Fórum témák
» Több friss téma |
A hivatkozott hozzászólásom Hi Tech fordítóról szóló társalgásból való, a 3.44 verzió viszont egy másik fordító: C18. Ha ez téged nem zavar, akkor engem sem, de ha a Hi Tech fordítót akartad letölteni, akkor rossz helyre kattintottál...
Csak az MPLAB C for PIC18 v3.44 Standard-Eval Version, vagy az MPLAB C for PIC18 v3.44 in LITE mode telepíthető (84248 KB). A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Írtam egy programot PIC18F4550 IC-re de elég hosszúra sikerült. Megpróbáltam elemekre bontani de a header állományban „syntax error” hibát írja ki. A fájlokat a Kónya féle könyv alapján választottam szét de valamiért nem működik. Vagy ez is a free C fordító miatt van? Ha valaki tudna küldeni egy minta fájlt ,azt megköszönném! Üdv: Topika
Szia! Nem hiszem, hogy fordító. Viszont ez így kevés infó. Nálam akkor is ezt játssza, ha nem üres sor az utolsó, persze korántsem biztos, hogy ez a hibád.
Sziasztok! Nem túl régen nekikezdtem pic-et c-ben programozni. Adódott egy olyan problémám hogy a printf fügvényt kívánnám alkalmazni a hi-tech compilerében, és szeretném átirányítani a saját lcd kiíró függvényemre. Majdhogynem mint a pc-k en megszokott módú képernyőkiírásként szeretném használni.Minemellett van egy másik problémám is ,mégpedig hogy egy a/d converterből származó byte-os atdatot szeretnék logaritmus formában átskálázni egy audio VU Mérő számára.
Ha jól emlékszem a putc függvényt ha megírod akkor a linker a tiédet linkeli be, a printf meg erre pöfög.
Ha némi támpontot adnál hogy ezt hogy tehetem meg megköszönném
Ezt az oldalt ismerem. És a hi-tech compilerben ez nem működik.
Hali!
Megnézed a putc definicióját az include fájlokban, valószinűleg stdio.h -ban irsz egy ilyen nevű függvényt, bemenő paraméterként megkapod a kiirandó karakert, a függvényben megcsinálod az lcd vezérlést ennek megfelelően.
Szia mps!
Idézet: „Nálam akkor is ezt játssza, ha nem üres sor az utolsó, persze korántsem biztos, hogy ez a hibád.” Ez mit jelen?
Ha egy includolok egy fájlt, és annak nem üres sor a vége, tehát a legvégén nincs üres sor, akkor szokott szintaxis hibát jelezni. Ott, ahol felhasználnék a fájlból valamit. Ilyenkor egy enter szokott segíteni az utolsó sor végén.
Ütöttem egy entert és gond nélkül lefordult. Köszi!
Azt hogyan tudom elérni hogy ne a ResetVector = 0x1000 elé forduljon az elkülönített programrész?
A putch fügvényt kell megadni! Itt nézd meg! 92-nek számozott kérdés.
ZsoltyFM! December 28-án kérdeztem Tőled valamit, van esély, hogy válaszolsz rá? Üdv.: Yoe
Hol ? Mit ? Bocs de nemigazán emlékszem. De ha feltennéd most akkor talán most válaszolnék
Inkább olvasd el, Én sem tudom magamat újraidézni.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Akkor csak annyit árulj el hol keressem
Idézet: „Szia, ZsoltyFM! Hozzá lehet jutni ehhez a videótanfolyamhoz? Másfél éve vettem egy Mikroe EasyPIC6-ost, akkoriban irtó lelkes voltam, de a kudarcok visszavetettek, még addig sem jutottam el, hogy az általános beállításokban meg tudjam szüntetni a hibát, nemhogy egy LED-et működtetni (bár ez inkább kezdő kérdésekhez tartozna). Véletlenül beleolvastam a fórumba és újra belelkesültem. Szeretném megtanulni a "C"-t PC-n, aztán tényleg jöhet a PIC. Szóval tudnál segíteni a videók beszerzésében, vagy bármilyen segedletben? Üdvözlettel: Yoe”
Videófelvételek
Én ezzel kezdtem a c alapokat és ajánlom másnak is. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Köszönöm szépen.
No odáig jutottam hogy a printf-el szépen ki tudom írni a dolgokat. A változóban lévő értéket is szépen kiteszi. Viszont én szeretném használni a vezérlőutasításokat is mint pl : /n .
Jó tanulást
Nyilván megkapod a /n-t és neked kell feldolgozni, új sort kezdeni, ill. sort emelni.
A printf nyilván nem tudhatja a kijelződ milyen szekvenciára kezd új sort
Valahogy sejtettem mikor kiadtam a /n-parancsot és kiírta a kijelzőre, hogy nem akarja feldolgozni Mindenesetre már elkezdtem írni hozzá a rutint.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
MPLAB-ban hitec c fordítóval, a következő üzenetet kaptam:
" Error[922] : Chip "16F877A" in Chipinfo-Datei "C:\Program Files\HI-TECH Software\PICC-18\9.50\dat\picc-18.ini" nicht vorhanden Halting build on first failure as requested. " Amint az látszik PIC-18-ini van beállítva, de nekem egyáltalán nincs pic-16 ini, ezért nem tudom betölteni. Próbáltam már de nem sikerült- ha valakinek van tippje, megköszönném.
Hali!
Ez a fordító szerintem nem tud pic16-ul... mplabban a project Select Lang.Tool menüben válassz hozzá illőt, ha nincs akkor le kell tölteni a netről, és telepíteni pl XC8 ferdítőt
Hát az XC8 nem ment
Jelenleg a HI-TEC PICC toolsuit van kiválasztva. Lehet hogy ehhez elég lenne egy picc-16.ini ? Ha így van nekem az is elég, csak azt hol találom?
Letöltötted,telepítetted az xc8-at? mit jelent a nem megy?
Az nem úgy van hogy csrélek egy ini fájlt és máris pic32-re fordít.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |