Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   103 / 313
(#) draco31 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Itt egy kép az egészről:
Bővebben: Link
(#) 1984white válasza draco31 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Nos, ,műszer nélkül nehézkes.
Szerintem a +5v a piros a fehér meg a 12 esetleg 15v. Az izzót tedd rá és nézd meg milyen fénnyel világít.
Ha teljes fénnyel akkor 12-15v ha fél fénnyel akkor 5v. Ezek a feszültségek szoktak általánosságban lenni a monitorokon.
A fekete az mindig gnd vagyis a föld. Eredetileg erős szembe fénynél volt képed?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) draco31 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Én ezt a monitort úgy kaptam, gyakorlatilag kidobták. A jelenség ennyi, hogy pár másodperc után elmegy a kép, vagyis kialszik a világítás, képet nem tudom megmondani hogy van-e. A led viszont zölden világít tovább, mintha rendesen működne. Multiméterem van viszont, de azon a három szálon nem mért semmit sem, akárhogyan kombináltam. Beszorítottam két érintkezőhöz és úgy kapcsoltam be, nem mért semmit sem sosem. A nagy 400 voltos kondenzátoron 320 voltot mértem. A scalerpanel érintkezőin 5 voltot és 3 voltot is mértem.
(#) agressiv válasza draco31 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Az inveter hibás, vagy a transzformátorok, vagy egyiknél döglöttek a tranzisztorok ami általban azzal jár, hogy a trafó is az.
(#) 1984white válasza draco31 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Szerintem inkább fénycsőhibás lesz, ugyanis a cső az öregedése során egyre nagyobb áramot vesz fel és emiatt a transzformátor és/vagy a tranzisztorok meghibásodását is okozza.

Vaterán tudsz venni csövet, de előtte azért meg kell győződni arról, hogy a cső valóban hibás.

Idézet:
„Multiméterem van viszont, de azon a három szálon nem mért semmit sem, akárhogyan kombináltam.”

Ezt hol mérted?
(#) draco31 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

A piros-fehér-fekete szálon. Össze volt dugva minden amikor mérni akartam. A multiméter egy ágát a piroshoz nyomtam, a másikat pedig a fehérhez, semmi így jött a piros fekete kombináció, semmi. Fehér fekete kombináció ismét semmi
(#) agressiv válasza draco31 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Mert az a belső erősítő hangszóró kivezetése. A szürke szalagkábelszerűségen kapja a tápot és a táppanel nyákján látszik nagyon jól, hogy mi micsoda, csak meg kell keresni a vezetősáv végét és a kondik fezsültségéből lehet tippelni. 5V-on 10-16V-os kondik lesznek 15V-on pedig 25, vagy 35V-os kondik.

Valóban a szalagkábel lesz a táp, ezt sajnos benéztem és hülyeséget írtam az egyik hsz-ben neked.

Mérd meg a tápágakat majd izzóval teszteld és írj majd, hogy mit tapasztalsz.

Valószínű inverterhiba lesz fentebb írtam.
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

En tovabb mennek: az a tap, ami itt fontos lehet, az a tappanelen marad.
Mivel volt kep es mukodott rendesen a kispanel, led vilagitott ezert az 5V jo.
A masik ag az erdekes, amit a tappanelen merhetsz a FETek labain.
Annak kellene kb 15V-nak lennie. Ha ez alacsony, akkor is tul sok aramot vesz fel es ez sem tetszik az inverternek. Sajnos, vannak 12V-os panelek is es ez megteveszto lehet. De altalaban valahol szerepel az alkatreszoldali panelen, foleg a csatlakozok kornyeken.
De a legvaloszinubb a cso eloregedese, valoban.

(#) 1984white válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Igaz ez is, ezért próbáld a következőt: vegyél vagy szerezz egy ilyet: Bővebben: Link

Ezzel le tudod tesztelni, melyik cső a rossz.

Amúgy én minden csövet egyszerre cserélek, mert sajnos nem egyforma színűek és az áramfelvételük sem egyforma. (öregedés - nagyobb áramfelvétel)

Ha csövek rosszak az kb 5.000ft (postával), ha a tr/inverter rész is, akkor ebből az inverterből amit linkeltem, vegyél 2-t és ez elvisz négy csövet.
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Egyáltalán nem biztos, hogy a csövek rosszak, sút nem is valószínű. Ez inverter hiba lesz.
(#) 1984white válasza agressiv hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

ok, de a rossz cső tönkreteheti a tr-t. Üdv!
(#) roymen hozzászólása Jan 20, 2013 /

Sziasztok.Kaptam egy Enlight LCD PC IB-7686-os gépet.A gondja az hogy hiányzik a monitor kontroll panelről a csatlakozó aminek a d sub csati van a másik végén.A panelen egy 12tűs csatira menne a kábel.ennek a 12 tűs csatinak kellene a lábkiosztása,ha megvan valakinek segítsen nekem légyszives.
(#) lacca337 hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok!
Már rég a pincében hevert egy Fsc. lcd monitor,mely a képeken látható hibát produkálja.
Szerintetek érdemes vele foglalkozni,vagy KO?Az első kép egy jól működő monitorról készült.]Bővebben: Link 1]Bővebben: Link 2Bővebben: Link 3
(#) Gyimate válasza lacca337 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Üdv!
Az utolsó képen minek kellene lennie a monitoron, nem tudom kivenni. Megpróbálhatnál belépni a szerviz menübe és megnézni a színek beállítását, ez monitortól függ, hogy tudsz belépni, de próbáld meg az autómata beállítás + a bekapcsolás gombot egyszerre lenyomni.
Ha belépsz a menübe, azt is így jeleníti meg, vagy az rendes, szép színes?
U.I:A 3. képen jó sorozat megy rossz minőségben...
Üdv gyimate
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) kukker91 hozzászólása Jan 21, 2013 /

Helló van egy LCD tápom és nem tudom mi a baja de hallom hogy kattog halkan a tipusa 17pw20 v2. Kicsréltem a kondikat szinte az összeset és igy se müködik
(#) lacca337 válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Üdv!
Az utolsó képen csak piros szint kellene látni,de ez olyan mint a crt-monitoroknál a beégés.
Szerviz menü sem nyújt megoldást. Sajnos ez mindent ilyen fakón jelenit meg.
(#) 1984white válasza kukker91 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Üdv!

Nézd meg, hogy nincs e zárlat (schottky diódák) vagy forrasztási hiba valahol a panelon. Utóbbit nagyon részletesen nézd, ezeknél gyakran fordul elő ez a hiba!

Továbbiakban soros 230v/60w izzóval teszteld a tápot, míg jó nem lesz.

Milyen ic van benne?

(#) Gyimate válasza lacca337 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

ellenőrizd le a vezérlő paneltól a képernyőig menő kábelt, hogy nem szakadt-e, továbbá cseréld le a tápágban a kondikat, ha nincs megfelelő szűrés az is okozhat ilyet.
(#) kukker91 hozzászólása Jan 22, 2013 /

köszi a válaszokat
(#) lacca337 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia!
Köszi a tippet.Az lcd-re ragasztott szalagkábelekkel volt(van) gond.Hiába,nem mai készülék.
Még egyszer nem szedem szét,inkább eladom -.Üdv
(#) Gyimate válasza lacca337 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Örülök, hogy segíthettem! (gondolom, nekem szólt az üzenet).
(#) kukker91 hozzászólása Jan 24, 2013 / 1

nem tud valaki ilyet hol lehet be szerezni SMP C1117A
(#) kadarist hozzászólása Jan 24, 2013 / 1

Sziasztok!
Nem tudja vaklaki, hogy honnan lehetne beszerezni az SMP-C1117A típusú tranzisztort?
(#) pipi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Hali!
Nem inkább stabilizátor az?
1117-ből van fix, és adjustos, nézd meg a bekötését, ha az hqelektronikában-ban nézz rá
ha az egyes láb ellenállás osztón van akkor -adj verzió, ha földön akkor a kimenőfeszt szokták jelölni a tipusszám végén
(#) kadarist válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Lehetséges, hogy az lesz. LM1117 adatlap.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
(#) korgag hozzászólása Jan 25, 2013 /

Üdv forum társak.
Van egy Fuji simens 19" monitorom ami furcsa modon viselkedik.A gép bekepcsolásakor kb 1 óra mulva kapcsol be.Ha feszültség alá helyezem akkor rendesen müködött idáig. most már ugy sem.
Ha müködött akkor kb 4-5 másodpercig alulról felfelé vibrált a kép.
Tiszteletteljes kérdésem mi lehet a hiba.
Előre is köszi a segitséget.
(#) Gyimate válasza korgag hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Üdv!
Valószínűleg a tápegység lesz a ludas, nézd cseréld le a kondenzátorokat benne.
(#) pipi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Hali!
Többen is gyártják, azért nem írtam betűjelet, pl lehet LD is
Következő: »»   103 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem