Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Itt a fórumon is fent van egy csodálatos minőségű rajz: ICC17
Köszönöm, egy másik irányból már megjött a doksija.
Csak abból elindúlni, hogy a másik félnek mekkora a gyakorlata, mivel valószínűleg más a foglalkozása, nem könnyű, és piszkosul körülményes. /ha az elejétől olvasok vissza
És persze volt egy olyan gondolatom, hogy lehuzatom vele az ir csatlakozót, ha figyeltél, ami azonnal kizárta volna a távirányítót, az az egy mozdulattal láthatóvá válna hogy kinn-vagy benn van a hiba. Ha még akkor is csinálta volna jött volna az eeprom, és ezután procicsere. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
...és szombat este negyed 10 van.
Egyáltalán még miért vagyok kinn a műhelyben? Mára befejeztem. Jó éjt! Jó tévézést!
Jó pihenést és jó éjszakát neked is...perceken belűl én is megyek.
Csak azért, mert sokszor rajzokat keresel, pedig a modern világban csak egy-két kattintás
Tudod az a helyzet, hogy egyszerre több hejen vagyok fenn, és van néhány olyan portál /Esti....meg pár fizetős....stb/ ahol hemzsegnek a dokumentációk, és már megszoktam az elérését.
Most itt is meg kellene tanúlni a keresőjét. De volt egyik nap egy ... kollega.... : aki a googléhoz küldött, igy vissza a kályhacsőhöz. Na meg mikor sok esetben egyszerre 2-3 tasztatúrát pofoz az ember elsiklik fontos apróságok felett. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Először pontosítás: Síkképernyős, de még képcsöves
Hyundai HE-TX2167F Ennek már mindegy. Rátettem a TV-t az ágyra, hogy leveszem a hátulját és megnézem van-e valamit gyanús alkatrész szemre. Miután levettem a hátulját a TV képernyője elé raktam, hogy megtámassza, hogy talpára állítva ecsettel leportalanítsam szárazon. Ám !!utólag!! sajna valamiért elvettem a hátulját előle PECHEMRE ugyanis a nagy súlya előre terheli a készüléket ennek köszönhetően az ágy felületén előredőlt. Hallottam valami fém hangra emlékeztető zörejt miután talpra állítottam és kitámasztottam újból utána vettem észre, hogy a képcső legvége széttört. Lehetséges, hogy alapból repedt lehetett a képcső? Anno még fakeretes TV képernyőjét ami képcsöves volt cseréltem ki, de az ennyitől nem tört/robbant szét?! Érdemes cserélnem a képcsövet/képfelületet vagy ebből inkább alkatrész lehet csak? A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Még a régi fekete-fehér korszakban megérte. Főleg, ha akciós orosz képcsövet kaptál 500 Ft-ért. A színesek megjelenésével megtanultuk, hogy az új képcső drágább, mint a TV. Azért praxisunk alatt történt egy-két baleset, például, mikor tapogattam benne, hogy mi a forró, és megszúrt egy hegyes drót, ijedtemben úgy rántottam el a kezem, hogy a karórám odakoccant a képcsőnyakhoz, és a tévé nem az enyém volt. Egy ismerős márkaszervizes sráctól sikerült olcsón venni egy olyan roncsot, amiben pont olyan képcső volt. Neked is csak akkor éri meg a képcsőcsere, ha sikerül szerezni valakitől egy hasonló méretű, típusú roncsot, és az nem a képcső miatt lett kidobva.
Hát ez húha..
Csatlakoznék fecameca véleményéhez. Ok síkképcső, de ettől még meleg katódós vákumcső ....ugye??? és az a hiba mit a múltkor leírtál az bizony mágneses hiba. De mostmár azthiszem mindegy.
Sziasztok! Bedöglött a konyhában a huszonéves Blaupunkt TV-m. Típus száma PM37-49. A hibajelenség a következő: Először bekapcsolás után csak körülbelül másodpercenként zizzen a nagyfesz mintha mindjárt beindulna, de aztán nem történik semmi. Szétszedtem, kitakarítottam a húszéves mocskot a dobozból kihúzott panellal bekapcsoltam egyből indult és megjelent a hangyaháború. Na mondom ennyi volt. Összeraktam bekapcsoltam beindult, de a kijelzője fél fénnyel világított csak és minden szegmens ment rajta. A távirányítóra nem reagált. Újra szétkaptam mozgattam a csatlakozókat, hátha kontakthiba, de nem változott semmi. Egyszer sikerült távirányítóval kikapcsolni. Akkor megint a szakaszos nagyfesz indulás hallatszott és nem kapcsolt ki rendesen. Valakinek van ötlete mit nézzek?
Szia!
Ilyen és ehhez hasonló kirepedt forrasztásokat keress az alaplapon.
No de merre? Mondjuk a régi időkből rengeteg javítgatás van a nyákon. Esetleg rajzot tudnál hozzá? Én sajnos nem találok, de lehet, hogy csak béna vagyok hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
robotpap válasza Bonanza02-nek
Üdv mindenkinek! Köszönöm válaszod. Le ugyan nem takartam a távirányitót, de kivittem a szobából. (kb 5m távolság és 2 ajtó, ennyi talán elég.) De ma ujabb jelenség: 1. a (volt analóg) csatornák nem futnak (egyik csatorna sem kap jelet, mert az IPTV beszerelésekor az analog kábelt megszüntették) 2. Az AV1-re kapcsolva hang van, de kép nincs! Az IPTV csatornák váltása rendesen müködik (a hangból lehet megállapitani). A fiam mondta (Ö vette nekem), hogy ez a tv lengyel összeszerelésű. De lehet, hogy ez lényegtelen.
Sajnos kb 15 perces bekapcsolt állapot után ujra futnak a csatornák és az AV-k. A tegnapi helyzethez képest a változás annyi, hogy mikor az AV1-re vált, csak hang van!
Hogy hol? Hát ott, ahol a forrasztások vannak. Először nézd át a forrpontokat és ha nem találsz rosszat, akkor kell elővenni a rajzot.
Az elejétől a végéig terjedő hejen...
Legelőször a sorkimenő lábait forraszd át újra.
Ez utóbbi helyzet úgy van, hogy a távszabályzó a másik szobában van?
Ha igen, akkor nézd meg a készülék elején lévő kezelőgomboknál a csatorna + léptető gombot. Próbáld finoman kifelé húzni, benyomni, visszahúzni. Nézd meg, hogy beragad-e. Hasonlítsd össze a mozgását egy másik gombéval. Ehhez a készüléket nem is kell bekapcsolnod.
Köszönöm a segítséget, válaszokat!
Az, hogy meleg katódos-e vagy nem azt nem tudom/nem értek annyira hozzá/ de azt tudom, hogy amíg a képcső egyben volt addig szemmel látható hibát nem találtam rajta. Valószínűleg azért tört össze a képcső vége, mert a TV alján lévő főpanelt kihúztam a helyéről, hogy jobban lássam, illetve hogy hozzáférjek portalanítani. Ebből következtetve, hogy amikor előre borult a TV a képcső végén lévő panelt az oda vezető légvezetéken keresztül megránthatta a főpanel és ennek következményeként törhetett el a képcső! Ennyi jutott neki élt: Nem egész 6 évet!
Tényleg őszintén sajnálom, mindössze annyit tehetek, hogy megkérdezem a kollegákat, hogy hátha valamelyiknek unatkozik egy ilyen valahol, de többet nem tudok, ha gondolod, ird ide a képcsövön található matricán lévő adatokat. Ha esetleg találok valahol, akkor e-mailben visítok.
Már riasztottam a "képcsöves csapatot", hátha van elérhető, használható ötletük.
Isten bizony pimaszúl jók ezek a fotók... Halál pontosan azt mutatják amit nehéz lenne szavakban elmagyarázni laikusoknak. Le is mentettem a képeket.
Üdv! pár napja már írtam a samsung cz-ről a dz803 at kivéve minden a helyén van , próbaképp be is tudom indítani. Viszont nincs kép vagyis van de csak szürkeség. azonkívül hang van és a távirányítót is érzékeli. Mellékeltem egy képet a képernyőről.
Tehát a KF megy, hang van. A videojel elakad valahol. A dz803 egy dióda? A videó rész nem kap tápot talán?
Az lehet Av csatlakozó hiba is. Be van dugva a készülékekbe rendesen az az AV csatlakozó? Esetleg, ha megfordítod? Ami a tévébe ment, az menjen a box-ba, ami a box-ba ment, az menjen a tévébe.
Az hogy milyen összeszerelés, az most teljesen mindegy. Hiszen a nagy cégek termékeit is távolkeleten rakják már össze kicsi pénzért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |