Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Nem hiszem, hogy a dióda lenne hibás, akkor eltérítés sem lenne. Ilyenkor kell(ene) elővenni a másik szkópot.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Már megtaláltam igen. 4 pénz... De azt is kiderítettem, hogy 2mA-es tunnel, talán lehet itthon is kapni helyette valamit.
Nincs is eltérítés normál módban.
Semmilyen állásban? Azt írtad auto módban megy. Az alagút diódával a fűrész generátor van megvalósítva, a triggerelés csak ezt indítja,.
Igen, de auto módban nem onnan kapja az indító jelet.
Ha a dióda lenne hibás, egyáltalán nem lenne eltérítés, mert a fűrészgenerátor nem menne. Ha ez megy, akármelyik üzemmódban, akkor nem az a hibás. Az tud önrezgő módban is menni.
Hát, nem tudom. Kezdek már belegabalyodni....
Van másik szkópod? Avval kukucskálj bele. Meg tudod nézni, hogy megy-e a fűrész egyáltalán.
Van, de elég fáradt. 3013-as , átalakítva csak AC mérésre. Négyszöget borzalmasan rajzol. Igazából AUTO módban megy a dolog, triggerelési problémák vannak. Szalad a kép. Nagyon nehezen lehet megállítani a potival, akkor sem stabil. Idővel elmászik. Fűrész biztosan van.
Egy pár helyettesítő Bővebben: Link
Meg kell egyezni a tetőponti áramnak és a hozzá tartozó feszültségnek, ugyanígy a völgyponti áram és fesz. és a kapacitás is fontos .
Talán a 2n3715-ös, kapacitásban és Ip-ben is illik. Fú, mára elég, elfáradtam. Köszönök mindenkinek minden segítséget.
Ha akárhogy is de van recegés, akkor a generátor működik. tehát nem az alagút dióda hibás. Illetve még lehet hogy állítani kell majd később valamit, ha nem elég nagy az amplitúdó, vagy nem lineáris az eltérítés. Most azt kéne nézni, hogy a trigger jel meg van-e, és elég nagy az amplitúdója.
Na ezen matekoltam ma. Nem sikerült rájönnöm, hol lehet mérni a trigger jelet, szóval mely mérőponton. Pontosan ez volt az érzésem, mintha éppen nem lenne elég ahhoz, hogy megfogja.
Feltettem a rajzát pár hozzászólással előbb, ha lennél kedves ránézni, nekem nem egyértelmű.
Szia, szerintem a jelgenerátor panel max 5kHz-ével elég karcsú. Igaz, a szinuszos panel tudja a 10MHz-et, de az csak szinusz, ha erősítőkkel foglalkozol, akkor arra lehet, hogy érdemes lenne négyszögjelet is kötni, arra meg kevés az 5kHz.
Kis türelmet, tanulom. De nekem is este van
Nem is látom jól, ki fogom nyomtatni. Talán akkor jobb lesz. Ebből is dűl az izzadságszag.
Van a "tanyán" beültetési, illetve a "másik vége". Úgy néz ki a dolog, hogy az X-fiókban két panel foglal helyet, ez és egy trigger-valami lap, nem tudom értelmezni, német. Kavalkád nagyon az egész, nehéz kibogozni, követni, nemhogy megjavítani.
Az más, az nem bonyolult....az lehetetlen
Szia blasz!
Nézd meg ezt inkább: generátor 4049-el. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_978854.html#978854 http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_979696.html#979696 Üdv.: PP A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Ezt megépítettem. Nem rossz ki kütyü. DjHans Jani barátom csinált hozzá egy jó kis nyáktervet.
Sziasztok a szkópommal annyira jutottam hogy kideritettem hogy az x Position szabályzó potméter csak a középsö harmadban működik,itt mozgatja csak a csikót vízszintesen a képernyőn,de a poti az jó kimértem.Merre kutakodjak tovább? A szkóp minden funkciója rendesen müködik csak a kép kicsi
Nézegesd!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1373718.html#1373718 A vizszintes végfok gyanús, az eltérítő lemezekre jutó feszültségek nagysága, változása az X pos. potméter tekergetésére mérése felvilágosít. Ja és a poti két végén lévő feszelyek? csak gondolom +- xx volt van. Van? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |