Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Lapozás: OK   5 / 17
(#) Prometheus01 hozzászólása Jan 18, 2012 /

Sziasztok!
Egy 0-2V közötti jelhez hozzá szeretnék adni +0.4V ot egy összeadó áramkörrel. 9V-os tápról megy az áramköröm. Milyen műv. erősítőt ajánlotok hozzá? Fontos, hogy - fokokban is működjön, mert autóba szerelném (fordulatszámmérő lesz).
Előre is köszönöm!
(#) Pepu hozzászólása Feb 15, 2012 /

Sziasztok!

Cortex M3-as processzorhoz tervezek Ethernet interfészt a DP83848C-as PHY-re alapozva.
Most nézegetem az RJ-45-ös csatlakozókat, melyből mindenképp integrált illesztő trafós változatot szeretnék. Egy kicsit azonban összezavarodtam, mert úgy látom, hogy rengeteg féle, különböző belső kapcsolású változat létezik (Ezen adatlap 5. oldalától megtalálhatók az egyes változatok)

A kérdésem, hogy azon verzióktól eltekintve melyekben nem 1:1-es a transzformátorok áttétele vagy nincs bennük 75 ohmos lezáró ellenállás, az összes többi típus megfelelő lehet a fent említett illesztő IC-hez?

Annak a csatlakozónak (LU1T516) amit a Lomex-nél kinéztem sem hagyományos a belső kapcsolása, de náluk csak ez kapható. Ebből kiindulva feltételezem, hogy bármelyik változat megfelelő lehet, mert csak valami optimalizálásról, plusz zajcsökkentésről van szó.
Ez valóban így van?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Ven hozzászólása Jún 6, 2012 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy IC típusra, amely aszinkron level-converter szerepet töltene be. 3,3V-ról 5V-ra szeretnék digitális jelet illeszteni, tehát valszeg Schmitt-triggeres bemenetű IC-ről lenne szó. Na most jön az a rész, amiért nem találtam ilyet. Tehát ne invertált kimenetű legyen, 8bit-es rendszerhez lesz illesztve, tehát 8 be- és 8 kimenet kell, valamint SOIC és DIP tokban is kapható legyen.
Hasonló, mint a CD4050, csak nem 7 adatvezetékkel, hanem 8 adatvezetékkel. Valaki ismer ilyen IC-t?
(#) subway hozzászólása Jún 23, 2012 /

Szeretném a segítségeteket kérni. Itt van nálam egy inverteres javításra, és úgy tűnik két alkatrész elszállt miközben ügyesen méricskéltem és mellé nyúltam. Szóval az egyiknek STD2NB80 a másik meg bsr14. Az std-re az STF3NK80Z lenne a tippem, csak hogy smd tokozásban nem találtam. Ötletek?
(#) subway hozzászólása Jún 27, 2012 /

Üdv mindenkinek ismét. Az előző problémát megoldottam idő közben, de most a másik amin fenn akadtam, hogy van 3db 417 Ohm-os 1% smd ellenállás, amit ki kéne cserélnem, de egyszerűen nem találok sehol, csak 470 vagy 330 létezik pici hazánkban készleten. Tegyek be 470est aztán azzal teszteljem a témát, hátha beindul avval is?
(#) angyalpc hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok lenne egy kérdésem:

Delta SGC 135-3R6 helyett lehetne e mást használni?
Az a baja, hogy kegyetlenül ciripel úgy 10-13 kHz-en, még nagyobb baj, hogy nem találok még neten se eladó alkatrészt nagyon. (ha esetleg tud valaki ilyet meg köszönném)
Szóval szükségem lenne valami csere darabra ami kapható is. Csatolva a specifikáció

SGC135-3R6 AT 25 C: 100KHz, 0.1V
Lo:3.6 uH +-30%, Li 2.0uH +-30%, DCR: 3.72m ohm MAX, Isat:10.7A

Vagy hogy javítsam a ciripelést?
(#) _vl_ válasza Ven hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Idézet:
„Szükségem lenne egy IC típusra, amely aszinkron level-converter szerepet töltene be. 3,3V-ról 5V-ra szeretnék digitális jelet illeszteni, tehát valszeg Schmitt-triggeres bemenetű IC-ről lenne szó. Na most jön az a rész, amiért nem találtam ilyet.”

A 74 AHCT ill. HCT sorozat szerintem pont jó erre a célra.
Pl.: SN74AHCT244 CD74HCT244
(#) speedbump hozzászólása Aug 29, 2012 /

Sziasztok,

A segítségeteket kérném: olyan szilárdtest relére lenne szükségem, ami
1, 24V-al vezérelhető
2, Kapcsol 24-30V DC (64-70V DC még jobb)
3, Elvisel 3-5A induktív terhelést
4, Sorkapcsokkal rendelkezik

Köszönöm.
(#) gabekvani hozzászólása Aug 29, 2012 /

sziasztok, szükségem lenne egy IC-re, STK 404-140, kiegett az erositom, a szerelom azt mondja johy ez kell, de nem tudok szerezni sehonnan. Előre is köszi a segítséget. vanek.gabor@gmail.com
(#) zolika60 válasza gabekvani hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Talán ez? Bővebben: Link Kicsit kisebb teljesítményű, de van.
(#) subway hozzászólása Szept 7, 2012 /

Szevasztok!
Valószínűleg elszállt a végfok a hifimbe, és az lenne a kérdésem, hogy az eredetileg benne szereplő STK412-30 helyett beépíthetem nyugodtan a 442-110-est, vagy inkább a 412-40est kéne megvennem? Csak azért nézem a 442-est mert a szervizkönyvben az szerepel mint lehetőség. Szerintetek? Csatoltam a kapcsolás részletet! Köszönöm a segítséget előre is.

stk.pdf

(#) chipi hozzászólása Okt 9, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy van ez a kapcsolási rajzom. 0.01µF kondim nincsen, Helyette 0.1µF lehet helyettesíteni? Vagy mekkora kárt okoz neki?
Esetleg miben találok 0.01µF kerámia kondit?
A 0.01µF kondik 103 ként jelölik?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Ha találsz 100nF-os kondit, akkor találsz 10nF-osat is. A 10nF jelölése valóban 103.
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

KÉP

Ilyet találta csak.
1k100

A .1 annyit jelent, hogy 0,1 µF azaz 100 nF. Az utána írt 100 pedig a maximális rákapcsolható feszültséget (feszültségtűrés) jelenti. És a "K" pedig az értéktűrési tartomány.
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Milyen panelon fordul elő legtöbbször 10nF kondi?

Hú, szinte bármilyen rádiópanel vagy régebbi tévé tartalmaz ilyeneket. Általában rádiófrekvenciás fokozatoknál fordulnak elő nagyobb számban.
(#) hepi02 hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok!

Az alábbi igen bonyolult kapcsolást szeretném megépíteni:
Bővebben: Link

Az induktív érzékelő miatt kérem a segítségeteket. Ugyanis a kapcsolás szerinti IE5099-es típust nem tudom, hogy honnan szerezhetném be, mert sehol sem árulják. Ebay-en találtam többet is, de 10-15.000ft postaköltség miatt nem szeretném onnan rendelni. Mivel tudnám az érzékelőt kiváltani, amit itthon is lehet kapni és hol tudnám beszerezni?

IE5099 adatlap:
Bővebben: Link

Előre is köszönöm szépen.
(#) sargarigo hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok!

Tudtok-e ajánlani digitális komparátornak valamit? Egy nyolc bites ttl buszon kellene összehasonlítanom az aktuális értéket egy előre beállított értékkel. Egyezőség esetén (vagy éppen ellenkezőleg nem egyezőség esetén) megszakítás jelzés. Én valami nyolc bites XOR kapura gondoltam, de van olyan amit kapni is lehet?
Üdv!
(#) _vl_ válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 2, 2012 / 1

7486, 4 XOR kapu
7485, 4-bites aritmetikai komparátor
74688, 8-bites aritmetikai komparátor
Ezek szerintem léteznek modern CMOS verzióban is.
CPLD-vel, PLA-val lehet építeni 8-bitest is könnyen.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
(#) sargarigo válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Köszönöm (már megint )!
(#) zsa hozzászólása Jan 12, 2013 /

Sziasztok . Lenne egy univerzális tápegységem amiben kiment a bizti , 3db egyenirányító dióda , 1db zener , és egy fet (8N60)

A kérdésem 8N60 fet-et honnan tudom beszerezni vagy valami könnyen beszerezhető helyettesítő létezik-e ?

Köszönöm válaszokat
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Szia!
Keress határértékekre, így. A 8N60-as MOSFET-ről vannak adatok a neten, én is onnan szereztem őket.
(#) zsa hozzászólása Jan 23, 2013 /

Csak gondban vagyok ZTX104A tranzisztor helyettesítőt keresnék (SI-N 80V 4A 1W, B>300 ) . Köszönöm
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Mi a pontos típus? A leírt típusszám hiányosnak tűnik.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia nem hiányos Ez van a tranyóra írva ztx104 http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/zetexsemiconductors/ztx1049a.pdf
HQ-nál megtalálható de nincsen nekik, ezért helyettesítő kellene .
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Mégis hiányos volt, mert a 9-es lemaradt. Keresd a STSA851 típust, esetleg az SMD változatot, ami a FZT1049A. Vagy keress helyettesítőt csak szám alapján, betű nélkül.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Köszönöm hát ha betudom szerezni rendelés nélkül is most már .
(#) chipi hozzászólása Márc 2, 2013 /

Sziasztok!

Alkatrészt keresek digitális hangerő szabályozáshoz.
Olyan alkatrészt keresek aminek szép a jelátvitel frekvenciája e téren.
Pl számításba jöhet e: TC9153 -s ic?
(#) vicsys válasza chipi hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

A PGA2311-et próbáltam, meglepően jó volt hallgatni. Viszonylag egyszerű a kezelése és + - 5V-ról megy.
Következő: »»   5 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem