Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   721 / 1273
(#) kérdező válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Mindjárt megnézem őket.
A bakelitlemezen az 5. amiről beszélek, ott a drótja, ha kell, lefényképezem.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ha nincs hang akkor tuti hiányzik a 200v, az az r413, és c412
(#) kocici17 válasza kérdező hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ok ..hadlássam, bár az csak az orion kiadásánál kell.

Ha ezt is előkaparjuk akkor elvileg menni fog.

És nézd meg a d405-ös zeenert, mert az is ki tudja terhelni a 12v-os részt, ja és fontos , az R137 es 47k is nézd meg mert az is okozhatja.

A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012

Szerintem a T104-es bc107, és vagy d405 d402 lesz a hunyó.

Magyarúl az r133 ra érkezik a 200v, és a bc107 hozza le 50 v ra, majd a d405 húzza méglejebb 28v-ra, és közben a 12v-ot a d401,r418,r406 om keresztűl kapjuk meg .

Nagyon fontos, gondolkodás nélkül cseréld ki az r 406-56ohm os és r418 22 ohm-os ellenálást, mert szinte tuti szakadt, és akkor megjön a 12v.

Addig szinte biztos nem fog menni, ha megvan a 200v-od, a c412 ön.

Mindjárt megyek, és megnézem a felsorolt elemeket, de előbb itt a kép, ez még a primer primere. A kép homályos, de nem tudok vakuzni, mert gyenge az elem, talán látható.

DSCF9997.JPG

(#) küzmös Gergely válasza kérdező hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A 820V buszter stimmel. A primer bekötését úgy látom hogy ügyesen kibogarászta kocici17.. gratula! A magyar készülékek működése kb. egyforma,az áramköreik is. A sorvégfok is.. Gondolom hogy nincs nagy eltérés a két tekercs közt.. de majd elválik. Illetve még az eltérítő impedanciája is beleszólhat a dologba,de előbb a részfeszültségeket meg kell "keresni". Szóval induljon be a készülék.

Ha igaz akkor az az az eltérítő tekercs re megy , az viszi a sor eltérítést.

Biztos onnan jön, a rajzodon ennek nincs szám adva, a 6.os utáni tekercsről megy az eltérítőbe,.

Azt nézd meg, hogy az a drót honnan jő, adj meg egy alkatrészt amit "lát" az a drót, és mondom, hogy hova tedd.

A 6-osról rendesen lejön a 820V. Ezek szerint az a kis zöld drót a vízszintes eltérítőé? Az 5-össel mi lesz? És a 200V sincs meg, csak 170V-ot mértem kivett diódával, ha ráteszek egy 220-az 40-es izzót, halványan világít. A primer szekunderén valami még mindig nem stimmel. Ha bekötöm a kis zöld drótot, akkor lemegy a buszter 600V-ra. Még mit nézzek meg a bekötéseknél? Lehet, hogy máshol is van baj, de a sorvégfokon legyünk túl.

Kapcsold ki, és légyszi hideg műszerrel..

Vedd elő azt a rajzot amit én küldtem, az az orioné. ez a része ugyan az.

Ott fogod látni, hogy a 3, és 11 es pont közt van egy tekercs. az az amit nem használunk,

Az összes többi stimmel, úgy ahogy ott rajzolva van, az eltérítő tekercs kivételével,de azzal ne foglalkozz. / az orionnál sorban van a 2 tekercs a videotonnál párhuzamosan/ de most ne az a kérdés ..a többi ott van az orion rajzán, és ráadásúl hibátlan.

Ez amivel nyüglődünk kb 2 órás munka lenne nekem, de így irogatva baromi lassú.

Mérted azokat az alkatrészeket amiket itt az előbb felsoroltam, had ne írjam mégegyszer össze.... olvass már vissza 1 kicsit, mert míg te matatsz addig én irtam folyamatosan, hogy mit kell ellenőrizni, de úgylátszik ezt nem olvastad..

Még 1 dolog. Az amit ém rajzoltam ott 5-ősnek van jelölve az a pont ahova kötnöd kell, azt amit ott fotoztál a homályos képnél.

Cseréld ki a C321 220nf os kondit mert ha ennyire leesik a buszter akkor tuti zárlatos.

Az eltérítés az 5.ös és a 7 es között van.

Ha ezentúl esünk akkor a 12 v-és a 28 v következik, de annak a menetét már leírtam, ha igaz nem is egyszer.

amire jutottál azt ird le, és már csak holnap válaszolok, 11-kb13 ig.
(#) mps válasza kislacikahu hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Köszi!
Szoktam ám felszólítás nélkül is. Mondjuk ennek igazi értelme akkor lenne ha látszódna mindig, így mások is tudnák mi az ami adott esetben jó lehet. De gondolom ez is hamarosan megoldódik, mint régen. Meg nem is ebbe a topicba való.

Megnéztem a felsorolt alkatrészeket, a diódák nem zárlatosak, az ellenállások nem szakadtak. A sorkimenőről nem kapják meg a rendes tápot. A primer szekunder oldalát holnap bekötöm rendesen, összehasonlítva az Orion rajzával. Akkor talán jó lesz, bár a fene tudja.
Megnéztem a C321 kondit is, nem zárlatos. Ha nélküle kapcsolom be, akkor megvan a 820V buszter, ha visszateszem, akkor valami beterhel, és lemegy 600Vra. Ott szerintem nincs más, csak az eltérítőtekercs, bár még nem találkoztam zárlatos eltérítővel.
Vagy valami más okozhatja? Már mindent átnéztem a kutyaházban.
Még nem fogott ki rajtam ennyire egy TV se, bár eddig csak modulosokban turkáltam, de az mind sikerült.
(#) kislacikahu válasza mps hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Hali!

Van értelme, - ha bejelentkezel, a segítő nevére kattintasz bal gombbal megjelenik adatlapja, amiből látható, hogy milyen hatékony a segítség, - mennyit szólt a témához, milyen eredményes volt a javaslata.
Pl. nálam 12, 82% az érték

Jó szórakozást kívánok a 2012. évi szilveszter éjszakájához!
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
(#) kocici17 válasza kérdező hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Nyugi......nem kel kétségbe esni. Csak annyit kell mindíg csinálni amennyit írok, mert különben magunk ellen gondolkodunk.
11-ig megrágom a dolgot, és írom.
(#) kérdező válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Az gondolom nem baj, hogy PL504 helyett PL500 van benne.
(#) küzmös Gergely válasza kérdező hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Szia! Nem baj.. A PL504 az paramétereiben jobb,nagyobb teljesítményű cső,de minden tekintetben csereszabatosak.
(#) kocici17 hozzászólása Dec 31, 2012 /

Szevasztok Jó reggelt mindenkine, és persze BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT.

BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok minden fórumtársnak, és csöves tv-t nézőnek.

Nagyon jó kérem semmi gond nincs vele.

Közben a másikon dolgozom, kb 1/2 óra múlva ideírom azt a menetrendet, amit abban a sorrendben kell végignézned, és ne a 800-600 v-al foglalkozz, régota tudom, hogy terhel, .

Viszont amit írtam bc109b tranzisztort azt kimérhetnéd, mert nekem nagyon büdös.

Jézusom hol is lakok.....:))

Akkor első rárepülés.

1. Állítsd az r139 trimert középre
2.Mérd meg hogy a bc107 emitterén hány volt van.
3. mérd meg, hogy az r137 egyik, és másik felén, hány volt van.

A többit egyenlőre ne bántsd.

várom a választ.
(#) kocici17 válasza kérdező hozzászólására (») Dec 31, 2012 1 /

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

A BC107 emitterén 1,7V körül van. Az R307-et még nem találtam meg, majd mindjárt meglesz. Szerintem az alacsony feszültség a helytelen primer szekunder bekötés miatt van.

3 után folytatjuk, és hagyd már békén a primert.
Vedd észre, hogy nem az az áramkőr.
(#) kérdező válasza kérdező hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Elnéztem, nem r307, hanem R137.

Ha jobban megnézed a rajzot akkor rájössz, hogy a primernek, és a T104 nek semmi köze egymáshoz,, és annak sincs köze a primerhez amit most vizsgállunk.
Ennek inkább a videójelhez,a szenzorfiókhoz, a kf, hez, van köze, sok máson kívűl.

Ez igaz, viszont még mindig nincs 12V, ami pedig a primerről jön.

Szenzorfiók nincs, ebben még a régebbi mechanikus csatornaváltó van.
A hangolóegység persze változatlan.
Következő: »»   721 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem