Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   34 / 62
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Dehogy csökkenti. A moduláris táp attól moduláris, hogy a csatlakozói kábelekkel együtt leszerelhetőek-így nem lesz benne felesleges korbács, és lesz egy újabb KH-gyenge pontja. Belül ugyanaz, mint minden más táp. Fémháló jó ötlet, de az inkább a nagyobb frekvenciák ellen alkalmas, a hallható tartomány már átférhet rajta.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Elismerem a vereséget!
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Lehet, hogy valami mással keveri? A dedikált megoldásoknál lehet jobb a zajelnyomás, de azok ritkák viszonylag.
(#) Chello.1 hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Mi az az izolator?
(#) Chello.1 hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Hwsh-n talaltam egy cikket, amiben velhetoen ugyanez a kerdezo problemaja, mert azt mondja hogy olyan esetlekben is hallja amikor pl. falsh fut egy weblapon.
Nalam is van reakcio olyankor.


Csak az a baj, hogy ilyenkor 2 bejegyzes utan mindig hamar shortolnak.

Firewire hangkartyarol beszel es azt mondja, hogy ha csak 4 tut hasznal akkor kulon taprol kell tapolnia de nincsen zaj es ez lett neki a megoldas.

Mire ekozben a valaszolo azt valaszolta, hogy szerinte a kabelek szedik ossze a zajt es probalja meg arnyekolni oket.

Hiszem is meg nem is, de lehet csak vajon melyik kabel az osszes amik a tapbol jonnek??

Fura kezdek hinni abban, hogy a tapom valami low gyartmany es, hogy az csnalhat ilyet, de ugye ott is itt is latszik , hogy a problema a hangkartyatol fogva erosodik meg.
Mar csak azert is gyenge lancszem ez , mert semit sem tudok a kapcsolouzemu tapok zajairol.


Vajon ha beletennek a gepembe most csak ugy mondok egy szamot 150000 forintos hangkartyat az milyen lenne?

Fent leirtakbol es mert draga dolgokat sorol az tunik ki nekem, ami varhato volt, hogy a kulso hangkarty sem anak minosege nem ced meg teljesen, de ott legalabb tudott javitani ezzel a tapos dologgal.

Ez volt a konfigja:

Asus P5K
Intel E8400 3ghz + Noctua hűtő
Kingston Hyperx 2x2gb 1066mhz
Chieftec GPS-550AB
Sapphire HD 5850 Extreme (HDMI csatlakozóval használom)
WD 1tb 10ears és egy WD 2tb 20ears
Samsung dvd író
Cooler Master Storm Scout ház
M-Audio Firewire Audiophile hangkártya
Behringer Truth B2030A stúdió hangfalak
(#) reloop válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Nyugodtan törd ezeken a fejed, de szinte biztos - rossz a kábeled a hangkártya és a keverő között.
(#) Chello.1 hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Az a hulye otlet forog egy ideje a fejemben, hogy a procirol es ramokrol mennyire tudunk zaj tenyezoket ??

Ha lesz turelmem kiveszem a videokarit es megnezem megint az audigyvel, mekkora a kulonbseeg.
Nagyon erdekelne. Egyenlore azt is jo hirrel fogadom ha legalabb jelentosen enyhul a jelenseeg.
(#) Chello.1 hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Vegul neked milyen kabel valt be?

Nekem mondjuk most hama van azelott pedig olyan egyszeru piros/fekete vegu ek szoktak lenni.
(#) reloop válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Használok pár Hama kábelt, nálam megbízhatóan működnek. Márkától függetlenül is lehet érintkezési hiba az öntött csatlakozó fejben. Ha van kezed ügyében másik jack/RCA egy próbát megérne.
(#) bozig hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem a következő a problémám:
Adott a gépemben egy videokártya, amire rá lehet kötni 3 monitort, nálam ez 2 monitor és egy tv. Az egyik moncsi D-sub-bal, a másik DVI-jal csatlakozik, a tv-re pedig HDMI-vel van kötve. Érzékeltem régebben, hogy vibrál a vga-s monitor, de konstatáltam, hogy földhurok, betettem egy földhurok leválasztót a tv antenna bekötéséhez és megoldódott. Azóta került hozzám egy IP tv-s doboz, amit szintén rákötöttem a tv-re, és újra vibrál a monitor. Kipróbáltam minden megoldásban, de az IP tv okozza a földhurkot. Tudtok esetleg valami megoldást HDMI földhurok leválasztásra? Köszi.
(#) qvasz2 válasza bozig hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Hogyan jön a neted, koaxon? Mert akkor azt kéne leválasztani. A set top boxod gondolom, neked is dugasztápos, az nem okozhat földhurkot.
(#) bozig válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Igen, a netem koaxon jön. Mit értesz dugasz táp alatt? A sima 2 eres "magnó" tápkábelt? Ha igen, akkor igen az megy be a set top box adapterébe, az tényleg nem okozhatja.
(#) qvasz2 válasza bozig hozzászólására (») Júl 10, 2012 / 1
 
Ja igen, a fő egység magnó csatis, nálam a másodlagos doboz van, az dugasztápos. De a lényeg, hogy egyik sem lehet földelt. Marad a koax. Én UPC-vel úgy jártam, hogy vettem a koaxra egy gyári leválasztót, és kb. fél év alatt azt is kinyírta a hibátlan szolgáltatásuk, és megint szar lett. Azóta optikán jön a cucc a matávtól, és nincs ilyen gondom.
(#) bozig válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
És azt a koaxot, amin a net jön, azt mivel lehet leválasztani? Ahhoz is gyártanak külön földhurok leválasztót?
(#) kadarist válasza bozig hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Szia!
Itt egy leválasztó: Bővebben: Link
(#) csaba99 hozzászólása Aug 17, 2012 /
 
Heló
Van egy házi készitésü erősitőm TDA2003-mal csak amojan pincetuning de őrűlten zúg ahogy tekerem fölfelé a hangerőt mi lehet baj
(#) vologya hozzászólása Szept 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Ma kicseréltem egy er?sít? végfokozatát 2 darab TDA7294-re..Konstans hanger?független brumm van benne..Lehetséges ez attól,hogy a tápkábelek egyik végfokról a másikra mennek?(hihetetlen módon eredetileg így volt)
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012
(#) reloop válasza vologya hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
Szia! A párhuzamos táplálást nem tartom a búgás szempontjából döntő jelentőségűnek. Próbáld meg, hogy csak az egyik csatornának adsz tápot. A föld vezetést, vagy a végfok lezáró bemenő impedanciájának változását gyanúsabbnak tartom.
(#) vologya hozzászólása Szept 1, 2012 /
 
kiprobalom azonnal..Amugy gyarilag csillagpontos a földelése,az érintetlen..Ahhoz viszont,hogy szoljon le kellett az eredeti hangfalkivezetes csatlakozojarol szednem az eredeti minuszt es a panelrol vinni..
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012
(#) reloop válasza vologya hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
A hangsugárzó számára a mínuszt, egész pontosan a testet a csillagpontról vidd!
(#) Massawa válasza Petroimro hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
Ugy ahogy manapság a gyártok kivitelezik, ugy kell (és ebbe fog mindenkinek beletörni a foga, mert a földhurkot házi rendszereknél igy nem lehet kiiktatni).
Ha a hálozati egységet (nem nagy) kivennék a TV-böl minden gond megoldodna (ha valamilyen marha belül mégsem kötné át a földet).
Igy ahogy most van mindig baj lesz mert antennabemeneten keresztül kapsz még egy földet. (nem is beszélve a nagyobb erösitökröl).
A földelés megszüntetése nem megoldás is valóban bizonyos veszélyekkel jár.
(#) vologya válasza reloop hozzászólására (») Szept 2, 2012 /
 
Ha a hangsugárzonak a minuszt a csillagpontbol viszem,meg sem szolal..Tegnap kiprobaltam egyetlen csatornaval,a hang valtozatlan volt..Ma kicsererltem a kondikat 2x6800 mikrorol 4x4700-ra,ett?l csendesebb lett a maci de azert csak ottvan még..
(#) yuden hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy régebbi CRT TV készülékem, amit kompozit ("sárga RCA csati") kábellel kötök össze a videokártyámmal (ott egy S-Video -> kompozit átalakítóval). Minden működik is, szép a kép, egészen addig, amíg a TV antennát rá nem dugom a TV-re, mert akkor kissé vibrál a kép, és éppen zavaróan búg a hangszórója. Ha a TV műsort nézem, és közben dugom rá a kompozit dugót, akkor is elkezd halhatóan búgni a TV. A gépem földelése rendben, a TV viszont egy sima "magnókábellel" rendelkezik, így értelemszerűen nincs földelve. Az antenna pedig egy szokásos semmi buhera kábeltv-s (analóg jelű) antenna, erről többet nem tudok. Még egy adalék: pár hónapja kaptam egy régi PCI-os TV-tunert, egy próba erejéig játszottam vele. Ha a bejövő TV antennát szétosztottam a PC-ben lévő TV-tunerre és a TV-re ÉS egyidejűleg a TV-re rá volt kötve a kompozit dugó is, akkor szinte semmi búgó hangja és vibráló képe nem volt.
Ezek fényében: földhurok problémám lehet? Ha igen, van jelentősége, hogy milyen (értsd milyen drága) földhurok leválasztót veszek, vagy "bármelyik" jó lesz?

Köszi előre is!
(#) Seri hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Üdv!
Csinálgatok egy 2.1-es hangrendszert. Meg szeretném előzni a földhurkot, ezért a mellékelt gyorsan rajzolt kapcsrajz szerint gondoltam bekötni a tápfeszt, mert azért vettem nagyobb teljesítményű trafót, hogy az szolgálja ki az összes erősítőt. Java részt a számítógéphez kötném. A mélyládában van a trafó is meg a saját erősítője (szimmetrikus tápfeszt használ). Másik dobozban lenne a jobb és bal csatorna, mely erősítők ellátására a trafó váltófeszültségét használnám(nem szimmetrikus tápfesz). A kérdés meg az lenne, hogy ez így működőképes lenne szerintetek? Szerintem így se zárlat, se földhurok nem lenne, mert közbe van 2 graetz-híd is. Szerintetek?
Előre is köszi!

be-2.jpg
    
(#) reloop válasza Seri hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia! Ha a híd és az első hangszórók testpontja összeköttetésbe kerül - márpedig fog a bejövő jelnél - akkor hatalmas zárlat lesz.
Mindhárom erősítő elemet a +/- tápra kell kötni! Ha TDA2050-et már megépítetted szimpla táppal és semmi áron nem akarod szétszedni, akkor a szimmetrikus tápnál lévő testre és pozitívra kösd!
(#) Seri válasza reloop hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Igaz.. tényleg zárlat lesz... Még csak a mélynyomó van kész. De ha a két tda2050-est is szimmetrikusan kötöm nem fog búgni, meg zörögni miatta? Mert már egy 2030-asat átalakított rádióvevővé, és angolul beszélt mindennemű bemenet nélkül is... Azóta azt az ic-t cseréltem és rendbejött, de azt többet nem kötöm rá az biztos.
(#) reloop válasza Seri hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Az egyes erősítőknek egy közös csillagpontból adj testet, akkor megúszhatod a zúgást.
(#) tibi1219 hozzászólása Jan 15, 2013 /
 
Sziasztok!az lenne a kérdésem hogy nem rég vettem egy t amp ta 600 végfokot és a hétvégén buliban elkezdett kontaktozni az egyik RCA kábelem.másnap itthon elinditottam a véget és sistergő hangot lehet hallani halkan null hangerőn és ha növelem a hangerőt hangosabban hallható ez a sistergő zaj.mélysugárzónál pedig ilyen hullámzó hangot ad valaki nem tudja mi lehet a probléma??
(#) attiss66 hozzászólása Jan 16, 2013 /
 
sziasztok!

nekem is zúg a rendszer, ahogy a számítógépet összekötöm a házimozi erősítővel, plusz, a műhelybe is ki van vezetve a tesla NZC 420-as 1982-es lemezjátszóra, az is zúg, és vagy két másodpercenként kattogó hang hallatszik. ez a házimozival összekötéskor is hallatszik. ez vajon mi lehet, nem tudjátok?
(#) reloop válasza attiss66 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Következő: »»   34 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem