Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Mitörténik akkor ha csak 3,5V feszt kap? Van a T-Con panelen 5V is de nem igazán szeretném módosítani (drótozni) a panelt. Az eredeti (MMC6100B) alkatrész szerintem a melegtől ment tönkre. Nem értem hogy miért nem építettek be valami komolyab hűtést, esetleg ventilátort a tévébe.
Helló!
Egy a videón láthatóhoz hasonló műtétet készülök végrehajtani egy Samsung LTA320wt-l05 típusú LCD panelen. A képen látható flexibilis NYÁK-on látható egyik kis pontra kell egy vezetéket forrasztanom. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen NYÁKok forrasztásával? Mit visel el ez az anyag? Attól tartok, hogy mihelyt hozzáérek a pákával, egyből megolvad a fólia! Szabályozható Weller pákám van. kb. mekkora hőfokot javasoltok? Bővebben: Link Üdv!
Függ hogy milyen a fólia. Én melegítettem egy 42"-os LCD fóliát mert kontakt hibám volt. Végül hővezető gumit raktam be a fólia és a fém burkolat közé hogy folyamatosan nyomja a fóliát a nyákra. A fóliának semmi baja nem lett.
Pár TV kijelzőt is melegítettünk meg weller pákával, bírták rendesen. Igaz nálunk sokat nem javult a helyzet. Vezetéket viszont nem próbáltam.
Ha az 5V az alaplapról jön, akkor onnan átdrótozhatod. Általában 5V vagy 12V jön fel a T-Conra az terhelhető.
De ha megmondod a pontos T-Con típust, megnézem van e nekem.
Szia. Vettem egy LM1117-et. Beépítettem a tévébe, ma egéssz nap ment a tévé és semmi gond nincs vele. Azt vettem észre hogy a gyári MMC6100B alkatrésszel a tévé sokkal jobban melegedett. De azért a tévé hátuljába beépítettem egy ventilátort. Köszönöm de nem szeretnék venni T-Con panelt.
sziasztok!
Hozzájutottam egy LG lcd tv-hez. a pontos típusa: LG 42pc1rr Az a hibajelenség, hogy amikor bekapcsolom, az elején kivillan a piros led, majd átvált fehérbe. Hallani hogy kattan, szóval indul és azt is hogy elkezd működni a tv, de egy pár másodperc múlva ugyanazzal a kattanással amivel beindult azzal hallhatóan ki is kapcsol a tv.A led továbbra is világít de nem történik semmi.Még annyi idő sem telik el hogy kép vagy hang bejönne. Mi lehet a hiba? köszi a válaszokat
Három évig gondtalanul használtuk Sony Bravia tip. LCD tv-nket, majd decemberben eladtuk. Két hétre rá bekrepált a kép. Hang volt, kép nem, azonban bekapcsolt állapotban látszott, hogy "volna kép", a fekete kép amolyan fényes fekete volt. Elemlámpával megvilágítva sem lehetett látni semmit.
Az új tulajdonosok elvitték egy szerelőhöz, invertert cserélt benne, majd néhány nap múlva ismét ugyanez a probléma jelentkezett. Garanciában ismét szerelő, ezt követően ma ismét "meghalt" a kép. A szerelő szerint biztos, hogy alaplapot kell cserélni horror áron, szerinte ha nem az inverter a gond, akkor csakis alaplap hibás lehet. Felhívtam egy másik szerelőt, aki kimondottan LCD tv-kre szakosodott. Egyrészt azt mondta, hogy még baráti áron is kevesli a 18ezres kiadást alkatrész+munkadíj gyanánt, így úgy gondolja, lehet, hogy ki sem lett cserélve benne semmi, másrészt pedig szerinte ebből a szempontból az alaplapnak nincs köze az inverterhez (ha nem az inverter a hibás, csakis alaplap lehet), illetve szerinte az alaplap is különböző olcsóbb-drágább alkatrészekből áll, ezért elsőre nem mondhatja senki azt, hogy az alaplapot cserélni kell. Épp egy éve, hogy lejárt a garancia. Mi lehet a probléma??? Érdemes ettől függetlenül szakszervízbe vinni? Annyit még hozzátennék, hogy azután kezdődtek a gondok, miután PC-re lett kötve, bár az új tulaj elmondása szerint nem voltak a készülékek bekapcsolt állapotban összekötéskor. Nem HDMI-vel van csatlakoztatva (mi csak úgy használtuk). Várom a segítő válaszokat. Elég ciki a helyzet, mert jó ismerősöknek adtuk el, ezért lelkiismereti kérdés is számomra.
Szia Zolika60!
Az én tévémre lenne valami javaslatod? A képen egy kicsit erős a hiba, nem minden háttérnél jelentkezik ennyire. Várom válaszodat! Üdv. István.
Sziasztok . Lenne egy LG M1917 LCD tv/monitorom . Hibája kb 20 perc után kezdődik , A képernyő közepétől függőlegesen lefelé megnyúlt/ elmosódott a kép (elmosódott részen a menü az tökéletesen látszik ) . Aztán lefagy gobokra nem reagál ,néha figurás karakterek jelennek meg .
Valami tanács még is mi lehet a baj ?
Hello zsa
En meg ijen problemaval nem talakoztam nalam altalaba az inverterel vannak problemak de szerintem nezd att a kondikat a tap ban ha van akkor csereld ki oket, es ha ez sem segit akkor probald a bemenetelnl az alaplapot atmelegiteni nehogy valami kontakt hiba legyen. Remelem h segitettem.
Sajnos nincs. Nyomás nem érte? Olyan mintha megsérült volna.
Köszönöm a tanácsot . A tápot már első körben átnéztem , jónak látom, igaz csak a nagy kondikat teszteltem . Alaplap táp bemenetnél a kondik rendben . Viszont újabb hibajelenség ami viszont kizár pár hibalehetőséget. Ma bekapcsoltam tv csatornát néztem minden rendben is volt az elején nem jött elő a képi hiba 40 percig , viszont az irányítás lefagyott kb 20 perc után nem reagált semmilyen gombra . A kép viszont jó volt ez idő alatt is . Csatolok egy képet a képi hibáról hát ha segít valamit . ahogy látszik fóliahiba nem lehet mert a menü az jó .
Hello
Erdekes hiba jelenseg en meg ijennel nem talakoztam ha van szkopod nezd meg a taplalasi feszultsegeget amik az alaplapra menneka hiba jelenseg elot es utan . En meg megprobalnam holegfuvoval atmelegiteni az egesz alaplapot mivel a hibajaelenseg csak egy bizonyos ido utan jelentkezik en arra tippelek h egy bizonyos alkatresz tulmelekszik es megvaltozik az erteke de viszont az is lehet h rosz az alaplap.
Köszönöm, Igaz szkop az nincs ,de én is melegedésre gondoltam vagy körülötte kiolvadt forpont . De tanácstalanságom legnagyobb oka a gombok/távirányító fagyás is pluszba ,a képhez nem sok köze van .
Csereld a 7805 icet egy probat megermas otletem sajnos nincs
Csak tippelni tudnék, de olyan mintha memóriából nem tudna kiolvasni adatokat, rajzon csak egy memória IC-t találtam. Meg kéne nézni a tápfeszeket esetleg ideiglenesen rákondizni.
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Van egy LCD TV -m és az a hibája, hogy mikor bekapcsolom sötét a kép és ahogyan melegszik egyre jobban jön befele a kép. Először csak akadozva, néha kifehéredik, összemosódik, aztán bejön a kép de rebeg le fel. TV szerelő azt mondta, hogy nem talált, hozzá olyan alkatrészt ami passzol bele. Azt mondta valami panelt kellene kicserélni. Én hallottam olyat, hogy van olyan szerelő aki csak a panelen cserélgeti ki a hibás alkatrészt. Nem tudnátok mondani valamit?? Meg lehet csinálni? Segítségeteket nagyon köszönöm!
Nem vagyok nagy szaki de ez lehet táp hiba is , alacsony feszültség (foltszerű fehér képernyő) , rossz tápszűrés a remegés PL-ul . Hogy érted sötét a kép ? Látszik a kép vagy sem? Vagy pedig egyre erősödő fényerő ?
Köszönöm megnézem az ic-n a feszültséget meg van -e . Kapcsolási rajzom van hozzá hála az ég .
Mikor bekapcsolom először egyáltalán nincs kép. Aztán bejön a kép, de először még csak úgy, hogy nagyon rebeg és megakad, aztán megint rebeg és újra megakad. Néha pedig megakad és egyre fehéredik kifelé, aztán megint visszajön. És kb 20-30 perc múlva már bejön teljesen a kép, de ugrál fel-le, úgy, hogy a teljes kép teteje az benne van a kijelzőben, de az alja az nagyon ugrál és az nem is látszik a kijelzőn, csak mikor néha annyira felugrik.
Egyébként Egy téli hideg napon hoztam haza a TV -t és én kb 1 órát vártam vele aztán már be is dugtam és bekapcsoltam. Volt aki azt mondta, hogy azért lett ez a baja, mert nem vártam eleget. Egyébként mikor elkezdődött ez a hibajelenség egy pár hónapig úgy nézet ki ez a hiba, hogy ugyan így csinálta ahogy leírtam, csak a végén teljesen elmúlt a rebegés és mintha semmi baja sem lenne.
Sikeredet méregetni . Hideg állapotban 15.5V és 5.5V -ot mértem stabilan a tápegység kimenetén terhelés mellet is . Ami megegyezik a gyári adatokkal. Viszont terheléssel 10-20 Perc után a 15.5V ágon ( 16.87V-ra ) emelkedik a feszültség és ingadozik 16.5- 17V ig . Első körben a gombok fagynak le a kép jó . Aztán áramtalanítás újra bekapcsolom és jön a képi hiba , kis idő után a gombok is lefagynak .
A primer és a szekunder oldalt elválasztó trafó kimenete egy MBR10200CT diódára megy . Kimenetén 15.5V jön ki ,de terhelés nélkül is megemelkedik a feszültség 20-30 perc után 16,7V -ra . 5v ág MBR10100CT keresztül stabilan 5,5V marad . Nem lehetséges hogy a MBR dióda rosszalkodik ?
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy LG RZ-27LZ55 típusú LCD tv-m. Olyan hibája van, hogy bekapcsoláskor csak felvillan a képernyő egy fél pillanatra, viszont olyankor jónak tűnik a kép. Viszont a felvillanás után nincs már kép, de hang van. Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak el? Lehet, hogy az inverter kártya a hibás? Itt találtam egy másik kártyát: http://www.flatscreentvparts.co.uk/LG-RZ-27LZ55-INVERTER-BOARD-4HV0708001 csak nem tudom, hogy biztos ez a kártya-e a probléma. Tudna valaki segíteni abban, hogy tudok meggyőződni arról, hogy ez a kártya jó-e? Előre is köszi. Üdv.: Szabi
A jó szerelő valójában nem panelt cserél, hanem megjavítja magát a hibás panelt.
Egy panelcseréhez valahogy nem igazán kell szerelőnek lenni, legfeljebb csak annyiban, hogy szakmailag tudja, egy TV-ben melyik panel milyen funkciót lát el, s az adott hiba esetében melyik panel a felelős. Nekünk a régi-régi szines tévénken (Videoton Supercolor) egyszercsak - lila lett a kép. Akkor még nem panelnak hívták az ilyen részegységet, hanem modulnak. Kijött hozzá a szerelő, - Y modul csere, x forintért. (ám ha elviheti a "rossz panelt", levon a javítás árából y forintot.) Annyira kevés volt az az y forint, hogy mi úgy voltunk vele, inkább maradhatna. ([i]aztán utólag az is kiderült, ezeket a rossz modulokat egy kis Gelka szervízben a Mikszáth Kálmán téren szépen megjavították és "újrahasznosították" ...) Alaposan átnéztem a modult és egyből kijött a hiba - az egyik ellenállás lábánál elengedett a forrasztás. Megküldtem a pákával ... azóta is jó. Az ilyen modul (panel) cserés szerelőkről csak még annyit, hasonítva más szakmákhoz - amikor egyszer kijött hozzánk valami "bádogos" az ereszcsatornát javítani, mert az a könyöknél lyukas volt, nem ám forrasztópákával, cínnel és "lettwasser"-rel jött ki, hanem valami tubusos sziloplaszt-féle trutyival. Na - köszönöm szépen én az ilyen "bádogost".... Régen a karosszéria lakatosság sem arról volt egy híres szakma, hogy "csak"simán lecsavarozza a régi és felcsavarozza az új kariosszéria-elemet, hanem kihegesztette a rossz lemezeket, meg átglettelte, simára csiszolta, kiegyengette a horpadásokat, esetleg még szinre /szakszerűen/ le is fújta, stb. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Sajnos ez ma már csak elméletben van igy. Akkoriban egy készülék akár éves fizetésbe is került, mig a müszerész munkadija elenyészö volt. Ráadásul az akkori panelek (modulok) javithatóak is voltak, a maiakról sajnos ez aligha mondható el. Szinte kizárólag SMD technologiával készülnek, amikbe igen körülményes az alaktrészcsere, olyasmi meg szinte teljesen kizárt, hogy probaképpen kicserélj egy ilyen panelen egy alaktrészt. Vagy a panel vagy az alaktrész nem éli túl az ilyen cserét, arról beszélve hogy sok fontos 100 lábút igen körülményes beszerezni.
Igy a javitásra csak a legjobbak, legmegszállottabak szánják rá magukat - és még akkor sincs a siker garantálva. Az utobbi idöben valóban látni némi érdeklödést az ilyen, inkább mondanám felujitásokra - azaz a hibás modult megprobálják a cégek megjavitani, sajnos a hatásosság nagyon kétséges, hiszen ahány berendezés, annyi modul, és még ki sem lehet probálni, mert nincs miben.
Én megértem, hogy teljes mértékben felháborodsz ezeken, viszont én egyenlőre segítséget szeretnék kérni, hogy ki tudjam szűrni, hogy tényleg az a modul a hibás.
Ebben tudsz segíteni?
Lehet az inverter is hibas, de lehet a csovek kozott is hibas es ez sajnos a kartyacserevel sem fog elmulni.
Ha ki tudod venni, akkor lathatod rajta az ismetlodo egysegeket, amik meghajtjak a csoveket. A hasonlo alkatreszeket kimered es ha nagyon elter egyik a tobbitol, akkor eselyes, hogy az inverterben hibas valami. Ezekben a vezerloelektronikanak az a feladata, hogyha barmelyik cso hibas aramot vesz fel (szakadt vagy zarlatos) akkor az osszeset blokkolja. Ezert pl. a csovek csereje nem segit kideriteni a hiba helyet.
Ok. Akkor este kiveszem belőle az inverter modult, és körbemérem a hasonló alkatrészeket. Viszont ha induláskor felvillan egyet a kép, és minden jól látszik, akkor lehetséges, hogy a vezérlő panel működik?
Ha lehúzom a világítás csatlakozóit az inverter panelről, akkor a csöveket ki lehet valahogy mérni? Köszi a segítséget.
Csoveket EGYSZERUEN nem tudod lemerni. Menet kozben is nagyon korulmenyes, mert nagyfrekis nagyfeszultseg van rajta.
Ha a vezerlo panelen a videojelet eloallitot erted, akkor igen. Es az LCD panel is jo. Csak a hattervilagitas nem. Meg azt nezd meg, hogy a hattervili panelje kap-e inditojelet a 2sec utan. Mert a legtobb helyen ugy oldjak meg, hogy hatter kap feszt es ON jelet. Aztan o vagy vilagt vagy nem, az az o belso dolga. Mas esetekben viszont a vezerlopanel fele visszajelent (mint a projectorok), hogy jok-e a csovek. Ez konnyen eldontheto, mert kikapcsolasa utan ra kell vilagitani szembol es ha o kontrasztos volt a kep, akkor havanyan lathato marad. Vagy egyszeruen belevilagitani hatulrol a csoveknel valamivel es akkor a kep egy reszlete latszik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |