Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   127 / 177
(#) Szammer hozzászólása Nov 27, 2012 /

Sziasztok!
Szerintetek ez működőképes?
Üdv:
Zsolt

ado_02.PIC

(#) Panhard válasza Szammer hozzászólására (») Nov 27, 2012 /

Igen, működőképes, de én felhasználnám az ACT lábat is, hogy amíg aktív a küldés, ne indítson újat.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
(#) Szammer válasza Panhard hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szia!
Ezt úgy gondolod, hogy az ACT kimenettel megkapuzom az EN bemenetre jutó engedélyezést?
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza Panhard hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Vagy esetleg erre?
Ez van a vevő oldalon, csak Rx-ként.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012

adás.PIC

(#) processzor hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni,kerestem sok helyen ezt a programot ,de egy általatok belinkelt oldalról se sikerült sajnos.Valaki tudna linkelni egy használhatót?
(#) Panhard válasza Szammer hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Igen.
(#) klaszlo61 hozzászólása Dec 20, 2012 /

Üdv mindenkinek! Egy nagy segítséget szeretnék kérni,a Parsicom megbolondult,úgy kezdődött a dolog,hogy úgy tett mintha lefordítaná a file-t de a hex-t nem generálta,most meg demóként működik(semmit nem fordít).Ha valaki tudna egy működő progit küldeni azt megköszönném.
(#) jdani hozzászólása Dec 24, 2012 /

Hali. Hogyan is kell beállítani, hogy ne kelljen külső kristályt használni? 628A PICem van, de a progi csak 628at tud. Az nem gond, nem?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Settings-mikrokontroller-oszcillátor-rc int. Az a betűt nem látja a parsic
nem gond
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Kösz. Lehet közvetlen PIC lábáról hajtani egy LED kijelzőt, megfelelő előtét ellenállással nem?
(#) jdani hozzászólása Dec 30, 2012 /

Most hallottam róla, hogy egy PIC lába, nemcsak H, de L szintet is tud adni. Hogyan is van ez?
(#) HA5AWS válasza jdani hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Szia!
Az adatlapokat megnézed a port kimeneteknél megvan, hogy melyik milyen fajta.
Üdv: Gábor
(#) jdani hozzászólása Dec 30, 2012 /

E kapcsolásból kiindulva, bármelyik láb lehet L is. vicsys válasza:
Az I/O nem csak +5V-ot tud kiadni, hanem testet is. Inkább úgy fogalmaznék, hogy H és L szintet. Amúgy meg szerepel a cikkben a katódos is.
Nemnagyon értem, most akkor bármelyik láb lehet L szintű is?
Tudom, hogy van eleve láb, ami L kapcsol.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A rajz szerint, az RB kimeneteknek mindnek L szintet kell adnia, mert a kijelző közös anódos.
(#) HA5AWS válasza jdani hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Szia!
Adatlap 31. oldaltól tárgyalja a portok milyenségét olvasd el.
Bővebben: Link
Üdv: Gábor

Köszönöm segítséged, de én ezzel nem megyek semmire. Nem, vagyok én valami profi programozó, sem angol tanár. Sokat nem mond nekem az adatlap. Én csak azt akarom tudni, hogyan kell a Parsicban megvalósítani azt, hogy egy bizonyos láb, L vagy H szintet adjon.

Jelen esetben ezek a kimenetek H szintűek. Hogy oldom meg, hogy L szint legyen, Tehát a kimenet ne +5Vot adjon , hanem testet kapcsoljon. (A kimenetre közös anódos kijelzőt tudjak kötni)
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012

gear.PIC

(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Mire való az uln 2003 tranzisztormező?
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Kipróbáltam azt is. Lehetséges úgy, hogy a PICre kötöm a bemenetet, a kimenetet meg egyenesen a kijelzőre? A lényeg hogy ne legyen előtét ellenállás.

Emlékszel az eredményjelzőre ? A lednek mindenféleképp kell előtét ellenállás .

Mert az egész egy szokványos 14mm-es LED kijelző mögé megy. A lényeg hogy ne legyen túl vastag. Nem is lenne szükség ULNre, ha tudnám hogy hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy ne legyen felemás fényerejűek a szegmensek..

SMD ?

Mi van velük? Azok lesznek.

Tegyél előtét ellenállást , az smd ellenállások nem növelik a vastagságot túlzottan , és invertáld a kimeneteket.

Na ez volt az eredeti terv, az előtét ellenállások, csak felemás fényerejűek voltak a szegmensek, ami igencsak idegesítő volt. Ha invertálom, az miért jó?... Így aminek világítania kén, az nem fog..

Hagyd ezt abba ! Az előbb kb 5 hsz el visszább kérdezted hogyan lehet megcsinálni hogy ami most magas az alacsony legyen !

Ha invertálom, rá lehet kötni a közös anódos kijelzőt, és menni is fog?

Erre már tényleg nem válaszolok ... 21:52

Paraszt nyelven:
Tudtommal az invertálás arra jó, hogy, egy kimenet, ahol alap esetben ha multiméterrel GND és láb közt mérnék, lenne nem lenne 5V. De ha a kimenetet intertálom, akkor GND és láb között lenne mérhető feszültség. Viszont abban az esetben ha azon a lábon kellene feszültségnek lenni, de invertálva lenne, akkor nem lenne mérhető ott 5V. Tehát az invertálás fordított kimenetet csinál.
Én azt akarom tudni, hogy kell azt, hogy alap esetben, ha mérnék +5V, és láb között feszültséget nem lenne semmi. De ha a kimenet épp aktív, akkor a +5V és a láb között legyen feszültség, mivel a láb testet kapcsol neki.
Bár azt még nem próbáltam, hogy a kimenet invertálva, és akkor a +5V és a láb között lenne-e feszültség... sosem gondolkodtam el ezen, mivel nem tartottam reálisnak.

PARASZT nyelven egy dologról beszélünk !
Következő: »»   127 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem