Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Például amikor a pozíció rajzot felviszi amennyi fehér festék elmegy arra a pár ábrára hát nem éri meg.Még ha azt mondjuk , hogy vékonyan van rajta , akkor is sok a mellékesen elpocsékolt anyag mennyiség .
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Sziasztok!
Mondanátok olyan laminálógép típusokat, amelyeket nem kell átalakítani, és tökéletesen működnek?!
Volt egy ilyen megjegyzésem: Bővebben: Link. A hozzá érkezett hozzászólásokat is érdemes végigolvasni - amúgy meg ajánlom a keresőt
Átalakítás nélkül működő más típusról én nem találtam sikertörténetet a neten, mindenki a tecsós óccsó cuccokat próbálja átalakítgatni, több-kevesebb sikerrel.
2 hete vettünk egyet Lidl-ben, dryhoz teljesen jó.
Köszi ! Ezt már sok helyen láttam, csak nem szeretnék ennyit rákölteni. Úgy 5-6 ezerre gondoltam.
Gulasoft: Te milyet vettél Lidl-ben? Mennyi volt? Nekem igazából nem csak dryhoz, hanem felirathoz, meg nyákvasaláshoz is kellene.
Van olyan készülék is most meg nem mondom neked , hogy melyik üzletben találsz rá , de állítható a hengerek közti távolság .Az ilyen fajta készülék biztosan jó kell hogy legyen azt hiszem 4-5 ezer volt ez is.
Azért egy márak és típust igazán adhatnál. Vagy titok ?
PL az /edmeg /márka nem teljesen ez a neve , de biztosan rájössz nem akartam reklámot csinálni.
a) nézegesd az ország legnagyobb aukciós oldalát, mert szokott néha lenni - ha vártam volna pár hónapot, akkor 5-6 rugóért találtam volna ott is,
b) nyákvasaláshoz kell a megfelelő hőmérséklet, ha tecsósat/lidliset veszel, akkor meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy feljebb kell erőszakolni a hőmérsékletét, és ahhoz bele kell túrni. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Én most vettem nemrég egy hibás 400 euró-s cuccot 10000ft ért 4hengeres duplafűtőszálas. 1,5óra alatt megjavítottam . Ezért jó a va..ra
Meg némi gyakorlat, hozzáértés. 16 évesen ritka.
Na ez az, ezért nem akarom bütykölgetni, csak már rászorulok a laminálóra, időhiány miatt sokszor kéne.
Sziasztok! Nem egy munkadarabom lett már kész, de az optimalitás miatt lenne néhány kérdésem, nem egyszer hibáztam már, ráadásul még mindig nem vagyok teljesen tisztában a dolgok miértjével. Szóval első lépésnek méretre vágom a panelt. Utána lecsiszolom(itt mi a fontos? Egyáltalán miért csiszolom? Hogy jobban megmaradjon a fényérzékeny cucc, amit ráfújok?). Utána ráfújok valami fényérzékeny spray-vel (ez pontosan mi? Itt mire figyeljek, mennyit fújjak rá?) Ezután egy kis kemenceszerűségbe rakom kb 3-4 percig, ahol rászárad a ráfújt anyag. Eztán egy előre kinyomtatott papírról ráfotózom a kívánt dolgokat(itt mennyi ideig rakjam be?) Miután kivettem, lúgban előhívatom. Itt történt olyan, hogy túl sokáig hagytam benne és a ráfotózott dolgok egy része eltűnt a panelról. Utána savban kimaratom.
Bővebben: Link
Szerintem ebbe vannak hasznos ötletek, és a miértekre válaszok.
Eyess!
Úgy néz ki megtaláltam a megoldást, hogy tökéletesen fekete nyomatot tudjak csinálni. A második hozzászólás. Hihetetlen mik vannak.
És megoldható lenne hogy a lényeget leírd magyarul?
Az áramkör forrasztásakor hibát vétettek. Vagy nem volt elég meleg a kemence, vagy túl rövid ideig hőkezelték. Ezért egy (több) forrasztás az idők során elengedett. 177C° on 8 percig tartva újra forrasztódik.
A gyár tudott a hibáról, mert egy ideig kicserélték ezeket a kártyákat. (mint amikor visszahívják az autókat) Persze erről a hétköznapi magyar felhasználó honnan is tudna. A csereidőszak lejárt. Marad a Hobbi Elektronika. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
Idézet: Az én kérdésem erre vonatkozott, de úgy látszik elbeszéltünk egymás mellett. A te hozzászólásod a nyomtatód javítására ? „Úgy néz ki megtaláltam a megoldást, hogy tökéletesen fekete nyomatot tudjak csinálni.”
Ja! Ez a nyomtató eszméletlenül szép és tömör fekete nyomatot produkál. Akár pauszra, akár fóliára.
Én leírtam magyarul a lényegét , csak közbe eltüntették , de való igaz nem ide való volt.
Csak feltételezem, hogy jó helyre írok. Tehát: adott egy hangváltó, amit kaptam, de a nyákról több helyen hólyagos a lakkréteg. Hogy tudnám ezt szépen megoldani?
Körömkefe,hígító.Lemosod vele,majd lekezeled a neked tetsző lakkal.Mondjuk akrilánnal.A tekercseket ne érje a hígító.
Hígító nincs, de vettem kromofágot.
Az is lehozza.Szemedre,kezedre fokozottan vigyázz! Elég vad cucc,mégha nem is olyan mint a régi.Meg az lehet hogy a körömkefét is viszi,nem csak a lakkot.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Sziasztok . Én is csináltam egy vasalásos próbát, de valószínű nem elég időt vasaltam a nyákot mert a vonalak egy része elég halvány lett. Az a kérdésem hogy köröm lakkal rá erősíthetek ezekre a vonalakra ? Az alkoholos filc nekem nem igazán jön be sokszor alá mar a vasklorid. Ha tudnátok ajánlani cső tolhoz olyan tintát ami bírja a maratást azt megköszönném.
A körömlakk nekem tökéletesen bevált javításhoz. Nem is kerestem más anyagot. Nitrohigítóval higítható, és könnyen lemosható.
A lakkfilc tökéletes a célra és sokféle méretben kapható.
Sziasztok megemelkedett nyák rendelések miatt nyugdíjazom a vasalót mert macerás gondoltam csinálok inkább laminálót lézernyomtatóbót
Problémám a következő: bakelit panelt használok és a festékanyagot én is nitróval próbáltam lemosni, de a festék a panelen elkenődött, beledörzsöltem a pólusokba volna-e ere a problémára valakinek valami bevált megoldása? |
Bejelentkezés
Hirdetés |