Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   40 / 173
(#) husjoz válasza proli007 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Köszönöm a válaszokat. Elnézést kérek ha esetleg butaságot kérdeztem. Mindenkinek kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok.
(#) proli007 válasza husjoz hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Hello!
Nem az a lényeg, hogy butaságot kérdezel vagy sem, hanem, hogy megérted-e a válaszokat. Itt főleg fontos, mert az ÉLETEDRŐL van szó, nem másról. Aki az érintésvédelmi alapszabályokkal még nincs tisztában, az ne végezzen feszültség alatt álló készülékekben mérést. (Természetesen a törpefeszültségű berendezés/készülék ez alól kivétel.)
Az iparban feszültség alatti munkavégzéshez (FAM) külön vizsgát kell tenni, és a munkavégzőnek, megfelelő eszközökkel, védelmi felszereléssel kell rendelkeznie. Ez nem véletlenül van így..
üdv! proli007
(#) husjoz válasza proli007 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Még kezdő zöldfülű vagyok ezen a téren ezért is kérdeztem a témával kapcsolatban. Tudom ha valamit elrontok rossz helyre kötök "ami sokba kerül ha túlélem" pótolható az emberi élet nem egyikkel sem szeretnék játszani mert mind a kettő drága. Köszönöm hogy nem azt mondtátok, hogy ne is kezd el,hanem segítő volt a szándék. Nagyon köszönöm mindenkinek.
(#) mate_x válasza proli007 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Helló!
Különböző műszereken(labortáp, oszcilloszkóp stb.) ki szokták külön vezetni egy csatlakozóra a védőföldet(pl.: lásd kép) . Meg tudnád mondani hogy ez konkrétan mire való? Sehol nem találtam erről semmi infót. Mindenhol csak ott van, de nincs bekötve sehova. A legtöbb amit megemlítenek róla legfeljebb, hogy a készülök GND csatlakozója vagy valami hasonló. Előre is köszönöm.
Üdv, mate_x

Névtelen.png

(#) proli007 válasza mate_x hozzászólására (») Jan 11, 2013 / 1

Hello!
Ennek nagyon egyszerű magyarázata van, ezen a ponton (szabványos csatlakozón) keresztül csatlakoztathatjuk a készüléket a szkóphoz. Vagy is megakadályozhatjuk a kettő közötti potenciál növekedést (feltöltődést). Vagy készülékeket GND pontját "masszívan" összeköthetjük. Műszert csatlakoztathatunk hozzá.
üdv! proli007
(#) _vl_ válasza mate_x hozzászólására (») Jan 11, 2013 / 1

Arra való, hogy ne a mérővezeték árnyékolásán keresztül kelljen őket "összeföldelni", mivel az sokszor kényelmetlen (hiszen a mérőcsúcs vége és az árnyékolás csipesze között max. pár centi tud lenni, és ha mozgatjuk a mérőcsúcsot, sokszor macerás vigyázni a csipesz csatlakozására, nehogy hozzáérjen valamihez, amihez nem kéne).
Tehát ezen a GND csatlakozón keresztül összekötöd az áramkör földjét és a szkóp földjét, és onnantól kezdve már csak a mérőcsúcsot kell a vizsgálandó pontra rakni, és készen is vagyunk.
(#) mate_x válasza proli007 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Köszönöm a választ! Ezt nem teljesen értettem. A gnd-t a mért áramkör amúgy is megkapja a bnc csatlakozóról is. Ezekbe pedig általában valamilyen banándugót lehet csak dugni. Ezenkívül a labortápokon ez a csatlakozó csak a védőföld szokott lenni, tehát itt nincs földelve valamelyik kimenet, a védöföld csak "simán" van ott.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) proli007 válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 11, 2013 / 2

Hello!
Azt tegyük hozzá, hogy ezt a módszert maximum a hangfrekvenciás méréseknél követhető. Kapcsolóüzemű, nagyfrekvenciás, és kisjelű méréseknél nem alkalmazható.
Általánosságban a mérőcsúcs GND vezetékét, a legrövidebb hosszban kell csatlakoztatni a mérési ponthoz.
üdv! proli007
(#) napster4 hozzászólása Jan 14, 2013 /

Sziasztok!

Az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy valamelyikőtöknek van-e tapasztalata uni-t oszcilloszkópokkal kapcsolatban. Sok jót és rosszat olvasni magáról a márkáról, de nekem olyan embertől kéne vélemény, aki használ/használt már ilyet. Nekem uni-t multiméterem (UT71E) és induktivitás/kapacitás mérőm (UT603) van, azokkal teljesen meg vagyok elégedve (eddig nem értem mások elégedetlenségét...). Az UT2102CEL lenne a kiszemeltem, ezzel kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata? (vagy bármilyen uni-t oszcilloszkóppal kapcsolatban?)

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) Tinky válasza napster4 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia.
Én is ezt szemeltem ki először, de aztán inkább Atten márkájú szkóp mellet döntöttem.
Nekem az nem volt ebben a szkóp-ban szimpatikus hogy a két csatolna egy vertical résszel rendelkezik.

Anno megkérdeztem nagy_david1-et, ő vásárolt egy ilyen Uni-T szkopot.
Bátorkodok belinkelni a levelét. (alant)

Még annyit szeretnék hozzá tenni hogy E-bayen EU-ból vannak eladók (legfeljebb sírni kell egy kicsit hogy Magyar országra is küldjenek). Így elég olcsón megvásárolhatók (nekem 8E Ft-al többet kellet fizetnem mintha Kínából jött volna, csak ha vámon fent akad akkor az nagy költség).

Én így csak az Atten-t tudom ajánlani. Véleményem szerint megéri az árát (85E Ft)

Remélem tudtam segíteni. Üdv Tamás
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013

Levél.txt

(#) 1984white hozzászólása Jan 15, 2013 /

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik a jobb szkóp számomra:

1.: Trio cs2070 70mhz 4 csati ára 50k
2: PHILIPS PM3267 OSZCILLOSZKÓP 100MHz, 2 SUGÁR ára 50k körül

Szerintetek inkább javításhoz melyiket vegyem meg?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) Ge Lee válasza 1984white hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Privátban válaszoltam.
(#) pucuka válasza 1984white hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Én inkább a Philipset venném meg. 4 csatornára ritkán van szükség.
(#) macera2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

4 csatornára ritkán van szükség Egyet értek. Digit logikai áramköröknél, (TTL / CMOS) pedig érdemes egy u.n. szkóp multiplexert csinálni. Pár IC és már kész is egy 8 csatornás.
(#) pucuka válasza macera2 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Azt is meg lehet kerülni, egy kis agyi memória felhasználásával. Sokkal fontosabb a változtatható késleltetésű második eltérítés.
(#) kistrojak hozzászólása Jan 17, 2013 /

Üdvözlöm a mélyen tisztelt fórum társakat.

Segítségre lenne szükségem. Nagyon rég gondolkodom egy olyan oszcilloszkóp vételén ami tárolni is tud, és lehetőleg ne legyen nagyon drága. Motorszerelő műhelybe lenne rá szükség. A motorkerékpároknál nagyobb frekvencia talán a kijelzőknél tapasztalható, soros 4 hengeres motoroknál a befecskendezőfejek sem működnek nagy frekvencián, ezért nagyon komoly szerkezetre elméletileg nincs szükségem.
2 műszer között hezitálok, az egyik a Pico Scope sorozat, ami körülbelül 60-65000Ft-ért vásárolható meg, és az Ebay-en is fellelhető DSO203 szerkezet amin kijelző is van, ez körülbelül 40.000Ft-ért vásárolható meg.

Érdeklődnék tőletek hogy megfelelne-e nekem a a DSO203 készülék, kicsit jobban elnyerte a tetszésemet hogy beépített kijelző van rajta, de eddig a tanulópénz mindig oda vezetett hogy ami mindent tud az valójában semmit sem... Sok oldalt olvastam ez ügyben és az adatai a felhasználók szerint elfogadhatóak. Kérném akinek lenne véleménye bármelyikről, ne habozzon írjon nekem pár sort. Nagyon megköszönném.

Köszönöm.
(#) pucuka válasza kistrojak hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Mivel neked nincs szükséged nagy sávszélességre, sőt kifejezetten lassú jeleket kell vizsgálnod, a digitális oszcilloszkóp számodra a jó megoldás, különös tekintettel a tárolási igényedre. Úgyhogy a DSO203 jó megoldás.
(#) gordonfreemN válasza proli007 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Ez számomra is kicsit nehéz.
Gyakorlati példával tudnál segiteni megértetni?
Mert engem is érdekel a téma.
Tehát pl egy labortápon miért van ilyen csatlakozó?
(#) kistrojak válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Köszönöm válaszod.
(#) boris hozzászólása Jan 22, 2013 /

Sziasztok!

Egy ilyen szkóp mennyit érhet?

ST-16B

(nem én árulom, csak szeretném tudni hogy mennyi a reális ára)

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) fordkapcs válasza boris hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

A hírdetésben szereplő ár szerintem túl sok egy ilyen szkópért. Szerintem olyan 17...20 között lehet reális, de nézz szét mennyiért lehet kapni hasonló paraméterű szkópokat.
(#) joetaylor válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Én nem vagyok jó a használt árakban de nekem is az volt az első benyomásom, hogy ez egy kissé drága csak nem akartam mondani mert hátha nincs igazam.
(#) macera2 válasza boris hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ha jól láttam ez egy egy sugaras szkóp. Látatlanba javaslom, hogy ragaszkodj egy kétsugaras-hoz .
(#) boris válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Én is azt gondolom, hogy kicsit drága a 26.000 egy ilyen szkópért, és még engedni sem akar.

Az igazság az, hogy azért kérdeztem hogy szerintetek mennyit ér, mert van nekem is egy ilyen szkópom, és szívesen eladnám. És amit fordkapcs írt árat azért el is adnám ha van rá jelentkező.
(#) Baxi válasza boris hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Hi
Inkább EZT venném meg.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Ezzel csak annyi a baj, hogy akár 50 Font is lehet a szállítási költség az Unió országaiba.
(#) macera2 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Megnyitottam az ebajt, -az EZT-nél- szállítási feltételek / Hungary akkor a következőket kaptam:
Economy Int'l Postage 28£ / Express Int'l Postage 40£. Ez se kevés de mégse 50.
És ez már mégis csak egy szkóp.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
(#) DigitalMan hozzászólása Feb 3, 2013 /

Fontos ! A véleményeteket kérném van két szkop kb egy árban és nem tudom melyiket vegyem meg. Én inkább megbízhatóság, strapabíróság (melyik bírja még ki pár évig ha csak hobbiszinten használom) szempontjából nem tudás szempontjából kérdezem hogy melyiket érdemesebb megvenni ?

1. Hameg HM 205-3 2*20MHz tárolós oszcilloszkóp

2.KENWOOD CS-4025 2*20MHz oszcilloszkóp

A hozzá értő válaszokat előre is köszönöm !
(#) Ge Lee válasza DigitalMan hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Igazából teljesen mindegy, de a Kenwood jobban fogja bírni a strapát (később lesznek kontakthibásak a kezelőszervek, és később fognak tönkremenni benne az elkók mert jobb minőségűek).
(#) DigitalMan válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Ha rajtad múlna melyiket vennéd meg ? Tudást és minőséget mindent összevetve. De azért ha óvom őket és csak ritkán használom akkor a kontakt stb. hiba nélkül elmegy még 2-3 évett mindkettő nem ha csak eredetileg is hobbicélra használták őket ?
Következő: »»   40 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem