Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Az biztos, hogy a kártya döglött és olykor a külön csipes RAMdac a hunyó én azzal kezdeném, egy átmelegítés megoldhatja ideiglenesen a problémát.
Ktulu GTX-nél nem valószínű, az elkóhiba.. ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Sziasztok!!
van egy kis problémám remélem tudtok segíteni. A gépemben alaplapi VGA van és a mai nap hoztak nekem egy VGA-t :Gainward 8600gt 512mb ddr3, be raktam a gépembe és bejött meg a driverét is automatikusan fel rakta a windows 8. fel telepítettem a Call of Duty 2-t utána újra indítottam a gépet és már képet nem adott, vissza tettem az alaplapiba ott meg bejön és minden stabil de a Gainward VGA-n semmi kép be kapcsol a gép meg hűtő minden megy csak képet nem add be de az alaplapin meg igen. Nagyon Örülnék neki ha tudnátok segíteni, előre is köszönöm
Eléggé egyszerű a magyarázat.
Totál rossz a videokártya! Van olyan. Nekem egyszer egy S3 Virge4DX AGP-s kártyám csinálta mindezt, de fordítva. Induláskor még minden bejött ((mármint az induló fekete-fehér "DOS-os" kép), ám amikor a windows elkezdte betölteni a saját műsorát és átváltotta a kártyát a drivere alapján a komolyabb tudásra és más felbontású beállításokra, már semmi sem jött. Csak a feketeség. Aztán újraindítva - újra ugyanez. Sajnos az ilyennek szó ami szó - kuka ... A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Milyen alaplap az amibe beleraktad? (pontosan)
ne haragudj de hogy tudom megnézni azt tudom hogy Inteles de pontosan nem tudom
Nem kell külön táp a VGA-nak? Illetve ha az be van kötve, elég erős a gép tápja hozzá?
Én úgy tudom, hogy az alaplapit le kell tiltani ha kártyát raksz be.
de akkor nem jött volna be a kép amikor először beraktam a videokártyát mert ment egy 2 óra hosszáig utána újra indítottam és már semmi kép nem volt de a gép ment szóval nem tudom :S
Sziasztok! Az lehet a kártya hibája hogy a drájvert nem lehet feltelepíteni mert amikor a képfelbontást állítaná be akkor kikapcsol a monitor, majd újraindul a gép. Újraindításnál csak az XP betöltésig jut el, a bejelentkezés már nem jön be (kikapcsol a monitor).
Aztán kb egy perc múlva kákhalál, valami drájver fájlra hivatkozva. Két kártyával is ezt csinálja HD26000xt és egy 6800gs el is két különböző alaplapban is kipróbáltam különböző OS-el mindkettőben ez a helyzet. A kártyák AGPsek, vaterán vettem, a 6800 csíkozott is. A régi 9800próm is csíkozott, annak mégis felment a dréjvere. Viszont kaptam kölcsön egy tutira működő radeon 7000-et azzal jó volt, felment a drájver, de ez nem tudom mérvadó-e mert régi kártya. Most nem tudom merjek e venni még egy harmadik videokártyát, mert ha azzal se jó megint bukok egy csomó pénzt. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Igen ez vga hiba. Írtad is, hogy csíkozott. Ez memória, vagy gpu hibára szokott utalni. Egyszerűen a bga forrasztás megadta magát. Javíttatni nem éri már meg ezeket a kártyákat sajnos. Ha veszel is másik kártyát, olyat vegyél ami nem csíkoz, és rendesen működik. ha van lehetőség garanciát is kérj.
A HD2600xt mondjuk nem csíkozott, de kikapcsolta a monitort win. betöltésénél ugyan úgy mint a 6800gs, de az is csak a biosz-nál csíkozott. Szóval akkor nem az AGP-portal van baj, megnyugtató, ez a lényeg. Köszönöm!
![]()
Esetleg a nem csíkozónál lehet még hibás driver.
Sziasztok.
Van egy asus V7700 TIVX 32M videokártyám. Mindent kipróbáltam a driver is gyári, de a kép a tv-n nem jó, sőt visszakapcsolás után a tv-n jobb és bal oldalt is nagy lila mágnesezett tér marad a tv-n. Sima kompozit kimenetét használom, de az svideo kimenetnél is ez a baj. Egy hete bújom az összes fórumot és nincs válasz. (kép) Valami zavarja de mi? mindent kihúzok akkor is, ilyen. Meg azt írja, hogy az alaplap nem ad elegendő áramot vagy valami hasonló, ami kizárt szerintem mert a 128Megás kártyámmal nincs hiba. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Nem hiszem minden más normális képet ad.
Akkor öreg és tönkrement, szerezz valami másik kártyát.
nem lehetne azt a zavaró csíkokat kiszedni valami szűrővel?
És miért mágneseződik a tv?
Foglalmam sincs, de ne foglalkozz vele, forintban nem mérhető értékük vannak ezeknek a kártyáknak, ha eljössz, adok párat.
![]() ![]()
Mégis mi lenne a megoldás? Másik kártyával jó, tehát döglött, vagy szimplán rohadt öreg, vagy más szabványt tud csak. Bármelyik is, nem lesz rá megoldás, főleg nem itt. PH-n talán esélyesebb lenne.
Szia!
A ferde csíkok a földhurok miatt vannak. Nézd meg azt, hogy földelt dugaljba csatlakozik-e a számítógép.
Igen, de írta, hogy, ha mindent kihúz, akkor is ilyen és ezek a kártyák ilyenek. A radeon 9xxx volt tapasztalatom szerint az első ami értelmes képet mutatott, próbáltam hasonló kártyákat és mindnek rossz volt a képe, mondjuk nem így.
Kondenzátorcsere talán segíthet, de én nem foglalkoznék vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |