Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 281
(#) Baland07 hozzászólása Jan 13, 2013 /

Üdv!

Az alany HP Pavilion dv6-2006eg Notebook.
A hibája pedig: akkuról megy a laptop normálisan és tölti is kikapcsolt állapotban a gépet, de amint bedugom a hálózati töltőt abban a pillanatba leáll a gép. 1 órát bír kb az akkuja.
(nem melegszik, nem az enyém a csak érdeklődök)
Ha valaki tudja mi lehet a probléma kérem írjon, (fontos lenne) köszönöm.

(#) Bonanza02 hozzászólása Jan 14, 2013 /

Acer Aspire 3630 a készülékem. Megadta magát. Nem indul el. Se bios, semmi nem indul. Van valakinek tippje, hogy mit lehetne csinálni vele? Használtan vettem fél éve, eddig jó is volt. A netet nézegettem és pedrive-ra tettem egy biost. A notbook látja is a pendrive-ot, de onnan nem is olvassa be a biost.
Nagy segítség lenne, ha valaki tudna egy megoldást.
(#) Rafael válasza Baland07 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Nekem csak tippem lenne, amúgy nem értek hozzá. Mérd ki, hogy a töltő hány Volt feszültséget ad, lehet az ment tönkre. Ugye kb.: 19V-nak kellene lennie. Szerintem, ha ennél jóval magasabb vagy akár esetlegesen valami hiba miatt megváltozott volna a polaritása, akkor letiltja a gépet azonnal a beépített védelem. Ha a töltő rendben (és ennek a laptopnak ez a saját töltője), akkor a gép tápcsatlakozójánál vagy az inverterénél lehetne keresni a hibát, de oda szakértelem kell.
(#) lsilent válasza Baland07 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Mi van abban az esetben ha be van dugva, és úgy indítod? Illetve ha az aksi sincs benne, csak tápról indítva! Megy avagy nem? Milyen a csatlakozója a tápnak? Center pines vagy hagyományos 2 pólusú?
(#) Baland07 válasza lsilent hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Szia.
Akkor elindul de csak fekete a kijelző és világítanak az érintő gombok, de nem bootol be. Ha aksi sincs benne akkor is ugyan ezt csinálja. Középen nincs tüske a tápkábel csatlakozóján.
(#) geza22 hozzászólása Jan 15, 2013 /

Sziasztok!

Nx7300 HP noti hálózati adapter kérdésem mi a szerepe a harmadik szálnak.

Üdv: Géza

Cs.jpg

(#) Bonanza02 hozzászólása Jan 15, 2013 /

Nem akarom áthozni a témát, de hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1367034.html
(#) bbalazs_ válasza Baland07 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Kiprobaltad mar masik tappal?
(#) bbalazs_ válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

A notebook hogyan lathatja a pendriveot, ha nem indul el? Vagy valami vész-biosra gondolsz, ami telepiteni tudja a nagyot? De ha tudod, hogy latja, akkor errol valahogyan tajekoztat a laptop, nem?
Szoval szerintem a hibaleiras kicsit santit valahol.
Szerintem probald leirni ujra.
(#) lsilent hozzászólása Jan 15, 2013 /

szerintem ez nyugodtan hozzátok át a másik topikba. A laptop javítás a neve. De az kérdés azért, ahogy előttem irták hogy mi is pontosan a baj?. Nem kapcsol be, vagy nem bootol, mivel jelzi, hogy bekapcsolt, de képet már nem ad. Nagyon nem mindegy.
(#) Bonanza02 hozzászólása Jan 16, 2013 /

(áthoztam

Acer Aspire 3630 a készülékem. Megadta magát. Nem indul el. Se bios, semmi nem indul. Van valakinek tippje, hogy mit lehetne csinálni vele? Használtan vettem fél éve, eddig jó is volt. A netet nézegettem és pedrive-ra tettem egy biost. A notbook látja is a pendrive-ot, de onnan nem is olvassa be a biost.
Nagy segítség lenne, ha valaki tudna egy megoldást.

(#) bbalazs_ válasza Bonanza02 hozzászólására (») Válasz • Kedd, 15:02 /

A notebook hogyan lathatja a pendriveot, ha nem indul el? Vagy valami vész-biosra gondolsz, ami telepiteni tudja a nagyot? De ha tudod, hogy latja, akkor errol valahogyan tajekoztat a laptop, nem?
Szoval szerintem a hibaleiras kicsit santit valahol.
Szerintem probald leirni ujra.

(#) Bonanza02 hozzászólása Jan 16, 2013 /

Látja a pendrive-ot az Acer-es speckó billentyűzet kombináció esetén. De a pedrive csak világít, nem villog. Tehát onnan nem olvassa be a rátöltött biost. Vagy lehet az is, hogy a rátöltött bios mégsem az, amit várna. A netről kerestem biost.

Az egyik kérdésre ezzel válaszoltam is. Nem ad semmi képet. A bekapcs után a kapcs gomb zölden világít, a CD-t indítja, a HDD-t nem, a biost nem. Ennyi.
Egyszercsak úgy maradt, hogy bekapcsolásnál megjelent a képen az Acer nagy felírat és lefagyott. Újraindítás után már semmit nem csinál. Akku nélkül, akkuval csak akkuval ugyanaz a jelenség.
(#) fgabi válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Másik pendriveról próbáltad-e már? Nekem egy régebbi 512-es van ilyen célra, azzal működni szokott. Milyen fájlrendszerű a pendrive? Ezek szoktak gondot okozni.
Üdv. Gabi
(#) bbalazs_ válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

ITT egy leiras, hogyan csinaljak masok. A hozzaszolasokban olvass lejjebb.
(#) Bonanza02 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Az Aspire One helyreállítást már néztem a Youtube-on is filmen. Ez nem ugyanolyan belsőleg sajnos.
FAT rendszerben szigorúan.
Másik pendrive? De ezt látja legalább. Próbáltam másikkal, azt nem is látja.
Tudna nekem ehhez a típushoz egy korrekt bios fájlt küldeni?
(#) fgabi válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Ezzel mennie kellene, de bizonyára te is ezzel próbáltad. Acer oldaláról származik. Közvetlenül a bios-ba égetni nincs lehetőséged, vagy nincs a környékeden valaki, aki megcsinálná? Kb. 15 perces munka lenne(ha szét kell szedni hozzá a gépet). Bár az ic típusát nem néztem még.

ZL63A22.WPH

(#) Bonanza02 válasza fgabi hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Igen, ZL6 az alaplapja. A bios is ez lenne. Már 5 db pendriv-ot próbáltam, de mindnél ugyanaz a helyzet sajnos. Szentes környékén nincs. Szombaton megyek Dunaújvárosba, ha útközben lenne valaki, aki megtudná csinálni, az nagyon jó lenne. Nem ingyen persze.

Remélem jól csinálom: Fn + Esc + Power. A pendrive-on a led világít, de semmi tovább.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) Bonanza02 hozzászólása Jan 17, 2013 /

Nem valami .fd kiterjesztésű fájl kellene neki mint az Acer One-nak?

Még crisis disk-el is megpróbálhatod ha esetleg eddig nem tetted.
Így:
"1) Download Crisis Disk maker above.
2) Create Crisis Disk using WINCRIS (need a floppy disk or usb pen drive/usb flash drive).
3) Remember to replaced the "BIOS.WPH" file with yours. It is important to rename the BIOS file to "BIOS.WPH".
4) Make sure the battery is connected to the laptop. Power cord must be disconnected from the laptop. Also laptop need to be in power-off state.
5) Hold in Fn+Esc then plugged in (AC) power cord. The Power button flashes orange once.
6) Then press the power button (without releasing Fn+Esc key).
7) The USB floppy drive/pen drive/flash drive light will flash as it reads the BIOS file from the disk. You can release Fn+Esc key.
8) While in recovery process, display will always blank.
9) Recovery process will take a while (a minute or two). Laptop will automatically restart when recovery process succeed. You should see POST after restart."

Kicsomagoltam a Crisis-t, rátettem a pendrive-ra, a könyvtárban lévő BIOS.WPH-t kivettem, és az általad küldöttet tettem be helyette BIOS.WPH-nak átnevezve. Ugyanaz a helyzet, nincs változás.

A programot elindítva készítetted el a pendriveot, vagy csak simán rámásoltad a fájlokat?

Rámásoltam. Az nem frankó?

Azt hiszem nem. A wincris-el kell indítani. A bios-t előbb kell bemásolni a crisis mappájába.

3 db fájlt csinált a pendriv-ra. A .WPH-t , a MINIDOS-t és egy Flash-t. De nem okoztam örömet vele a notbooknak sajnos.

Akkor így nem fog menni szerintem. Közvetlenül az ic-be kell beírni. Persze ha egyáltalán a bios lesz a gondja a gépnek...
(#) bbalazs_ válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

PONTOSAN betartottad a lepeseket, amit fgabi irt?
Ugye ott addig nyomva kell tartani az Fn+ESC-t, csatlakoztatni, power gombot nyomni, amig nem kezd villogni. Es csak ezutan elengedni.
Elem benne van?
Vartal utana max 5percet? (a leiras szerint ketto eleg, de sosem lehet tudni)

Felvillan a naracs led, amikor csatlakoztatod?
Masik tappal nem probalkoztal?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013

Még annyi, hogy akkut, hdd-t én ki szoktam venni ilyenkor.
(#) vzoole válasza geza22 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

A harmadik kábelen adatkommunikáció folyik, így nem lehet akármilyen töltővel tölteni.
(#) lsilent válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Abszolút nem vagyok meggyőződve arról, hogy neked bios hibád van. Mire alapozod?
(#) Bonanza02 válasza lsilent hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Mi lehetne még más? Nem boot-ol be egyik napról a másikra. Acere típusbetegség.

bbalazs-nak
A Youtube-on is az van, hogy FN+Esc nyomva, és a bekapcs addig amíg nem kezd el világítani a pendrive. El kell engedni ezután a powert, majd villogni (olvasnia) kellene pedrivenak -ot()
Következő: »»   108 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem