votl használva, hogy a kimenetre egyenesen egy LED volt kötve?
Nem tartom valószínűnek. Egy rajz alapján könnyebb súgni.
Nincs rajz. Most próbálgatom csak. Egy PIC, meg kijelző.
Gondolom közös katódos a kijelző. A katód a földre van kötve, és a tápot adod a szegmenseknek?
Olyan is volt. Most éppen ULN2003an keresztül, de akkor is felemás fények.
Üdv nem tudja valaki hogy egy pt2308 ic-nek menyi az a minimális feszültség szint amin már működik és hogy itt kb menyi az áram felvétele vagy ere vonatkozólag vm infót?
Köszönöm szépen
![]() Azért kérdem, mert startban 4-re lesz majd szükségem ![]()
Akkor ez inkább szoftveres problémának tűnik, a rendelkezésre álló információk alapján. De rajz és program nélkül nehéz tippelni.
Az e-mailban van valahol ez a lehetőség Alul a szürke sorban van kékel ez a lehetőség
Értesítések. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Sziasztok! Hol lehet beállítani azt, amikor egy értesítésre jelölt témába új hozzászólás érkezik ne kapjak mindig e-mailt?
![]() andras99 ui.: véletlen töröltem az előző hszemet sanykaraj: köszi
Jobboldalon menü/beállítások/lap alja olvas...
![]()
Továbbá találtam egy egyszerűnek tűnő kapcsolást, de ezzel az a bibi, hogy ez csak lekapcsoláskor halványít, felkapcsoláskor nem fokozatosan kapcsolja a dolgot :-/
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |