Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   362 / 1152
(#) fobq válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Heló!
Nekem is prociventilátor problémám van. Elkopohatott a siklócsapágy, már nagyon hangos. Ha ki akarom cserélni a szállított levegőn, lapátszámon, max fordulaton, csatlakozó pólusszámon és a méreten kívül mást nem kell nézni? Pl: teljesítményt? A méretmegadásnál a foglalat oldalhosszúságát kell nézni, ugye? Nálam ez 7cm * 7cm. Tehát nem a csavarok távolsága, ugyanis az 6cm. Amíg hozzá nem jutok az újhoz, beolajozhatnám, vagy az többet árt, mint használ?
Kösz.
(#) laszlokunstar válasza fobq hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Én ilyen esetben petróleumban szoktam kimosni.
(#) Mengyán válasza fobq hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Venti olajozás. Igaz a képek már nincsenek fent a tárhelyen, de a linkek még működnek, meg elég értelmesen le is írja. Szerintem elég a szállított levegőt meg a fordulatot nézni. Előbből minél nagyobb, utóbbiból minél kisebb legyen. Meg persze a méret a lényeg, de csak hogy fizikailag stimmeljen. A csatlakozás kompatibilis oda-vissza, de az sem árt, ha stimmel. Lapátok számával ne vacakolj.
(#) belfi2 válasza fobq hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Szia!

Tulajdonképpen amit Te elmondtál és amit a többiek mondtak együttvéve megválaszolta a kérdésed.A petróleum a közhiedelemmel ellentétben nem kenő anyag hanem mosó szárító,kenésre alkalmatlan, viszont szépén betudja maratni a venti tengelyét a csapágyba.PL Petróleum és motorolaj keverék már jobb megoldás,főleg ha a venti hiányáért nem panaszkodik a BIOS,egyébként ki kell totózni a helyes viszkozitást de az sem nagy mutatvány.
A teljesítmény általában azonos 0,16 A de ez változhat ,viszont ha nagy az áramfelvétel a BIOS letilt (CPU FAN ERORR) .Nincs különösebb beszélni való róla.A többit mint említettem már elmondták.
(#) fobq válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Köszönöm a válaszokat, holnap kipróbálom.
(#) koszta68 hozzászólása Jan 23, 2013 /

sziasztok az lene a kérdésem hogy van egy fujitsu siemens esprimo laptopom és tegnap be akartam kapcsolni és nem ad képet fel pörög minden a vinyó is és pár másod perc mulva leál vagyis a kis hütő venti nem pörög mi lehet a gond? köszi elöreis
(#) jani1987 hozzászólása Jan 23, 2013 /

DVD olvasónál a nyitó gomb benyomása után sem akar kinyílni a tálca, csak a sokadik próbálkozásra. Lehetséges okok? Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
(#) Gabó válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Elsősorban a gomb kontakt hibás.
(#) koszta68 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

szia köszi a segitséged
(#) belfi2 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Szia!

Ha hallod a tompa kattanást hogy szeretne nyílni akkor :

A mechanika le van tapadva,vagy szorul.
Az ékszíj (Profilgumi) ki van nyúlva és.....
A motor nem képes a lemezmozgató mechanikát mozgatni
(#) patrik81 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok!Van egy fujitsu siemens amilo l7320gw laptopom,vettem egy k150-es koppintású usb-s picprogramozót,amiben van pl-2303hx ic,feltelepítettem ennek az ic meghajtójának driverét.Amikor csatlakoztatom a programozót a laptophoz,az felismeri a drivert,legalább is az eszközkezelőben megjelenik egy újabb sor,de a MicroPro nevű program (There appears to be a problem acessing the COM Port) egy előugrú ablakkal jelezi,hogy valami baj van a COM porttal.Mi lehet vele?
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 28, 2013 /

Szaisztok!

Van egy ECS AMD690GM-M2 alaplapom, ezen pedig egy ATI X1250 alaplapi VGA, nem egy mai darab de megteszi. A lapban egy AMD SEMPRON LE 1150 AM2-es proci dolgozik. Ezt ki szeretnem cserelni egy ATHLON X2-re es az lenne a kerdesem, hogy ha kicserelem akkor jobban fog teljesiteni az alaplapi VGA az X2-vel mint a sempon procival?
(#) sean hozzászólása Jan 28, 2013 /

Sziasztok! A számítógépemet jelenleg egy 300W-os Codegen táp hajtja, annyi a gondom vele hogy hangos a ventilátorja. Egy 8cm-es venti van bent hátul, azt szeretném kicserélni egy újabbra (Arctic F8 Pro TC). Az új venti fordulata 500-2000rpm, hőérzékelővel állítja magának a fordulatot. Szerintetek bele merjek nyúlni a codegen-be? Tudom hogy új táp lenne a legjobb, de olcsót (4-5000Ft) és rossz minőségűt nem akarok venni, jobb minőségűre (10-12-15.000) pedig jelenleg nem tudok költeni. Szeretném addig is lehalkítani a tápot, míg ki nem cserélem.
(#) BarnaPili válasza sean hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Egy ventilátor-hibáért ne vegyél új tápot.Cseréld ki szépen.Ha elszúrod,akkor még mindig lehet újat venni.A tengely kenése nem segít?
(#) sean válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Már cseppentettem bele műszerolajat, de nem lett jobb.
(#) Kovidivi válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Ha jól értem, azt tanácsolod, hogy a dvd-író lézerébe nézzen bele a kolléga. Börtönbe akarsz kerülni? Vagy csak simán az ellenséged??? Írd inkább azt, hogy telefonnal kamerázza le a lézert működés közben, és nézze vissza a videót. De akár a telefon kameráját is tönkreteheti a lézer.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
(#) Kovabe válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Nem gondoltam feltétlen hogy bele kell nézni, azért is irtam hogy halvány derengés. Nem akarok senkit bántani de álltalában mindenki tudja hogy nem nézek bele egy lézerbe sem. Igazad van mert nem irtam konkrétan és bizom benne hogy nem is nézett bele a lézerbe.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 29, 2013 /

Szaisztok!

Van egy ECS AMD690GM-M2 alaplapom, ezen pedig egy ATI X1250 alaplapi VGA, nem egy mai darab de megteszi. A lapban egy AMD SEMPRON LE 1150 AM2-es proci dolgozik. Ezt ki szeretnem cserelni egy ATHLON X2-re es az lenne a kerdesem, hogy ha kicserelem akkor jobban fog teljesiteni az alaplapi VGA az X2-vel mint a sempon procival?
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Nehéz előre megjósolni, mert programfüggő (CPU korlát, vagy GPU korlát).
Amelyik jobban támaszkodik a CPU-ra, annál lesz javulás.
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Köszönöm a választ, tehát azért jobban fog menni a gép az Athlon x2-vel gondolom.
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Most nagyon diplomatikus leszek: rosszabb nem lesz!
(#) antikzsolt válasza sean hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Helló

Ha van elég helyed keres egy totálkáros tápot ami 12 centis ventive van ellátva. És szereld át a az elektronikát a rossz helyére. és máris van egy halk és jó hűtött tápod. Én is ezt csináltam. Egy minőségi tápnak az elektronikáját átszereltem egy codegen táp házába. Ha az elektronika nem lehet átszerelni mert más a csavarelrendezés akkor csak a venti részét kell átszerelned. De itt vigyázni kell mert kívülre kerül a venti és a belső sarkát meg kell faragni az alaplapon. Sőt mielőtt nekiálsz az átalakitásnak azt is figyelembe kell venni hogy elég közel kerülhet a procihűtő és a 12cm venti. Lehet hogy nem fér el egymástól. De akár a régi ventit is cserélheted ha úgy gondolod.
(#) viktor0312 hozzászólása Jan 29, 2013 /

Helló

Az lenne a kérdésem ,hogy párhuzamos portra szeretnék építeni egy joyt sok gombbal meg tengellyel legalább 4darabbal. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem is. Azt nagyjából vágom mi kell a a gombokhoz hogy működjenek de a tengelyeket hogyan lehetne megoldani???? Vagy egyáltalán van e rá mód??? Hogy egyértelmű legyen a kérdésem , potikat szeretnék rákötni vagy valamilyen úton módon használatba venni ezen a porton és ezt egy játékhoz beállítani.

Ui : Tudom itt nem ilyen jellegű dolgokról folyik a beszélgetés!!!
(#) coyote55 válasza viktor0312 hozzászólására (») Jan 29, 2013 / 1

Szedj szét egy bakegeret (golyós egér), és máris van két tengelyed...
(#) viktor0312 válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Aha. Nem rossz ötlet .. THX
(#) eSDi válasza viktor0312 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Üdv!

A párhuzamos porton ezt nem fogják támogatni neked a programok. Kivéve, ha megírod a saját illesztőprogramod, ami emulálja a game portot a párhuzamos portról érkező adatok alapján, a programok számára.
(#) viktor0312 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szia.

A PPjoy ismered?? Az elméletileg egy ilyen megoldás , csak nem igazán láttam , hogy tengelyekre lenne megoldás
(#) jani1987 hozzászólása Jan 30, 2013 /

Tegnap szétkaptam a dvd írót és azt vettem észre, hogy azért nem adja ki a tálcát, mert a meghajtó szerkezetben valami gubanc van. A csúszka csak rásegítéssel megy végig és csak akkor nyit. Ráadásul amikor megszabadítottam a külső fémháztól, akkor tökéletesen működött. De amint összeraktam megint kezdte elölről. Most már rajtam van az ideg. A guminak látszólag semmi baja, nem laza. Ötletek? A gomb nem kontakt hibás.
(#) tiggersoft válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szia
Nekem eddig ilyen gondom mindig azzal volt, hogy az ékszíj szennyeződött be. Olaj/zsír került rá és megcsúszott. Tisztítsd meg a szíjat és a tárcsákat és menni fog.
(#) jani1987 válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Na akkor mindjárt szétkapom, mint Foxi azt a bizonyost.
Következő: »»   362 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem