Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Lapozás: OK   9 / 24
(#) Bazsy21 hozzászólása Jan 26, 2012 /

sziasztok
Van 1 régi távirányítós autóm, de az autóban lévő panelről hiányoznak vezetékek és nem tudom bekötni, mert nem értek hozzá.
Ha valaki tud segíteni, akkor írjon.
Egy kapcsolási rajz is jó lenne.
Előre is köszönöm.
(#) sany válasza Bazsy21 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Legalább egy fényképet tegyél fel a panelről, ha tudsz mert. Így elég nehéz segíteni.
(#) Bazsy21 hozzászólása Jan 27, 2012 /

Itt van mind a két fele.
(#) goodmangepi hozzászólása Jan 27, 2012 /

Sziasztok!

Van egy nem megfelelően működő ( irányítás ) 27Mhz-es autóm amihez az illetékesek szerint kell:
- KA2309 ic ( vevő )
- TX-Z ic ( adó )
Hol tudnám ezeket beszerezni (Budapest - Zugó környéke) és kb. mennyiért?
Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat.
(#) pucuka válasza goodmangepi hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Ezért jó, ha egy témát több topikban is tárgyalunk.
A KA2309 IC az RX2b klónja, a TX2B vel van párban. Az adatlapján van egy kapcsolás, általában az van ilyen autókban. Az adatlap már többször is linkelve lett valamelyik távirányítós, modellezős topikban, lehet, hogy ebben is. Fedezd fel.
(#) goodmangepi válasza pucuka hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Köszönöm a segítséget.
Esetleg egy beszerzési forrást tudsz ajánlani, ha lehet Bp.-en, esetleg zugó környékén.

Köszönöm.
(#) proba válasza goodmangepi hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Eb** rx2b rendelhető.
(#) goodmangepi válasza proba hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Köszi.
Az hogy hol esetleg megtudod mondani?
(#) Coolbass hozzászólása Feb 4, 2012 /

Sziasztok ! Nekem is van egy 27MHz-es távirányítós autóm. Hogyan lehetne azt megoldani,hogy egy 49 MHz-es távirányítóval tudjam irányítani ?
(#) Medve válasza Coolbass hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Hello, a vevőjét ki kell cserélned egy 49MHz-esre.
(#) Coolbass válasza Medve hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

És a vevőjét azt hol találom meg ?Mármint a panelon,hol helyzekedik el,hogy néz ki ?
(#) Medve válasza Coolbass hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Egy gyakorlottabb hobbista felismeri, én sajnos nem látom De, miért akarod ezt kicserélni? Inkább ne nyúlj hozzá...(Fő ismérve ennek a résznek a tekercs, az antenna bemenet és a kis kapacitású kondenzátorok.)
(#) jakus79 hozzászólása Márc 24, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Tamiya autóm, aminek a távirányítója teljesen jól működik, de az autóban lévő vezérlő panelen ai ic megadta magát, az ic-ig elmegy a demodulált jel, amit a távirányítóban lévő ic csinál, de ugye az autóban meg ebből a jelből (impulzus távolságokból) kellene meghajtani a motorokat. No ezt már nem csinálja meg az ic A száma MSL vagy L 9387 OKI. Ehhez nincsen valakinek véletlenül lábkiosztása vagy valami infója? A kapcsolás nagyjából tiszta, de jó lenne ha ismerném a pontos lábkiosztást, hogy tudjak csinálni hozzá egy helyettesítő vezérlőt. A távirányítóban lévő L9362 OKI ic datasheet-je megvan.

üdv
Csaba
(#) tshiky hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok.
Talán tudtok segíteni, nem boldogulok. Van egy 27MHz-es táv. autó TAIYO 93-R és T ic párossal. A google sajnos nem talál semmilyen datasheetet róluk. Ha jól tudom ez az ic 5 kimenetes, ebből 4 tökéletesen működik. Előre, hátra, jobbra és balra megy. Van a távkapcson egy 5. gomb, amire az autó teteje kellene felnyíljon és vizet spricceljen egy motor meg némi fogaskerék segítségével. A távkapcs gombja működik a jelet is néztem szkóppal. Az ic lába, ami ezt a részt vezérli o-án van, gombnyomás hatására nem történik semmi, 0-án van akkor is (illetve egy nagyon minimális 3-4mV-os változás van). A láb egy ellenálláson keresztül egy tranzisztor bázisára megy, a tranzisztor emittere +tápon van (6V), a collectora a motor egyik felén, a motor másik fele GND. A motor működik a tranzisztor működik, az ellenállás jó. Szerintetek az ic-vel lehet valami baj (kuka), vagy valami külső alkatrész tartja 0-án ezt a kimenetet? Esetleg az ic párosról tudtok valami elérhetőséget küldeni? Előre is köszönöm.
tshiky
(#) pucuka válasza tshiky hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Ne haragudj, beírhatod még akárhány helyre a kérdésed, pl. én sem tudtam adatlapot keríteni, de ahogy néztem, pénzért megvehető, vagy legalábbis szóban lehet egyeztetni némely forgalmazóval. Kínai oldal, de biztos tudnak angolul.
Ha ismeretlen, akkor ügyeskedni kell. Leveszed arról a bizonyos lábról a terhelést, és megnézed billeg-e. Lehet, hogy nyitott kollektoros, ezt úgy ellenőrizheted, hogy a terhelés a táp felé volt-e. Ha igen akkor a terhelést helyettesítheted egy ellenállással, és úgy vizsgálod. Lehet hogy tönkrement a kimenet, mert pl. induktív terhelés volt rajta, és átütött. Akkor vagy lemondasz a funkcióról, vagy kuka. Eseleg jó nagy munkával utánrajzolod a kapcsolást, és megnézed mi történik, ha egyszerre két gombot nyomsz le. Lehet, hogy ilyen módszerrel átépítheted, több ilyen kóder dekóder párosnál pl ez a turbó üzemmód. De ehhez kell a kapcs rajz, ami pláne beszerezhetetlen. Hasonlítsd össze ismert kóder dekóder párosokkal, hátha valamelyikre hasonlít, és akkor előrébb vagy.
(#) fercho hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok,

Régi távirányítós autómat próbálom kicsit tuningolni. Tettem bele hátsó LED lámpákat, de sajnos most szaggatva megy az autó, a ledek pedig villognak. (Gyárilag csak fényszórók vannak - nem led -, előremenetkor világítanak).
Van-e valakinek ötlete?

Kislányom nevében is, előre is köszönöm.
(#) Novak válasza fercho hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Szia, mekkora ellenállásokkal kötötted be a LED-eket? És hány darab elemről vagy akkuról megy az autó?
(#) fercho válasza Novak hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Szia,

Megoldódott közben a probléma, az akku volt túlzottan lemerülve. Viszont eredeti állapotban ilyenkor sem ment szaggatottan az autó, csak lassan. Úgy gondolkodtam, hogy ha hagyományos izzó helyett/mellet LED diódát alkalmazok (330 Ohm-mal) az semmiképp nem lesz jó (esetleg valamivel bővíteni kell a kapcsolást), valószínűleg gyárilag ezért sem használtak LED-et. Nos, nem lett igazam. Teljesen feltöltöttem az akkut (4.8V) és jó lett. Talán annyi marad a különbség, hogy ha merül az akksi, megmarad a szaggatás...

Elnézést a "vaklármáért", köszönöm a kérdésedet.

Üdv.

hatso.jpg

(#) Andris999 hozzászólása Jan 12, 2013 /

Szevasztok.
Nem tudjátok honnan lehet beszerezni R/C autóhóz kis rádió adó-vevőt?
Vagy az is jó ha megmondjátok, hogyan lehet csinálni egyet.
Küldjetek már egy kapcsolási rajzot róla.
előre is kőszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) fercho válasza Andris999 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Szia!

Lehet, hogy legjobban jársz, ha veszel egy olcsó új v. használt autót (játékbolt, bolhapiac, aukciós portálok) és abból kiveszed a vevőt, az adó pedig már készen is van - hozzáillő dobozban. Szerintem...

Üdv.
(#) Andris999 válasza fercho hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

kösz az ötletet de nem venni akarok hanem csinálni van egy 3.5 csatornás távirányítóm 40mhz-35mhz ahhoz kéne egy 2 motort (és ha lehet egy led-et) irányító vevő egység a távirányító eredetileg fxd helikopterhez volt!
6*1.5 elemel működik
dobok fel pár képet

köszi a segítséget!
(#) pucuka válasza Andris999 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Hááát, a csinálásról én is lebeszélnélek. Nem olyan egyszerű dolog az, műszerek, szaktudás nélkül, még azzal együtt se. A kapcsolási rajz ezen a területen édeskevés. Más RC -s topikokban is láthatod, mennyi szenvedés még egy kész, egyszer már működő áramkör lábraállítása. Pláne nehéz ügy, ha már meglevő adóhoz kell vevőt készíteni. A vezérlő kóder enkóderek párban vannak, és elég nehéz a beszerzésük alkatrészként.
(#) Kera_Will válasza Andris999 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Akárhogy nézem ez infrás adó a távírányító fényképe.
Ennek apulzáit kellenne át vinni rádióra.
Gyanítom egészen más formában beszél mint az RF eszközök.
Igaz ez csak a benne lévő kódoló ícén múlik.
Rádióval sokkal kisebb sávszélességű modulációt lehet csak alkalmazni mint amit az infra adóknál használnak.
Felejtős...
Max a ház és abenne lévő mechanika gombok,joy, elemtartó leszjó az rf adónak ...
(#) Andris999 válasza Kera_Will hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Aha értem akkor egy külön távirányítós egységet rádiósat vevővel és adóval 2 motor vezérléssel és (ha lehet egy led-et de nem muszáj)!
A lényeg hogy mesze legyen a hatósugara 20m vagy több!
Küldjetek egy kapcsolási rajzott!

Előre is köszi!

(Ja és valaki nem tudja hol lehet beszerezni fogaskereket 2mm átmérőjűt mert elromlott az fxd-helikopterem ahhoz kéne léci küldjetek egy linket!A távirányitó az elözö képen is ott volt a helikopter száma 68668!!)

Előre is kösz!

(#) Andris999 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Aha értem akkor egy külön távirányítós egységet rádiósat vevővel és adóval 2 motor vezérléssel és (ha lehet egy led-et de nem muszáj)!
A lényeg hogy mesze legyen a hatósugara 20m vagy több!
Küldjetek egy kapcsolási rajzott!

Előre is köszi!

(Ja és valaki nem tudja hol lehet beszerezni fogaskereket 2mm átmérőjűt mert elromlott az fxd-helikopterem ahhoz kéne léci küldjetek egy linket!A távirányitó az elözö képen is ott volt a helikopter száma 68668!!)

Előre is kösz!

(#) pucuka válasza Andris999 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Keress rá a modellezős topikokban az RX2 TX2 enkóder, dekóder adatlapjára, azon van kapcsolási rajz is. Talán ebben a topikban is megtalálod, ha visszaolvasol.

köszi!

segíts és keres nekem 2motor (nem muszáj egy led)!

Köszi előre is!
(#) pucuka válasza Andris999 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Mit keressek?

egy távirányítós áramkört ami 2 motort tud vezérelni (és egy led-et de a led nem muszáj)
hatósugár 20m-nél több legyen!

na találtál már?

Következő: »»   9 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem