Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   94 / 248
(#) blasz válasza pucuka hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Hajaj arra kicsi a mühelyem hogy mindent elhozzak.Ami kell az már itt van
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) ronin75 válasza blasz hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Más nem hozhat el onnan dolgokat?
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

A nagy fok-gyem táp nem volt? Abból hozzál kettőt. valami hangfrekis, vagy nagyfrekis generátort még túrhatnál magadnak.
(#) blasz válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Csak rajtam keresztül,de már leginkább célműszerek vannak régi ML termékek,a legtöbbjéről fogalmam sincs micsoda,nagy böhöm nehéz darabok
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ha csinálsz képeket, akkor súghatunk.
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Én meg megyek hazacipelni
(#) blasz válasza pucuka hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ennyi képem van
(#) peterpan válasza blasz hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Van mihez fölnőni..ha már elhoztad. Különben mennyire nem vágod a pitét?

Azért, ha alkalom lenne rá, megnézhetném a maradékot? Van rá lehetőség?
(#) blasz válasza peterpan hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

A szkóphoz teljesen süket vagyok,egy utolsó végfok épitése után jöttem rá hogy kell szkóp,a gerjedés okát megkeresni,de tanulom a kezelését,végül is ezen minden megy csak szűk a képe.A többi dolog kezelése mind megy.48 évesen lassan fog az agyam 1 éve még csak elemet cseréltem ma már sok megépitésen vagyok túl

Ezt holnap tudom megmondani az öcsém és egy másik emberé a cucc megkérdem.A másik egy roma ember,semmi baj vele csak a számokat nem ismeri csak a magasakat.

Köszi. Attól függ, milyen magasakat

Hibás kettős táp 7000Ft elég magas?
(#) blasz hozzászólása Jan 21, 2013 /

No de ettől a szkópom nem javul még meg...
(#) Doncso hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok. Mivel idegen számomra az orosz technika, gondoltam ide írok. Lenne orosz C1-70-es szörny. Trigger problémát véltem felfedezni. Ami érdekes, hogy kalibrátorról adva jelet, NORM és GROB állásban végül is szépen megfogja, de ha generátorról adok neki magasabb frekit, akkor nem igazán akarja megfogni, ahogy emelkedik a frekvencia, úgy először akadozva, majd teljesen elejti a triggert. A stab potival nagyon nehezen meg lehet állítani, kábé mint egy junosz tévé szaladását. A kalibrátorban van még 1MHz es négyszög, ezt esélytelen elkapni.
(#) proli007 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Hello! A szinkron kapcsolónál kell lenni Hálózat-Dc-Ac és nagyfreki állásnak. üdv! proli007
(#) Doncso válasza proli007 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ezt megpróbáltam, de nem segített. Amit javasoltál, hogy NORMÁL -ba jobb mint AUTO-ba ez be is jött. Auto-ba semmit nem kap el, akárhogy próbálom a stab potival szinte bármilyen frekvenciát, de nem tudja elkapni, normálba, és gros-ba is a CAL jelet szépen elkapja, kifejezetten stabil, de amint külső jelet adok neki, ez lehet akár 2-10kHz már nem tudja megfogni, kicsit úszik erre, arra, nem elégséges. Próbáltam mindkét csatornát, de ugyanez a helyzet.
(#) blasz válasza gerenk hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Lehet de a feszeket újra ellenőrzöm és elkokat cserélek
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Az enyémnek is voltak szinkron meg indítási problémái és ott a fiókokban lévő elkók cseréje hozott sikert.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Az X fiókra gondolsz?
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Mindkét fiókra gondolok. Nem vacakoltam vele, mindkettőben kicseréltem, mert szerencsére nincs sok elkó bennük.

Akkor szerintem ezzel fogom kezdeni. Kimegyek és nekilátok.

Nem bántásként:
valószínűleg nem tudod megcsinálni, csak kínlódni fogsz vele. Ha valaki nekiáll, akkor is az idő, alkatrész stb. miatt neked nem fogja megérni. Akkor lehet, hogy érdemes lenne ezt eladni, pár ezerért, és abból esetleg elhoznod a másikat. (Esetleg meg tudnám nézni, de jelenleg 0 időm van, tehát lehet, hogy egy hónap múlva annyit mondanék, hogy még nem tudtam vele foglalkozni). A széttört káva miatt nem sérült belül is valami?

Ez lenne a trigger panel?

Elkészültem vele. De nem hozott eredményt.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Na, ugy néz ki találtam valamit, lehet, hogy elkaptam. Az egész kócerájt szétbombáztam, legbelül, alig elérhetö helyen egy 4000µF táp puffer szivárónak mondja az ESR mérö. Szerintem ez lesz az.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ez sem jött be. Kezdek kifogyni az ötletekböl...
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ez a szinkronjelerősítő panel.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Melyik rész végzi a triggerelést? Próbálom értelmezni a dokumentációt, de nekem ez túl oroszos. Tegnap szint az összes kondit kicseréltem, az alján is van egy nagyobb panel, ebben is, de eredménytelenül, egyszerűen elégtelen a triggerelés. Azt a frekvenciát megfogja,amit a kalibrátora ad, de azt is elég gyengén, de mondjuk rá, hogy megfogja. Ha külső generátorról ugyanezt a frekit beadom neki, ezt is megfogja, de minimálisan emelve vagy csökkentve, máris szépen elkezd úszni a képernyő. Lényegébe ez nem is triggerelés, a potival különböző frekiknél valahogy meg lehet állítani, de soha nem "ugrik" a helyére, hanem úgy kell finoman játszani a potival, hogy megálljon, kis idő mulva lassan elkezd szaladni. Egyszerűen ötletem sincs merre nézelődjek. Esetleg valami támpontot kérhetnék? Nagyon sötétben tapogatózok.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) peterpan válasza Doncso hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Talán segít:
nyisd meg új lapon, másold ki, aztán nagyítsd
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Következő: »»   94 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem