Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése szubládához
Lapozás: OK   1 / 2
(#) kissto hozzászólása Okt 30, 2007 /

kinek milyen 5lete van?
(#) kissto hozzászólása Okt 30, 2007 /

15 V-os adapterre(nincs benne egyenirányító)
(#) punkkazy válasza kissto hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Megtudhatnánk az adapter teljesítményét ( Watt, VA, vagy esetleg az ameprokat??
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 30, 2007 /

Belulrol hidalt autos IC-t keress
(#) kissto válasza punkkazy hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

15V/0,8 A ez áll rajta
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 30, 2007 /

12W-os tappal hogyan akarsz 30W-os vegfokot epiteni?

Epits egy TDA2030-es erositot (van rola tema itt a forumon) es kesz.
(#) punkkazy válasza kissto hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Szerintem is TDA2030. Van itthon egy Trust háziomozim, abban is TDA van a basszusnál. Félek az az adapter oda is kevés lesz...
Mondjuk 8 ohm-ról, meg TDA2030-as IC-vel talán.

(Van TDA2030A és TDA2030: különbség, a teljesítmény, az A jelűnek nagyobb)
(#) Kovidivi válasza kissto hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

szerintem vegyél egy nagyobb (min.40VA-es) trafót, és ha megvan, segítünk 30wattos erősítőt építeni! 12watt nagyon kevés!
(#) Parázs Gábor válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Szerintem meg min.60VA föleg mert szubnak lesz.Kell a tartalak.
(#) edwinke hozzászólása Nov 9, 2007 /

Üdv! Kérdésem igazán nem ide való, de annyira banális, hogy topicot nem szívesen nyitnék neki:

Van egy LG LAC 4710R autórádióm, amit mar beraktam a kocsiba, de hangszórók még nincsenek hozzá.
Arra gondoltam, hogy ideiglenesen rákötöm a szobai hifim hangfalait.
Az volna a kérdésem, hogy ez működik így? nem okoz problémát? nem megy tönkre semmi?? nagyon nem értek hozzá

a választ köszönöm előre!
(#) vicsys válasza edwinke hozzászólására (») Nov 9, 2007 /

Hangerővel, zárlattal vigyázni. Sztem nem lesz gond. (ha mégis, engem ne szidj...)
(#) tomeee hozzászólása Dec 20, 2007 /

hali!nemtom jó témában teszem e fel a kérdésem!azlenne hogy van egy yamaha crx m5 erősítőm és van rajt egy subwoofer kimenet!és ha oda kötök egy erősítőt azon nekem a magas közép mély,minden szól!mert sztem elvileg csak a mélynek kellene!nemtud valaki valami megoldást?vagy esetleg be lehet rajt állítani vagy én nemtom!az a kár hogy távirányitóm nincs hozzá!előre is köcce a válaszokat!hali
(#) aflmor válasza tomeee hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Ezt már nézted?: Yamaha Audio CRX-M5 user manual
(#) szamóca válasza tomeee hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Szia!
Nem feltétlenül kell a sub kimenetnek szürt jelet szolgáltatnia. Más készülékeknél sem csak a mély frekik jönnek rajta.
Valószínűsíti a gyártó hogy aktív szubládát hajtanak majd róla, amiben már benne van a szürőkör, ami ráadásul még állítható vágási frekivel is rendelkezik.
Tehát "sima" erősítőt csak akkor tudsz használni , ha raksz elé egy aluláteresztő szűrőt.
(#) Kovidivi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

például ez jó is lesz: low_pass_filter
(#) tomeee válasza szamóca hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

értem!!köcce szépen mindenkinek
(#) mefi01 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

nemtod megmondani hogy ez milyen tartományban engedi át a hangokat? Hz-ben?
és ez mennyit vesz visaz a teljesítményből?
(#) mefi01 válasza mefi01 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

ja meg még azt szertném kérdezni , hogy elég ha csak 1 oldalt elkészíteni ?? a right és a left oldalakra gondoltam

én erősítőre szánnám, és mivel csak 1 csatornát használok 1 hangfalra ezért gondolom hogy nem szükséges
(#) Kovidivi válasza mefi01 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

mennyit vesz vissza a teljesítményből? - a kb. 120Hz feletti frekvenicákat csökkenti elég rendesen, máshonnan nem vesz le "teljesítményt". vigyázz, ez a kapcsolás az erősítő elé kell!
ha csak mono kell, de szteró a jeled, akkor érdemes megépíteni egy-az-egyben, mert ígym indkét jel mélytartománya fog szólni a hagnfalon.
(#) mefi01 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

akor úgy fogom megcsinálni,
hogy megcsinálom légszerelésben az 1ik odlalt, azt beleteszem 1 vékony csőbe,
az elejébe 1 rca dugót, a másikba 1 rca kimenetet

azért rca, mert a gépből rca jön ki és az erősítőbe is az kell

mivel az rca dugó csak + - os ezért egyértelmű hogy csak az 1ik oldal lesz "sub"

kösz szépen a rajzot

(#) Kovidivi válasza mefi01 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

nincs mit!
(#) Kesu hozzászólása Máj 25, 2008 /

sziasztok nekem autoba kellene kb egy olyan 25-30wattos subwoofererosito de ha lehet minnel olcsobban es ha kel hozza valami szuro vagy pufferkondi azokhoz is kene nekem vmi rajz vagy bekotes vagy vmi szoval amitek van tegyetek fel lecci elore is kosz a segitseget
(#) szamóca válasza Kesu hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Nem roszindulatból, de vegyél egyet. Attól olcsóbb-gyorsabb nincs.
(#) Kesu válasza Kesu hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

hat gondoltam mar ra de azert kossz az 5letet
(#) witti hozzászólása Szept 8, 2008 /

Sziasztok!
Házimozi subládát építenék. Van egy kb.: 50Wattos sima 24V-os, egyeirányítva 31,2V-os trafóm.
És ehhez keresek valami végfokot ami hajtaná a hangszórót. Illetve valami olcsóbb kategóriájú 16-20cm subwoofer hangszóró is érdekelne. Miket ajánlotok?
(#) cleetus válasza witti hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Nézz szét esetleg itt az erősÍtőkapcsolások között,biztos van neked megfelelő köztük.Hangszóróra mennyit szánsz?Van egy frankó 20 centis szub,Monacor raptor a neve,hallottam szólni, a mellette lévő 30 centis axton ládát megalázóan leszólta.Mondjuk van ára is a kicsikánek, 18 ropi a marionban.Ez mondjuk megéri az árát,eléggé süket ember vagyok,de ez nekem is elégséges hangot szólaltatott.Vagy ha ez drága, a Conradnál van egy Impulse kickbass hangszóró,bár ahoz meg az erősÍtő lesz kicsi.Olyan 8000 ft környékén van darabja.Remélem segÍtettem valamicskét.
(#) witti válasza cleetus hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Semmi egetrengetőt nem akarok ám, túl vékonyak a falak, szomszéd meg van bőven. /Sal szerű dolog ide elég lenne./ Végfok téren, meg nemtom mi lenne jó sima trafóhoz subra, (mert a legtöbb ic "+-" tápot igényel).
(#) cleetus válasza witti hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Akkor inkább tda2030-asból kellene épÍtkezni.Van erre egy topik,ott rengeteg minden le van Írva.
(#) szamóca válasza witti hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Ez nagy
Idézet:
„Sal szerű dolog ide elég lenne”
(#) cleetus válasza szamóca hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Akkor meg inkább 500 ft-os lomexes hangszóró,13 vagy 16 centisből kettő,az is megfelelne,és olcsó is.Én is ezeket nyúzom,nagyon jók(még szélessávú üzemben is!).Szóval akkor a legjobb lenne 2db tda2030 és két ilyen hangszóró.Olyan 4-5 literes ládával jól mennének,
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem