Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 440
(#) mgy hozzászólása Jan 29, 2013 /

Sziasztok !
Nem akartam új topicot nyitni. Talán ebbe belefér.
Külföldi rendelésekről, már van fórum, de ezek magyar rendelési lehetőségek.
Aukciós oldalakon sokan hirdetnek és kereskednek kinai alkatrészekkel és elektronikai modulokkal is.
Szerintem horribilisen olcsó ajánlatok szerepelnek. Igaz 2-3 hetes szállítási határidőket vállalnak, de talán megérné kivárni.
Példaként :
http://azsiacenter.com/egyeb/3773-uj-5v-8-csatornas-relemodul-ardui...u.html
http://azsiacenter.com/egyeb/3359-l298n-dual-leptetmotor-meghajto-c...l.html
http://azsiacenter.com/adapter/5422-rs-232-rs-485-rs485-soros-data-...r.html
http://azsiacenter.com/merestechnika/3464-mma7361-szogerzekel-hajla...l.html
Próbaként megrendeltem ezekből, és várom a tapasztalatokat.
Ezen a példák alkatrészeit, 4-5 szeres áron találom más webáruházaknál.
Várnám mások tapasztalatait, hasonló weboldalakat, és a gyorsabb beszerzési lehetőségeket.
Üdv mgy
(#) _vl_ válasza mgy hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Én ezt olvastam ott (meg sok más hasonló hasonló helyen is):
Idézet:
„A szállítási idő: 9-12 munkanap, de a postától függően előfordul a 25-35 munkanap is! Nagyon fontos! Kérem NE VÁSÁROLJANAK azok, akik nem tudják kivárni az esetleges 35 munkanap szállítási időt! A termék messziről jön, előfordul időnként, hogy a posta lassabban kézbesít.”

Namost kérdem én: mi értelme van ezektől az emberkéktől rendelni, ha ők csak továbbítják a rendelésemet? Ennyi erővel én is megrendelhetem az ebay-en, ahogy néztem, még olcsóbban ki is jövök.

Ennek volna akkor értelme, ha nem kéne kivárni a 2-6 hét szállítást, mert lenne nekik "raktáron", vagy ad abszurdum oda lehetne menni hozzájuk és megnézni, megtapogatni, kipróbálni (ezt ugye az ebay-es rendelésnél nem lehet megtenni).
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) meddu válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szia. Tapolcán.
(#) rockersrac hozzászólása Jan 29, 2013 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy Budapesten hol kapok 1w ledhez való hűtőcsillagot? Heatsink for 1w powerled Kemény egy darabra lenne szükségem ilyenből...(lehetőleg nem horribilis összegért)
(#) mgy válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szia !
Biztos igazad van, mert vannak ebay-os tapasztalataid.
Én még nem próbáltam és félek tőle. Amelyek "kézzelfoghatóan" azonnal kis hazánkban megvehetők, az minimum 3-szoros árúak.
Az ebay-nál ami extra olcsó, annak a szállítási költsége nagy.
Nem tudom, hogy a feltüntetett szállítási költség darabonként esedékes-e.
Az "ingyenes szállítási költséggel" feltüntetett árak kb. egyeznek az általam hivatkozottal.
A szállítási idő ott is bizonytalan. Az ár nem tartalmazza a számomra ismeretlen vámot, kezelési költséget és egyéb sallangot.
Az anyanyelvi szintű nyelvtudás hiánya miatt, félreértelmezhetek egy két fontos dolgot.
A hazai közvetítők ("emberkék") megbízhatósága ismeretlen, de nem ajánlkoznak nagy árréssel.
Én nem véleményt írok, csak a fenntartásaimat soroltam fel.
Áttanulmányozom a "vásárlás külföldről" topicot, és esetleg teszek egy próbát.
Kösz a hozzászólásodat.
Üdv mgy
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) tomracing válasza david91 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szia!
Nekem, ha alu, nemesfém kell. tőlük veszem. Korrekt áron nagy választék. Saját gyártmányt árulnak, egyedileg is legyártják, ha szükséges, hegesztést, forrasztást is vállalnak. Nemmesze tőled van egy áruházuk Szekszárdon. Telefonon, vagy e-mail-ben keresd a céget, a weboldaluk nem túl modern.

Metalloglobus
(#) lsebestyen hozzászólása Jan 29, 2013 /

Sziasztok!
Akai AP-A201 típusú lemezjátszóba hol vásárolhatok tűt, illetve milyen típusú kell egyáltalán bele?

Előre is köszi.
(#) barany35 hozzászólása Jan 29, 2013 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni,hogy hol lehet kapni ilyen elemtartót? 2db AA vagy akár AAA elemes is jó lenne.Igazából az elrendezés a fontos,és hogy 3V-ot kapjak.Már sok helyen kerestem,de nem találtam sehol.Azért fontos,hogy ilyen legyen,mert 18mm-es PVC csőbe akarom helyezni.
(#) zolika60 válasza barany35 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Ez hasonló módon tárolja az elemeket, de nem fér bele a csőbe. Mi lenne, ha csak ehhez hasonló módon egy rugóval egymásnak szorítanád a csőben a két elemet?
(#) barany35 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Eddig ezt csináltam,hogy másik PVC csőből készítettem elemtartót,és úgy belefért,de mivel most több darabot készítek,így lényegesen leegyszerűsítené ha találnék valahol ilyet.Meg ez drága is amit linkeltél.
(#) zolika60 válasza barany35 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Esetleg két ilyen? Egymáshoz ragasztva.
(#) lima hozzászólása Jan 29, 2013 /

Tisztelt mindenki

ST32 Impedance Matching Transformer 1.2K:8 1W ez a kulcs szó.
Egy izom és ideg stimulátor kapcsolást szeretnék csinálni és sok kapcsolás van fenn minden felé de ez a trafó mindegyikbe kell. Nem tudom Mo. hol lehetne beszerezni, vagy mivel lehetne (semmivel) pótolni? Ebben kérnék segítséget.
Köszönöm
(#) laszlokunstar válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Kemény 64 Ft Bp. Ipar u. 2
(#) barany35 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Lehet az lesz,ha nem találok jobbat:S
(#) rolie válasza barany35 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Bővebben: Link, azért kérdezz rá a fizikai méretekre, mert eléggé négyszöges a formája.
(#) rolie válasza rolie hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Itt találtam hasonló adatlapot, 14*17mm, átlóban ez 22mm, tehát nem fér el. AAA elemek tartója 12*13mm, ennek az átlója 17,7mm, lekerekített sarokkal, bár az elem kicsi kilóg, de szerintem pont befér. Ha veszel a szimpla tartóból és kettesével sorbakötöd, akkor jársz a legjobban. Ilyet sok helyen találsz, pl.: HQ, HEstore, Lomex 43-13-12
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 30, 2013 /

Sziasztok!

Már egy jó ideje keresek olyan megoldást amivel le tudom szabályozni a számítógépben a ventiket. És az után szeretnék érdeklődni hogy nem e tudtok olyan boltokat ahol lehet venni viszonylag olcsón ventilátorszabályzót amitől nem morognak a ventik. Eddig többet kipróbáltam mindegyiktől morgó sípoló hang volt az eredmény. Na ez engem nagyon idegesít. Vagy ha esetleg szenzoros ventiket tudnátok mutatni az is érdekelne. Igaz 12cm változatban kellene mert azok legalább halkan is üzemelnek. Az utóbbi megoldás jobban is tetszik mert ott egyénileg szabályozzák magukat. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) macera2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Az PC-m BIOS-ába van egy olyan opció, hogy vegye figyelembe a proc. hőmérsékletét, vagy ne. Ha az van bejelölve, hogy vegye figyelembe, akkor az indulást kivéve, csak akkor kapcsolja magasabb fordulatra a ventilátort, ha a proc túlmelegedett. Érdemes lenne utánanézni, hátha nálad is van ilyen opció.
(#) drotosis hozzászólása Jan 30, 2013 /

Sziasztok!
Keresek a képen láthatóhoz hasonló mutatós műszert SABA 9260-as rádióba.Műszaki adatairól nem nagyon tudok semmit,de gondolom 100-150 mikroamperes lehetett amíg meg nem szakadt.A skála milyensége nem nagyon érdekes,azt ki lehet cserélni.Viszont fontos a mérete,mert egy fröccsöntött keretbe van besüllyesztve: szélessége 50 mm-nél,magassága 45 mm-nél nem lehet több.A skála előtt lévő "ablak", amely kiáll belőle 44x25 mm-es.Ha valakinek van hasonló,és felesleges,vevő vagyok rá! Üzletekben, netes alkatrészkereskedőknél nem találtam,de ha van ötlet azt megköszönöm.
Köszönettel:István

DSC04886.JPG

(#) barany35 válasza rolie hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Köszi szépen a segítséget,szerintem az AAA-s mellett döntök.Először csak 1-et veszek de bele kell férnie mert belső átmérőt írtam. zolika60 neked is köszi.
(#) antikzsolt válasza macera2 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Sajnos nem csak a procit kell levezérelni. a tápot is le kell. Mert a gyárit kiszereltem és a helyére egy 12 cm tettem. És örülnék ha automata lenne mert nem szeretném leégetni. Sőt semmit sem.

Úgy értettem, hogyha a proci hőfoka elér egy beállított értéket, akkor a ventilátor bekapcsol. Van hangja. Ha a proci hőfoka ez alatt van, akkor kikapcsol a ventilátor, ill. alacsony fordulaton jár. Nálam még a legmelegebb nyári időszakban se fordult elő proci túlmelegedés. Ezért zajtalan a masinám.
(#) Fish hozzászólása Jan 30, 2013 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném a következő dologban. Villamossági szerelési anyagok után nyomozok a neten, de bizonyos dolgokat nem találok. Tudnátok-e nekem olyan webáruházat mondani akár ahol ezeknek az anyagoknak alkatrészeknek a pontos megnevezését is megtalálom? Pl. kis megszakító, mágnes-kapcsoló nyomógomb, kisrelé... stb mert sajna a legtöbb helyen olyan megnevezéseket találok, ahol különböző számomra semmit nem mondó megjelölés meg cikkszám szerepel. Tudnátok segíteni ebben egy amatőrnek? Köszi a segítséget.
(#) kamion hozzászólása Jan 30, 2013 /

Szeretném kérdezni hogy tudok ebből vagy hasonló külső gps vevősből egy kutya nyakára szerelhető GPS t a mit a pda-n látok hogy merre van, az elképzelés legalább 400 m től 1 km a max. ható távolság és vezeték nélküli antennás . Ez azért kell mer után keresek és amikor hajszára engedem akkor lássam hogy merre van a kutya és a vad vallami ilyes mit
olcsón
(#) habazutty válasza Fish hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szia!

www.mixvill.hu

Itt el lehet nézelődni rendesen, vannak képek meg ami kell, csak sajna árak nincsenek.

Nagyjából képet kaphatsz a keresett dolgokról. Ha megvan mit szerenél keresel a közeledben egy villamossági boltot (akár őket is) és megveszed, még ott is fognak segíteni pontosítani mit szeretnél.

Remélem segít!
Üdv: habazutty!
(#) antikzsolt válasza macera2 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

A proci az jól elvan látva az halk. De itt a tápnak a ventilátora jelenleg maxon megy. ezt akarom lecsökkenteni. meg van egy másik ami befelé keveri a házba a hideg levegőt. És eddig még akárhogy próbálkoztam a ventit nem tudtam leszabályozni. Új az alaplapom és még nem találtam meg a megfelelő beállítást. Még csak most tanulom meg beállítani a ventit. És ha meg be is állítom akkor is stabilan pörög a beállított értéken ezért keresek olyan ventiket ami el van látva szenzorral vagy olyan szabályzott ami legalább 3 érzékelő van rajta.
(#) Fish válasza habazutty hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Köszönöm!!

Pont erre gondoltam! Örök hála! Ez az
(#) habazutty válasza Fish hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Igazán nincs mit. Ha netán mégis elakadsz, írj nyugodtan.
(#) Fish válasza habazutty hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Egy gyors kérdés. Az XBS az a sínre szerelhető eszközöket jelenti?

Akkor lehet hogy üldözött a szerencse a FUJITSU / Siemens masinámmal. Egy 20-asért vettem a Veterán. Mert ez a fenti metód szerint minden ventilátort bekapcs/kikapcs. Ugyanis a HDD-k hűtésére külön ventilátort barkácsoltam a ház aljára, amit az alaplapon található csatlakozóról hajtok, és ez is vezérelve van. Szóval érdemes kutatni a BIOS-ba. Hátha neked is szerencséd lesz.
Következő: »»   218 / 440
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem